Od danas , al sam vrlo dobro upoznata s ovim nacinom ishrane jer sam vise puta bila na atkinsu, keto..koje su vrlo slicne dukanu... Jel negdje ima pravilo koliko traje prva faza?
nisi smjela luk...
przenje na na ulju...samo kuhanmo, ili peceno ili rostilj imas na prvoj stranici al ajde nije strasno
< Poruku je uredio Visnja RR -- 17.3.2012 15:11:32 >
17.03.2012, 15:13
Visnja RR
15102
ja sam juce jela za dorucak samo kafu popila za rucak pilece raznice a veceru obicni jogurt sa pahuljicama
danas sam za dorucak kafu i casu sumacege vitamina...na Igamnu pojela Begovu corbu... sita sam do sutra al cu za veceru vjerovatno jedan mufin sa jogurtom
17.03.2012, 15:27
myb@by
1644
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR
Od danas , al sam vrlo dobro upoznata s ovim nacinom ishrane jer sam vise puta bila na atkinsu, keto..koje su vrlo slicne dukanu... Jel negdje ima pravilo koliko traje prva faza?
nisi smjela luk...
przenje na na ulju...samo kuhanmo, ili peceno ili rostilj imas na prvoj stranici al ajde nije strasno
Ja sam skinula sebi knjigu sa interneta i u njoj piše da se u prvoj fazi smije koristiti luk, kiseli krastavci u malim količinama čak i koncentrat paradajza u malim količinama, zatim senf. Ja ću opet stratati sa ovim, mada sma zadnji put bila bolesna, predpostavljam zbog ove dijete
17.03.2012, 16:18
Amelaa RR
3309
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
ja sam juce jela za dorucak samo kafu popila za rucak pilece raznice a veceru obicni jogurt sa pahuljicama
danas sam za dorucak kafu i casu sumacege vitamina...na Igamnu pojela Begovu corbu... sita sam do sutra al cu za veceru vjerovatno jedan mufin sa jogurtom
Kojim pahuljicama...to bi mi bio spas za dorucak na poslu... a begova jel se to smije, ako smije...to je superrr???
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 17.3.2012 16:19:15 >
u 1 fazi se smije i crni i bijeli luk, senf, sirce, zacini...
17.03.2012, 19:44
Amelaa RR
3309
Za rucak sam neplanski pojela jednu telecu sniclu s rostilja... Vecera je bila 1 pastrmka przena na malo ulja i malo luka s sircetom... kako je bilo tuzno gledati krompir salatu...al uspjela sam sad pijem vodu... Sta mislite o tic tac bombonicama...pise da imaju samo jednu kaloriju??
Za rucak sam neplanski pojela jednu telecu sniclu s rostilja... Vecera je bila 1 pastrmka przena na malo ulja i malo luka s sircetom... kako je bilo tuzno gledati krompir salatu...al uspjela sam sad pijem vodu... Sta mislite o tic tac bombonicama...pise da imaju samo jednu kaloriju??
You go girl =)
Ja evo malo "istrazivam" o Dukan dijeti pa sam naletila na jednu stranicu gdje se moze registrovati i ona ti kaze koliko dana trebas biti u fazi jedan itd itd... nije losa a besplatno ;)
Mejbi vam se pridruzim od sutra ako Bog da ;) Jer sam sa treningom vec pocela i vec mi je kondicija bolja =) A od ljetos sam sletila 12 kg ;) da mi je bar jos toliko da sletim do ovog ljeta i bicu prezadovoljna ;)
18.03.2012, 10:22
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: myb@by
Ja sam skinula sebi knjigu sa interneta
Gdje si je skinula?
Ja sinoc gledam na svedskoj stranici tek krajem maja treba da izadje knjiga o dukan dijeti na svedskom...
18.03.2012, 11:57
myb@by
1644
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR
IZVORNA PORUKA: myb@by
Ja sam skinula sebi knjigu sa interneta
Gdje si je skinula?
Ja sinoc gledam na svedskoj stranici tek krajem maja treba da izadje knjiga o dukan dijeti na svedskom...
