RE: Vantjelesna oplodnja (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjemPoruka


bimba -> RE: Vantjelesna oplodnja (13.6.2017 15:42:23)

Draga samo polako. Moj prvi IVF je takodjer bio neuspjesan, drugi uspjesan. Svi moramo biti svjesni da su nam mogucnosti 50-50. Znam koje razocarenje nosi neuspjeli pokusaj ali vjeruj mi da uvijek imamo dovoljno snage da ponovo pokusamo.
Puno srece u narednom i glavu gore.
Tirkizna -> RE: Vantjelesna oplodnja (14.7.2017 21:43:28)

Pozdrav svima... Da li je nekome, nakon RTG HSGa, konstatovano da ima hidrosalpings (tecnost u jajovodu) i da li se taj jajovod morao odstraniti prije ivf postupka, meni je receno da on moze dovesti do neuspjelog ivf postupka?
KaterinaM -> RE: Vantjelesna oplodnja (25.9.2017 19:56:53)

Pozdrav za sve na forumu.. novi kolacic sam i nakon neuspjelog prvog pokusaja VTO idemo dalje (preostala dva embriona zaledjena). Postupak radjen u Baccaci klinici.. Imam jedno pitanje, pa ukoliko bi neko mogao odgovoriti, bila bih jako zahvalna. Da li je neko uspio dobiti sredstva refundacije. Ja sam iz TK, ali muz radi u ZDK te samim tim i zdravstveno oatvaruje preko njega. Bili smo u Zenici u socijalnom i rekli su nam da nazalost oboke moramo pripadati jednom kantonu. U Tuzli traze konzilijarno misljenje (ginekolog ili urolog), a kako nama treba urolosko nemam pojma kako da to dobijem kada se ne lijeci u Tuzli.. Doista, usvoje zakon a onda niz prepreka :( Takodjer, sretno svima koje cekaju svoje bete. Moja, prva, nazalost ovaj mjesec negativna..
Tirkizna -> RE: Vantjelesna oplodnja (26.9.2017 11:35:53)

Pozdrav Katerina, ne mogu ti bas pomoci u vezi refundacije, mi jos nismo u postupku, pripremamo se, tacnije skupljamo pare :D planiramo u postupak krajem godine, decembar-januar..
Mi smo iz Sa i dobili smo konzilijarno misljenje sa GAK-a, sa dijagnozom oligoasthenospermia...dakle, ginekolog sa odjela za bracni sterilitet je uputio mene da radim nalaze, a supruga da uradi spermiogram. Ispostavilo se da spermiogram nije ok, te nas je zakazao za komisiju, od koje smo dobili preporuku za ivf...sve se zavrsilo u krugu ginekologije, nisu nam trazili misljenje urologa.
Nakon toga smo otisli na konsultacije i u New life i u Bahceci, da bi mi na osnovu HSGa rekli da ja imam zacepljene jajovode..

Ima li neki razlog zasto ste se odlucila za Bahceci? Mi se dvoumimo, ne znam koju kliniku da izaberemo :)
Koliko je kostao cjelokupan postupak sa svim lijekovima?
KaterinaM -> RE: Vantjelesna oplodnja (26.9.2017 16:59:05)

Pozdrav Tirkizna.. U Tuzli oze ili konzilijarno misljene sa ginekologije ili urologije.. Kod nas je uroloski problem.. Ista dijagnoza kao kod vas... Mala pokretljivost i broj.. Nama je radjen ICSI upravo iz yog razloga.. Iskreno, prijatelji su nam preporucili.. Oni su tamo dobili blizance.. A jos nekih poitivnih prica sam cula.. Naravno, sve je to individualno.. I meni su sasvim ok.. Mada mozda premalo informacija.. S tim da odgovore sve sto ih pitas.. Izgledaju strucni i uhodan tim.. Sad.. Razlog neuspjeha nemam pojma.. Nisam radila nikakve dalje pretrage (kod mene hormoni i HSG pokazali sve uredno prije postupka). Mogla sam odmah raditi novi transfer, ali ja sam odlucila pauzirati.. I zbog finansija i da se malo psihicki oporavim i saberem :* zelim vam srecu gdje god i sta god odlucili!
KaterinaM -> RE: Vantjelesna oplodnja (26.9.2017 17:03:26)

Zaboravih napisati.. Postupak je kostao 4500, HSG i spermiogram 400, moja terapija injekcije i tablete oko 2500 i sigurno jedno 500 na putovnje.. Sve kad se uzme nije malo, ali Boze moj.. Samo da uspije slijedeci transfer [sm=duda.gif]
Tirkizna -> RE: Vantjelesna oplodnja (27.9.2017 7:53:50)

