RE: HPV, Cin I II III i konizacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (6.8.2009 21:22:20)

Da,  i mm pije isto što i ja ,aloju i vitamin C,iako sam ja više bazirana na to da živimo što mirnije bez stresova, i nastojim da se što prirodnije hranimo,primjerice izbacila sam iz prehrane svu konzerviranu hranu,salame... I opet me je strah da se HPV neće tako lako povući [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (7.8.2009 17:52:23)

I ja se trudim zivjeti zdravo koliko je to u mogusnosti, jedem sto prirodnije, ne pijem, ne pušim,...ali nadam se da ce sve biti u redu ako Bog da.




Anoniman -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (14.8.2009 14:22:55)

help
Od nervoze i nekog straha ne mogu ni da pročitam prijašnje postove,pa vas molim ako može neko da mi kaže šta je to HPV,ja sad dobila vijest za papa test da nešto nije ok,a da nije ni strašno pa mi dr.rekla da uradim briz na HPV.Molim vas recite mi šta je to




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (19.8.2009 17:56:29)

Humani papiloma virus HPV je spolno prenosiva bolest koja pogadja oko 80% seksualno aktivnih i muskaraca i zena s tim sto istrazivanja pokazuju da ga mogu imati i djeca sto dokazuje da se moze prenijeti i nekim drugim nacinima osim spolnim putem, ali je to najcesci nacin, skupi hrabrosti i procitaj prethodne postove da bi ti bilo jasnije, trebas otici na testiranje, naravno ako budes negativna tim bolje, a ako bi bila pozitivna nemoj da se plasis moze biti niskog i visokog rizika, ja ovo pisem iz iskustva, kod mene je bio visokog rizika i sada je sve u redu hvala ALLAHU DRAGOM, ali razumijem te i ja sam bila preplasena jako, dakle HPV u trenutku pada imuniteta izaziva promjene na grlicu maternice, nisi navela u Papi koji ti je tip CIN_a, ali ako postoje promjene to se moze otkloniti, u slucaju vecih promjena klasicnom konizacijom, a u CIN_a 1 i 2 mozes rediti LETZ metodu ( na principu nekih elektricnih omcica ) to je potpuno bezbolno i ides isti dan kuc poslije zahvata, tako nemoj nista da se brines sve ce biti u redu i sve se to moze srediti, samo budi hrabra, kao sto ti vec napisah procitaj postovo ovdje je jako puno zena koje su prosle kroz to, a naravno moze biti da kod tebe nije nista ili da je neka mala promjena koju mozes savladati preparatima koje ti ljekar propiš, sretno.




Mya_81 RR -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (19.8.2009 18:08:47)

Eto, Neutješna, Sarisari ti je sve objasnila...zaista ne moraš biti toliko zabrinuta jer se sve to može riješiti, naravno što je ranije otkriven HPV terapija ti je jednostavnija.

Ja sam imala CIN II, i to HPV visokog rizika, i sve sam rjesila sa vaginaletama. Istina, 2 godine mi je trajalo liječenje, što je bilo pomalo naporno (najviše psihički), ali je ipak najbitnije da sam uspjela.

Sada redovno radim papa test i u zadnjih 7 godina još mi je samo jednom papa nalaz pokazao CIN I, a i tada sam sve sredila sa vaginaletama, a već na idućem nalazu sve je bilo uredno.




Anoniman -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.8.2009 13:00:15)

Hej mile moje hvala Vam puno obadvjema kad ste se javile.Ja sam evo sad radila HPV i predala sam ga na mikrobiologiju,nalaz će biti za nekih 10-15 dana,pa ćemo vidjeti šta dalje.Na papa je pisalo ascus i cin 1,s tim da se uradi HPV.To je sad urađeno pa se nadam da će biti sve ok.
Još jednom hvala Vam puno.




Mya_81 RR -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.8.2009 14:27:19)

Draga, zaista nema na čemu...CIN I nije tako strašan čak i ako ti tipizacija HPV-a bude visokog rizika....pročitala si da se sve to da srediti...sretno i čuvaj se [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.8.2009 15:10:59)

Ma nemoj nistada se brines CIN 1 nije nista strasno, ali naravno podrazumjeva lijecenje i ne smije se zapustiti, ali nista se ne brini bit ce sve to u redu, nie to nista strasno, sretno




Mya_81 RR -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.8.2009 15:28:14)

Liječenje se definitivno ne smije zapustiti..moja najbolja prijateljica je olako shvatila CIN II koji se za 2 godine pretvorio u rak grlića maternice...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...ona je sada dobro, ali cijeli postupak konizacije i sve ostalo kroz šta je prolazila znam da joj nije bilo lako...




