RE: pelenski osip (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba



Poruka


lu -> RE: pelenski osip (16.9.2008 14:05:14)

IZVORNA PORUKA: Suzana

Mi kombinujemo vlazne maramice i pranje guza vodom, a koristimo Pavlovicevu kremu i za guzu, i za sve ostalo poslije kupanja. Zadovoljni smo!
A sinoc na HRT-u, u njihovoj emisiji Potrosacki kod slusam negativne kritike na Originalnu Pavlovicevu mast - kao nije za djecu do 3. godine?! Da li je to antipropaganda?! Rekla bih da jeste. Da li ste vi, koje koristite ovu kremu zadovoljne sa istom?
 
PS: Bas mi cudno da vam se ne svidja miris Jekoderma, meni je predobar :)


u zemljama EU ne mozes naci kreme sa bornom kiselinom, a iz te kompanije nisu poslali demant a i ja sam im poslala e-mail na koji nikad nisam dobila odgovor. ja sam je koristila do te emisije a poslije ne. imam penaten, a pored nje koristim i hipp kremu.




Idaa -> RE: pelenski osip (19.9.2008 16:26:17)

Ja sam i sto koristila Pavlovićevu mast,odlična je,ali sam prije možda mjesec dana u jedno m časopisu pročitala da krema djeluje kancerogeno na kožu bebe,od tada se neusuđejem koristiti jer ni sam aneznam jel istina ili nije pa se bolje cuvati je pa sam prešla na hipp kremu. Za sada sam zadovoljna, jer moja beba još nije imala pelenski osip,ali ja je vrlo često presvlačim,prvo obrišem baby maramicama pa onda toplom vodom uz upotrebu gela za tuširanje Hipp i onda obavezno namažem kremicom..




mamyca -> RE: pelenski osip (21.9.2008 11:28:01)

Hamza je dobio pelenski osip kad je imao 3,4 dana,nema kreme koju nisam isprobala.I tada mi je mama donijela Ivinu kremu i odmah je osip nestao i hB nikad se vise nije pojavio.




emina24 -> RE: pelenski osip (23.9.2008 12:21:16)

Mi, hvala Bogu, nismo imali problema sa osipom ali sam dobila par savjeta od starih žena koje su sve rješavale prirodom.
Jedan od tih savjeta jeste da se jestivo ulje uprži ( sa puuuno dima) i ohladi pa time mažu područja osipa od pelena.
Drugi savjet je da se fenom (srednjom temperaturom) na suši osip 5-7 min nekoliko puta dnevno samo treba paziti da fen ne bude preblizu koži.

Inače mi koristimo pravljenu bademovu kremu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]čije pravljenje naručimo u apoteci (malo je skuplja) i do sada se pokazala kao dobra.




emina24 -> RE: pelenski osip (23.9.2008 12:31:34)

Zaboravila sam dodati da kombiniramo pampers vlažne maramice kad se Mak upiški, a pranje toplom vodom poslije kakanja. Mislim da je pranje guze vodom, posebno kod djevojčica, preventiva od dobijanja bakterije šerijah koli (ne znam kako se tačno piše). To je bakterija koja se pravo dugo liječi (po nekoliko godina, čak) i koja inače dolazi iz probavnog trakta. eto...




SelmaK -> RE: pelenski osip (23.9.2008 21:24:01)

Do sad nismo imali ozbiljnijih problema sa bilo kakvim osipima, osim tokom boravka u bolnici nakon porodjaja. Tamo se Aladin za onih par dana bio sav izasuo i dobio ojed po rukama i osip po guzi. Ali kada smo stigli kuci i okupali se par puta u kalij hipermanganu, sve je brzo proslo.

