RE: herpes na usni (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)



Poruka


MELLI -> RE: herpes na usni (8.2.2010 10:38:35)

hvala ,sad mi je lakše kad znam da nisam iznimka
[sm=smiley1.gif]
Ovo je grozno,ne usuđujem se u ogledalo pogledati[sm=smiley19.gif]

Nedavno sam prebolovala prehladu,konstantno dojenje,već pooooooodugo,dvije trudnoće jako blizu,tako da mislim da mi je imunitet malo oslabljen,i da su to sve razlozi zašto to ovako izgleda,ali opet...[sm=smiley19.gif][sm=hudicek1.gif]
Hajd' biće bolje valjda za koji dan.
Hvala svima na odgovorima[sm=smiley1.gif]




MELLI -> RE: herpes na usni (8.2.2010 10:43:14)


IZVORNA PORUKA: Nedi

Muku mučim sa herpesima...ako slučajno jedem u restoranu i ako samo escajg dodirne usne, pojavi se. Ako pijem iz čaše koja nije najbolje oprana, pojavi se, ako imam temperaturu, evo ga opet, ako mm ima ( a nije još ni vidljiv) i poljubi me razvije se prije nego njemu.
Sve kreme koje suše meni ne pomažu, samo one masne. A ako mi je otečeno nekoliko puta dnevno pod hladnu vodu malo "ohladim", pustim 1 minutu sa se suhne i onda mažem masnim preparatima. A najgore mi je kad preko noći naraste i kad ujutru otvorim oči odmah mi padne na pamet ona scena iz filma " Luckasti profesor" kad njemu usta budu ogromna

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ja sebe kad sam vidjela,meni je prva slika bila Loše urađena plastična operacija "pobjegao" silikon,malo u jednu stranu,[sm=smiley36.gif]




leli§ -> RE: herpes na usni (8.2.2010 10:58:46)


IZVORNA PORUKA: MELLI

Iskočio mi je herpes na donjoj usni.[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley19.gif][sm=hudicek1.gif][sm=smiley19.gif][sm=hudicek1.gif]
Sad, ta krasta i nije toliko strašna i zabrinjavajuća, koliko je strašno to, da mi je pola donje usne, toliko nateklo, da izgledam ko da me, u najmanju ruku, bumbar ugrizao za usnu.(da je bar na gornjoj usni, izgledala bih ko Pamela Anderson[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif],[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] ).
Čim se javilo peckanje,mazala sam herpegal mast,koja mi nije pomogla ,nego se herpes nastavio širiti.Sutradan sam čitajući vas, kupila i ovaj Virolex,ali ne primjetim nikakvo poboljšanje.
Usna je i dalje natečena,čini mi se i više nego juče.
Ima li ko kakav savjet???Neko makar slično iskustvo???
Užasnuta sam, jer mi nikada nije zbog toga usna natekla.[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Herpes ili nešto drugo[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]


huh gdje me nadje... u cetvrtak poslijepodne iskocio onako potkozni i u petak odmah kao zulj i pukne... i evo sad danima ranicu saniram.

herpes je virus, i moze se javiti kod svakoga, ali kad se jednom pojavi, izlijecis herpes ali virus ostane, znaci samo se povuce da miruje do sljedeceg puta kada ga nesto uznemiri (prljavstina, gripa, pad imuniteta itd)

meni od svih maza i mazica najolje pomaze virolex. ali ni on nekada ne djeluje bas najbolje. ali sta je tu je, strpljenje je najvaznije. za otok je najbolji led. kockicu leda i drzi na tom mjestu. meni to ponekad pomogne kada se tek pojavi da se i povuce.

za cinkovu i kaladont---nije dobro koristiti ih jer oni povrsinski isuse herpes i ne dozvole "da pukne" odnosno da izadje to nesto(nije gnoj ali ne znam sta je) i oni ne sadrze nikakav antibiotik u sebi da bi djelovao na virus.

za vrijeme dok imas herpes dobro apzi da odmah peres case iza sebe da neko slucajno ne dodje u kontakt. odvojeno peri kasike, case, soljice. i obavezno imaj poseban peskir za lice. kada susis lic eposlije umivanja pokusaj da zaobidjes herepes (da se en bi ne dao Bog raznijelo po licu) i posusi ga maramicom.

kada se herpes pocne vec susiti onda tusiranje i izlaganje pari pomaze najbolje kod omeksavanja kozice i laksem "otpadanju"

eto nadam se dam ti bar malo pomogla. sretno, znam kako ti je ali ce valjda proci (meni je vec 5 dan i evo jos kuburim sa ranicom--otpala ali se nije bilo skroz sve sasusilo ispod[sm=smiley13.gif]) pa me jos sad malo i boli[sm=smiley13.gif]




dzeni_nl -> RE: herpes na usni (8.2.2010 11:49:19)

