IZVORNA PORUKA: sabinos
bradavice jesu malo promijenile boju,bas sto kazes svjetlije u nego inace.ovo mislim nakon podoja.evo sad kad gledam normalne su(cuj mene normalne
)koza se ne peruta...
beba je imala bijele naslage na jeziku,ja sam ih skinula gazom.cim vidim da se vraca,ja skidam.stolica uopste nema nikakav miris(meni je to bilo cudno,uopste ne smrdi,ne znam da li je ukakio dok ne skinem i vidim.dnevno ima najmanje 3 stolice).sa starijim sinom smo koristili AD i sjecam se da je kaka smrdila.vjerovatno zbog AD...
pelenskih ojeda uopste nema,guza je cista,koristim obicnu bademovu kremu od pharmameda.jedino ima malo nekih sitnih bubuljica po licu,ne znam zasto.
Ako beba nije dojila neko vrijeme, npr. par sati i kad želi dojiti provjeri ima li naslaga. Probaj tad i skinuti ih nježno štapićem za uši. Ja sumnjam na glivice, zato te ovo ispitujem. Ako se naslage prije podoja ne daju skinuti štapićem za uši onda vjerovatno jesu gljivice, i onda lanolinske kreme ne pomažu, zapravo odmažu. Tad bi trebalo uključiti neku antigljivičnu terapiju, ali to bih voljela da se posavjetuješ sa ljekarom.
Kaka ne smrdi zato što je beba isključivo dojena, ima dovoljan broj stolica znači dobro jede.
To što su ti grudi noču teške, što još ne možeš spavati na trbuhu sve je normalno, ako možeš nemoj noću nositi grudnjak i pazi da te noću ništa ne steže ni žulja. Proči će to, i jednog ćeš dana

moći opet na stomak.
I love you vidiš li ti kakvih oštećenja na bradavicama, ranica, izmjenjene boje ...? Znaš li kako izgleda kad beba dobro hvata bradavicu? Da li te boli od početka od početka bebinog života ili je to neko stanje od nedavno? Koristite li vi cuclu?
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 24.5.2013 15:50:55 >
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja