IZVORNA PORUKA: veeseelaa
kad oslučimo skinuti pelenu nema je ni danju ni noću...ne traba djecu buniti time...ima noćnih pokrivala da se zaštiti madrac a sve ostalo je perivo mada mi na moje čuđenje niti jedan noćno belaj nismo imale..
pa kako ću ovo??? morala bi ustajati često da provjeravam jel mokra aujutru ranim na posao
uopšte nemaš potrebe ustajati...
naime nama se čini da su one bebe ali vjeruj nisu uopšte...i one reagiraju kao i mi u slučaju da se upiški ona će se porbuditi i lijepo te dozvati da te o istom obavjesti.
Ono što je bitno za ovaj stadij je sljedeć...
voditi računa o vremenu, količini i izboru tečnosti koju dijete unosi....
Ako je dijete bilo više vani, ako je bilo dosta toplo i ako je pilo u popodnevnim satima više tečnosti lako s emože desiti da se upiški navečer ali zato treba dozirati u popodnevnim satima isto...
tako da nakon ručka u periodu od 17 do 20 časova u zavisnoti kada beba ide spavati vodi računa koliko je popila, dali je to standardni unos trečnosti ili je nečim ''presaugala'' pa je obavezno pozovi na tutu prije lijeganja u krevet...kad se popiški tada ide spavati.
nama se nije ddesilo niti jedna noćna zavrzlama...
sa ostavljenjem pelene samo je zbunjuješ...ona je zrela za skidanje ako već koristi tutu...kombinacija tute i pelene vodi te u djetetov osjećj da to tako treba i smao pordužavate nosanje pelene...
Moja je farah laka ko pero sada...stvarno zamišljam po ovoj vrzućini d ajoj je pelena na guzi nebi joj lako bilo...zato živjela hrabrost i pametnice...skidajet im pelene žene dok je ljeta