Luna - strašno mi se sviđa to ime (nacionalno ne obojeno, ja dajem nacionalno obojena )
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
Luna se i meni jako sviđa.
i meni je Luna divno ime, kao i Lana (naravno), Lena, Lara,... izgleda da volim imena sa L
22.09.2011, 10:39
Lulu_08
350
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: Djana
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Luna - strašno mi se sviđa to ime (nacionalno ne obojeno, ja dajem nacionalno obojena )
Luna se i meni jako sviđa.
i meni je Luna divno ime, kao i Lana (naravno), Lena, Lara,... izgleda da volim imena sa L
Ista sam ti! Hehehe, i meni se također sviđaju pored Luna imena poput Lana, Lena, Lara i sl. Nekako mi nježno a ujedno karakterno zvuče!
A u rodbini imam dosta malih djevojčica koje su se poslje Lune rodila i to ovim redosljedom:
Inez Aisha, Asja, Esma, Leyla, Amina
Moja L. komentariše u poslednje vrijeme da će imati seku i da će se zvati Mia, pa nekad kaže Lejla, pa nekad kaže Lena, pa drugi put opet Mia i tako u krug, ona se igra hehehe...
22.09.2011, 10:42
Leena
2841
Moja L. komentariše u poslednje vrijeme da će imati seku i da će se zvati Mia, pa nekad kaže Lejla, pa nekad kaže Lena, pa drugi put opet Mia i tako u krug, ona se igra hehehe...
L. i ja imamo isti ukus , meni su Lena i Mia
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
22.09.2011, 10:44
Lulu_08
350
IZVORNA PORUKA: Leena
L. i ja imamo isti ukus , meni su Lena i Mia
Hehehehe, eto vidiš, ma ja kakva sam ako dobije seku neka odabere od tih imena koja joj se sviđaju neko ime .
22.09.2011, 10:44
Lejla Ka
5544
Lara
Ne mogu nikako da se otmem sjećanju na doktora Živaga. Lara mi je super.
22.09.2011, 10:48
Anoniman
Moja drugarica inace porijeklom iz Brazila je svojoj curici dala ime Lua .meni se pravo svidjelo a znaci mjesec na portugalskom , bas njezno ime kao i njena curica... Lara se i meni jako svidja ,njezno zvuci ....
24.09.2011, 15:47
KupusLivada
-27
Pozdrav,
Ja sam u potrazi za INTERnacionalno neutralnim imenima, help! :D
24.09.2011, 15:50
Sandrich
122
IZVORNA PORUKA: Sandrich
imali ko kakvih prijedloga za musko ime al da nisu ona tipicna sto svi sad daju Tarik,Faris.....
Arian/ Arijan
hvala, vec je u uzem izboru
24.09.2011, 15:52
bebbe RR
2004
Lua je super, a prvi put čujem.
24.09.2011, 15:54
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
Pozdrav,
Lijepi prijedlozi, pogotovo 4. i 7. ime Samo Mona ne bih dala, ali jedino iz razloga što na italijanskom jeziku nema lijepo značenje, naprotiv. Dodala bih i muško Deni - meni je lijepo, a čini mi se i da je nacionalno neutralno ime.
< Poruku je uredio bebbe RR -- 24.9.2011 15:59:08 >
24.09.2011, 16:25
Anoniman
Lua je super, a prvi put čujem.
I meni je prvi put a i bebici bas stoji ime , ne znam docarati ,ai Deni je lijepo ime
24.09.2011, 16:27
teacher75
5394
zaboravila sam i Dorian, meni je bas lijepo (dorian gray ), ili Darian, Damian isto nije lose, Aidan...
< Poruku je uredio teacher75 -- 24.9.2011 16:34:15 >
26.09.2011, 12:06
KupusLivada
-27
Pozdrav,
Lijepi prijedlozi, pogotovo 4. i 7. ime Samo Mona ne bih dala, ali jedino iz razloga što na italijanskom jeziku nema lijepo značenje, naprotiv. Dodala bih i muško Deni - meni je lijepo, a čini mi se i da je nacionalno neutralno ime.
