IZVORNA PORUKA: Hurma
ama ne mozete porediti djecu zdravu i onu koja zavrse u bolnici zbog zutice i uspavanosti... gdje pri izlasku vam kazu da mora samo jesti i jesti da opet ne dođe u bolnicu... jer ako se previse povisi bilirubin moze ostetiti mozak... kontate?
draga Hurma, već sam milion puta rekla da je i moje dijete imalo žuticu preko 2 mjeseca (produženi tip), bilo 5 dana u bolnici na sunčanju, pa sam ponovo ga isključivo dojila do 6.og mjeseca...nikad nisam kupila AD, nit mi je ikad naumpalo..mlijeko mi nadošlo tek neki 3. dan...dok je mali bio u bolnici, non-stop se izdajala da zadržim mlijeko, litre i litre sam bukvalno izdojila samo da mi organizam primi poruku da treba da proizvodi mlijeko...ali ni u jednom trenu nisam prestala da vjerujem da ja mogu dojit malog i da imam dovoljno mlijeka, i nit sam posumnjala u ono što nam je Bog podario...
I vjeruj da mi nimalo nije bilo lako da malog naučim kako da prihvati siku kako treba, ne znam ko je bio više nervozniji - ja, mali ili MM...namjesti se ovako, lezi onako...još boli rana, mali ne zna uhvatiti siku kako treba, ljudi oko tebe ti pokušavaju pomoći kako da se namjestite...i onda sam sve fino poslala vani iz sobe (da ne kažem javno gdje još)...polegla malog pored sebe i mučila se i mučila danima dok mali nije naučio kako da doji...i na svako njegovo "kme" u svom tom strahu i grču samo sam mu nutkala siku, bio, ne bio gladan...a da ne govorim još o tome što ga je trebalo na početku buditi svaka 2h...pa nam još podoji trajali kratko, nikad preko 10 min...pa meni čudno kad on stisne usta i neće siku ili je izbaci sam od sebe...
sve mi učimo..nijedna se od nas se nije rodila naučena..rijetke su one mame koje su proces uspostave dojenja prošle bez problema, bez stresa (i blago se njima)...al' naše je da
vjerujemo u sebe..nije nam džaba Bog dragi podario ovu mogućnost...samo treba strpljenja...i treba biti optimističan i reći sebi - za koji mjesec i ova "patnja" će biti iza nas i uživaću sa svojom bebicom dok doji i dok me gleda svojim okicama i mazi ručicama...