IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Bebi koja je isključivo dojena ni slučajno ne uvodi dohranu!
Kako ih dojiš, mislim po kojem rasporedu, odvojeno ili zajedno, koji je razmak između dojenja.
Kako ti ide izdajanje, imaš li kakvu efikasnu izdajalicu?
Dojim ih,uglavnom,u isto vrijeme,jedno pa drugo.Dandemski nam ne ide,pokusali smo ali se ne mozemo fino namjestiti,uvijek nekom nesto ne stima.
Neki raspored dojenja nemamo,hranim ih kad traze.Kad sam dojila samo jednu bebu bilo je to uglavnom svaka 3 sata u toku dana,a u toku noci nekad odspava i 5-6 sati u komadu.Mislim da su podoji sada cesci,mozda svako 2 sta. (ne gledam na sat pa nisam sigurna).
Danas smo samo dojili,nisam nikako dohranjivala Umu.Dojili su,mozda prije sat vremena,i ja osjecam da sad nemam mlijeka,a Afan je nesto ne zadovoljan,kao da jos trazi
Izdajala nisam odavno,oko dva mjseca.To sam radila samo kad Uma nije htjela nikako da doji,kad je prihvatila siku prestala sam.Tad sam izdajala iz jedne (.) oko 120 ml mlijeka,ali jednom ili dva puta dnevno max. Imam aventovu izdajalicu.