RE: VANTJELESNA OPLODNJA (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjemPoruka


snjezolina -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (10.12.2007 23:01:32)

Hvala Žuta što si sa nama podjelila svoje iskustvo.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Žao mi je  što ste ti i tvoj mužek imali neugodno iskustvo.
Slažem se sa tvojim mišljenjem , da uvijek treba tražiti pismeni nalaz.
Biću iskrena. Bez obzira koliko mi se neki doktor svidio ili ne, ja nastojim da njegovo mišljenje provjerim[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley32.gif[/image] (odem kod drugog doktora, čitam iskustva drugih žena sa foruma ili neke dr. tekstove).
Možda će neko misliti da pretjerujem, ali ja jednostavno smatram da se niko ne treba pustiti doktorima u ruke tek tako bez pitanja i provjeravanja, pogotovo kad liječenje može izazvati "havariju"[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] u organizmu kao što je to slučaj sa neadekvatnom i nepravovremenom hormonalnom terapijom. 
 
vaga -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (11.12.2007 10:16:04)

Draga Žuta jako mi je žao što si sve to prošla i ja sam imla ružno iskustvo kod dr. Mehmedbašića, ali na žalost jako je malo dr. humanista, većini je važan samo novac. Ja se sa sterilitetom borim već 9 godina i zapravo nemam konkretan problem, mm je imao loš nalaz, ali sada je sve uredu ali bebe nema. Išla sam jednom kod dr. Čehića i mislila sam opet pokušati ali ne znam da li se ponovo usuditi nakon tvoje priče. Na žalost mi smo izgleda prepuštene same sebi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Možeš li nam molim te reći u kojoj si sada fazi, zapravo, šta sada pokušavaš? Da li si se možda odlučila na tertman izvan BiH?

Puno te pozdravljam i želim ti puno sreće i da što prije zaboraviš to ružno iskustvo. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
zuta -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (12.12.2007 0:06:34)

Drage seke nisam vas htjela demolarisati svojom pričom,ali vjerutemi nebi želila ni jednoj da se dogodi što je meni.U potpunosti podržavam SNJEZOLINU netreba vjerovati samo jednom ljekaru i prepustiti sudbinu njima.A tebi draga VAGO mogu samo reći dobro razmisli i uzdignute glave pođi u nove pobjede odlučno i ponosno i nedozvoli da te neko omalovažava i pravi budalom, nedozvoli poraze koje sam ja imala jer nije jedini dr.na svjetu.A  na pitanje koje si mi postavila mogu ti samo reći,bez obzira na sva moja razočarenja uzdignute i ponosne glave idem dalje zahvaljujući mom dragom koji me u svemu razumije i podržava.U fazi sam ponovne rekonstrukcije mojih i suprugovih pretraga i ako bogda kad budemo spremni idemo dalje ali nažalost ne u našoj bosni,najverovatnije da čemo ići u ZAGREB.Žalosno je što to moram reći MM je zdravlje dao za ovu zemlju a sada mnogi nemaju ni osnovnog ljudskog dostojanstva prema toj populaciji a šta onda trebaju očekivati drugi.DRAGE MOJE BEZ OBZIRA NA NEUSPJEHE NE KLONITE DUHOM IDITE DALJE.ČUVAMVAM FIGE ALI NE ZABORAVITE NI VI MENE[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image] HAHAHAHA.CMOKICCCCCCCC
Amelaa RR -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (12.12.2007 7:38:43)

Draga nasa samo se ti nemoj sikirat a sve cce biiti tebi hvala za sve sto si nas upozorila i nek znas da uvijek imas podrsku nas a vidi koliko nas ima KO ROKICA[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
vaga -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (12.12.2007 10:19:30)

Hvala ti na odgovoru i svakako izvještavaj nas o svom pohodu... Želim ti puno sreće kao i ostalim curama i kako kažeš ne treba klonuti duhom, to nikako. Puno te pozdravljam.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
snjezolina -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (16.12.2007 15:39:36)

npr.uključivao mi je antibejbi pilule a ufol liječi me od setriliteta
IZVORNA PORUKA: zuta

Malo sam se raspitivala i čitala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zardeva.gif[/image]: kontracepcijske pilule se obično daju prije IVF-a [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]kako bi se jajnici odmorili (pripremili) za stimulaciju i kako bi proizveli što veći broj kvalitetnih folikula.

