IZVORNA PORUKA: milenium
IZVORNA PORUKA: Esmica
Kaze vi nemate mlijeka.
Rekoh imam puno mlijeka.Kaze da ona doji nepravilno.
Da mora dojiti svaka dva sata po 20 minuta,sve mimo toga je nepravilno.
Tek sam vidjela koliko ima pojma o dojenju.
Kaze ona je skroz zaostala beba,i ja se bojim za vasu bebu,i ne znam zaista kako imate svijesti da joj ovo radite
,kako se Boga ne bojite
ne bih ja nikad više toj dr dijete odvela.čuj svaka dva sata mora i sve mimo toga nepravilno?! ma nemoj!
nije potrebno da više išta govorim.
kod nas ako dijete sa mjesec dana nema 5 kila odmah ne valja,ne napreduje,nije zdravo ...itd.
nije svako dijete isto nečiji metabolizam je sporiji nečiji brži. ja nebih nikog slušala da sam na tvom mjestu nego samo sebe.tebi je ovo četvrto dijete a ne prvo,tako da ti imaš već iskustvo i znanje. doji ga na zahtjev,ako počme spavat na siki malo ga poškaklji za nosić da se probudi. dok dojiš nek mu cijela usta budu na siki a brada da dira u siku a nosić slobodan. neko doji 5 min a neko dijete 20,uglavnom kad se tvoje najede i kad ga ispustiš za leć ti možeš tu dojku iz koje je dojio do kraja izdojit ručno ili izdajalicom.
pročitala sam negdje da daješ i čaj? zašto? grčevi? koji čaj? možda taj čaj tvoju bebu zatvara?!
ako nije radi grčeva ja bi taj čaj izbacila.ako doji bebi ne treba ni čaj ni voda.sve joj to ima u mlijeku.
Caj sam davala jer po deset dana ne bi imala stolicu,pa dadnem da bi imala stolicu,mada ne radim to vise,jer vidim da joj ne smeta,ne muce je grcevi,ne muci je ta stolica,pa je pustim.Evo danas je imala svojevoljno,nisam je podsticala.
Ja kao majka gledajuci ovu moju bebu ne bih se sekundu zabrinula,jer znam sigurno da nije gladna,znam sigurno da izgleda zdravo,i Sefika mi je potvrdila samo je rekla zbog vage da dajem dohranu,ali beba je zdrava,nije dehidrirana,doji....
pa da nije ok to dojenje,sta bi s nje bilo s ovih mjesec i 20 dana kad je bila samo na dojenju?
Ali brinem se jer nemam strucne podrske.
Ipak ove doktorice imaju iskustvo s mnogo beba.Sefika sigurno je iskusna doktorica.
I kad mi ona nije dala zeleno svijetlo dalje,mene uzasno strah.
Iako evo kad ukucam nenapredovanje bebe ima toliko iskustava slicnih nasem gdje su mame slijedeci svoj instikt nastavile dojiti ne vagajuci nikako vise,ali ja ne smijem