RE: Jaslice (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Vrtić i čuvanje djeteta



Poruka


Anoniman -> RE: Jaslice (11.6.2010 17:55:35)

IZVORNA PORUKA: miracle

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Mi ćemo u jaslice vrtića Nur. Tamo je 10 beba sa 2 tete.....


Ja danas zvala,kažu  oko 20 u grupi,teta 2+1 pomoćnik(šta god to značilo).



Ma nema šanse! Jesi li sigurna da je Nur??
Pa ko bi plaćao 270 KM i rezervisao 4 mj. prije a da se dijete "gura" sa 20-ero djece??? Ni u ludilo! Ja do sada bila 3x i uvijek bilo 10 djece i baš zbog toga se mora jako rano izvršiti rezervacija. Baš ću ih u ponedjeljak zvati.




acudesa -> RE: Jaslice (11.6.2010 17:57:53)

ja znam nekoliko djece koja su išla u nur, većina ih je zadovoljna...normalno da ima i onih koji nisu




acudesa -> RE: Jaslice (11.6.2010 19:05:36)

IZVORNA PORUKA: acudesa RR

ja znam nekoliko djece koja su išla u nur, većina ih je zadovoljna...normalno da ima i onih koji nisu

na ovo ću dodati, da i ja želim svog malca upisati kod njih, a razlozi su:
-privatni je i to meni puno znači: tj. da nema zezanja sa poslom
-znam iskustva majki koje su tamo vodile djecu i prezadovoljne su (uglavnom)
-znam da je jedna vaspitačica, nakon što se grubo obratila djetetu-dobila otkaz zbog toga
-uredni su
-imaju svakodnevnbe posjete senitarne inspekcija koja im uzima uzorke hrane iz kuhinje (ovo je ovako bilo, nadam se da se nije izmijenilo, nije baš friška informacija)
-mana..poskupi su, za mene bar...
E, šta i mene zanima-broj djece na jednu tetu...ako je u grupi 20 djece i 2 tete (to je po 10 djece i to je taman) i plus asistent, to je odlično...
ako je više, nije dobro...
A, asistent je osoba koja ne mora nužno biti stručna kao vaspitačica sa dovoljnim nivoom obrazovanja (VSS), a koja obavlja marginalne poslove oko djece, ne one bitne... ili eventualno: osoba koja volontira, a ima potrebno školovanje...ili osoba koja je stručna ali popunjava to mjesto koje je manje važno od same tete vaspitačice(ja mislim, a možda i griješim, neka nam napiše neko ko zna)




miracle -> RE: Jaslice (12.6.2010 9:08:25)

Ja sam do sada čula sve same pohvale za njih i zato sam i zvala.
enisa_sara(ti si vidjela 10,a jesi li pitala jel to uvijek tako ili?):Lično sam zvala(Amel i Nur),tako mi je rečeno,dakle što mi je rečeno-to napisala.
Pitala i dobila dogovor:
-koliko ih je u grupi:oko 20
-koliko teta/vaspitačica:2+1 pomoćnik



Cijena 270KM s tim da se ne mora ništa nositi(pelene,kreme,hrana itd).





Još jednom napominjem i ja sam do sada čula sve same pohvale.

Nisam imala namjeru da unosim bilo kakav nemir ili bilo šta negativno  na ovoj temi,jer i ja sam majka koja ima namjeru dijete da upiše u te jaslice (nažalost muž još uvijek nije za [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ).

pozdrav




škorpija -> RE: Jaslice (12.6.2010 12:01:23)

meni nije jasno kako to funkcioniše sa njihovim pelenema i kremom, šta ako mom djetetu odgovara samo jedna vrsta pelena i krema koju koristi od rođenja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image], jel ja mogu odnijeti svoje ili mora biti njihovo, i koje oni pelene koriste zna li neko




merjem -> RE: Jaslice (12.6.2010 12:06:28)

moja djevojcica je krenula u te jaslice sa 11.mj i mi smo bili prezaodovoljni.sto se tice pelena nekada je bio pampers a nekada violeta.za kremu ne znam koju koriste ali u svakom slucaju ako beba koristi nesto specificno sto mu odgovara mozete odnijeti tetama i one ce to koristiti.




Anoniman -> RE: Jaslice (12.6.2010 15:07:00)

acudesa, naša kćerka je išla do polaska u školu i mi smo bili prezadovoljni zato i želim da B ide u taj vrtić [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

miracle, nisam tvoj post shvatila nikako drugačije osim kao informaciju. Rekla sam već da sigurno ne bih tako rano rezervisala i toliko plaćala (već sam dio rezervacije uplatila) da sama nisam vidjela koliko ima djece. I da, pitala sam je li taj broj uvijek toliki i dobila odgovor da ih maximalno bude 12 zato me je baš, baš zbunila ova tvoja informacija.
Ja zaista ne znam kako je u Amel-u (na Ilidži) ali eto, kako već napisah info koji imam o Nuru sam podijelila sa vama. Ako se sada, kroz nekoliko dana, tako sve promjenilo, zaista ne znam šta ću [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  i baš ne mogu da vjerujem.... zato ću ih i zvati u ponedjeljak pa javim ovdje šta sam saznala.