Evo .[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image]za sve vas.

zuta -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (16.12.2007 18:07:29)

OK je to što kažeš SNJEZOLINA,ali uz odgovarajuću terapiju a ne kao što dotični  dr. radi nek je svima sretno ko ide njemu al ja mu nebi ni mačku dala da je liječi.Čula sam seke da se je se otvorila  privatna oridacija u TUZLI  dr. BALIĆ-a, od ove godine su počeli sa radom sa vantjelesnom oplodnjom, pa ako šta znate pišite.Mada bez obzira na sve ja pićim vani.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/kuza.gif[/image]Puno toplih pozdrava i želim vam svu sreću ovog svijeta.
aldi -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (16.12.2007 22:01:31)

Ne znamvam nista o tome, ali sam zaista cula jako pozitivnih komentara o Asimu Kurjaku. Znam da je ovo bila neka frka s njim i oplođenim jajnim ćelijala, ali je ženama fakat pomagao. Ne znam kako doci do njega, ja magistraski studij zavrsavam u Zagrebu pa ako hocete mogu zamoliti ove svoje kolegice da pokusaju doci do broja telefona i sl. Ja sam se trudim 6-7 mjeseci tako da jos ne razmisljam o tome. I ako Bog da nece nam ni jednoj trebati ali eto kako ljudi kazu zlu ne trebalo
Amelaa RR -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (16.12.2007 22:06:18)

I ja sam cula dosta dobrih stvari o Asimu Kurijaku al i losih...znas kako kod nas ide "DOBRA VIJEST DALEKO SE CUJE,A LOSA JOS DALJE"al to ne mora znaciti.Stvarno bi dobro bilo da nam zbavis te brojeve....jer neki od nas puno duze pokusavaju al bit ce ako BOG da.
aldi -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (17.12.2007 7:16:25)

Ma vjeruj ne mozes naci ni jednog doktora o kojem svi imaju super misljenje, pa se stvarno covjek sludi, ne zna vise ni kome bi isao ni kome ne bi. Ali evo poslat cu mail u Zagreb odmah cim mi jave svakako cu vam javiti. Lijep pozdrav.
zuta -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (17.12.2007 23:58:42)

ZDRAVO SVIMA.
Evo mene opet,malo sam prikupila informacija o dr  iz TUZLE.To je neka privatna ginekološka ordinacija na čelu sa dr.ADEM BALIĆ -om sa njim je u suradnji neki ginekolog iz SLOVENIJE,DR.RELJIĆ IZ MARIBORA.Kontakt tel:035260650 ili 061140222.Pa izvolite koga interesuje za dalje informacije.Toliko od mene,do sljedećeg javljanja.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
snjezolina -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (18.12.2007 22:47:22)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image]
Ma vjeruj ne mozes naci ni jednog doktora o kojem svi imaju super misljenje, pa se stvarno covjek sludi, ne zna vise ni kome bi isao ni kome ne bi.
IZVORNA PORUKA: aldi

U potpunosti se slažem s tobom. Čak se dešava da se nama neko svidi, pa kasnije vidimo kako nismo bili u pravu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] i obratno. Npr. obe moje drugarice koje su imale ginekoloških problema je jedno vrijeme liječio isti doktor. Kažem jedno vrijeme, jer je prvoj mogao doći glave da ga je slušala, dok je drugoj pomogao i dan danas mu ide i ne bi ga mijenjala. Da samo čujete kako je njih dvije zanimljivo slušati uživo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley26.gif[/image]  i [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Mi smo male mace[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/muca.gif[/image] .