mala pčelica -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.8.2009 15:28:15)

Ja sam prošle godine na papa t. imala CIN 1 i hpv i visokog i niskog rizika..poslje tog saznanja upala u tešku depresiju i jedva se izvukla(i dan danas imam posljedice a to su panični napadi).....dobila vaginalete i dr rekao kontrola za 6 mjeseci...napravim ponovo papu kad ono CIN 2,radila kolposkopiju i biopsiju i tom biopsijom nalaz bio CIN 2,ali je poslje opet na papi spao na CIN1...posto sam bila u depresiji isla sam i psihijatru koji mi je kroz usi provukao da bi bilo dobro da rodim djete da misli maknem sa te bolesti(u međuvremenu sam se udala)...sa tim psihičkim stanjem i svim tim CIN-om i HPV ja sam bez problema ostala trudna..u 8 mjesecu trudnoće radila sam papu i bila je čista,ni traga ni glasa od CIN i HPV..porodila sam se prirodnim putem prije 3 mjeseca i ovih dana moram ići praviti prvi papa test nakon poroda...nadam se  i molim DRAGOG BOGA da sve opet bude u redu...




Anoniman -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.8.2009 16:13:34)

Hvala puno sarisari i mya_81 na lijepim željama,kao što sam već rekla danas sam ga radila pa šta god dragi Allah da, a mala pčelice da ti samo kažem da se ja 4 god borim da ostanem trudna i ništa,vjerovatno je zakočilo negdje kod ovih nalaza što sam pomenula,samo ti mogu reći blago tebi kad si ostala trudna i dobila bebicu,da mi je to doživjeti pa čini mi se nek bude šta god hoće.




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.8.2009 17:51:35)

HPV i CIN ne ometaju proces ostajanja u drugom stanju, samo sto je bolje to izlijeciti pa onda raditi na bebici jer u slucaju nedo Bog povecanja CIN_a se riskira jer dok se ne rodi beba ne moze se nista raditi, a konizacija LETZ metodom takodjer ne utice na zacece, i u nizim CIN_ovim 1 i 2 preporucuje se raditi LETZ konizacija, a ne klasicna pogotovo kod zena koje nisu radjale, a jedan od razloga je trudnoca. CIN 1 i 2 se moze i kontrolirati cestim pregledima, ali to je psihicki dosta napeto jer nikada ne znate sta ce sljedeci nalaz pokazati ili pak to mozete odstraniti zahvatom koji je bezbolan, ali to opet zavisi od ljekara sta ce on preporuciti i sta ce te vi odluciti.




Mya_81 RR -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (20.8.2009 17:55:46)

IZVORNA PORUKA: sarisari

HPV i CIN ne ometaju proces ostajanja u drugom stanju



Potpisujem!




Anoniman -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (21.8.2009 7:28:53)

Možda ne ometa sad ovaj HPV i CIN koji imam,ali negdje je zakočilo,gdje ne znam a ni dr. čini mi se neznaju jer niko ništa ne govori.




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (21.8.2009 12:31:21)

Ma nista se ne brini kada ovo sredis doci ce i beba kada bude vrijeme za to, ja nekako cvrsto vjerujem da ako Allah odluci da nam podari bebu i kada On to odluci da ce to tako i biti, tako samo se strpi doci ce i bebce ako Bog da prvo rijeci ovo sada




dinaa -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (21.8.2009 12:38:54)

Sarisari jesi li ispila onaj lijek sto si pravila,i jesi li poslije toga isla na kontrolu bas me interesuje tvoje iskustvo i misljenje o tom lijeku.Pozz.




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (24.8.2009 14:27:40)

dinaa, ispila sam onaj lijek, pila sam ga negdje mjesec i po-dva, a zavrsila sam prije petnaestak dana sa njim, na kontrolu sam isla jos dok sam pila lijek mozda negdje 15-20 dana prije nego sta sam sve ispila i hvala ALLAHU DRAGOM Papa test i pregled su bili u redu sve je dobro hvala Bogu, sad da li je to od onoga napitka samo nisam sigurna, ali svakako da je bilo neke koristi od njega sigurno i ja ga preporucujem svima koji imaju slicne probleme da ga naprave, a mislim da ga nije loše i onako popiti nista ne moze biti gore, barem tako mislim, sada planiram kupiti curukotovo ulje, kazu da je i to odlicno za imunitet i mnoge stvari, pa ako hoces kupi i probaj, ja sam podavno popila jednu bocicu i kada sam pocela piti onaj napitak onda sam prestala curukot, ali eto opet cu malo da ga pijem samo moram kupiti ovih dana, nije skupo bocica 60ml je 10KM, cula sam jos neki lijek koje zene piju koje imaju CIN, ide sa nevenom, rakijom i medom, samo moram tacno da pitam kako se pravi pa ako hoces kada provjerim napisat cu vam.