hehe hvala na prijedlozima, e bas to, treba mi da je ok na bosanskom, talijanskom i flamanskom jeziku Teacher, Dorian jeste bio u opciji, i sva imena sa Jan, Ian, također Arian... Od dorian sam odustala zbog istoimene knjige :) ali našli smo nešto slično... ako bude dječak... za curicu će biti malo teže jer se mm i ja ne možemo do kraja naći zbog ove jezičke zavrzlame. Meni je super Selena, ali on kaže da je to na talijanskom grozno ... eh kakve slatke muke
26.09.2011, 16:34
teacher75
5394
Pozdrav,
hehe hvala na prijedlozima, e bas to, treba mi da je ok na bosanskom, talijanskom i flamanskom jeziku Teacher, Dorian jeste bio u opciji, i sva imena sa Jan, Ian, također Arian... Od dorian sam odustala zbog istoimene knjige :) ali našli smo nešto slično... ako bude dječak... za curicu će biti malo teže jer se mm i ja ne možemo do kraja naći zbog ove jezičke zavrzlame. Meni je super Selena, ali on kaže da je to na talijanskom grozno ... eh kakve slatke muke
onda nemojte Mona niposto jer na talijanskom znaci zenski polni organ meni je divno spansko ime Nalda ili neko lijepo talijansko ime za curicu, to bar nije tesko izabrati, njihova imena su mi bas divna a nisu neuobicajena na nasim prostorima, dosta ih se daje u hrvatskoj
26.09.2011, 16:55
Anoniman
po meni su Jan,,Ian, Dorijan, Daniel i jos po neka imena bas nacionalno opredeljena
< Poruku je uredio triputmama -- 26.9.2011 16:57:44 >
26.09.2011, 16:57
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: triputmama
po meni su Jan,,Ian, Dorijan i jos po neka imena bas nacionalno opredeljena
zena je pitala za internacionalna imena
26.09.2011, 16:58
Anoniman
po meni su Jan,,Ian, Dorijan i jos po neka imena bas nacionalno opredeljena
zena je pitala za internacionalna imena
a-ha
< Poruku je uredio triputmama -- 26.9.2011 16:59:32 >
26.09.2011, 16:59
teacher75
5394
jan mi je pravo lijepo ime i da dodam da je u zadnje vrijeme kod nas popularno ime u mjesovitim brakovima
26.09.2011, 17:51
MicoTico
340
Evo moj dječak se zove Tibor i to mi je bas onako neutralno ime, a meni je najljepse na svijetu
26.09.2011, 19:28
Lejla Ka
5544
Ivor, Ivar.
26.09.2011, 20:10
Anoniman
po meni su Jan,,Ian, Dorijan, Daniel i jos po neka imena bas nacionalno opredeljena
A koje su to nacionalnosti Jan, Dorijan i Danijel...mene zivo interesuje
Top 5 muskih po meni su: Andrej (ofskroz), Jan, Mak, Vanja, Filip Top 5 zenskih: uuuuuuu...ima ih mnogo Ela, Tanja, Anja, Mia, Uma, Lara, Lana, Manja, Zoja, Nadja (a da se ne cita đ),...ma ima Hin jos koliko volite
26.09.2011, 20:22
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada
Top 5 muskih po meni su: Andrej (ofskroz), Jan, Mak, Vanja, Filip Top 5 zenskih: uuuuuuu...ima ih mnogo Ela, Tanja, Anja, Mia, Uma, Lara, Lana, Manja, Zoja, Nadja (a da se ne cita đ),...ma ima Hin jos koliko volite
OT
pa Jan i Ian su mi nekako skandinavska , Dorijan ima ga kod Albanaca, Danijel recimo po Srbiji i eto tako to hocu reci Jan imam holandjanina prijatelja doduse Ian ne ali mi zvuci skandinavsko , dorijan albanac poznajem jednog takvog a danijela po srbiji i makedoniji koliko hoces ono sto znam pa zar ne ?!
< Poruku je uredio triputmama -- 26.9.2011 20:27:04 >
26.09.2011, 20:41
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada
OT
pa Jan i Ian su mi nekako skandinavska , Dorijan ima ga kod Albanaca, Danijel recimo po Srbiji i eto tako to hocu reci Jan imam holandjanina prijatelja doduse Ian ne ali mi zvuci skandinavsko , dorijan albanac poznajem jednog takvog a danijela po srbiji i makedoniji koliko hoces ono sto znam pa zar ne ?!
ma imas Janova i Danijela na svakom koraku u svakoj haman zemlji...i kod nas...i sjevernije, a i juznije...e Dorijan nisam nikad cula...jesam za Darijan
26.09.2011, 20:45
Anoniman
Jan nisam u mojoj rodnoj zemlji nikad cula da se neko tako zove Danijel-a ili Daniel -a ima ih doduse svugde
a neki predlog i nemam bas na ovoj temi out sam of imena sorry postavljacice pitanja odosmo OT
< Poruku je uredio triputmama -- 26.9.2011 20:47:37 >