škorpija, ja sam sve pregledala, između ostalog i pelene. Pampers su u pitanju. A vjerujem da se sa njima može dogovoriti da [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]  nosi svoje pelene sa sobom.

 
merjem
, kažeš da je tvoja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]  u ovim jaslicama. Pa onda ti iz prve ruke znaš koliko ih je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Je li stvarno ima 20 beba?????




Anoniman -> RE: Jaslice (14.6.2010 9:07:39)

Evo jutros sam zvala vrtić.
U jasličku grupu primaju 20 djece ali ih sad za sad nema toliko i kako reće pedagog "nikada ne bude toliko beba". E baš me ovo iznenadilo! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] E da, kaže da su tri tete.... Ja sam skroz druge informacije dobila (da ih je 10-12 i da su 2 tete).
Sad mi ništa nije jasno! Niti znam šta ni kako.... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Pretty mamma -> RE: Jaslice (14.6.2010 9:11:50)

Samo da javim da sam ispisala Lauru iz jaslica. Bila je cca 15 dana i konstantno bolesna, tako da ju ne mogu takvu gledati! Jedva diše, slabije spava jer joj je nos jako začepljan, imala je i temperaturu i povraćala je i to sve radi jaslica! E pa neće više!




Anoniman -> RE: Jaslice (14.6.2010 9:29:36)

A joj p. mama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Duša mila. U koje jaslice je išla ako nije tajna? I sad si našla tetu?
Ne dajte se [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




shpagica -> RE: Jaslice (14.6.2010 10:02:02)

IZVORNA PORUKA: škorpija

meni nije jasno kako to funkcioniše sa njihovim pelenema i kremom, šta ako mom djetetu odgovara samo jedna vrsta pelena i krema koju koristi od rođenja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , jel ja mogu odnijeti svoje ili mora biti njihovo, i koje oni pelene koriste zna li neko


U jaslicama u vrticu "Palcic" nosis svoje pelene i kremu i maramice a cijena je 210KM. I takodje je privatni vrtic, vlasnik je jako rigorozan po pitanju zaposlenih odgajateljica i podlijezu svim mogucim inspekcijama jer nisu "divlji" ilegalni vrtic negdje u stanu kakvih je najvise.




hanabanana -> RE: Jaslice (16.6.2010 9:34:33)

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Evo jutros sam zvala vrtić.
U jasličku grupu primaju 20 djece ali ih sad za sad nema toliko i kako reće pedagog "nikada ne bude toliko beba". E baš me ovo iznenadilo! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  E da, kaže da su tri tete.... Ja sam skroz druge informacije dobila (da ih je 10-12 i da su 2 tete).
Sad mi ništa nije jasno! Niti znam šta ni kako.... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Enisa, tako je uvijek bilo. To je stanje na terenu, to sam ti i ja rekla. 
Menagment s druge strane ne želi to reći naglas, ali nekada se javi na telefon osoba koja kaže stvarno stanje. Češće to nije slučaj.  
Dakle, neko kaže istinu, neko upakuje stvari u ružičasti papir.
U grupi je uvijek bilo oko 20-tero djece. Ali oni zaista paze na djecu i djeca nisu prepuštena sama sebi. Nahranjena su, čista, imaju dosta aktivnosti.
S te strane nemaš brige.




hanabanana -> RE: Jaslice (16.6.2010 10:16:51)

IZVORNA PORUKA: shpagica

IZVORNA PORUKA: škorpija

meni nije jasno kako to funkcioniše sa njihovim pelenema i kremom, šta ako mom djetetu odgovara samo jedna vrsta pelena i krema koju koristi od rođenja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , jel ja mogu odnijeti svoje ili mora biti njihovo, i koje oni pelene koriste zna li neko


U jaslicama u vrticu "Palcic" nosis svoje pelene i kremu i maramice a cijena je 210KM. I takodje je privatni vrtic, vlasnik je jako rigorozan po pitanju zaposlenih odgajateljica i podlijezu svim mogucim inspekcijama jer nisu "divlji" ilegalni vrtic negdje u stanu kakvih je najvise.