Al što bi rekle stare žene: "Takav nam je grah pao"[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/ocala.gif[/image]

Puno pozdrava za sve žene i evo vam jedna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image].
Amelaa RR -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (19.12.2007 7:57:42)

U pravu si al sta ces kad nam je sva situacija u svemu takva,...mi im dodzemo zbog svojih problema oni nas tretiraju ko da mi dolazimo zato sto su nam dragi....al nadat je se da ce sve biti ako Bog da bolje.
aldi -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (21.12.2007 10:25:13)

Kao sto sam i obecala raspitala mi se kolegica po Hrvatskoj i evo cu vam prekopirati mail koji sam dobila od nje:

''Zdravo,

Evo mene da se napokon javim,
Prvo  što se tiče Asima Kurjaka, on se navodno zna pojaviti tu i tamo na Sv.Duhu (bolnica), ali zbog sudskog spora ne radi.

Njegova supruga ima privatnu polikliniku, ali nisam uspjela saznati ni broj ni išta...

Raspitala sam se kod jedne cure koja je išla na umjetne i stvarno je stručnjak za te stvari:


Ona preporuča ako se uspije "smuljati" nešto sa zdravstvenim dr.Baumana -radi na Sv. Duhu,

A ako bi se plaćalo najbolji je:
Dr.Radon - Citoklinika Split,
a zatim Poliklinika Vili-dr. Radončić. ''


Evo to je to, ako je neko zaista zainteresiran kolegica ce  mi poslati imail od cure koja je sve to prosla pa joj se mozete javiti, za pitanja savjet i to. Pretpostavljam da joj je to bila uspjesna vantjelesna oplodnja.
aldi -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (21.12.2007 11:40:24)

Poliklinika Vili-dr. Radončić


Ova poliklinika je u Zagrebu
lavica -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (21.12.2007 16:41:24)

zdravo,
mislim da je moja komsinica bila na klinici za majku i dijete u Beogradu i da su je oni uputili nekom doktoru u bulevaru, ona sad ima blizance i sve je ok.
provjericu tacno gdje je to i kako se zove doktor pa cu vam javiti.
sretno svima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/9nebesa.gif[/image]
Amelaa RR -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (22.12.2007 19:15:09)

Hvala ti puno sto ces nam se potruditi za tu info.jjer svaka dobra informacija nama dobro dode..hvala ti jos jednom 
natasa lt -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (25.12.2007 10:17:05)

Zdravo svima!evo da se i ja javim i da kazem da sam trudna vantjelesnom oplodnjom 3 put,prva dva puta nije zavrsilo kako treba,a sada cemo vidjeti.Kada sam pocela sa provjerama sta se desava posto sam imala veze otisla sam odmah kod Kurjaka 2001.godine.Tamo je ustanovljeno da mm nema pokretnih spermica i da nepostoji drugi nacin sem ICSI a usput meni neke operacije,tada je taman pocela frka sa njim i bas tim operacijama i mi po drugo misljenje u Beograd,privatna klinika Jevremova.Nalazi od mm isti a samnom sve ok i tada krenemo po njihovim uputama da radimo sve kako ide.Oni tamo su fenomenalni,nemogu to rijecima opisat narocito sestre koje su na raspolaganju 24 sata dnevno.Kada se odlucite da radite privatno vantjelesnu nezalite tamo otici,Vjerujte mi.Pozdrav za sve
Amelaa RR -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (25.12.2007 23:02:25)

Prvo da ti pozelim dobrodoslicu na forum,nadam se da ce ti se svidjeti.Drago mi je sto se neko javio ko je zaista to radio,i prosao sve to....hvala ti na info,i javljaj se kako si nam,..
ismihana -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (26.12.2007 8:30:55)

