| 
				  dzeny_2103 ->  RE: Recepti,recepti  (22.7.2010 8:54:57)
			   | 
			 
	        
			   
		          
				   [image]http://www4.slikomat.com/10/0701/7la-IMG-88.jpg[/image]                Sastojci:          500 g tikvica (400 g  izrendanih)     125 ml mleka     2 jaja     60 g putera     100 g brašna     50 g  parmezana (ili pekorina, ali manje)     1 veza peršuna     na vrh  noža muskatnog oraha     na vrh noža bibera     so     100 g Brie sira (bilo koji sir može, nije ni bitno)     nekoliko cherry paradajza          Postupak:          1. Tikvice oprati, oguliti i izrendisati. Posuti ravnom kašičicom soli, i ostaviti jedan sat ili više, da puste vodu, a zatim ih dobro ocediti pritiskajući kroz cediljku. Peršun iseckati sitno, pa podeliti na dva dela.          2. U isceđene tikvice dodati mleko, jaja i istopljeni puter. Umešati brašno, parmezan, polovinu iseckanog peršuna, dodati pola ravne kašičice soli, na vrh noža muskatnog oraha i bibera.          3. Teflonski tiganj ugrejati, kapnuti malo ulja, pa sipati smesu u debljini od pola centimetra. Sniziti temperaturu na 3 ili 4 (na skali 1-6). Čim uhvati donja korica uz pomoć plastične lopatice (ili druge alatke za rad sa teflonom) preseći palačinku na 4 dela, zbog lakšeg prevrtanja. Peći sa svake strane po nekoliko minuta, ili dok se ne uhvati zlatna korica.          4. Servirati sa tankim šnitama  Brie sira i polovinama cherry paradajza, pa sve posuti ostatkom  seckanog peršuna.      Ovo sam pokupila sa ringeraja.rs i čini mi se pravo dobro[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]    
				  
	           | 
	         
	         
	           
			  	   | 
	         
		   
		 | 
	   
	 	  
	 |