IZVORNA PORUKA: Daja_sa
Ja polako postajem ocajna...vec je velika cura ( 2god i 9 mjeseci) ali nece da skine pelenu nema sanse. Kad ugleda da joj prinosim gacice zakocene se...(vec smo par puta pokusali i kad se upiski u gacice trauma !!!)...kupili smo dodatak na WC solji da i to pokusamo... ali sta mi vrijedi kad nece bez pelene nista
Daja-sa, zao mi je kada vidim koliko se mame opterecuju i sekiraju kada djeca nece na tutu i bez pelene. Nemoj ocajavati, bez brige, nijedno nije u skolu sa pelenama pa nece ni tvoja curica.
Vidim da su nam djeca u par dana rodjena

Moj djecak je odnedavno bez pelene. Tacnije od prije 15 tak dana. Nikada prije ga na tutu stavljala nisam jer nakon jednog pokusaja poslije njegovog vristanja i plakanja odustala sa. Prije 15 tak dana sam sakrila pelene i rekla da baba i mama vis nemaju para za pampers jer moraju biciklo mu kupiti da se voza u parku i da moramo kucu kupiti

. Obukla mu gacice. Nije htio piskiti puna 3 sata. Na tutu nece, odvedem ga u kadu, skinem i pustim vodu da tece. Poceo je piskiti, gledao je i smijao se jer jos nikada nije vidio kako se piski. Svidjelo mu se. Svaki sat vremena sam ga nudila da piski. U tutu i dalje nece, ali u kadu jedva ceka. I sve tako tri dana. Piskio je i kakio u kadi

ali se i navikao i ukapirao da moze bez pelene. Nakon tri dana kada je trazio da ide u kadu obaviti nuzdu rekla sam da se baba ljuti i da to ne smijemo raditi. Ponudila mu tutu i gotovo. Obavio nuzdu, hoce sam da prospe u solju - moze, da pusti vodu - moze, da pere sam ruke- ma sve moze. Za sedam dana gotovo. Jednom se upiskio u gacice u kuci, dva puta vani u parku. Pelenu vise nikada nismo vratili. Nakon 15 dana, tacnije od sinoc i nocnu smo skinuli. Nema vise pelena Fatih zauvijek
Najbitnije da budes smirena, da je ne silis, ako jednom pelenu skines da je ne vracas nikako. Vjeruj mi i ja sam mislila kako ce do skole nositi pelenu koliko je tvrdoglav bio po tom pitanju, koliko tecnosti pije da ce sve biti haos po kuci. Mnogo je lakse nego mislimo, bitno da budes ustrajna, smirena i da imas dovoljno vesova za presvlacenje, i da se upiski, i ukaki nema veze samo joj fino objasnjavaj i ne kudi i vidjeces kako se rutina lako stice