IZVORNA PORUKA: Aiša
Evo da malo "upadnem"...baš sam se nasekirala jutros.
A od jučer ujutro promukao, ne kašlje često - možda tri puta na dan kahne onako kratko i kada to uradi kao da cuko laje (tako zvuči).
Odvedemo ga mi dr jutros (Aidi što je svi hvale, nikad više kod nje
) i kaže laringitis (hajde nije strašno) - terapija:
sumamed
urbason injekcije 2x dnevno
inhalacije 2x dnevno
nisita sprej
On nema temperaturu, jede i igra se normalno, grlo mu je upaljeno (kaže tako) i nikad nije pio antibiotik.
Sada me zanima, pošto sam mu dala sumamed maloprije, dakle tu jednu dozu,a sada sam ga bacila u smeće, hoće li mu naškoditi ova jedna doza.
Više ga ne vodim ni na injekcije ni na inhalacije, već ćemo kući inhalirati i nastaviti sa blažom terapijom.
Sama kaže da je virusno, ali za svaki slučaj sumamed
aiša...
draga moja...
terapiju koju je dobio urzbazon sprej ukazuje da dijete ima opstrukcije u disanju...
najčešće sve krenu s avirusnim curenjem nosića...međutim to iz nos asiđe na pluća i tu snatuju porblemi...
ospturkcija je jaka čim je urzbazon 2x dnevno....
sumamed će u ovom slučaju pomoći...on s epije 3-6 ili 9 dana ako treba...
ja nebih tako olako pobacala lijekove...
a posebno što si dala jednu dozu...sumamed je vrlo vrijdana antibiotik, oni jesu naše nužno szlo...ali ako ne odradiš dozu antibiotika postat će rezistentan na njega...i onda nedo bog sutra u nekoj jačoj bolesti njemu neće pomoći a recimo antibiogram pokaže da je on najbolji u borbi portiv neke bakterije...
Olako se uziam sebi za pravo biti apmetiniji od doktora stavrno žene...
traži da uradiš bris grla i nosa...popijet sumaed pa dok ti bude gotov bris biće ti i lakše da doktorivcom uspostaviti komunikaciju dlai snataviti sa sntibiotikom...
ja nebih ovako na svoju ruku prkeinula...nisma jednom izbjegla antibiotik ali samo argumentovano ...kada su mi rekli urzbazon tada sma znala opstrukcija je u pitanju