IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: rose
eh evo i mene, S zaspala...u 7 sam joj dala ceflaxin (alkaloidova verzija cephabosa)...ipak sam joj ukljucila antibiotik (ne zelim da se pravim pametna pa da ne ukljucim a ono na kraju virusna infekcija predje u bakterijsku...s druge strane vjerovatno ce joj ovo oslabiti imunitet malo...bas nisam pametna)...samo ne znam kako cu je probuditi u 3 jer nam je propisano 3x1/2 kasike na svakih 8 satia ona spava po 12 sati u komadu...izuzev ovo par dana sto je budio kasalja (sinoc oko ponoci) i dala sma joj 3 kapi fenistala...nadam se mirnoj noci...sta mislite jel problem da joj antibiotik dajem na svakih 12 sati umjesto na 8...bas mi je zao buditi ako bude mirno spavala...inace joj je nakon ove prve inhalacije kasalj postao produktivan i ne zvuci vise kao da pas laje
necu nista reci na tvoju odluku
ako ste vec uveli antibiotik onda se strogo drzi uputa
1 sat se tolerise...4 sata= kao da joj ne dajes...tj. i gore
Sretno...nadam se da ce pile brzo ozdraviti
a pitala sam za satnicu jer sam u uputstvu procitala da moze i na 6 i na 12 sati (ne pise nigdje ova opcija na 8 sati)...ne bih joj povecavala dozu nego bih samo izbacila jednu ako vec moze...dr je napisao 3x a ja vidjeh da moze i 2 puta
ma eto ne znam ni ja sto sam ga ukljucila...valjda joj necu nesto zaznut...ovo nam je prvi put da su nam prepisani antibiotici a meni nekako bezveze da se pravim pametna i donosim neke odluke ...mislim onda je nisam ni trebala voditi doktoru
pretpostavljam da ide prema kilazi djeteta...ne znam drugacije objasniti...mozda je najbolja da nazoves ili hitnu ili apoteku pa da njih pitas. Znam samo da se treba drzati uputa...da se ne smije preskakati...i da ako zaboravis...jedan sat je ok...vec dva sata nema fajde da dalje pijes
A sto se ovog drugog dijela tice...ne bih se bas slozila...bitno je da dr. poslusa dijete...da se urade nalazi...da oni procitaju nalaz...a ti uvijek mozes da se dogovoris sa dr...i da se bezveze ne bih ponavljala...jer sam vise i sebi dosadna...nigdje...ali nigdje se neprepisuju antibiotici sa ovolikom lakocom kao kod nas...razlog postoji...a ja vise....majkemi necu o tome....znam da sam vam se svima na vrh glave popela
...od sad...pa na dalje...sutim
hehe...meni nisi...ja sam do nedavno bila na bebe 0-1 a nisi tu bas bila aktivna u moje vrijeme...bar ja nisam upratila ovo oko antibiotika

ma i nasi su doktori malo nejasni...mislim kakva je uputa prepisati antibiotik a ja mogu da ga ukljucim ili ne...to stvarno ne razumijem

u cetvrtak je vodim na kontrolu pa eto davat cu joj do tada i onda se posavjetovati da li nastaviti ili ne...ne znam sta si po vokaciji ali ako imas neki pametan savjet bilo iz struke ili tvog iskustva (a vjerovatno imas)...necu se ljutiti da mi napises

...npr ako zaista ne postoji potreba za antibiotikom kada je najmanje stetno prestati uzimati isti...nakon koliko doza/dana (da ne izazovem neki kontraefekat)...procitah da ako ima potrebe nastavlja se jos 2 dana nakon prestanka simptoma...ali ako nema?? i sta je pravi simptom za antibiotik...temperatura (koliko sam upratila nema je ili je blago povecana...npr do sada joj je normalna 36,4 a danas je 37,1 mjereno digitalnim toplomjerom ispod pazuha)...takodje koliko sam vidjela dok je dr pregledao, grlo nije upaljeno...a sinoc joj je kasalj bio ko lavez psa, promukla je i slabije jede (npr pola flasice, umjesto cijele)
18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))