IZVORNA PORUKA: teacher75
nama su na vjezbama stalno govorili da malim bebama niposto ne dajemo ni caj ni vodu jer se ometa proces dojenja i dijete slabije napreduje buduci da je caj i voda malo zasite pa onda slabije doji, a ja sam fanaticno htjela da dojim, tako da sam sve sto bi moglo omesti dojenje odmah u startu odbacivala
Eto možeš mislit kakav sam ja fanatik za dojenje bila ,kad sam se izmuzala svakih sat vremena da bi moja beba pila moje mljeko.Dakle sat se izmuzam,izmuzem 5 mililitara ,i moj sin popije (pošto je bio nedonošče to mu je u početku bilo dovoljno)Pa narednih sat se opet izmuzam i opet mu dam ,i tako sam 7 dana prvih provela i izmuzala se stalno.Non stop bez prestanka.Bogami,evo kunem se da ne pomislite da lažem.Čak mi bilo žao u wc otić i potrošit vremena ,jer sam u svojoj glavi kalkulisala šta sam mogla izmust za to vrjeme.Čak sam i po noći se izmuzala nisam spavala.Na kraju me tetke (da ne bih pukla) odvedu dr.i kažu da ne spavam 7 dana i noći,nego da se samo izmuzam.Pa mi propisao da popijem apaurin i da ponovo uspostavim san ,a da se ne izmuzam 2 dana (nego da bebu dohranjuju)Pa da opet se izmuzam al da spavam kad god stignem.Tako je i bilo.San ponovo uspostavila.Kad sam zaspala nisam se budila 24 sata.A onda bila ko nova.Mljeko nadošlo više pa sam ga izmuzala po danu da imam za uveče.Kad je sin moj ojačao i konačno mogao ko čoek povuć,

e tad nije htio sise,nego se nastavila izmuzat i davat mu na flašicu.Eh onda kad je napunio 3 ipo mjeseca ,umre moj otac,i moje mljeko se gotovo prekine.Pa opet sve ispočetka,izmuzaj se ,navlači itd,al sam nastavila dok je god jedna kašičica se mogla izmust.Sve vrjeme sam mu davala po kašičicu vode dnevno.I sve je bilo super.prvi mjesec je dobio 1,350 grama.A kasnije je dobijao oko 1,200 ili 1,100.Nisam imala hvala Bogu problema sa bradavicama,mastitisom itd