Jel to Palčić u Jukičevoj??




veeseelaa -> RE: Jaslice (16.6.2010 11:20:14)

ja sam juče bila u obdaništu Denis na Ilidži, i zaista mi se dopala! jedna teta čuva 5-6 djece do 2 godine
Toplo svima preporučujem da idu pogledati
Javim utiske i kad malena krene




nejra2007 -> RE: Jaslice (30.6.2010 11:31:47)

I moja ce djevojčica u septembru u jaslice, abd sa 18 mjeseci, ali ja sam se odlučila za privatne i to igraona AJNA, jer imam najbolje iskustvo sa njima...Malo djece, tri tete rade,domaća hrana i savrsena cistoca...
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Mi ćemo u jaslice u septembru kad [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] bude imao 15 mj.
Molim vaša iskustva ako ste ovako rano upisali bebe, kako su prihvatili?





Shejna -> RE: Jaslice (21.10.2010 2:43:23)

Dobra noć,
par dana tražim informacije o jaslicama u Sarajevu.
Zanimaju me privatne jaslice, da li ih ima i gdje? Da li primaju djecu na na primjer 5 sati dnevno. Vaše impresije! Savjet!
Svaka informacija mi znači mnogo. HVALA!

Nova sam ovdje ali kako sam dugo živjela van BiH osjećam se i u rođenom gradu kao "nova" :)
Mnogo toga ne znam kako funkcioniše ovdje pa ću vam biti dosadna :)
Laku noć!




shejla -> RE: Jaslice (23.10.2010 22:35:42)

da li biste mi mozda znali odgovoriti na par pitanja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
- da li su upisi u jaslice SAMO u junu i septembru ili se moze i u nekom drugom periodu)?
- ima li svaki vrtic jaslice (mene konkretno zanimaju vrtici "Biseri" ili "Skenderija")?
- da li se dijete mora dovoditi u tacno odredjeno vrijeme i dolaziti po njega ili moze jedan dan biti od npr. 8-17, drugi dan od 12 - 15 sati, a nekada uopce ne doci?
- kako djeca spavaju u jaslicama? To me najvise brine, Lamija zaspi dojeci, ponekad i sa tatom ili majkom uspije zaspati, ali najcesce ni ne spava dok ja ne dodjem. Sta se desava ako dijete nece zaspati u jaslicama?

Lamiji je 19 mjeseci, pa smo kontali nekad iza Nove godine da je upisemo - ako je uopce moguce tada [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image], znaci bice joj 21 mjesec

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




new mama -> RE: Jaslice (23.10.2010 22:44:16)

IZVORNA PORUKA: shejla

da li biste mi mozda znali odgovoriti na par pitanja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
- da li su upisi u jaslice SAMO u junu i septembru ili se moze i u nekom drugom periodu)?
- ima li svaki vrtic jaslice (mene konkretno zanimaju vrtici "Biseri" ili "Skenderija")?
- da li se dijete mora dovoditi u tacno odredjeno vrijeme i dolaziti po njega ili moze jedan dan biti od npr. 8-17, drugi dan od 12 - 15 sati, a nekada uopce ne doci?
- kako djeca spavaju u jaslicama? To me najvise brine, Lamija zaspi dojeci, ponekad i sa tatom ili majkom uspije zaspati, ali najcesce ni ne spava dok ja ne dodjem. Sta se desava ako dijete nece zaspati u jaslicama?

Lamiji je 19 mjeseci, pa smo kontali nekad iza Nove godine da je upisemo - ako je uopce moguce tada [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , znaci bice joj 21 mjesec

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ja ti mogu odgovoriti sto se tice jaslica Djeciji grad (Mojmilo)[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Mislim da se dijete moze upisati i pored roka,ako ima dovoljno mjesta,makar su ovdje u vrticu djeca naknadno dolazila...
e sto se tice dolaska,ja sam dogovorila da ne ide uvijek u isto vrijeme i izasli su mi u susret,jer radim u smjenama,samo se ujutro treba dovesti do 9 h,a popodne je mogu odvesti oko 13h jer prije toga spavaju pa da se ne remete djeca,eh sad neznam kakav je u drugim vrticima redosljed spavanja,ali mislim da bi ti izasli u susret da je dovodis tako,samo se dogovoris[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sto se tice spavanja,moja Ajna veoma rijetko spava u vrticu i kad druga djeca spavaju ,ona lezi,ili se igra,pa nije pod obavezno da mora zaspati,ona jako tesko zaspi,a mozda bi ti se i navikla uz drugu djecu,samo mislim da bi joj trebala uspostaviti spavanje kao u vrticu da se lakse navikne[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
eto mislim da sam ti bar malo pomogla[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




R&T@ -> RE: Jaslice (23.10.2010 22:48:33)

