Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ja sam jela sarmu:) mama je prilagodila meni, pravila samo s mesom, lukom i zacinima, i nije dodavala so jer je kupus slan...s jogurtom, super ide:) sutra opet samo proteini
22.03.2012, 15:43
Lady26
9177
Extra Ja sam planirala aBd za vikend da se pocastim futrovanim paprikama.... Jos nisam jela , sta je corbica ....al ne mogu....
22.03.2012, 16:02
lila25
638
Danas sam na proteeinima... pileci fileti za rucak,nisam ih jela cak 5 dana.Doruckovala samo tunjevinu i puding a za veceru nemam pojma sta cu. Poremetila sam raspored nekad idem 1:1 nekad 2:2.Skontala sam nesto za dorucak nekad davno mi je nana pravila,omak se zove ne znam da li znate sta je.Prokuham mlijeko jednu kasiku gustina i u to stavim dukan hljeb komadice super me zasiti.Neko stavlja i jaje pa ukuha malo,tu opciju ne volim.
22.03.2012, 16:22
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: Lady26
Ilhana....sretno Ovolika kolicina jaja ti je previse.... Ovo je meni za I fazu, u II obavezno ubaci povrce, pij vitamine, zobene pahuljice ili mekinje OBAVEZNO, zbog energije i probave.... Vjezbanje - vjeruj mi na rijec, da neces moci izdrzati....stiktno je zabranjeno vjezbanje bilo koje vrste u I pogotovo ti koja planiras biti u ovoj fazi 10 dana....Ali vidjet ces i sama, ovu fazu prati malaksalost, glavobolje, mucnina, pospanost....JA licno ti svjetujem da se ne igras sa svojim zdravljem....a ti kako hoces, radije setaj sat-dva umjesto vjezbe...
Koje su mekinje? =)
A jaja, mozda ne bude 2 bilo svaki put hihi ;)
Mislim da je to sve od osobe do osobe, ja sam trenirala i kad sam postila tako da nebi trebalo da bude kakvih problema oko toga radi hrane ;) Probam, ako ne bude moglo naravno da cu odustati ta nekolika dana bez treniranja...
I da ovo je meni samo za fazu 1, ja inace praktikujem sedmicni meni tako da cu naravno ubaciti povrce ;) I bice lakse haha jer ovako tesko skontati sta da kuham, zato ce mi meni pomoci =)
Uglavnom javnem vam se kad pocnem ;) Naravno ako nesto ne bude uredu ja to mjenjam =) Prilagodjavam sebi ;)
22.03.2012, 16:23
Lady26
9177
Zobene mekinje U svakom slucaju sretno i drzimo palceve
22.03.2012, 16:52
lely
1265
Evo i ja konačno odlučila i krenula sa Dukanom
Danas pojela Doručak:pileći file sa roštilja,250ml jogurta 0,1% mm,jedno kuhano jaje. Međuobrok:250ml jogurta i kuhano jaje Još nisam ručala,nisam gladna ,ali sad odoh u pripremu purećih medaljona,salata od mladog luka posnog sira i malomasne pavlake.
Za večericu planiram te dvije kašike zobenih pahuljica sa mlijekom 0.9%mm.
I ako sam puno čitala o dijeti,recepte i svašta nešta,nekako nisam sigurna da ne griješim ,valjda što nisam glana
I još nešto hoće li mi neko objasniti razliku između zobenih pahuljica,mekinja i klica Ja nabavila zobene pahuljice one u plavoj papirnoj vrećici,zobene klice,ali mekinje ne,jedino ak to nije to...mislim (nemoj da se ljutite) ali ne kužim se u ovo baš
Sretno svima i ovaj put sigurno nema odustajanja
22.03.2012, 17:25
Amelaa RR
3309
Ja vise nista nisam jela od one begove supe...i to mi nesto krivo na sebe...sto li sam morala...al hajd... Kontam da ne veceram...??
amela ja sam jela begovu u danima kad je dozvoljeno i povrce.... emi ne zezaj ... kriska narandze nije neki grijeh... ali si u pravu...prilagodi ti malo sebi...i skinuces taj mali visak koji se btw ne vidi...