Vjerujem da će vam sljedeći postupak uspjeti :)
Koji doktor je bio zadužen za vas? Kada smo otisli na konsultacije ocekivala sam da cemo razgovarati sa doktorom Umitom, ali se pojavio neki drugi doktor, koliko se sjećam Admir Rama.
Da li obojica rade sa pacijentima, pa te dodijele nekom od njih?
KaterinaM -> RE: Vantjelesna oplodnja (27.9.2017 17:58:17)

Nadam se :) primio nas je Admir, medjutim sve dalje je radio dr. Umit.. Plan terapije, punkciju, transfer, te sve ultrazvuk preglede izmedju terapije i transfera.. I vama zelim puno uspjeh.. A ostale clanice molim ako su imale slicnu situaciju ili znaju nesto o tome kako ostvariti pravo na refundiranje a dolazite iz razlicitih kantona. Odnosno ostvarujete zdravstveno u razlicitim kantonima.. Hvala unaprije!!!
bimba -> RE: Vantjelesna oplodnja (10.10.2017 16:26:50)

Pozdrav cure. Draga KaterinaM ja sam dva puta trazila refundaciju troskova i dobila sam bez problema. I prvi i drugi put su mi trazili konzilijarno misljenje i original racun koji sam platila. S tim sto su mi drugi put trazili i misljenje urologa. Prvi pout sam imala pored konzilijarnog misljenje ginekologa, a drugi put nisam pa su trazili misljenje urologa. Moj suprug ne pripada kantonu Sarajevo, samo ja tako da ne vidim razloga zasto bi oboje morali biti sa istog kantona.
Sto se tice misljenja urologa to sam otisla samo na urologiju i objasnila im sta mi treba, donijela nalaz spermiograma I to je to. Doktor napisao preporuka za ivf, supruga nije bilo ni na vidiku. Meni prvi put nije uspjelo, hvala Bogu drugi jeste tako da vama svima zelim sve najbolje.

Tirkizna -> RE: Vantjelesna oplodnja (12.10.2017 15:21:55)

Pozdrav Bimba, koliko sam shvatila ti si IVF radila u New Life klinici. Da li ti je postupak radio dr. Ali Mesut ili novi doktor koji trenutno radi na klinici?
Cula sam dosta pohvala za dr. Alija, medjutim o novom doktoru nemam nikakvih informacija, pa sam u dilemi :)
KaterinaM -> RE: Vantjelesna oplodnja (14.10.2017 8:49:50)

Hvala puno.. I mi smo tim putem isli.. Upravo prikupili misljenje urologa.. Sad cekamo termin za konziliji.. I iskrene cestitek na uspjehu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
bimba -> RE: Vantjelesna oplodnja (16.10.2017 11:03:54)

Pozdrav,
Tirkizna upravo tako, meni je postupak radio dr. Ali Mesut i to neposredno pred svoj odlazak, tacnije tada vise nije ni radio na klinici ali je ostao da zavrsi mene i jos jednu djevojku, i hvala Bogu i jednoj i drugoj je uspio postupak.
Sto se tice novog dr. Spend Ramadani, i on je super. On mi vodi trudnocu, a isto tako znam dosta djevojaka koje su ostale trudne po dolasku novog dr. Tako sto se mene licno tice sve preporuke i za dr i za kliniku i osoblje.
bimba -> RE: Vantjelesna oplodnja (16.10.2017 11:09:10)

Pozdrav,
Tirkizna upravo tako, meni je transfer radio dr. Ali Mesut neposredno pred svoj odlazak, tacnije tada vise i nije radio na klinici ali je ostao radi mene i jos jedne djevojke, I hvala Bogu obje smo ostale trudne.
Sto se tice novog dr. Spend Ramadani i on je odlican, vodi mi trudnocu. Znam da je dosta parova kako je dosao i novi dr ostvarilo trudnocu. Sve pohvale, jer se stvarno posvete pacijentu.
Ja bih licno svima preporucila ovu kliniku, od dr., osoblja pa do svih ostalih.
bimba -> RE: Vantjelesna oplodnja (16.10.2017 11:13:25)

Hvala puno KaterinaM, sa iskrenim zeljama da tebi i svim ostalim curama uspije.
Treba samo vjerovati, pa ce se sve kad tad posloziti.[sm=bravo.gif]
bimba -> RE: Vantjelesna oplodnja (16.10.2017 11:23:55)

Tirkizna sto se tice cijene postupka one su slijedece:
ICSI 4000KM punkcija i transfer. Meni nisu odmah radili transfer tako da sam punkcija platila 2000KM a ostatak nakon transfera.
Lijekovi cc. 1500-2000KM sve zavisi koje doze i sta se koristi. Ja sam tada kupovala sve lijekove na klinici, 2016 godina.
Hormonske injekcije cijene variraju od apoteke do apoteke, tako da se u svakom slucaju naoruzaj brojevima svih apoteka pa provjeravaj.
Transfer smrzlica je 2000KM bez lijekova, s tim da je taj iznos gotovo nista u poredjenju sa stimulacijom.
Kontrola progesterone, estogen po 30KM.
Cmokica -> RE: Vantjelesna oplodnja (18.10.2017 13:47:22)

Da li se neko od clanica sprema za drugi pokusaj IVF-a u bahceci klinici?
Tirkizna -> RE: Vantjelesna oplodnja (18.10.2017 20:48:33)

Draga Bimba, hvala puno na informacijama.