IZVORNA PORUKA: shejla

da li biste mi mozda znali odgovoriti na par pitanja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
evo odgovora[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
- da li su upisi u jaslice SAMO u junu i septembru ili se moze i u nekom drugom periodu)?
moze, mi smo tajru upisali u maju, ali vrtic nije obavezan da je primi ako je popunjen... mi smo tada malo kukali, malo molili, ali nije nam trebala stela
- ima li svaki vrtic jaslice (mene konkretno zanimaju vrtici "Biseri" ili "Skenderija")?
u Skenderiji ima jaslicka grupa, moja ide tamo 
- da li se dijete mora dovoditi u tacno odredjeno vrijeme i dolaziti po njega ili moze jedan dan biti od npr. 8-17, drugi dan od 12 - 15 sati, a nekada uopce ne doci?
pravilo je da se dovodi proje dorucka, a da se ne dolazi po dijete u vrijeme spavanje... moje cesto ne idu i nije problem... samo je problem sutradan kad one ne zele ici...
- kako djeca spavaju u jaslicama? To me najvise brine, Lamija zaspi dojeci, ponekad i sa tatom ili majkom uspije zaspati, ali najcesce ni ne spava dok ja ne dodjem. Sta se desava ako dijete nece zaspati u jaslicama?
dijete bude u kreveticu i smeta ostaloj djeci svojom vriskom ili igrom...
ili ako je "dosadno" kao moja igra se sa tetom u tom periodu, samo da ne budi ostale[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Lamiji je 19 mjeseci, pa smo kontali nekad iza Nove godine da je upisemo - ako je uopce moguce tada [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , znaci bice joj 21 mjesec

moja tajra je krenula sa 22 mjeseca i to je idealno...


[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




shejla -> RE: Jaslice (23.10.2010 22:54:32)

hvala drage moje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sve se, znaci moze dogovoriti [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kod mene je posao isto u smjenama, ali smjene saznam tek poslijepodne za sutra [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  i nekad ostanem 2-3 sata, a nekad 10 sati [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Samo mi jos nije jasno ovo vrijeme spavanja - kako galame i skacu u kreveticu, zar nece ispasti iz njega....kakvi su kreveti???




R&T@ -> RE: Jaslice (23.10.2010 23:11:57)

razni[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
(ovo kao kolaci)

Mislim da u Skenderiji nemaju dva jednaka...
uglavnom oni standardni drveni, na najnizem nivou, i putni, platneni...

Ja sam navikavala svoju da spava priblizno oko 12...
i kuci zaspi uz flasicu...

U vrticu nista od toga... stave oni nju u krevetic i daju joj punu flasicu.Ona popije, zazmiri 10 minuta, skupi snagu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i onda doziva i place, budi ostalu djecu...
Teta pokusavala sve da ponovo zaspi... sad zna da nista od toga pa je zabavlja igrackama da barem ostale ne budi  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Samo jedan dan je spavala sat vremena...
mislim da je teta "procvjetala" taj dan [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




new mama -> RE: Jaslice (23.10.2010 23:15:02)

Sto se tice krevetica,ovdje su svi drveni,a Tajra moja curica i tvoja pod ruku[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image],ja kad god dodjem u vrtic je li spavala ili nije ili malo,samo sreca sto je ona mirna,makar tako kazu ili se igra ili lezi u kreveticu,pa ne budi drugu djecu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]sto prosto ne mogu da vjerujem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image],ali eto tete je hvale[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




R&T@ -> RE: Jaslice (23.10.2010 23:26:22)

Pisala sam ja na temi Polazak u vrtic nase zgode i nezgode...

Teta kaze da je moja ters... i stvarno jeste... uvijek dijete ljuto zbog neceg i mora, mora biti po njenom... inace je opasna po okolinu
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ali svasta je naucila u ova dva mjeseca...




shejla -> RE: Jaslice (23.10.2010 23:27:30)

Lamija je isto mirna, zna se sama zabaviti, tako da, ako je ostave sa igrackama, nece se dernjati. Jedino ako je stave u krevet, ona odmah leti naglavacke [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nema sanse da ona lezi budna... Ujutro kad se probudi, prvo ustane pa otvori oci [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] I odmah nogom preko ograde da iskoci iz kreveta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Uglavnom, hvala na odgovorima... Moramo jos smao skontati gdje cemo... Biseri su nam blizu kuce, a Skenderija je blizu mojih roditelja, a i maminog posla...tako da bi mozda tu bilo bolje...
Moram otici svakako do vrtica, pa da jos ispitam i izvidim.... Javim se jos na ovu temu (ovo mi je sad glavna preokupacija [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




R&T@ -> RE: Jaslice (23.10.2010 23:35:19)

Pitaj ,draga, sta god zelis...

I sretno...
iako ja znam da toj tvojoj pametnici ce biti super[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>