Inace za guzu koristimo vlazne maramice Pampers Sensitive, a kada se ukakimo guzu peremo Nivea sapunom.
Kao sto rekoh nismo imali ozbiljnijih problema sa osipima, ali svima koji iole imaju toplo preporucujem Bepanthen mast, koja je dobra za guzu, ostale dijelove tijela, pa i lice!!!
Od nje mom Aladinu i najmanja tackica brzo prdje!!!




mamina cura -> RE: pelenski osip (29.12.2008 13:57:20)

Da podignem temu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Henina guza je isto semafor crvena evo ima sedam dana[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Malo smo smanjili kad ono izasao zubic i evo jutros opet. Mjenjam joj pelene svaki put kad se popiski, drzim je golu, ispiremo hipermanganom i mazemo kremom koja joj je do sada pomagala.... Da je u jednokratnim ja bi do sada poludila jer tako ima osjetljivu guzu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Visnja RR -> RE: pelenski osip (29.12.2008 14:04:13)

a da koristis jednokratne bar dok to ne prodje... mozda joj smeta neki deterdzent kojim peres pelene...
nemoj biti tvrdoglava  ipak je djete u pitanju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
pusa maloj semaforskoj guzi




Anoniman -> RE: pelenski osip (29.12.2008 14:06:58)

bas mi jer zao MC.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
A i pogotovo sto se to i pored platnenih moze desiti?! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley5.gif[/image]
Brz oporavak Heni![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




MELLI -> RE: pelenski osip (29.12.2008 14:10:43)

Kako mi je žao male pišulje.I ja sam jedno vrijeme kuburila sa semaforom na guzi.Ne znam koju kremu koristiš,možda joj ne pruža dovoljnu zaštitu. sve što radiš i ja sam radila,a osim toga, prije mazanja kremom, guzu sam sušila fenom.Dermatolog mi je rekao da guza mora biti potpuno suha i da je to preduvjet da se koža smiri.
Želim joj brz oporavak[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hannah -> RE: pelenski osip (29.12.2008 14:10:55)

Meni je pomoglo maslinovo ulje i mustela protiv pelenskog, a imali smo osip koji je trajao preko mjesec dana (i dan danas mu je bijelja koža gdje je bio osip). Do pelena nije bilo, pošto smo u to vrijeme sve pokušavali, i jednokratne.




mamina cura -> RE: pelenski osip (29.12.2008 14:17:17)

Jednokratne ne smijem staviti jer i kad je guza bila ok osipala se u njima iz cistog mira. A osip je vise oko pise i kao da su vec i nesto kao bubuljice[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Malo se smiri dok ne kaki, kao da je kaka puno iritira. Pokusavam da joj i promjenim ishranu ali nista....




Anoniman -> RE: pelenski osip (29.12.2008 14:17:26)

moja se juce ujutro probudila sva osuta, hem velika nuzda, hem mala... jadica [sm=smiley13.gif]
koristila sam Sebamed kremu - diaper rush cream... sve se povuklo do popodne [sm=bravo.gif] namazala tri puta
bilo bi super da i ovu probas
bas mi je zao malene guzare [sm=smiley13.gif]

[image]http://www.sebamed.com/fileadmin/user_upload/Sebamed_com/Produktfotos_Uebersicht/BS_DiaperRashCream.jpg[/image]




mamina cura -> RE: pelenski osip (29.12.2008 14:19:22)

Krema koja joj je uvijek pomagala sad je samo smiri ali se osip ne povlaci[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Moracu reci muzu da ode do apoteke jer je vani -3




žana o8 -> RE: pelenski osip (29.12.2008 14:20:09)

Ja koristim dm-ovu kremu babylove Ultra sensitive pfegelcreme sa pantenolom. One su baš za pelensku regiju i super su, pa eto možeš i tu probati. Mi je od početka koristimo, i nikada nismo imali pelenski osip. Jest malo skuplja , ali je dobra.




mamina cura -> RE: pelenski osip (29.12.2008 14:25:28)

Nazvala sam svoju pedijatricu i kaze mi da ispirem dva dana sa hipermanganom pa da onda mazem sa acidi-borici kremom. Kaze da gljivice bujaju ispod kreme i ovo treba da se osusi i da zacjeli[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] A ja sam izapirala pa mazala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Vidim da je boli jer mi place kad je ispiram[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Hannah -> RE: pelenski osip (29.12.2008 15:35:13)

