RE: kupovina putem interneta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

leona81 -> RE: kupovina putem interneta (14.7.2009 9:21:13)

ja narucujem sve za kucu preko Lore i Konzuma, jer je puno lakse nego da se svaki put iskilavim:) Lora je malo skuplja ali je bila sigurnija donedavno od Konzuma, ali se meni i kod jedne i druge kupovine bar jednom desilo da mi donesu nesto pogresno ili truhlo...nazalost, ali posto mi je to spas u svakom slucaju, i dalje narucujem...Konzum se u zadnje vrijeme popravio, i prje je naplacivao dostavu a sad je besplatna kao i kod Lore:)

namjeravam naruciti neke stvari iz victorias pa javim jel sve bilo ok, iako znam da su svi imali pozitivna iskustva, i da su cak jednom poslali nesto krivo pa je cura zadrzala stvari i jos joj vratili novac na karticu:) eto

interesuje me ona BH organic farm, ima li web stranicu i moze li se tako narucivati ili samo preko tel...kako da znam sta imaju i koje su cijene?

Gigana -> RE: kupovina putem interneta (14.7.2009 10:31:45)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ne bi bilo loše da postavite te sajtove s obrazloženjem koju vrstu robe prodaju
Evo ja prvi put čujem da Lora vrši internet prodaju, bilo bi lijepo da postavimo sve sajtove na ovoj temi pa nek ženice kupuju

e to sam i ja molila, draga, ali niko ništa. 

veeseelaa -> RE: kupovina putem interneta (14.7.2009 10:35:31)

kvarnjaci[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] neće da odaju svoje male tajne internet kupovine

Gigana -> RE: kupovina putem interneta (14.7.2009 10:51:40)

evo ja ću prva početi.

1. Strawberry.net (šminka, parfemi i ostala kozmetika) - free shipping worldwide

2. Victoriassecret.com (rublje i odjeća) - International Shipping

3. Amazon.com (ne znam šta sve šalju ovamo)

leona81 -> RE: kupovina putem interneta (14.7.2009 19:38:03)

http://www.konzumshop.ba/prodavnica.do

http://www.market.lora.ba/

Skvo RR -> RE: kupovina putem interneta (17.7.2009 14:29:16)

Evo super stranica, a nasa...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

www.pik.ba

Ima svega, e ako zelite artikle iz radnji samo kliknite Pik radnje, cak imaju opciju i besplatne dostave i dogovora sa prodavcem....
Ja jos istrazujem ovu stranicu, kad sta narucim, javit cu vam.

Suzana -> RE: kupovina putem interneta (17.7.2009 15:08:25)

I ja sam par puta naručivala iz Victoria's Secret i imam pozitivna iskustva! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Uh nisam baš odavno, mogla bih malo prosurfati... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mamine oci -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 9:48:22)

nisam uspjela pronaci stranicu vezano za moje pitanje,koje slijedi pa sam ovdje postavila nadam se da nije problem?a moje pitanje je jelzna neko kako putem interneta mogu nabaviti karte za koncert Zeljka Samardzica,na kooj web-stranici,hvala unaprijed...

Ilhana RR -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 9:57:23)

Ja redovno svekru i svekrvi odavde narucim iz konzuma, super funkcijonise a njih obradujemo =) Tako smo i nekoj rodbini kad je djeci rodjendan ih iznenadili =)

Hocu bebu -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 10:02:28)

Ja licno tek nesto nabavim preko interneta, jer mi nije nekako to-to ako ne dodirnem, ne vidim...Naravno to se odnosi na garderobu i obucu...
Muz inace kupuje dosta stvari preko Ebaya
Posto imamo shop na Ebayu, mogu vam reci da je to sigurna opcija jer vas Ebay stiti, i mislim da vas ne moze neko tako lako ostetiti, iako se i to nazalost desava...
Uvijek citajte i ono malo malo ispisano sitnim slovima, jer tu cesto potpisete ili pristanete na nesto, sto vas poslije zacudi [sm=smiley1.gif]

mamine oci -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 10:32:22)

IZVORNA PORUKA: mamine oci

nisam uspjela pronaci stranicu vezano za moje pitanje,koje slijedi pa sam ovdje postavila nadam se da nije problem?a moje pitanje je jelzna neko kako putem interneta mogu nabaviti karte za koncert Zeljka Samardzica,na kooj web-stranici,hvala unaprijed...

a kako ja karte da narucim jet neko zna?

shpagica -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 10:34:02)

mozda na www.kupikartu.ba  ?

Hocu bebu -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 10:34:24)

Ja ne znam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ne ljuti se [sm=smiley36.gif]
Pogledaj mozda na neku njegovu stranicu...u kom je gradu, raspitaj se ?
Zao mi je sto ti ne mogu pomoc

Hocu bebu -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 10:38:52)

idi na www.zeljkosamardzic.com tamo imas Contat, mozda da nazoves i upitas?

Gigana -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 10:58:41)

IZVORNA PORUKA: Hocu bebu

Ja licno tek nesto nabavim preko interneta, jer mi nije nekako to-to ako ne dodirnem, ne vidim...Naravno to se odnosi na garderobu i obucu...
Posto imamo shop na Ebayu, mogu vam reci da je to sigurna opcija jer vas Ebay stiti, i mislim da vas ne moze neko tako lako ostetiti, iako se i to nazalost desava...
Uvijek citajte i ono malo malo ispisano sitnim slovima, jer tu cesto potpisete ili pristanete na nesto, sto vas poslije zacudi [sm=smiley1.gif]

A da li si ti u BiH?  I kako ide dostava za BiH, te konkretno, preko kojeg e-baya naručuješ (iz koje države)?

