Digla sam ruke od popularnih dijeta, isprintala sam pravilnik i krenula u primjenu. Samo sam ja bukvalno shvatila dorucak na dva dijela, pa u 7h pojela jednu narandzu u 10h drugu Inace se vagam svako jutro, sada cu se pritrpiti do petka. Prijavljujem da sam bez fizicke aktivnosti. Zelim smrsati 10kg. Za rucak narucujem pilecu salatu (bez hljeba), dijelim je na dva dijela. Opet oko 19h neku vocku. Voda je na stolu kao podsjetnik
15.04.2014, 14:41
kaktuscic
487
Real mama ovo je bas bas rigorozno :) ja ne bih mogla izdrzari dan na ovome, mislim nozda bih mogla dan ili dva, ali bih treci dan odustala i najela se momacki :))) Imas na temi stvarno dosta savjeta, jelovnika... Odaberi nesto drukcije, mislim da 3 vocke i pileca salata za dan nose rizik da zeznes krvnu sliku ili nesto jos gore...
15.04.2014, 15:18
real mama
88
Kaktusic, sve mislim ako smanjim kolicinu hrane brze ce kg spadati. Ipak sam jela malo hljeba sa salatom, to je pileca salata sa finim dresingom, zasitna. Cekam vrijeme za drugu polovinu. Jedino mogu veceru malo popravit, mozda bananu ili frape
15.04.2014, 15:21
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: real mama
Kaktusic, sve mislim ako smanjim kolicinu hrane brze ce kg spadati. Ipak sam jela malo hljeba sa salatom, to je pileca salata sa finim dresingom, zasitna. Cekam vrijeme za drugu polovinu. Jedino mogu veceru malo popravit, mozda bananu ili frape
Jest ako smanjiš, ali ne totalno. Tako usporavaš metabolizam. Uzmi zasitan doručak, a ne samo citruse.
15.04.2014, 15:22
animagical
5604
ja vam se pridruzujem ovdje...apsulutno sam promijenila jelovnik, silom prilika...ne jedem vise bijeli hljeb i slatkise...
15.04.2014, 15:30
veki_aki
201
ej mrsavice, hvala na cestitkama, al ne bi to 1 komad torte, no idemo dalje. Ako nista uradih vjezbice sinoc, al zato kasnije tamo oko 11 bezveze pojedoh 2 kriske hljeba sa salamom i majonezom, a 4 minjon kocke necu spominjati bas sam nediscplinovana u zadnje vrijeme, nikako da se trznem...veceras cu bolje! Uglavnom, jel nam vaganje sad petkom?
15.04.2014, 16:14
real mama
88
U potrazi za dobrim doruckom? Sta jesti kad oci otvorim a da nije voce a da je u skladu sa pravilnikom?
15.04.2014, 16:16
animagical
5604
IZVORNA PORUKA: real mama
U potrazi za dobrim doruckom? Sta jesti kad oci otvorim a da nije voce a da je u skladu sa pravilnikom?
pahuljice, manju zdjelu...integralni hljeb s pavlakom, uz paradajz ili krastavac...kuhana jaja i neki manje masni sir, bijeli...
15.04.2014, 16:46
real mama
88
To je ok, sve na dohvat ruke. Vazi, sutra cu bolje planirat. Hvala svima.
15.04.2014, 20:08
canim
4126
Ma za dorucak slobodno jedi cak i ne zdravo mozes jesti ali samo gledaj da nije previse kolicinski, ujutro je metabolizam najbrzi tako da je steta samo cjedjeni sok piti, cak i kad brljas tj hoces nesto slatko da pojedes najbolje ti je ujutro za dorucak to jesti, do navece ce se to provariti tako da neces otici u plus.
15.04.2014, 20:19
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
15.04.2014, 20:24
canim
4126
Eh upravo ta stara ima smisla
15.04.2014, 21:28
boombar
298
Evo prijavljujem svoj danasnji meni D-dvije kriske s abc sirom, U-kruska, R-sirnica, V- cokoladno mlijeko (uhvatila me potreba za slatkim) Ali sam uredno odradila dvije serije od po 20 trbusnjaka Kaktuscic ja bih isto voljela da imamo tabelu kao prije ali ne mogu se prijaviti za uredjenje iste jer uspijem tipkati samo dok dojim bebu s mobitela Veki aki, ma hajde, bilo pa proslo, idemo dalje
15.04.2014, 21:32
hanabanana
4435
Ja sam na 64 kg.
