writing-img

RE: Recepti,recepti

  
clock-img

18.10.2010, 17:12

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

ne moras stalno mijesati samo povremeno, a cca 20 minuta nakon sto propisti, naravno mrvicu smanji vatru inace ce ti usi probiti pistanje hehe

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

19.10.2010, 11:48

clock-img

amanullah

pencil-img

463

user posted image


čokoldna delicija by me

Sastojci

Biskvit

3 jaja
5 kasika šećera
3 kašike brasna
100 gr čokolade u prahu
kasika mala p za pecivo

Fil

2 šlag kreme odd vanilije
150 gr putera
2 vanilija šećera

Tamni fil

1 puding od čokolade
250 gr nutelle


Način Pripreme

Poredati po plehu 2 pakovanja milkinih biskvita, i premazati ih sa skuhanim pudingom od čokolade u koji sam dodala nutellu i dobro izmjesala ( puding napravila po ustaljenoj proceduri )

U medjuvremenu napravila biskvit, umutila bjelance u čvrst snijeg i postepeno dadavala slijedeće sastojke ( šećer, zumanjke, čokoladu u prahu , brasno i prasak ) pekla na 200 C 15 minuta

Biskvit prebacila preko čokoladnog fila

Slijedeći postupak,

Umutila šlag kreme od vanile, omeksali puter, vanilijin šećer  i prelila preko biskvita.

čokoladna glazura

250 gr mliječne čokolade
150 gr putera

Mliječne čokolade rastopiti na pari, dodati joj omeksali puter, i finalno premazati cijelu tortu

Ukrasiti čoko bombonicama i euro blokom






_____________________________

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

clock-img

21.10.2010, 11:42

clock-img

mamana

pencil-img

531

Koji milka biskvit da stavim?

clock-img

21.10.2010, 11:43

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: mamana

Koji milka biskvit da stavim?





ima milka kao topsuser posted image

clock-img

21.10.2010, 13:10

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

Ima li neko provjeren recept za slane šarene rolate sa ajvarom i špinatom, što u fil idu sir, jaja, krastvaci i salama ? Treba mi hitno i ako ih je neko pravio mogu li se stisnuti u frizideru za 1 h, jel to dovoljno ?
Hvala


_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

21.10.2010, 13:36

clock-img

mamana

pencil-img

531

ima milka kao tops


Imaju tri ukusa čokolada, malina i narandža. Zato sam pitala koji?

clock-img

21.10.2010, 17:46

clock-img

DobraVila

pencil-img

60

ne znam da li sam na pravoj temi ali ipak...Hitno mi treba recept za sarenu salatu (kiselu) koja se pravi bez esencije.Znaci samo kupus,mrkva,paprika,biber i so i voda user posted image .da li se moze takvo nesto napraviti bez esencije???Unaprijed zahvalna

clock-img

21.10.2010, 17:49

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: DobraVila

ne znam da li sam na pravoj temi ali ipak...Hitno mi treba recept za sarenu salatu (kiselu) koja se pravi bez esencije.Znaci samo kupus,mrkva,paprika,biber i so i voda user posted image .da li se moze takvo nesto napraviti bez esencije???Unaprijed zahvalna






idi na temu zimnicauser posted image

clock-img

22.10.2010, 07:50

clock-img

amanullah

pencil-img

463

IZVORNA PORUKA: mamana

Koji milka biskvit da stavim?



Milka biskvit od čokolade.

_____________________________

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

clock-img

22.10.2010, 23:49

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

Pravila prije  par dana pa ljubiteljima čokolade i višanja toplo preporučujem

Čokoladna torta sa višnjama

Tijesto:
120 g čokolade
25 g putera
3 žumanceta
4 bjelanceta
40 g šećera

Čokoladu i puter rastopite. Žumanca tucite s polovicom šećera, a bjelanjke s drugom polovicom. Sve pomiješajte kašikom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

user posted image

Krema:
krema:
200 ml vrhnja za šlag
350 g čokolade
250 ml vrhnja za šlag

Prokuhajte 200 ml vrhnja. Čokoladu razlomite na manje kockice i prelijte vrelim vrhnjem. Promiješajte i ostavite da se malo ohladi.

user posted image

Istucite šlag od 250 ml vrhnja. Umiješajte šlag u čokoladnu kremu.
user posted image

