Hanady evo i recepta koji si trazila
  
  malo sa interneta slika i malo ja slikavala pa ako sta nebude jasno pitaj 
  
 Sastojci: 
  
 5 patlidzana 
 3 kasike od caja (one najmanje) soli 
 1 casa maslinovog ulja 
 2 luka 
 200 gr mljevenog mesa 
 4 komada paradajza 
 50 gr persuna 
 kasika slce od paprike-paradajza 
 4 cehneta bijelog luka 
  
 Nacin spremanja: 
  
 Patlidzan oguliti kao na slici.  
  
 
 
  İsjeci ih uzduz(znaci ne skroz dodna samo da bi mogla smjesa od mesa tu da se stavi)i staviti u vodu sa  
 3 kasike male soli da odstoji 30 min.    
    İzvaditi i posusiti patlidzane, uprziti ih na ulju dok ne dobiju zlato boju.     
     spremanje mesa: 2 luka  i 2 cehneta bijelog luka isjeci i prziti ih dok ne omeksaju, dodati 200gr mesa i prziti dok meso ne ispari svu vodu,dodati 4 paradajza sitno isjecena i njih prziti zajedno dok ne ispari sve. Ugasiti vatru i dodati 50 gr sitno isjecenog persuna. 
 Patlidzane koje ste uprzili na ulju i koje ste rasjekli uzduz napuniti sa smjesom koju ste napravili od mesa.     
  Poredjajte u tepsiju ukrasite sa paradajzom i paprikom.     
  U posebnoj posudi napravite 2 case vode, salça, maslinovo ulje i 2 cehneta bijelog luka isjecenog. Pomijesajete sve i zalijte po patlidzanima. Ubacite u sporeti pecite 20-25 min dok sva voda ne ispari ne ostane samo sos. İ  dobit cete ovako nesto    
  Napomjena: Patlidzni trebaju bit tanji i ne puno dugi, u slucaju da su vam patlidzani debeli puno moze se napraviti 2 od jednoga. 
											
											
< Poruku je uredio amela2208 -- 30.10.2010 21:11:11  >					
											
											 _____________________________
Sara&Mohammad