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (24.8.2009 14:29:31)

e dinaa ne pitah te kako si ti, kakvo je stanje kod tebe, sta je tebi bilo sa ovim napitkom jesi li ga ispila i sta si jos pila?




Anoniman -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (24.8.2009 16:20:29)

hej draga daj nam taj lijek za ovaj CIN i imunitet,ja nisam baš u toku pa neznam,ako hoćeš možeš mi poslati pp




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (24.8.2009 18:01:29)

E ovaj lijek o kome je dinaa pricala imas vec ovdje napisan, ali evo ja cu ti ga jos jednom napisati, a ovo za med, neven i rakiju jos nisam provjerila tacno kako ide pa cim provjerim napisem vam, a ovaj sa alojom svakako prvo probaj ide ovako:

300 gr aloje ( mora biti medicinska koja se moze konzumirati i da je starija
od 3 godine ),
500 ml medicinskog alkohola 90% rastvor
¾ litra crnog vina
1 pakovanje cikorije
400 gr meda u sacu
Aloju samljeti i sve sastojke staviti u teglu od 3 litra, mijesati drvenom
kasikom.
Neka stoji na hladnom i tamnom  mjestu.
Masu mijesati dva puta dnevno, svaki dan u isto vrijeme, drvenom kasikom 5
dana.
Sesti dan procijediti kroz duplu gazu i plasticnu cjediljku.
Dio mase istresti u manju teglicu ili neku flasicu.
Lijek se pije 3 puta dnevno.
Ujutro na taste, popodne i navece prije jela.
Lijek piti 5 dana odjednom kolicinu najmanje kasikice.

Sljedecih 5 dana piti kolicinu srednje kasikice.
Ostatak lijeka piti kolicinu velike supene kasike.
Najvaznije od svega jeste da ne radis nista metalnom kasikom i da lijek
drzis u ustima sto duze mozes, a najmanje 5 minuta, jer treba da djeluje
prolazeci kroz zlijezde.
Morate se strogo pridrzavati uputstava a ja znam mnoge zene i djevojke koje su koristile lijek i njima je isto pomogao.
Sretno

aloju mozes kupiti u cvjecari, ali kao sto pise trazi medicinsku i stariju od tri godine, cikoriju u svim vecim marketima, vino moze bilo koje crno, med u sacu potrazi kod pravih pcelara i alkohol u apoteci kupi, aloja je 18KM, cikorija oko 2KM, alkohol oko 20KM, ako ti nesto nije jasno javi pa ti pisem




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (24.8.2009 18:03:20)

Mene zanima oni koji su vec koristili ovaj lijek sa alojom da li znaju nakon koliko se smije ponovo napraviti i upotrebljavati, je li moze nakon, mjesec, dva, tri......?




dinaa -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (24.8.2009 22:20:46)

Bas mi je drago sto je nalaz u redu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image].Ja nisam pila nista osim ovog lijeka sa alojom i ja sam hvala dragom Allahu dobro,kao sto sam vec pisala ja sam konizaciju zbog CIN III(CIS) radila jos 2005-te godine i od tada idem na redovne kontrole i papa test svakih sest mjeseci i uvijek mi je papa test uredan hB.A i rodila sam zdravu i zivu curicu 2007 godine tacno dvije godine poslije konizacije.

Sarisari ovaj lijek mozes piti opet ali tek kad prodje sest mjeseci odkako si ovaj ispila.Tako je meni receno i ja sam tako radila.




Anoniman -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (25.8.2009 9:33:12)

Hej mila hvala ti puno za recept,baš ću ga napraviti i piti.




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (25.8.2009 13:00:26)

Ma nema na cemu samo ti pij da ti bude bolje, dinaa hvala na inf., znaci tek poslije sest mjeseci, thx.




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (1.9.2009 18:16:08)

Cure moje da li vam se ikada desavalo da prije nego sto dobijete mjesecnicu na dva-tri dana vas nesto cese ( ne stalno- ponekad ), meni se to desava, a prije 1,5 mjesec sam bila kod dr. i radila i Papa test i sve je bilo ok, a to mi se desava ima zadnjih dva-tri mjeseca, moj dr. je bio na odmoru pa sam radila pregled i papu kod Spahovica, moj dr. kaze da je bila neka upala ili nesto da bi mi Spahovic propisao nesto pa me samo zanima desava li se vama to nekada.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>