Ostalo:
višnje iz kompota, ja sam uzela sve višnje iz tegle a moglo je i manje da se fil bolje prilijepi uz koru
slatko vrhnje za šlag
kakao u prahu za posipanje

Na pečeno tijesto stavite višnje, na višnje kremu. Neka se torta dobro stisne u hladnjaku, zatim skinite obruč, namažite je tučenim slatkim vrhnjem (ja sam uzela 400 ml vrhnja) i pospite kakaom u prahu.

user posted image

user posted image

Svi su me pitali je li kupovna, ne vjeruju da sam ja pravila user posted image



_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

23.10.2010, 13:51

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Male pogacice sa sirom


800 gr brasna
1/2 kg svapskog sira
1 margarin
3 kasike soli
1 jaje

Pomijesati brasno, omjeksao margarin, sir i so i zamijesiti glatko tijesto.
Tijesto razviti oklagijom debljine oko 1 cm.
Malom okruglom modlom ili soljicom vasiti pogacice i redjati ih u pouljenu tepsiju.
Pogacice premazati jajetom i peci 15 tak min u prethodno zagrijanoj rerni

Sinoc isprobano, veoma su ukusne a ne zahtjevaju vremena i sastojaka, zaboravih slikati ali svakako probajteuser posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

23.10.2010, 14:03

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

A koji bi bio švapski sir?

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

23.10.2010, 14:19

clock-img

Medić*

pencil-img

29

ja sam uzela u merkatoru samo trazila svapski jer mi isao po receptu nikad ga ranije nisam konzumirala

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

23.10.2010, 14:28

clock-img

medi87

pencil-img

1006

Eh drage moje, ako neka ima odbar recept za sirup od grožđa nek ga stavi ja se kanim danima da pravim, ali nesto nisam sigurna u ove s interneta pa ako ko ima provjereno sta bila bih zahvalna, jer do sada nisam nikad pravilauser posted image

_____________________________

RR porodica :-)))

clock-img

23.10.2010, 14:58

clock-img

manuela RR

pencil-img

2377

Šubarice ili Ruske kape

Sastojci
4 jaja
5 šoljica šećera
4 šoljice ulja
3 šoljice mleka
3 šoljice oraha
5 šoljica brašna
1 prašak za pecivo

KREMA
0,5 l mleka
5 kašika brašna
1 vanilin šećer
250 g margarina
250 g šećera

DEKORACIJA
100 g čokolade
kokosovo brašno
orasiPriprema
Odvojiti žumanca od belanaca, a belance penasto izmešati i zatim dodati žumanca sa šećerom. U tu smesu dodati mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešati i staviti da se peče.

Kad se ispeče ohladiti i okruglom čašom oblikovati i vaditi krugove. U mleko dodati šećer i brašno i staviti da se kuha. Kad se dobijena masa ohladi dodati margarin. Kremom premazati šubarice pa ih spajati. Gotove šubarice uvaljati sa strane u kokos, a odozgo preliti otopljenom čokoladom.
user posted image

Ovo je za Breskvu koja je tražila receptuser posted image user posted image user posted image user posted image


< Poruku je uredio manuela -- 23.10.2010 15:00:32 >


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

clock-img

23.10.2010, 15:01

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: medi87

Eh drage moje, ako neka ima odbar recept za sirup od grožđa nek ga stavi ja se kanim danima da pravim, ali nesto nisam sigurna u ove s interneta pa ako ko ima provjereno sta bila bih zahvalna, jer do sada nisam nikad pravilauser posted image


hejjjjjjjjjjj
pa imaš na temi zimnici recept dala zaha...
i ja sam ga pravila super jeuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.10.2010, 15:03

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

manuela ti si super...ikombinovana dva kolača...user posted image user posted image user posted image user posted image
kod mene je to jedan ruske kape a drugi ahmedije....user posted image user posted image user posted image user posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.10.2010, 15:07

clock-img

Anoniman

hvala draga... ima oko ovog posla, ali mislim da je i ukusno..

clock-img

23.10.2010, 15:12

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Breskva

hvala draga... ima oko ovog posla, ali mislim da je i ukusno..


ali i ispadne dosta toga...treba posla al vjeruj isplati se svaku uloženi trud jer su super
evo mojih slikica za bajram što sam postavljala za znači iste kolače al eto ja to nešto razdvajam u dvije vrsteuser posted image user posted image user posted image user posted image
ahmedije
user posted image
pa ruske kape
user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.10.2010, 17:09