Hocu bebu -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 11:20:12)

IZVORNA PORUKA: Gigana

A da li si ti u BiH?  I kako ide dostava za BiH, te konkretno, preko kojeg e-baya naručuješ (iz koje države)?

Ne, ja sam u Njemackoj. Ne znam nazalost kako je kad se dole salje odavde koliko je sigurno...
Kad god kupujete nseto udjite na profil shopa, na temelju Bewertunga, tj kritika ili pohvala kupaca koji su vec tu kupovali, lakse cete stvoriti sliku kakav je shop da li je vjerodostojan, kakvo je pakovanja, kvalitete, kakva je azurnost pri slanju...
Na kraju uvijek mozete i sami dati payback, i ocijeniti ih kako ste zadovoljni
Naime mozete placati i preko pouzeca, tj platite robu kad vam dodje postaru, jest malo skuplje ali takvu robu mozete i vratit
Normalno zakonom mozete svaku robu u roku od 14 dana vratit, ali zato treba pozorno citati sta pise u shopu, kakva je njihova poslovna regulacija

Gigana -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 12:32:40)

Ok, hvala. 

Pretpostavljala sam da si negdje van BiH, jer većina raje odavde ne želi naručivati preko e-baya upravo zato jer su troškovi poštarine izuzetno visoki, a tu su i troškovi carine.  Uostalom, tako je sa većinom e-prodavnica u inostranstvu, osim onih koji nude "free shipping worldwide" (a ti su jaaako rijetki). 

Ilhana RR -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 12:34:27)

Ok, hvala. 

Pretpostavljala sam da si negdje van BiH, jer većina raje odavde ne želi naručivati preko e-baya upravo zato jer su troškovi poštarine izuzetno visoki, a tu su i troškovi carine.  Uostalom, tako je sa većinom e-prodavnica u inostranstvu, osim onih koji nude "free shipping worldwide" (a ti su jaaako rijetki). 

Hej draga probaj preko www.pik.ba , moj muz poznaje ovog sto je napravio taj sajt i kaze da mu je smisao sajta da bude kao E-bay plus sto imaju i prodavnice sa fiksnim cijenama ako nezelis da ucestvujes na akcijama...

Sajt je predobar =)

Suzana -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 16:00:54)

IZVORNA PORUKA: shpagica

mozda na www.kupikartu.ba  ?

Da, www.kupikartu.ba

dzeni_nl -> RE: kupovina putem interneta (22.10.2009 16:34:09)

Potpisujem isto je i kod mene, muz ponesto naruci, ja sve sto kupujem volim da prvo vidim uzivo i procjenim da li mi odgovara ili ne.

Sto se tice ebaya mm je zadovoljan i jos ga nikada nisu izradili.

DZANINI -> RE: kupovina putem interneta (6.11.2009 12:06:00)

evo ja ću prva početi.

1. Strawberry.net (šminka, parfemi i ostala kozmetika) - free shipping worldwide

2. Victoriassecret.com (rublje i odjeća) - International Shipping

3. Amazon.com (ne znam šta sve šalju ovamo)

zanima me da li sa ove 3 stranice ista narucujete ..ja kako vidim nema za bosnu hmmm i ja bi nesto narucila ali kakooo moze li mi neko objansitt....kako da dodze u Sarajevooo ..pusa

DZANINI -> RE: kupovina putem interneta (6.11.2009 12:10:21)

IZVORNA PORUKA: Suzana

I ja sam par puta naručivala iz Victoria's Secret i imam pozitivna iskustva! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Uh nisam baš odavno, mogla bih malo prosurfati... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mmm mogu li pitat kako narucujete hmm i kako dodze to u sarajevoo velikooo hvala i pozz

milomoje -> RE: kupovina putem interneta (6.11.2009 12:22:41)

"Ja redovno svekru i svekrvi odavde narucim iz konzuma, super funkcijonise a njih obradujemo =) Tako smo i nekoj rodbini kad je djeci rodjendan ih iznenadili =) "

Da i ja tako radim, voljela bih da ima vise takvih online shop...
Samo pazi da nesaljes petkom ili vikendom uopste, dugo im treba da stigne uplata, pa tako i dostava,... inace su super...

Tidzi -> RE: kupovina putem interneta (6.11.2009 12:38:30)

Cure, kako funkcionise to narucivanje npr. u Konzumu? Jel ja odavde iz CH mogu naruciti neke stvari da ih oni dostave mojim roditeljima u Bosni, tacnije okolina Tuzle? Htjela bih ih iznenaditi, ali i obradovati!!! Zahvaljujem unaprijed na odgovoru!!!

milomoje -> RE: kupovina putem interneta (6.11.2009 12:54:47)

Tidzi i ja isto narucim iz Geteborga i stigne njima dole, otidji na http://www.konzumshop.ba/
i izaberi Lukavac,tuzla na prvoj strani i onda se registrujes... ja sam registrovala mamino ime i adresu, tako da oni dole dobiju, a ja placam karticom online ili Paypal koju ti vec opciju daju... i ne zaboravi na kraju narudzbe navessti placanje unaprijed a ne prilikom isporuke da ne zavalis ljude heheh... inace ako nesto nema ja navedem da zamjene sa drugim artiklom, da ne bi nju zivkali i pitali kada hocu da je iznenadim, u suprotnom oni nazovu i pitaju ako nesto nema i sl...
Javi ako uspije... super osjecaj kada ti se ne salju pare da ih iznenadis... pusa

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>