Ne vjezbam u zadnje vrijeme......kampanjac. Ali vozim role.
15.04.2014, 21:43
canim
4126
Svi biste vi tabelu a nece niko da je uredjuje pa se bunite sto je nema....eh pa nema je da znate
16.04.2014, 08:15
berni
-295
jutro
dorucak 7h: banana, narandza. 2 welnws keksa, caj, kafa 11h 2 pecenih jaja+tanka kriska hljeba, mladi sir
rucak16h: fileti+pire krompir+ supa
uzina: red kuhane cokolade (kad secer padne dobro dodje)
vecera jabuke, jogurt, kokice...
DOogovor s mm pao da idem na fitness cim sunce ugrije da on moze s djetetom setati sat vremena dok se mama znoji...
Pola dorucka u 7h: dvije bruskete sa sirnim namazom i vok povrce (ostalo od juce) Duga polovina istog u 10h. S tim da sam popila kafu u međuvremenu. Pola rucka 13h: Pileci file sa kupus salatom i jogurt Jabuka u 16h. i oko 19h 2 cijeđene naradze sa nekoliko suhih sljiva. Danas mi je raznovrstan meni, malo mi je neobicno cesto jesti i imati ovliku slobodu izbora hrane. Bila sam totalno zatvorena za ovaj pristup ishrani, jednostavno nije dopiralo do mene da se zdravo i bez odricanja moze mrsati. Sada imam puno ocekivanja: promijeniti i olaksati svom metabolizmu, unositi puno zdravih i korisnih namirnica i uobrociti se (sto mi je najvaznije).
16.04.2014, 10:50
boombar
298
Canim potpuno si u pravu! Berni i Realmama bas ste odlucno krenule, svaka cast! Ja sam jutros doruckovala dvije kriske s margarinom, uzinat cu jabuku najvjerovatnije, za rucak ce biti riba s nekim prilogom, a za veceru cu jos skontati nesto Jedva cekam vaganje!
16.04.2014, 12:49
minie
165
Bas mi je drago sto je ova tema opet ovako aktivna :)
Ja sam jutros oko 10h pojela za dorucak 2 kuhanih jaja, pola tanke kriske hljeba i malo zelene salate i jednu vecu kocku cokolade sa marcipanom (tamna cokolada) Prije toga, mislim kad sam ustala, toplu limunadu. Sad cu jednu narandzu, Za rucak ce biti kljukusa, pa cu samo divje kocke A vecera jogurt
Popila sam do sada litar vode, veceras cu jedan zeleni caj.
16.04.2014, 13:43
kaktuscic
487
Hajmo svaka po 2-3 sedmice da uredjuje, da nikome nije puno, a da eto pratimo nekako.. Evo ja se prijavljujem za prve 3 sedmice. Samo ne znam kojim danom treba iznijeti tabelu? Kako se to radilo prije? Canim ti to sigurno znas, posto si duze na temi, ja kad sam dosla ti si bila vec mrsava Je li svaka napise svoju visinu i tezinu i onda se to unosi...kojim danom? Ponedjeljkom? Eto hajde uputite me
nick/visina/kilaza/ili ako neko nece da prijavljuje kilazu neka samo prijavljuje sedmicno minuse, dakle ove sedmice -200g, naredne -1kg i sl.
16.04.2014, 13:53
kaktuscic
487
Ja vam ne smijem ni napisati sta sam sve pojela od jutros... Prvo viola pahuljice, 2 kafe, zatim pola kiflice (one iz pekare), veliku casu jogurta, i neke kukuruzne maffine, ali sam ih pravo puno pojela, tako da mi moze bit do sutra , sad kontam sta cu za rucak...
16.04.2014, 13:57
canim
4126
Ja jedino kad sam na dijeti jedem voce pored mene voce moze da stoji danima a da ga ni ne dotaknem ali mm puno voli voce tako da je kuca uvijek puna voca, trebala bih poceti i ja jesti
16.04.2014, 14:07
kaktuscic
487
Meni je najgore sto djeca jedu po 5-6 puta i onda zacas i ja s njima