Draga Nataša,
Kao prvo ti želim dobrodošlicu, a zatim i da ovaj put bude 3.sreća, odnosno da izneseš trudnoću do kraja i rodiš jednu lijepu malu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image]. Koji si mjesec, da li ljekari očekuju neke probleme i poteškoće? I možeš li nam reći koliko otprilike košta jedan tretman vantjelesne oplodnje koji si ti radila
Još jednom sve najbolje i držim palčeve da uspiješ... 
vaga -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (26.12.2007 11:15:39)

Dobrodošla nataša i od srca ti želim puno sreće i da bez poteškoća rodiš jednu prelijepu bebicu. Drago mi je što si se javila da sa nama podijeliš svoje iskustvo, pa ako možeš da nam odgovriš na ova pitanja koja je postavila ismihana, kao i to kako se dolazi do te klinike, koliko se čeka na postupak, kako se naručiti kod njih itd. itd...? 

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Još jednom ti želim puno sreće.    
aldi -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (27.12.2007 7:26:40)

Dobro došla nataša, iskreno ti želim da će biti uspješno...
natasa lt -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (27.12.2007 9:31:08)

Zdravo svima i hvala na dobrodoslici.Pokusacu vam ukratko odgovoriti na vasa pitanja.Cijena postupka samog je 1500 eura,to je na ruke kod obavljenog postupka,pregledi i UZ se neplacaju,ali zato sva terapija da,i to znam samo da je metrodin za stimulaciju jajnih celija jedna bocica 20,primala sam tri dnevno 11 dana,to je bilo drugi put pa sam imala hrpu ih,sto je dobro doslo jer sam ih zamrznula pa sada 3 put kad sam radila kostalo me samo 300 eura bez icega vise. 
natasa lt -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (27.12.2007 9:56:12)

Sada sam 14 nedelja i sve je ok,idem tamo na kontrole jer ja ovdje nevjerujem nikome.Inace sam iz RS,nesto se skoro pocelo raditi u bl,ali meni sve to ovdje jos uvjek lici na eksperimente neke.Prvi put kada sam bila trudna u 9 nedelji sam otisla na pregled i tamo nekucaju srca,bile dvije bebe.drugi put sam imala tri bebe i po njihovoj preporuci uradim embrio redukciju,ubijanje jednog ploda,sve prodje ok,dodjem iz bg kuci,nakon par dana dobijem kontrakcije i bolove i pravac bl,őni me odmah u salu,kiretaza,bez ikakvog pregleda a kamoli Uz,nakon dva dana me puste kuci i onda tek nocna mora,pocne mi temperatura i ja ovdje kod mene kod ginekologa kad tamo nesto ostalo a ono ni manje ni vise  nego jedna i po beba,samo sam cula kada je ovaj govorio da su bijele sto znaci da pri kiretazi u bl povrijedjene,normalno to sve tako nigdje nemam napismeno pa kada sam i pokusala bilo je samo dokazi,jer svi oni stite jedni druge.Zato od srca i iskustva svima koji mogu da idu privatno i imaju novce za to neka ne zale otici,jer vrijedi.Najlakse je telefonom kontaktirati sa njima,sestre sve lijepo objasne,doktora kojeg preporucujem da vodi sve to je Zoran Stankovic a ko ce raditi sam postupak vantjelesne je manje bitno jer to traje dva puta po 3 minute.Meni licno je radio docent Ljubic.Sretno svima ko pokusa! 
ismihana -> RE: VANTJELESNA OPLODNJA (27.12.2007 10:59:52)

Jao, draga Nataša, baš si me nasekirala ovom pričom! Hvala Bogu dragom da si sada dobro i da ova trudnoća ide svojim tokom, ali ne mogu ni da zamislim to kroz šta si prošla prethodna dva puta... Za to je zaista trebalo hrabrosti i snage! Da li sad nosiš samo jednu ili više beba? Od srca ti želim da sve bude super do samog kraja i da nam iduće godine postaviš slike u album [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Imam još jedno pitanjce - ako nij eproblem, da nam kažeš šta je bio vaš problem, odnono zbog čega ste na kraju išli na vantjelesnu oplodnju, ko vam je to preporučio, i nakon koliko vremena?
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>