IZVORNA PORUKA: MELLI

Iskočio mi je herpes na donjoj usni.[sm=smiley13.gif] [sm=smiley13.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=hudicek1.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=hudicek1.gif]
Sad, ta krasta i nije toliko strašna i zabrinjavajuća, koliko je strašno to, da mi je pola donje usne, toliko nateklo, da izgledam ko da me, u najmanju ruku, bumbar ugrizao za usnu.(da je bar na gornjoj usni, izgledala bih ko Pamela Anderson[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] ,[sm=hudicek1.gif] [sm=hudicek1.gif] ).
Čim se javilo peckanje,mazala sam herpegal mast,koja mi nije pomogla ,nego se herpes nastavio širiti.Sutradan sam čitajući vas, kupila i ovaj Virolex,ali ne primjetim nikakvo poboljšanje.
Usna je i dalje natečena,čini mi se i više nego juče.
Ima li ko kakav savjet???Neko makar slično iskustvo???
Užasnuta sam, jer mi nikada nije zbog toga usna natekla.[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]
Herpes ili nešto drugo[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]


Joj meli sta da ti kazem, ja muku mucim sa herpesima, kazem herpesima zato sto meni nikada ne iskoci jedan uvijek dva ili tri.
Prosle godine su mi odjednom iskocila 4 na gornjoj usni, probudi me neka jaka bol u usni tokom noci, kada sam ja ustala i pogledala se u ogledalo kada u nesvjest nisam pala, usna natekla kao da sam kilu gela stavila u nju, al sto boli da se skines s pameti.
Meni je prije toga mm posla jednu kremu protiv herpesa Zovirax i jako dobro mi pomaze, mada i Aciklovir isto dobro mi pomaze, a mislim da Aciklovir imas i u Bosni kupiti.
Meni samo bol ublazi, a on sam od sebe prodje, cekam po sedmicu dana, nekada i duze da bi sve fino zaraslo.




ajcha -> RE: herpes na usni (9.2.2010 12:18:40)

Evo trazim lijek preko neta za herpes, pa sam naisla na ovaj forum...
Oduvijek sam imala problema sa herpesima, i obicno uspijevala zalijeciti, ali ovo jutros sto mi se dogodilo, s tim se jos nisam susrela.
Prije par dana, krenuo mi je herpes, i na vrijeme sam uspjela sprijeciti. Ali sada kao da mi se "sveti".[sm=hudicek1.gif] Jucer mi se pojavio jedan, nadala sam se da cu ga sprijeciti, no nista. Ali jutros, imala sam sta i vidjeti [sm=smiley3.gif]
Kroz moje iskustvo, zakljucila sam da lijek za herpes sve zavisi od osobe do osobe. Moja sestra takodjer ima problema, preporucila mi je Bivacin prasak, njoj odmah isusi, a mani isusuje i dalje siri. Imam osjecaj herpes ako sprijecis on mora negdje da izbije.
Do sad mi je uvijek pomagao melem, neki sam nasla domaci, bio mi je odlican. Mastan, tako da nije mogao puknuti kako bi se stvorila krastica.
Ipak se vracam, svom starom receptu, ovo isusivanje meni nikako ne pomaze. Kome pomaze neka proba, Bivacin prasak, Mojoj sestri za 2 dana sasusi, i toga se rijesi.

Mada ne znam koja ce se usuditi probati kad sam ga tako nahvalila na svojoj kozi [sm=jezicek.gif]

Ja vjerujem samo u domace lijekove, to mi uvijek bolje pomogne, pa cu tako preci na bijeli luk, uz nadu da ce mi pomoci,[sm=smiley2.gif] mada ce svi u kuci padati u nesvijest




veeseelaa -> RE: herpes na usni (9.2.2010 12:23:12)

ako herpes izlazi često ja mislim da se radi o nekom imunološkom problemu
Mislim da treba obaviti sve pretrage i vidjeti da se ne radi o nekoj upali koju je potrebno sanirati
Meni je herpes iskočio jednom il dva puta u životu, one trakice što se lijepe su čista fula, zalijepiš ih pa poslije belaj skinuti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]najbolje su neke kremice al kao što reče Ajcha ne pomaže svakom ista, e sad ajd ubodi koja tebi godi (ovo se i rimuje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image])
Ajcha ja bi u svakom slučaju kod dr otišla i napravila određene pretrage, barem krvi i urina




malena27 RR -> RE: herpes na usni (9.2.2010 12:37:48)

virus herpes simplexa se nalazi u organizmu 95% populacije i aktivira se padom imuniteta. znaci nikakve kremice niti flasteri ne mogu pomoci da se sprijeci izbijanje herpesa. najbolji nacin da sprijecite reaktiviranje virusa je jacanje imuniteta vitaminima B kompleksa. 




