RE: HPV, Cin I II III i konizacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


lakota -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (18.6.2009 9:07:57)

Travar na Mojmilu je SADIK BILALOVIĆ tel. 460-643 i mob. 061/103-192
Znam dosta žena koje su išle kod njega i uspjele da se izliječe. On je na Mojmilu u Lila zgradama reći će vam kad nazovete. Obavezno ponijeti nalaz. Pomaže i kod problema zatrudnjivanja. Ja sam išla kod njega i pila razne tablete i čajeve za imunitet, treba biti uporan. Meni je prvi nalaz bio CIN 2 pa drugi CIN 3 pa opet CIN 3, ali onda poslije toga evo već 2 puta čist nalaz. Nisam radila HPV, tražila ali kažu da ne treba.




sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (18.6.2009 11:29:17)

Lakota, hvala na info...




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (18.6.2009 18:38:58)

Lakota hvala na inf. i samo ako mozes da mi kazes koliko si dugo pila te preparate od Sadika?




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (18.6.2009 18:42:22)

Ja sinoc napravila onaj recept sa medom i alojom i izgleda crno pa me zanima je li i kod drugih crne boje??




dinaa -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (18.6.2009 22:16:29)

Ej sarisari ma ti si meni super,samo ti pitaj sve sto te interesuje.
Jeste izgleda crno i treba takvo da bude,pusa.




lakota -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (19.6.2009 8:51:07)

Od Sadika sam dobila dvije tinkture, jedna se pila ujutro i naveče a drugu sam morala ubrizgavati "dole" prije spavanja. to je trajalo 15 dana.

Po mom iskustvu najbitnije je promjeniti ishranu, zdravo se hraniti i biti uporan. Ja sam cveklu, mrkvu i jabuku rendala i svaki dan to jela, pravila sokove od voća, a pila i dodatno preparate. Bila sam zaista okupirana tim i znala sam i vjerovala da to mogu prebrodit. Bitna je upornost. Kod mene je to trajalo 9 mjeseci ali se trud isplatio.Padala sm malo u depresiju kad je i pored mog truda nalaz bio gori, ali je trebalo vremena organizmu da se izbori s tim. Doktor me je samo prepadao, ali ja sam htjela prvo probat sve drugo pa onda konus i uspjela sam, što od srca želim i drugima koje imaju ovaj problem jer znam kako je.





camrica -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (19.6.2009 21:14:52)

Pozdrav svima. Ako koga zanima hpv test sa uradila na Koševu i besplatan je !!! Sad ćekam rezultate brrr.
sarisari, taj napitak je crn??? Mislila sam sutra otici i kupiti sve sastojke, pa ti javim kakav je kod mene [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sally79 tvoja dijagnoza bas djeluje kompikovano mada se bas ne razumijem u to. Mozda da prvo probas sa ovim receptom?




sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (19.6.2009 22:07:38)

IZVORNA PORUKA: camrica

Pozdrav svima. Ako koga zanima hpv test sa uradila na Koševu i besplatan je !!! Sad ćekam rezultate brrr.
sarisari, taj napitak je crn??? Mislila sam sutra otici i kupiti sve sastojke, pa ti javim kakav je kod mene [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sally79 tvoja dijagnoza bas djeluje kompikovano mada se bas ne razumijem u to. Mozda da prvo probas sa ovim receptom?


Mislis hpv tipizacija ili...???Jesi li imala uputnicu i ako da odakle???




ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.6.2009 14:13:36)


Pozdrav svima! Ja sam još u šoku od rezultata papa testa koji mi je pokazao CIN1, a jučer sam dobila i pozitivan nalaz na HPV visokog rizika. Simptoma nisam imala nikakvih [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] i radila sam redovni godišnji papa test. Čitala sam po internetu o HPV_u a u utorak idem kod ginekologa pa ću znati što dalje. Zanima me  koliko vremena može proći dok nalazi opet budu uredni ?  želimo svoju prvu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image], pa se nadam da liječenje neće trajati dugo.




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (21.6.2009 13:53:49)

Ivana st nemoj da se sekiras cin 1 i nije toliko strasan, ali naravno moras da se lijecis, kazes da nisi imala nikakve simptome ni ja nisam imala i kod CIN i ne postoje simptomi to se obicno otkrije na redovnim kontrolama i ja sam tako otkrila i takodjer bila u soku, sto se tice nalaza sve zavisi sta ce ti ljekar predloziti, da li da pratis hoce li se CIN povuci ili nesto drugo, ali u svakom slucaju ne bi trebala imati problema sto se tice trudnoce, to je onoliko koliko ja znam kroz neka svoja iskustva, sretno.