Mamina cura, ako su gljivice onda treba plymicol ili štatijaznam, tek sam tako čula.
Acidi borici je otrovna, i u jednoj knjizi koju imam piše da se ne bi trebala ni držati u kući gdje je beba. A ima je u pavlovićevoj [sm=smiley1.gif]




MELLI -> RE: pelenski osip (29.12.2008 16:54:38)

Na tvom mjestu, ja bih dijete odvela dermatologu.Meni je pedijatar problem razvukao mjesec dana dajući mi pogrešne kreme, koje uz to, kako mi je dermatolog objasnio,nisu uopće predviđene za bebe tog uzrasta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].
Kasnije sam za gljivice dobila canesten puder i kremu,Betrion mast,hipermangan kupke i između njih koristila sam jekoderm mast.Nikakve pelene nismo koristili nekoliko dana, kakili smo i piškili na pamučne plahte(beba je bila stara dva mjeseca pa je to bilo moguće).
Stanje se popravilo za pet-šest dana.Moj savjet odvedi bebu stručnoj osobi,prije ćeš se riješiti belaja.
Zaboravih da kažem ako koristiš vlažne maramice,izbaci i njih nekoliko dana.Ljubi bebu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Visnja RR -> RE: pelenski osip (29.12.2008 20:37:45)

ja od Asjinog rodjenja koristim Pavlovicevu kremu... nikad nije doslo do osipa...
jako mi je zao vasih malih guza [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]...
a zasto tacno dolazi to toga? znaci li to da su neke bebice ipak malo preosjetljivije ili... ?




MELLI -> RE: pelenski osip (29.12.2008 21:59:35)

Moja Višnja ja imam dvoje,prvo nikada nije imalo problema sa kožom,a ovo drugo da bog sačuva.Valjda je svijetlije puti,pa mi je dr. rekla da su te bebe malo osjetljivije od ovih tamnoputih.Mi smo kuburili što sa osipima,što sa, doslovce, ranama na guzi, ali eto sada nemamo više tih problema.Dr. me je takođe upozorila da će do treće godine biti osjetljiv[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image].Ma jadne male bebare[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




juni -> RE: pelenski osip (29.12.2008 22:15:14)

Bas mi je zao malih bebica. Heni zelim brz oporavak od osipa i lijepu guzu za stipnuti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ilhana RR -> RE: pelenski osip (29.12.2008 22:57:16)

Moja mala nema nikad pelenski osip al zato ima uvijek osip kad joj novi zub treba da izadje zacrveni se. Ja joj onda stavim jedan malo deblji sloj Bademove kreme i do sledeceg mjenjanja pelene nestane crvenilo.

Po mom misljenju nepostoji bolja krema nego Bademova, trenutno sam u manjku. Ostala mi jos jedna mala Bademova kremica tako da je stedim, mazem je Bekutanom sad za sad. Al treba da mi stigne paket iz Bosne sa Bademovim, zeljno ih iscekujem hehehe [sm=smiley36.gif]






lejlašh -> RE: pelenski osip (29.12.2008 23:50:41)

MC mislim da je to do ishrane ili do zubića. Probaj izbaciti sve kiselo,ako nešto koristiš - mandarine, naranče, paradajz. Žao mi je te male guze[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Moja mrvica je imala užasan osip koji nije prolazio nikako, a sve sam probala, tek promjenom ishrane je došlo do poboljšanja, i hvala Bogu, više se nije javio




camm -> RE: pelenski osip (29.12.2008 23:57:08)

bas  se cudim kako se to vama deselo

mislim da bi ih trebala poceti koristiti jednokratne pelene malo dok to ne prodje..





triplemama -> RE: pelenski osip (30.12.2008 0:19:35)

Pa šta nam je to Heni, tek sad vidjo?

Ja sam sa Emirom uvijek koristila od Babylove iz DM Calendula creme zeleno palovanje i najbolja mi je.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>