writing-img

RE: Fondant 2

  
clock-img

23.04.2012, 17:34

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Super je!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

23.04.2012, 18:15

clock-img

minie

pencil-img

165

Super su tortice, svaka cast user posted image Ova sa plava sa zvjezdicama  i Garfildom mi se posebno svidja.

Moja naredna fondantica bice pravljena u augustu aBd jednoj curici za rodjenan.


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

clock-img

25.04.2012, 17:07

clock-img

Amam

pencil-img

659

Kako vi oblikujete F,a da vam se ne lijepi?
Ja sam probala onako pomocu secera,pa mi budu "prasnjave" figure,a probala sam i da malo namastim ruke biljnom mascu,ali onda ako se duze obradjuje opet zahtijeva secer,sad gledam neke linkove i ne vidim ni da su im masne ruke niti secer da koriste a f se ponasa kao plastelin?? user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

clock-img

25.04.2012, 17:41

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Amam ja se potpomazem secerom, da mi se ne lijepi; a kasnije fino cetkicu u ruke i skidam ostatke secera user posted image

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

25.04.2012, 20:14

clock-img

calahoe

pencil-img

207


IZVORNA PORUKA: Amam

Kako vi oblikujete F,a da vam se ne lijepi?
Ja sam probala onako pomocu secera,pa mi budu "prasnjave" figure,a probala sam i da malo namastim ruke biljnom mascu,ali onda ako se duze obradjuje opet zahtijeva secer,sad gledam neke linkove i ne vidim ni da su im masne ruke niti secer da koriste a f se ponasa kao plastelin?? user posted image




A da ne ,,potkuhas" premekano fondant?
Meni se ne lijepi po rukama,a kada ga pravim utrošim oko 850 gr šećera, više nego li ga stavljam u fondant za prekrivanje torti, taj uvijek ostavim malo mekši jer se bolje razvalja.
Fondant za figurice pravim dan-dva prije nego sto cu ga koristiti, zamotam u plasticnu foliju i kad mi treba malo ga razradim rukama i pravim.Također, fondant se ne moze dugo drzati po rukama, grije se tako ,pa se i vjerovatno počne lijepiti.I da, ja se ne bih pomagala šećerom,radije gustin na ruke,samo ne pretjerati s njim da ne pokvari strukturu fondanta.

clock-img

25.04.2012, 22:35

clock-img

Amam

pencil-img

659

Pa ja otprilike utrosim tako nekih 850-900 gr secera ne bih rekla da je premekan,ali mi se zna lijepiti user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

clock-img

25.04.2012, 23:22

clock-img

Esmeralda

pencil-img

159

Interesuje me gdje vi kupujete one tacne za ispod torte one kartonske gdje ih mogu naci i kontam napraviti tortu na sprat od fondana pa me zanima jer prvo jednu prekrijem pa onda drugu napravim stavim preko te pa onda prekrivam....

clock-img

25.04.2012, 23:28

clock-img

Esmeralda

pencil-img

159

user posted image mislim ovako nesto napravit i zanima me gdje kupujete ovaj ispod kartoncic

clock-img

25.04.2012, 23:32

clock-img

Esmeralda

pencil-img

159

Mogu li dobiti recept s vrhnjem slatkim kako da napravim kremu od fondanta i moze li u nju ici orasi ili bademi......

clock-img

25.04.2012, 23:33

clock-img

Esmeralda

pencil-img

159

mislila sam na kremu ispod fondanta one s pudingom su mi bas dodijaleee

clock-img

25.04.2012, 23:36

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

podloge za ispod kupujem u alperu- kasindoslska ulica u sarajevu...jeftine su oko 1,20 , 1,20 imaju pravougaone ili okrugle u zalnoj ili srebrenoj nijansi...

torta na spart...
kako koju praviš to jest kao je poteška ova ruga odozgo ja sma podupirala slamkama..zabodem nekoliko njih u sredinu donje torte...

a najprije oblažež fondaton donju tortu, pa onda gornju...pa je podigneš jednu na drugu....i dodatno sređuješ...

a tortu teodoru sma radila na dva sparata i nisma ničim podupirala...bila je čvrtsa i nije propala...

a ovo oko kreme...kako da naparvo kremu od fondata sa vrhnjem...nisma skontala pitanje...il na isto ne znam odgovor...mada baš ne kontam kakav krema od fondatauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