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (21.6.2009 13:55:41)

E cure moje hvala za odgovor za boju napitka, ali ja tako volim da provjerim da nisam nesto zeznula posto se prvi put susrecem sa ovim, hvala:)




ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (21.6.2009 18:17:54)


Hvala ti sarisari na odgovoru! Čitala sam ovih dana dosta o HPV-u i vidim da je najvažnije poradit na podizanju imuniteta, a koju će mi terapiju odredit dr. vidit ću u utorak. Na bebicu već čekamo neko vrijeme, pa nas sad snašlo i ovo, ali čim papa test bude uredan nastavit ćemo radit na [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]. Kupila sam pastile sa matičnom mliječi i vitaminom C,nadam se da će biti od pomoći!





sally79 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (22.6.2009 3:36:37)

camrica,

ja sam ispocetka mislila da nije nista ozbiljno ali nakon sto sam uporedila skale koje ovdje koriste sa evropskim to je CIN III!

Ne smijem se zezati sa cekanjem pa idemo sad u utorak na tu LEEP proceduru sto sam skontala da je kod nas poznata kao fulguracija.

Jedem voce i povrce otprije, jogurte sa probiotikom a sad sam nasla i da folna kiselina utice na HPV pa sad i to pijem u udarnoj dozi (mislim da stetiti ne moze).

Ovdje nije lako nabaviti sastojke za caj i pripravke koji se preporucuju kod nas pa ce morati da ceka dok ne dodjemo krajem ljeta.

Javim kako sve prodje - radimo sa lokalnom anestezijom.




ljubičica 28 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (22.6.2009 11:23:28)

IZVORNA PORUKA: sanela22

Ljubičica 28, ako vam nije problem pitajte tog covjeka koja je cijena tog meda u sacu... Jel se taj covjek nalazi u blizini Sarajeva???

sorry, tek sam ovo vidjela...on kaže da je cijena meda u saću uglavnom 20 KM...nije blizu Sarajeva, tako da ti ne mogu nabaviti...ali sam samo stavila post sa bih vam objasnila kakav je med u saću, pošto i mi imao pčele...vidim, dinaa vam je već našla bazu za ovakav med, pa sretno u daljem liječenju... 




camrica -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (23.6.2009 13:31:30)

sanela22. Uputnicu sam dobila od svog ljekara opste prakse. Trazio mi je papa test na kojem je bilo naznaceno da se trazi hpv test, te mi je na osnovu toga izdao uputnicu za Ginekologiju (ne DIP), u kojem je napisao da se uradi hpv test.
Zatim sam otisla na ginekologiju i to ne glavnu zgradu vec desno mala zgrada, ulaz je sa zadnje strane. Izgleda grozno kao da se radi o nekom zatvoru, a ne lijecnickom odjeljenju [sm=smiley11.gif]. Trebalo bi se najaviti, ali se onda ceka i po mjesec dana, a ako samo banes sa uputnicom i papa testom primit ce te kad dodjes na red (mozda ces malo duze cekati, ali napravis se lud [sm=smiley1.gif].
Kad dobijes materijal, odes u zgradu preko puta na blagajnu gdje ti ovjeri jedan papir s kojim ides na DIP i odneses sve to.
Za nalaze zoves 10-15 dana poslije ginekologiju. U četvrtak će mi biti 10 dana pa ću ih zvati da vidim je li nalaz gotov, pa javim kako je to prošlo.




camrica -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (23.6.2009 13:35:10)

sally79
uh
sretno!
Javi kako je bilo




sally79 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (24.6.2009 0:42:56)

Nista se jos nije desilo - javili mi juce da ne mogu danas uraditi pa me sad zvala doktorica da naruci proceduru za cetvrtak u bolnici (trebalo je biti kod nje u ordinaciji ali neka guzva). Javim sta se desava :-) 




camrica -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (24.6.2009 12:18:15)


IZVORNA PORUKA: sally79

Nista se jos nije desilo - javili mi juce da ne mogu danas uraditi pa me sad zvala doktorica da naruci proceduru za cetvrtak u bolnici (trebalo je biti kod nje u ordinaciji ali neka guzva). Javim sta se desava :-) 



Znači, četvrtak nam je dan D...
I meni tada trebaju biti nalazi ukoliko su uredu, a ukoliko ne inda čekam jos 5 dana da vidim šta je [sm=smiley5.gif]
Ali treba biti optimističan, bit će to ok [sm=smiley1.gif]




Ela78 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (24.6.2009 16:51:57)