Ilhana ako govoriš njemački, pošalji mi mail na pp pa ću ti poslati Dukan kuhara. Ne mogu sada da nađem taj link, ali imam spašeno u računaru. Kuhar je super ali je na njemačkom jeziku
18.03.2012, 14:31
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR
Ja evo malo "istrazivam" o Dukan dijeti pa sam naletila na jednu stranicu gdje se moze registrovati i ona ti kaze koliko dana trebas biti u fazi jedan itd itd... nije losa a besplatno ;)
Mejbi vam se pridruzim od sutra ako Bog da ;) Jer sam sa treningom vec pocela i vec mi je kondicija bolja =) A od ljetos sam sletila 12 kg ;) da mi je bar jos toliko da sletim do ovog ljeta i bicu prezadovoljna ;)
Joj slatka si Sve to imas na pocetnoj stranici ove teme
18.03.2012, 19:01
leona81
6373
ja sam brljala i dobila 1 kg, danas se vagala...sramota od sutra samo red, rad, disciplina...btw srela sam trenera koji me pohvalio da sam smrsala:) tako da nastavljam s njim opet trenirati:)
18.03.2012, 19:44
Amelaa RR
3309
Ja sam danas crkla, krecila, pocela s radom oko 09:00 i zavrsili malo prije, danas sam molerima kupila vruc burek..kako je samo mirisao...i kolace...a ja sam sebe pocas_tila s dva kuhana jajeta, i casom jogurta..to sam cijeli dan jela...nisam vise nista.
Sad mi se pece piletina i krompir, naravno ja cu samo piletinu... da li bi mogla kupus salatu pojesti??? ili sto bih jos mogla uz piletinu pojesti?
Ilhana ja sam sebi na telefon skinula super app i cim malo skrenem misli da bih mogla zgrijesiti povirim aplikaciju i odmah sam na pravom putu... Ajd i ti na dukana...ide kad se ufura covijek..
leona...ajd nema vise brljanja...kad si vec na dobrom putu..da to istraje do kraja..
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 18.3.2012 19:45:36 >
ma brljala sam jer sam bila bolesna pa da se malo vratim, ali to vracanje mi je donijelo 1 kg...ja nisam sigurna za kupus, mislim u 2 fazi da ga smijes, za prvu sumnjam
18.03.2012, 20:24
Lady26
9177
Amela u I fazi nikakvo povrce ne dolazi u obzir, osim mislim luka... Koliko ti trebas biti u I fazi?
Ja sam divna danas, rucala piletinu i krompir i evo sad jedem cips...standarno pocinjem ispocetka....jednostavno ne ide i gotovo... Ne znam sta cu sa sobom....
18.03.2012, 20:29
Lady26
9177
Leona, samo nastavi, nemoj biti kao ja
18.03.2012, 21:12
Amelaa RR
3309
IZVORNA PORUKA: Lady26
Amela u I fazi nikakvo povrce ne dolazi u obzir, osim mislim luka... Koliko ti trebas biti u I fazi?
Ja sam divna danas, rucala piletinu i krompir i evo sad jedem cips...standarno pocinjem ispocetka....jednostavno ne ide i gotovo... Ne znam sta cu sa sobom....
Halo, mentorice..sta to radis...ja bih trebala bit u prvoj fazi mjesec , da , da ...puno za izgubiti...
Ma hajde zezas me...reci? Pouzdano znam da je I faza maximalno 10 dana Doduse evo kod mene traje vec 3 sedmice Kaze mm ti se svake nedjelje napucas svega, tj. oprastas se....
Joj slatka si Sve to imas na pocetnoj stranici ove teme
Haha skontala sam posle jer sam prelistala temu malo hahahhaha
18.03.2012, 22:07
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR
Za 1O dana...koliko je po dukanu da se izgubi?
PA koliko ti je izracunao, ako si racunala?! Meni kad sam trebala skinuti 18kg izracunao 7 dana Attack faze i da cu skinuti 2,2kg, ja sam izgubila 3,5.... Sad mi je za 8kg 3 dana I faze i 1,4kg...al nista od toga
18.03.2012, 22:10
M kao Mama
5536
mentorice, šta kaže čika dukan za trudine, mislim da bi mu ja bila kapitalan primjerak, hahahaaaaaaaaaaaaaaaaa,
18.03.2012, 22:12
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
mentorice, šta kaže čika dukan za trudine, mislim da bi mu ja bila kapitalan primjerak, hahahaaaaaaaaaaaaaaaaa,
Hahahahahahahaaha...ti bi mu bila izazov Salimm se naravno.... Trudnice nix I razguli, uzivaj u , uopste nisi debela, furaj na druge teme
18.03.2012, 22:15
M kao Mama
5536
IZVORNA PORUKA: Lady26
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
Hahahahahahahaaha...ti bi mu bila izazov Salimm se naravno.... Trudnice nix I razguli, uzivaj u , uopste nisi debela, furaj na druge teme
i tebe vodim kod Mašića, kad krenem na kontrolu, a ima da tužim sve ove što imaju vage po tržnim centrima, jedino mi odgovara ona u eurofarmu, ta mi ja najbolja frendica, hahahahahah,
18.03.2012, 22:21
Lady26
9177
19.03.2012, 08:34
Amelaa RR
3309
Eh evo i mene...jedva ja iz noci izadjoh....bila sam glada...al bas...nisam tupavo ni spavala..a nisam htijela ustajat i jest. A ev od jutros..ne osjetim glad...popila sam jedan espresso kraci bez secera...i tako sam umorna...