Amrino -> RE: herpes na usni (9.2.2010 19:18:37)

Tacno- do imuniteta je ali ga moze aktivirati bilo sta. Meni je imunitet prilicno ok (jos me gripa nije safatala) ali neki dan mi je herpes bukvalno iskocio u momentu kada sam nesto saznala. Znaci- stres.
Meni bas pomognu oni flastercici...Skroz ga smire i zaustave sirenje  i nikada se ne napravi krasta ALI niposto skidati flaster dok se sam ne odlijepi jer mozete sve zguliti.




Adana -> RE: herpes na usni (9.2.2010 22:15:57)

ajcha meni je praaaavo pomogla svjeza ALOE VERA, uzela listic, otkinula komadic i namazala mjesto gdje se poceo pojavljivati herpes onom njenom tecnoscu, i vjeruj mi nije se ni pojavio. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mazala sam 2-3 dana za svaki slucaj. I sve je ostalo na pokusaju. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
A preporucena mi je bila i ACIKLAVIR mast, ona i isusuje, i "bori" se sa virusom.
A znam i da cink oksid pomaze, ima se kupiti u maloj kutijici, on isusuje.
Oni flastercici su, koliko sam cula, takodjer ucinkoviti.
Sretno! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




MELLI -> RE: herpes na usni (10.2.2010 0:13:31)

ja evo još uvijek muku mučim sa ovim mojim herpeščinom[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]Ovakav oblik mi se nikada do sada nije javio[sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif]
Usna mi je i dalje natečena,mada, čini mi se, malo manje(sad nije ko šljiva-više je ko jagoda[sm=smiley36.gif]).
evo ovdje ima interesantan tekst o herpesu.
A ovaj dio gdje se spominju ovi negativni učinci lijekova ,me baš nasikirao.Ja evo cijeli dan imam vrtoglavice,glavobolje,mučninu,pritisak 90/60, osjećam se ono baš [sm=smiley21.gif][sm=smiley21.gif][sm=zmeden.gif]
Sve to može biti i od nekih drugih razloga,ali baš mi nešto zapadoše za oko ovi simptomi[sm=zmeden.gif]




frenkoza -> RE: herpes na usni (29.3.2010 18:23:12)

da vas pitam.... znate li da li herpes moze biti stetan u trudnoci... jucer mi je bila rodica i trudna je 5. mjesec... iskocio joj je herpes, pa su joj neke zene rekle kao da to moze stetiti u trudnoci, da ovo da ono... pa me ona zamolila da pitam svoje drage forumasice.... znate li ista o stetnosti herpesa u trudnoci.... ja ne vidim neku vezu ali sta ja znam.... mozda neko nesto zna




Mirkica -> RE: herpes na usni (29.3.2010 18:28:05)

frenkoza trebala bih ona otici doktoru jer herpes moze biti stetan ima dva tipa herpesa nezanm tacno ali znam da moze biti stetno 




rose -> RE: herpes na usni (29.3.2010 18:52:40)

a sta kada se pojavi na ocnom kapku...kao meni sto se pojavljuje samo na lijevom oku od 9-e godine zivota...mislim da sam na nosu imala mozda 2 puta u zivotu...znam sta inace koristim...virolex, herpagal, aclovir, tobrex ali ja ne mogu staviti kaladont na ocni kapak...sta u trudnoci...uspjela sam 2 dana s vitaminom B da zaustavim sve...valjda je to bilo to...ako neka zna sta se smije u trudnoci [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Husic10 -> RE: herpes na usni (29.3.2010 19:09:11)

Ja sam nedavno imala tu prokletost i nijedna zima me nije masila evo vec par godina cim malo zahladi ja znam da ce mi i herpes u posjetu.

Koristila sam antibiotik kremu , mislim da se zove Bactrin...i za 2-3 dana smanjilo se skroz i onda nestalo...




Anidae -> RE: herpes na usni (29.5.2010 17:24:22)

Meni pomaze cinkova mast...zadnji put sam je dobila od nene a prije sam znala kupovati, nije skupa...Samo pazi da je ne pojedes jer fuj je ukusa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ali moras biti uporna, dakle cim spadne jedan sloj namazat opet... Jest da valja hodat s tim al zato nit svrbi nit ista i za 2 dana hepresu ni traga ni oziljka najbitnije [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




gvendolina -> RE: herpes na usni (29.5.2010 17:41:38)

joj i mene je ta napast zadesila prije 15-ak dana[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] a ranije ga nikad nisam imala,nisam imala temp,ne znam odakle[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Procitala sam na netu da je dobar bivacin prah, ja sam ga stavljala prvih par dana i ublazilo mi je peckanje.