Ako ima neka forumašica iz Banja Luke ili okoline, da vam javim da su kod nas na Poliklinici (ginekologija) ove sedmice započeli program testiranja HPV-a i tipizacije za sve vrste virusa. Besplatno se vrši testiranje za 500 pacijenata. Ja sam danas sasvim slučajno saznala za to, kada sam otišla na redovnu kontrolu briseva pa sam usput i to uradila.




sally79 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (25.6.2009 20:37:45)

Evo se javljam - zavrsila prije 10 minuta (stan nam je preko ulice od bolnice).
Morala sam doci u 1130 za proceduru koja je trebala poceti u 12. Dosla sa muzem, prvo na prijemno 1 gdje gledaju osiguranje, licnu i da potpises sve papire za proceduru. Nakon toga na drugi sprat gdje rade ambulatorne hirurgije. Opet na prijemno pa mi stavili onu narukvicu sa imenom pacijenta, bar kodom, godinama, datumom rodjenja i imenom doktora.
Onda na cekanje u cekaonicu jedno 20 minuta. Po mene je dosla jedna sestra i odvela me u mini-operacionu salu, dobila sam bolnicki ogrtac da obucem (smjela sam ostati u majici i grudnjaku). Nakon toga me polegla na uski sto koji je kasnije povisila. Prikopcali me na onu stipaljku za mjerenje kisika a onda izmjerili krvni pritisak. U medjuvremenu je dosla jos jedna sestra da postave sve. Sa strane je bio jedan aparat na kojem je pisalo nesto kao aparat za uklanjanje dima pa su mi objasnili da prilikom LEEP (fulguracije) sto se izreze i krv i dim idu preko plasticne cijevi u taj aparat.

Doktorica je dosla oko 1225 pa je bilo opet kolposkopija ali ovaj put sa jodom a ne sircetnom kiselinom i dala mi je par uboda lokalnog anestetika (lidocaine) - e to sam osjetila pravo. Pita sestra pa isto je bilo i za biopsiju -- kod mene nije, stavila je neki gel ali kao da ju je radila na zivo koliko je bolilo. Noge su mi digle u polu-cizme sa trakama sa cickom tako da nema sanse da se pomaknu a preko stomaka sam isto dobila tu traku jer je sto veoma uzak (ja sam 167 sa 52 kile i meni je bio taman, ne znam kako tezi/siri ljudi stanu na taj sto). Prekrile su me sa toplim pamucnim dekama dok mi je jedna jos na lijevu butinu zalijepila neku elektrodu - valjda da instrument ima uzemljenje, sta li [image]http://www.forum.hr/images/smilies/lol.gif[/image]
Vrlo brzo je lokalna djelovala i doktorica se zadala na posao. Sve zajedno je trajalo kojih 12-15 minuta ali moram reci u dva-tri navrata da sam itekako osjetila bol. Ni ono zujanje kad krene raditi nije bilo bas prijatno ali boze moj, tako je kako je. Nakon izrezivanja je sve valjda sprzila tako da krvarenja (za sada) nema iako su mi sestre dale ulozak da stavim (ja vec ponijela svoj ali nije trebao). Dalje upute su joj nema vjezbanja bar 7 dana, nista tesko dizati 4 sedmice, nema seksa bar 4 sedmice. Rekla je da dodjem na kontrolu za 3 sedmice kao novi PAP da uradimo i provjerimo kako je sve pa sam je pitala koja svrha testa kad kod mene ne pokazuje bilo kakve promjene.[image]http://www.forum.hr/images/smilies/dunno.gif[/image]

Na skali boli trenutno od 1-10 bol je na 1inici mozda zato sto sam prije procedure na sat popila jedan ibuprofen...

Nastavak slijedi.... evo me k'o u X-files [image]http://www.forum.hr/images/smilies/rofl.gif[/image]




ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (25.6.2009 21:36:57)


Sally draga želim ti brz oporavak i  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] da papa test bude uredan!
Moj ginekolog nije radio u utorak, pa idem sutra vidit koju će mi terapiju prepisat. Ja sam se već bacila na jačanje imuniteta raznim pripravcima, a počela sam opet pit i marulju ,nadam se da će nešto od toga i pomoć[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




mala curica -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (25.6.2009 23:27:22)

Sally zelim ti sto brzi oporavak  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]   [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




dinaa -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (25.6.2009 23:28:56)

Sally i ja ti zelim da se sto prije oporavis i fizicki i psihicki.




mala curica -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (25.6.2009 23:41:56)

Dino,pa sta je ovo nikako te ne mogu uganjati ni na jednom forumu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sally79 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (27.6.2009 21:31:25)

Zenske da se javim, nikakvih bolova nema, nema ni nekog krvarenja - tek po neki ugrusak. Juce isla na posao i izdrzala cijeli dan bez problema!

Hvala puno na podrsci!




Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>