ja sam doruckovala jedan muffin sa pola case jogurta... rucala oko 5 filete oslica sa povrcem... sad potkuhala kiflice za goste ...ahhh kad zamirisu ...al zaklinjem se Dukanskom rjeci da ni mrvicu necu gricnuti... ni koace iz jadranke necu probati ali cu se pocastiti casom ziro Cole... meni vaga stoji vec 3 dana isto
22.03.2012, 19:32
Amelaa RR
3309
Ev ipak sam napravila sebi piletinu s sirom...dodala extra ljutog chillija...da uplazi onaj suhoparni okus piletine... Svekrva pravila punjene paprike..kako su mirisaleee....al ostali smo samo na mirisu :)
Zobene mekinje U svakom slucaju sretno i drzimo palceve
Sorry al ne kontam kakva je razlika izmedju zobni pahulja i mekinja =) I know I know, cudna zena bjese Ilhana hahahha :P
Hej jel se sampinjon racuna kao povrce? Jer znam da je dozvoljeno jesto Quorn-"meso", ono sto jedu vegetarijanci a ono je napravljeno od sampinjona jer je puno proteina... pa onda kontam jel se onda moze uz meso jesti i sampinjoni? :/
Ja pratim ovaj blig :) jedna djevojka treba da se uda i mrsa sa dukanom :) zanimljiva je :)
23.03.2012, 00:52
Visnja RR
15102
Ilha zobene pahuljice znas kako izgledaju (kao ljuspice) a zobene mekinje su skoro kao brasno...ali pazi da budu zobene ne psenicene...mada se u drugoj fazi mze kombinovati zobene i psenicne mekinje...
ako se ne varam gljive mogu...
23.03.2012, 08:14
leona81
6373
ja sam pojela jucer komad kuglofa:) voce jedem svaki dan, zgrijesim pokatkad pa se vratim ali ipak ide...
23.03.2012, 08:48
Amelaa RR
3309
Ja sam od jutros nikakva...jer sam nekako...umorna..i kad skontam od kad sam na dijeti ne pijem nikakve vitamine pa sam ev uzela sad neke multi kulti vitamine :)
Evo i mene drage moje Dukanovke. Čini mi se da sam ovu dijetu više sebi prilagodila,jer se ne držim striktno čikinih pravila,katkad popijem kofi sa šećerom,evo sad b aktiv lgg sa trešnjom,ali tješim se da to nije ništa previše,jer bilo mi je bitno da izbacim hljeb i slatkiše,a kile će valjda otići,možda sporije,ali hoće ;) Uh,što se tješim,a? :) Jutros pojela zobene pahuljice sa jogurtom,popila 2in1,sada kao međuobrok pijem lgg,a za ručak ću pileće filete.Još sam na prvoj fazi-5 dan i bit' ću do ponedjeljka i jedva čekam da u ishranu uvrstim povrće,jer mi je mesa na vrh glave :)
10.05.2010-stiglo naše malo Sunce koje je obasjalo naš život i donijelo neizmjernu sreću i radost! 25.11.2010-Dobili osmijeh sa prvim zubićima :) 10.05.2011-Najljepši rođendanski poklon sine moj su tvoji prvi koraci :)
23.03.2012, 13:23
lely
1265
Drugi dan i za sada dobro ide što se gladi tiče...samo uhvatila me neka viroza šmrcam,al nedam se omesti.... Doručak:tunjevina i posni sir sa malo dukan hljeba (Koji sam sinoć pravila i nije ni malo loš,samo pravila sam pola smjese,jer moram paziti na unos zobenih mekinja pa bi mi cijela smjesa bila za 6 dana što je puno da stoji...) Maloprije popila šolu kafe sa mlijekom....
23.03.2012, 14:41
Amelaa RR
3309
Tajno moja, ako nemas puno za izgubit prilagodi si Dukana, vjerujem da ce biti rezultata... Ja rucala 5 cevapa od piletine bez icega...
Eh draga Amela,da je Bogdom tako!Moram smršati najmanje 18 kg,ali i sa 10 bih bila zadovoljna-za početak! Bitno mi je da sam smanjila unos bespotrebnih kalorija,pa se vodim mišlju da i kilogrami trebaju ići dole-valjda :) Do mora imam fore,još par mjeseci,pa valjda ima nade da stanem u kupaći kostim
10.05.2010-stiglo naše malo Sunce koje je obasjalo naš život i donijelo neizmjernu sreću i radost! 25.11.2010-Dobili osmijeh sa prvim zubićima :) 10.05.2011-Najljepši rođendanski poklon sine moj su tvoji prvi koraci :)
23.03.2012, 15:20
Lady26
9177
Ja sam jutros doruckovala pahuljice sa jogurtom, isla u duuuuuugu setnju, smorila se, lijepo mi zlo bilo od gladi , na povratku svratim u konzum i uzmem na vagu piletinu sa gljivama u nekom sosu (valjda jogurt i pavlaka) i popijem ostatak jogurta od 500ml, popijme kafu i sad malo cokolade Evo suska multivitamin....odmah sam bolja majke mi....e sad bih mogla odspavati