IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
Mislim da ne bi imalo efekta, tako nešto uraditi. Ne znam koliko je dijete? Ali ako ima svoj džeparac, onda fino račun "odbij" od njegove gibire novca.
Ili ono što ja radim- kada krenemo u kupovinu održim bukvicu: danas nema kupovine igrački/slatkiša, odnosno možeš kupiti sebi nešto što želiš i obavezno kažem količinu.
Do sada se uvijek pridržavala dogovora. Insistirajte na uzajamnom dogovoru. Meni je to jako važno.
Ako smo se dogovorile da može kupiti jednu stvar, a njoj se sviđaju dvije ostavim njoj na izbor šta želi, ali to mora biti jedna stvar.
I kod nas je ovako...
ja sam čak nedavno pomislila da sm i pretjerla u ovome segmentu...
išle smo zajedno do lakolnog granapa...
nema kupovine bezveze...
i ja kažem jednu stavr, one izabrale po lizalo
izađemo i krenemo kući a moja starija djevojčica kaže, ''mama jel'da ići ćemo opet zajedno u granap pa ćemo moći dobiti životinjsko carstvo''
pomislila sam odmah da se vratim i kupim i po tu malenu čokoladu, ali sam stala i rekla sebi da ako to uradim smuntat će me na više i u nekim drugim prodavnicama a nema toga kod mene. Elem dođem kući i suprug je išao do grada, zamolim ga da im kupi po životinjsko carstvo...kada je došao one su spavale...ali su zato dobile životinjsko d aponesu kod nane...prosto mi je bilo žao ali tako smo naučile tako će i ostati
ma opet ima trenutaka kada požele nešto u prodavniama...ali mi smo uveli jedna fini sistem...
svaki mjesec njih dvije imaju 50 Km koje same potroše u nabavci...
mi imamo veliku korpu a one malu...stavljaju što žele za svoje pare...nikada to nije 50 Km ali i da pređe one nebi znale ja bih i to platila...
ali sam stariju naučila...to je 50 Km i kad odem po cipele ili po povrće ili neku krupniju igračku kažem evo vidiš ''ovoliko'' je 50 km koliko ti imaš sa sekom za slatkiše...
učim je da cijeni ono što joj je dozvoljeno da nebi plakala za starvrima koje mama možda neće biti u mogućnosti priuštiti nekada...ja ne znam šta nosi dan a šta noć i neću ih učiti da imaju previše jer ne znam dali ću uvijek to moći dati.