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

krompir paniran u palenti-zapačen
može se jesti kao toplo i hladno predjelo, ovako spremljen može se nakon pečenja izdubiti na sredini pa na to mjesto staviti pavlaku i suho meso pomješano kao i kiseli krastavac.user posted image

u zdjelu pomješati ulje, so, biber ili vegetu ako koristite začine, staviti panetu ili kukuruno brašno i pormješati da dobijete smjesu malo gušću.

krompir oprati i izrezati po polovini uzduž....
u vatrostalnu zdjelu staviti malo ulja i stalagti kropir koji umačete u smjesu ali kad umašete pazite da na zaobljenoj strani ostane smjese pa spuštate tako u zdjelu ( ravna strana krompira na dno zdjele)
kad poredate u zdjelu sa strane naspete pola čaše vode i stavite u zagrijanu pećnicu...
za 25 minuta izvadite i to je to...
ja pečem na najačoj temepraturi i bude tada gotov u zavisnoti od vaše špećnice sačekjte da odozgo stavlkljena smjesa sa panetom porumeni.

evo slike i ovdje...ribu prepoznajete prilog je krompir.
user posted image
Mona prijatnouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.10.2010, 21:15

clock-img

Medić*

pencil-img

29

HURMASICE


1 jaje
250 gr brasna
2 dcl kisele pavlake
150 ml ulja ili margarina
100 gr kokosovog brasna
1 kasicica praska za pecivo

Agda ili serbet

400 gr secera u prahu 200 ml vode i malo limuna

Pomijesati brasno, jaje, pavlaku, kokos, pecivo i ulje te zamijesiti tijesto, praviti hurmasice, svaku od nih pritisnuti na rendi i poredjati u podmazan plen. Peci 20 tak min na 220 stepeni.
Hurmasice pecene preliti secernim sirupom user posted image  

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

23.10.2010, 21:24

clock-img

amela2208

pencil-img

3060

 
Medic slatki hvala jos jednom
uh ja se ubila trazeci recept za hurmasice ali nije to to sto ja trazimuser posted image user posted image . Po ovom receptu sam i ja spremala ali mi izlaze meke. Hocu tvrdeuser posted image user posted image user posted image Mozda sam se ja pogresno izjasnila a kod nas se u Sandzaku to kaze dudovi ili harcalije, ali tvrda mi verzija treba i prave se sa orasima. Jooooj evo voda mi krenu iz usta tako budu dobreuser posted image
Hanady nemoj ustajat odmaraj se lave moj
zgleda da cu ja morat zvati komsinicu sjutrauser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio amela2208 -- 23.10.2010 21:25:37 >


_____________________________

Sara&Mohammad

clock-img

23.10.2010, 21:39

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Amelice moja mi u sandzaku jos ih zovemo i hadzemakulice user posted image  user posted image  user posted image  , ali sad ce nama to Hanady naci ne sumnjam. iako su po mom ukusu bolje mehke nego tvrdje, a ako neces mehke ti ih ispeci i ne zaljevaj agdom user posted image  tako ih moj m jede user posted image , sala ne zamjeri draga user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

24.10.2010, 14:52

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Zpačeni makaroni sa 4 vrste ''''sira''''

makarone skuhati u slanoj i pouljenoj vodi, prati i isjediti...

u vrhnje za kuhanje staviti gongonzola sir da se istopi na vrućem kolu
u veću tavu staviti kašiku maslinovog ulja i staviti makarone pa malo zagrijati, dodati gire navedenu smjesu i izmejšati, posoliti i pobireriti malo.

U vatro stalnu zdjelu namazanu uljem staviti 1 polovinu navedenim makarona pa namazati kiselo vrhnje ili pavlaku...pa opet red makarona pa narendati oko 150 gr sira trapisla po želji.
Staviti u uzagrijanu pećnicu i peći 15-20 minuta na najačoj temperaturi.

slika nakandnouser posted image user posted image user posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

24.10.2010, 16:26

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Hanady dobra si, ja ti to pravim na jednostavniji nacinuser posted image Skuham makarone, a nekad zajedno s njima i one zvjezdice, spagete ili bilo sta drugo... Pouljim tepsiju, istresem makarone, napravim smjesu od 3 jaja, jedno vrhnje u casici(brzo fino), pola litre mlijeka, soli i to pospem odozgor... Na kraju narendam dosta sira i njami budeuser posted image user posted image

Zadnji članci

article-img