Amelaa RR -> RE: Vantjelesna oplodnja (1.11.2017 15:57:46)

Pozdrav za sve nas, trudilice, zanima me da li i sto pijete u pripremi za vantjelesnu? Ja sam trenutno na DHEA, folacin, vitamin D, i aspirin, ako neko ima jos neki prijedlog i sl..nek vice :).

Cula sam da je ima neka infuzija interlipidi, da li je ko primao prije transfera?
Galicia -> RE: Vantjelesna oplodnja (1.11.2017 20:28:55)

COQ10 ubaci. Dhea smijes najduze 3mjeseca piti.
Sretno. I drzim palceve.
ziel -> RE: Vantjelesna oplodnja (1.11.2017 20:34:31)


IZVORNA PORUKA: Galicia

COQ10 ubaci. Dhea smijes najduze 3mjeseca piti.
Sretno. I drzim palceve.

Galicia vidim puno znas o temi neplodnost, pa izvini ako je nekulturno, al moram pitati, jesi li ti isla na vantjelesnu oplodnju? Jel ikad bilo trudnoce? Sta je problem ustvari?
Galicia -> RE: Vantjelesna oplodnja (2.11.2017 0:13:52)

Nema plusica. Nikad ga nije ni bilo.
Dijagnoza ocajna.
Isla na postupke, ici cu jos par puta i dosta od mene. Ako se ne ostvarim kao majka, idem u Hollywood. 😂😂
Ni godine nisu na mojoj strani, nazalost.
Amelaa RR -> RE: Vantjelesna oplodnja (2.11.2017 17:11:25)

ABd da i ja i ti i sve trudilice dozivimo ono sto zelimo..naravno ako je hajr za nas..

LJUBIM vas..

ziel -> RE: Vantjelesna oplodnja (2.11.2017 21:39:34)


IZVORNA PORUKA: Galicia

Nema plusica. Nikad ga nije ni bilo.
Dijagnoza ocajna.
Isla na postupke, ici cu jos par puta i dosta od mene. Ako se ne ostvarim kao majka, idem u Hollywood. 😂😂
Ni godine nisu na mojoj strani, nazalost.

Jesi li potrazila pomoc na drugoj strani? Mislim na zene sto salijevaju stravu ili nesto uce iz vjerskih knjiga? Cula sam isto da hidzama ako se radi svaki mjesec uzastopno nekih 7-8 mj.to bas na mjesta gdje se nalaze jajnici da lijece sterilitet, pa sad da li su to samo price.. Ali treba probati sve, da kasnije ne razmisljas A MOZDA BI TO POMOGLO DA SAM..... Mozda pricam gluposti izvini, ali ja bih potrazila i takvu pomoc, kad vec doktori ne mogu da rijese...
kiki82 -> RE: Vantjelesna oplodnja (4.11.2017 15:28:19)

Draga Amela ja sam pila kapsule od ulja pšeničnih klica. Neznam dali je zbog njih, al sam u narednom postupku ostala trudna :-D. Neznam imali kod nas, ja sam ih dobila iz Holandije, poslala mi muževa tetka, jer je njenoj kćerki prepisao ginekolog nakon dva spontana. Sretno!
Galicia -> RE: Vantjelesna oplodnja (5.11.2017 13:26:53)


IZVORNA PORUKA: ziel


IZVORNA PORUKA: Galicia

Nema plusica. Nikad ga nije ni bilo.
Dijagnoza ocajna.
Isla na postupke, ici cu jos par puta i dosta od mene. Ako se ne ostvarim kao majka, idem u Hollywood. 😂😂
Ni godine nisu na mojoj strani, nazalost.

Jesi li potrazila pomoc na drugoj strani? Mislim na zene sto salijevaju stravu ili nesto uce iz vjerskih knjiga? Cula sam isto da hidzama ako se radi svaki mjesec uzastopno nekih 7-8 mj.to bas na mjesta gdje se nalaze jajnici da lijece sterilitet, pa sad da li su to samo price.. Ali treba probati sve, da kasnije ne razmisljas A MOZDA BI TO POMOGLO DA SAM..... Mozda pricam gluposti izvini, ali ja bih potrazila i takvu pomoc, kad vec doktori ne mogu da rijese...


Alternativnom medicinom sam se bavila prije bilo kakve ustanovljene dijagnoze, more i more cega nisam popila, nema obloga koje nisam pravila, kapi nakapala, itd itd.
Mojoj dijagnozi nema pomoci, nazalost.
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>