IZVORNA PORUKA: veeseelaa
osim toga i trošak je manji kad nana čuva djecu, naravno da postoji al naravno mnogo manji
a negdje i nikakav trošak se nema kad se dijete ostavi nani, osobito ako je nana dobrostojeća finansijski
a ponešto se uvijek kupi i u vrtiću od voća, sokova do slatkiša.... znači opet pored mjesečnog plaćanja imaš i dodatne troškove .... a kad je rodjendan adet je u haman svim vrtićima torta, pice, sokovi, ostale zeze baloni, kapice, tanjiri itd pa te i to dodje puno para a onda i kući sve to moraš
heh kod nane sve to izbjegneš
meni ej super da nana devera oko djeteta, gdje ćeš bolje
ovo ti i nije istinit podatak.
mene čuvanje djece dođe mjesečno više nego tebe vjeruj mi na riječ....
Najprije...ja svojoj mami plaćam određene račune režija...
drugo...nosim joj nabavku mjesečnu
treće...ja svojoj djeci sve nosim da jedu ...brinem i o doručku i o užinama i svemu ostalom...
četvrto...gorivo sa sedrenika do novoga grada u dva pravca svako jutro i vraćanje u centar a posao jeftinije bi bilo da su mi u vrtuiću preko puta bolnice koševo gdje mi suprug radi
peto...rođendanska slavlja ne pravim kdo nane...al avski rođkas pozivam joj djecu iz moje bivše mahale il kući il u igraonicu i mame njihove ...koliko je u grupi djece toliko i ja imam...em mame em djeca...
šeto...niko ne kreči vrtić

a ja mami krečim i čistim kuću
tako d au finansijkom smislu meni bi vrtić bio jeftinija varijanta...
al onda moja mama nebi meni dozvolila da joj pomognem finansijski...ja to znam....
ona je takav tip ...ima penziju al to je mizerija koja joj režije grijanje ne može pokriti...
a ja vodim brigu o njim s aposebnom pažnjom...
kako djeci kupim vitamine tako i njoj...
kupim joj r vitamin, ginko, sorup oa laohje i sve da ona što lakše svoju starost pregura...
vitalna je i sada hb zdrava...
da nema mojih cura tamo...sve bi bilo drugačije...pored svega one su njoj duševna hrana i bijeg od samoće