25.04.2012, 23:36

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

25.04.2012, 23:39

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Esmeralda

mislila sam na kremu ispod fondanta one s pudingom su mi bas dodijaleee


user posted image

e ovo sam skontalauser posted image

kreme zs ispod fondata...

pa evo sa vrhnjem možeš raditi sljedeću:
500 ml vrhnja -500 gr čoklade ( možeš i više čokoldae)
Čokoladu otopiti na pari, skinuti s vatre i umiješati mikesromvrhnje za kuhanje (koje ste prethodno malo zagrijali) dok se ne ujednači u glatku masu. sa sobne temerature premazivati tortu jer se brzo stvredne ....


mislim da nije porblem da doaš u umućeno i mljevenih oraga ili lješnjika...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.04.2012, 00:44

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

evo moje za godisnjicu braka...pa neka nam je sretnauser posted image
user posted image user posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

26.04.2012, 00:45

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

o zaho...nek vam je sretna da ih još mnogo dočekateuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.04.2012, 00:51

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

hvala Hanadyuser posted image nego kako se ti boris sa ovim secerom u prahu sto ostaje po fondantu ?

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

26.04.2012, 00:53

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: zaha

hvala Hanadyuser posted image nego kako se ti boris sa ovim secerom u prahu sto ostaje po fondantu ?



pa da ti kažem meni i ne ostaje...
jer ja razvijam na gustinu...
i samo otpušem malo ako slučajno gustin ostane...il lagano rukom pređeme pri ravnanju pa sve ode...

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.04.2012, 00:54

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

zaho user posted image ...ja lagano izbrisem ...a vise volim mat fondant nego onaj sto se sjaji...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

26.04.2012, 00:57

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

ja nisam probala sa gustinom,a pokusala sam ovaj secer izbrisati ali ne moze sve nikakouser posted image valjda zena navaljala secera domacinskiuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

26.04.2012, 06:36

clock-img

Esmeralda

pencil-img

159


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.



e interesuje me jeli u hipermarketu robot ondje gdje je i hrana ili negdje drugo
a to gdje alper hm...gdje dodje kasindolska tacno....

clock-img

26.04.2012, 06:37

clock-img

Esmeralda

pencil-img

159


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.


eh jos jedno pitanje.....dali ce mi propasti ovu drugu odozgo nemislim bas ovoliku napraviti

clock-img

26.04.2012, 06:40

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: Esmeralda


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.



e interesuje me jeli u hipermarketu robot ondje gdje je i hrana ili negdje drugo
a to gdje alper hm...gdje dodje kasindolska tacno....



Jeste u hipermarketu, ja sam neki dan kupila u Robotu na Socijalnom. A Alper ti je na početku Kasindolske ulice. Crvena kuća, velika, ne možeš fuliti.Kada ideš od Ilidže, tj kružnog toka na Ilidži prema gradu, prva ulica ti dođe s desne strane, mislim na cestu što gleda na kraj piste. I skreneš u tu ulicu i vidjet ćeš velika kuća crvena sa dvorištem i piše Alper.


< Poruku je uredio ElmaB -- 26.4.2012 6:43:55 >


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

26.04.2012, 06:41

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: Esmeralda


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Tacne imaš u Robotu, tri komada su 4,8 KM. Torte na sprat praviš tako što posebno svaku obložiš fondatom pa ih onda redaš jednu na drugu. Krema sa vrhnjem: 1/2 litre vrhnja ugrijati do vrenja i staviti 300 grama čokolade. Neka malo prokuha uz stalno miješanje. Potpuno ohladiti i umutiti 150 grama omekšalog putera. Vratiti u frižider da se potpuno stisne. Možeš po želji doati orahe, bademe ili nešto drugo.


eh jos jedno pitanje.....dali ce mi propasti ovu drugu odozgo nemislim bas ovoliku napraviti



Ne bi trebala jer su samo dva sprta u pitanju. Donja torta neka ti bude čvršća i naravno teža od gornje i neće propasti.


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

26.04.2012, 08:36

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Zaho bas je lijepa torta, izgleda i bas ukusna.
Neka je sa srecom godisnjica i jos puno da ih docekate u zdravlju, veselju u ljubavi.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

26.04.2012, 12:27

clock-img

Amam

pencil-img

659

Zaho sretna godisnjica,da doceklate jos mnogo u zdravlju sa svojim najmislijima.
Torta ti super izgleda?
Koju si radila? user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

Zadnji članci

article-img