Pohovana piletina punjena sirom i šunkom
Ringerajin kuvar: Hanady RR

- 700 gr pilećih fileta
- 100 gr sira trapista
- 100 gr šunke, sudžuke ili pureće salame po izboru
- 50 gr kremastog sira ( može ABC namaz)
- so
- biber
- za pohovanje: jaja, brašno, prezla
- file narezati tanko i staviti na najlonsku foliju. Dva komada fileta staviti jedan kraj drugog i lupkati čekićem za meso da se zalijepe jedan za drugi. Zatim file namazati krem namazom, posuti malo sira i malo šunke (izrendano ili komadići). Pomoću folije meso zarolati u rolat i kuhati u ključaloj vodi nekih 10-tak minuta. Izvaditi file iz šerpe i pohovati kad se ohladi. Svaki rolat se može kasnije rezati na male ploške kao standardni rolat.
Ako volite dodatne začine kopar, mažuran ili peršun možete sitno narezano pomiješati sa kremastim sirom.umjesto pilećeg filea može se koristiti i puretina.
![]() |
Budi i ti Ringerajin kuhar! Pošalji recept! |