aida. -> RE: herpes na usni (29.5.2010 17:45:48)

NAjbolja krema za herpes je ACIKLOVIR!!! 6km u apotekama.. ja cim osjetim da ce izac namazem i ne izadje.. ako je vec na usni, kad namazem odmah prodje... ja imam s tim problema, slab imnitet i na svaki prelaz godisnjeg doba na usni mi skoci, uvijek na istom mjestu, al odkako sam cula za ACIKLOVIR ne sekiram se [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] joj ovo sto saam napisala zvuci ko reklama[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




aida. -> RE: herpes na usni (29.5.2010 17:46:32)

E da, al na zalost nju ne smiju koristiti trudnice [sm=smiley13.gif]




dzeni_nl -> RE: herpes na usni (29.5.2010 17:46:36)

IZVORNA PORUKA: frenkoza

da vas pitam.... znate li da li herpes moze biti stetan u trudnoci... jucer mi je bila rodica i trudna je 5. mjesec... iskocio joj je herpes, pa su joj neke zene rekle kao da to moze stetiti u trudnoci, da ovo da ono... pa me ona zamolila da pitam svoje drage forumasice.... znate li ista o stetnosti herpesa u trudnoci.... ja ne vidim neku vezu ali sta ja znam.... mozda neko nesto zna


meni cesto iskace herpes i sad u trudnoci sam ga imala nekoliko puta, isla sam i doktoru da pitam da li je stetno posto sam i ja isto cula, i ona mi kaze da nije da to nema nikakve veze sa trudnocom, vec je neki virus u tijelu pa ga organizam odmah izbaciva vani i to je dobro, bolje nego da ostane u tijelu.
ali mi je rekla kada imam herpes da nemsijem ljubiti bebe ni malu djecu, jer djeca mogu da se razbole od toga i toliko stetan moze da bude za malu djecu da djeca mogu da umru od toga.




dzeni_nl -> RE: herpes na usni (29.5.2010 17:49:17)

IZVORNA PORUKA: aida.

E da, al na zalost nju ne smiju koristiti trudnice [sm=smiley13.gif]


meni je doktorica rekla da smijem sa njom namazati u trudnoci i ja sam mazala, samo mi ublazi peckanje, ali herpes ostane jos nekoliko dana.




aida. -> RE: herpes na usni (29.5.2010 17:51:40)

meni prodje odmah... i ja sam se mazala u trudnoci jer nemam naviku citat upustvo...i tek kasnije kad procitah vidjela sam kao ne smiju trudnice... al haj... nisam se cijela mazala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] meni iskocio herpes kad sam se tek porodila i otisla u apoteku kaze mi da mi nema sta dat jer dojim ali da nije strasno, da se ne brinem za bebu, dok dojim ne moze mu prec nista... pa sad.... al ja naravno nisam ljubila malog...




dzeni_nl -> RE: herpes na usni (29.5.2010 18:03:05)

IZVORNA PORUKA: aida.

meni prodje odmah... i ja sam se mazala u trudnoci jer nemam naviku citat upustvo...i tek kasnije kad procitah vidjela sam kao ne smiju trudnice... al haj... nisam se cijela mazala [sm=smiley3%27.gif] [sm=smiley3%27.gif] meni iskocio herpes kad sam se tek porodila i otisla u apoteku kaze mi da mi nema sta dat jer dojim ali da nije strasno, da se ne brinem za bebu, dok dojim ne moze mu prec nista... pa sad.... al ja naravno nisam ljubila malog...



ja sam prvo procitala, pa sam pitala smijem li mazati i ona mi kaze da smijem pa sam tako i mazala.
valjda se samo nesmije ljubiti beba kada imas herpes, a naravno nemozes se sada skroz izolovat od bebice kada si joj potrbna.




klemzi -> RE: herpes na usni (7.7.2013 17:20:53)

Cure drage, znate li koliko je opasan herpes na usni u trudnoći. Ja sam 22 sedmica, i pojavio mi se herpes. Nije prvi put. Imam ga svake godine u ovo doba. Na netu se živa isprepadah kad sam sve iščitala [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]




koka i po -> RE: herpes na usni (7.7.2013 17:23:00)

nemoj.
moja komsinica je imala i to veliki u trudnoci.
nije ostavio posljedice na dijete.
otidji doktoru i neka i da neki lijek....da manje boli...i ne sekiraj se.




klemzi -> RE: herpes na usni (7.7.2013 17:34:28)

Hvala Koksi....a ono iznenađenje još nije došlo na red da ga realizujem, ali hoće...nisam zaboravila [sm=smiley4.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sljedeća stranica >   >>