Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Mamino sunce, maza, zivot i sreca... R 17.10.2011.
13.04.2012, 23:06
Amam
659
Ja poslije ovih sad ne smijem ni postaviti svoju sliku . Cure torte su zaista divne,ja cu ipak da stavim i ovu moju,zanemarite nepravilnosti,ovo mi je druga po redu s F. Pravila sam onu "novogodisnju tortu,odlicna je i nije isti recept kao kod Minje,samo sam zeznula sto nisam dsjekla rubove biskvita i sto sam ,tortu izvadila iz friz dok sam razvaljala ,tako da sam prvi morala baciti jer je popucao
13.04.2012, 23:08
Hanady RR
18727
Anam ovo je vrlo lijepa totica
Cvjetak<3curetak A-2005. Mamina maza E-2011
14.04.2012, 16:20
talisman
106
E bas sam maler Taman rjesila praviti ovu fondan smjesu, a ono ovdje nema sanse da gdje mogu naci zelatin :(( Nema ga u nijednom velikom marketu pa me interesuje moze li se ova smjesa napraviti bez zelatina :) I mogu li nesto drugo iskoristiti kao njegovu zamjenu ???? Molim vas pomozite mi !!!
14.04.2012, 16:57
Honey3
3035
Amam ne zezaj,bas je medena tortica
14.04.2012, 20:02
ElmaB
4568
IZVORNA PORUKA: talisman
E bas sam maler Taman rjesila praviti ovu fondan smjesu, a ono ovdje nema sanse da gdje mogu naci zelatin :(( Nema ga u nijednom velikom marketu pa me interesuje moze li se ova smjesa napraviti bez zelatina :) I mogu li nesto drugo iskoristiti kao njegovu zamjenu ???? Molim vas pomozite mi !!!
Mislim da ne može. A čudi me da nema želatine, ni u kesici ni u listićima?
Elma koristis li ti one boje u tubama za pisanje,i ako koristis ,kako ? Ja danas da probam pisati po torti,a uzasa sve se razlilo,i samo je onako izmrljam po slagu
14.04.2012, 20:12
ElmaB
4568
E zavisi koje su. Ako su boje u tubi sa njima ne možeš pisati, ali ako je šećerna boja u tubi onda možeš, ona je gusta i ponaša se kao gel. Naprvai sebi boju za pisanje: šećer u prahu+par kapi vode+par kapi limunovog soka i jestiva boja. Napravi gustu smjesu i staviš je u fišek koji napraviš od papira a vrh samo malo recneš makazama.
super je ona fora sa cokoladnim slovima koja se zalede na papiru pa onda samo stave na tortu...Elma to sigurno zna bolje objasniti
14.04.2012, 20:19
Honey3
3035
pise "slatka pisaljka"i"jestive gel boje u tubi",ima u njima i kao zelirane smjese,ali se ipak razljevaju Nema veze,hvala ti na ovom receptu,od sad znam kako cu
< Poruku je uredio zaha -- 14.4.2012 20:21:23 >
14.04.2012, 20:35
ElmaB
4568
Samo sa tom slatkom pisaljkom možeš pisati, sa jestivim bojama ne.