Poredati po plehu 2 pakovanja milkinih biskvita, i premazati ih sa skuhanim pudingom od čokolade u koji sam dodala nutellu i dobro izmjesala ( puding napravila po ustaljenoj proceduri )
U medjuvremenu napravila biskvit, umutila bjelance u čvrst snijeg i postepeno dadavala slijedeće sastojke ( šećer, zumanjke, čokoladu u prahu , brasno i prasak ) pekla na 200 C 15 minuta
Biskvit prebacila preko čokoladnog fila
Slijedeći postupak,
Umutila šlag kreme od vanile, omeksali puter, vanilijin šećer i prelila preko biskvita.
čokoladna glazura
250 gr mliječne čokolade 150 gr putera
Mliječne čokolade rastopiti na pari, dodati joj omeksali puter, i finalno premazati cijelu tortu
Ukrasiti čoko bombonicama i euro blokom
_____________________________
Abdullah obradovao mami 23.02.2010
Zivot bez vjere je prazan i besmislen !
21.10.2010, 11:42
mamana
531
Koji milka biskvit da stavim?
21.10.2010, 11:43
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamana
Koji milka biskvit da stavim?
ima milka kao tops
21.10.2010, 13:10
Dinkica
1038
Ima li neko provjeren recept za slane šarene rolate sa ajvarom i špinatom, što u fil idu sir, jaja, krastvaci i salama ? Treba mi hitno i ako ih je neko pravio mogu li se stisnuti u frizideru za 1 h, jel to dovoljno ? Hvala
_____________________________
Mamino pile se rodilo 12.02.2009
21.10.2010, 13:36
mamana
531
ima milka kao tops
Imaju tri ukusa čokolada, malina i narandža. Zato sam pitala koji?
21.10.2010, 17:46
DobraVila
60
ne znam da li sam na pravoj temi ali ipak...Hitno mi treba recept za sarenu salatu (kiselu) koja se pravi bez esencije.Znaci samo kupus,mrkva,paprika,biber i so i voda .da li se moze takvo nesto napraviti bez esencije???Unaprijed zahvalna
21.10.2010, 17:49
Anoniman
IZVORNA PORUKA: DobraVila
ne znam da li sam na pravoj temi ali ipak...Hitno mi treba recept za sarenu salatu (kiselu) koja se pravi bez esencije.Znaci samo kupus,mrkva,paprika,biber i so i voda .da li se moze takvo nesto napraviti bez esencije???Unaprijed zahvalna
idi na temu zimnica
22.10.2010, 07:50
amanullah
463
IZVORNA PORUKA: mamana
Koji milka biskvit da stavim?
Milka biskvit od čokolade.
_____________________________
Abdullah obradovao mami 23.02.2010
Zivot bez vjere je prazan i besmislen !
22.10.2010, 23:49
Dinkica
1038
Pravila prije par dana pa ljubiteljima čokolade i višanja toplo preporučujem
Čokoladna torta sa višnjama
Tijesto: 120 g čokolade 25 g putera 3 žumanceta 4 bjelanceta 40 g šećera
Čokoladu i puter rastopite. Žumanca tucite s polovicom šećera, a bjelanjke s drugom polovicom. Sve pomiješajte kašikom i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
Krema: krema: 200 ml vrhnja za šlag 350 g čokolade 250 ml vrhnja za šlag
Prokuhajte 200 ml vrhnja. Čokoladu razlomite na manje kockice i prelijte vrelim vrhnjem. Promiješajte i ostavite da se malo ohladi.
Istucite šlag od 250 ml vrhnja. Umiješajte šlag u čokoladnu kremu.
Ostalo: višnje iz kompota, ja sam uzela sve višnje iz tegle a moglo je i manje da se fil bolje prilijepi uz koru slatko vrhnje za šlag kakao u prahu za posipanje
Na pečeno tijesto stavite višnje, na višnje kremu. Neka se torta dobro stisne u hladnjaku, zatim skinite obruč, namažite je tučenim slatkim vrhnjem (ja sam uzela 400 ml vrhnja) i pospite kakaom u prahu.
Svi su me pitali je li kupovna, ne vjeruju da sam ja pravila
_____________________________
Mamino pile se rodilo 12.02.2009
23.10.2010, 13:51
Medić*
29
Male pogacice sa sirom
800 gr brasna 1/2 kg svapskog sira 1 margarin 3 kasike soli 1 jaje
Pomijesati brasno, omjeksao margarin, sir i so i zamijesiti glatko tijesto. Tijesto razviti oklagijom debljine oko 1 cm. Malom okruglom modlom ili soljicom vasiti pogacice i redjati ih u pouljenu tepsiju. Pogacice premazati jajetom i peci 15 tak min u prethodno zagrijanoj rerni
Sinoc isprobano, veoma su ukusne a ne zahtjevaju vremena i sastojaka, zaboravih slikati ali svakako probajte
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
23.10.2010, 14:03
Mya_81 RR
5531
A koji bi bio švapski sir?
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
23.10.2010, 14:19
Medić*
29
ja sam uzela u merkatoru samo trazila svapski jer mi isao po receptu nikad ga ranije nisam konzumirala
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
23.10.2010, 14:28
medi87
1006
Eh drage moje, ako neka ima odbar recept za sirup od grožđa nek ga stavi ja se kanim danima da pravim, ali nesto nisam sigurna u ove s interneta pa ako ko ima provjereno sta bila bih zahvalna, jer do sada nisam nikad pravila
KREMA 0,5 l mleka 5 kašika brašna 1 vanilin šećer 250 g margarina 250 g šećera
DEKORACIJA 100 g čokolade kokosovo brašno orasiPriprema Odvojiti žumanca od belanaca, a belance penasto izmešati i zatim dodati žumanca sa šećerom. U tu smesu dodati mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promešati i staviti da se peče.
Kad se ispeče ohladiti i okruglom čašom oblikovati i vaditi krugove. U mleko dodati šećer i brašno i staviti da se kuha. Kad se dobijena masa ohladi dodati margarin. Kremom premazati šubarice pa ih spajati. Gotove šubarice uvaljati sa strane u kokos, a odozgo preliti otopljenom čokoladom.
Ovo je za Breskvu koja je tražila recept
< Poruku je uredio manuela -- 23.10.2010 15:00:32 >
_____________________________
A- Februar.2017. E- Oktobar.2008.
23.10.2010, 15:01
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: medi87
Eh drage moje, ako neka ima odbar recept za sirup od grožđa nek ga stavi ja se kanim danima da pravim, ali nesto nisam sigurna u ove s interneta pa ako ko ima provjereno sta bila bih zahvalna, jer do sada nisam nikad pravila
hejjjjjjjjjjj pa imaš na temi zimnici recept dala zaha... i ja sam ga pravila super je
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
23.10.2010, 15:03
Hanady RR
18727
manuela ti si super...ikombinovana dva kolača... kod mene je to jedan ruske kape a drugi ahmedije....
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
23.10.2010, 15:07
Anoniman
hvala draga... ima oko ovog posla, ali mislim da je i ukusno..
23.10.2010, 15:12
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Breskva
hvala draga... ima oko ovog posla, ali mislim da je i ukusno..
ali i ispadne dosta toga...treba posla al vjeruj isplati se svaku uloženi trud jer su super evo mojih slikica za bajram što sam postavljala za znači iste kolače al eto ja to nešto razdvajam u dvije vrste ahmedije pa ruske kape
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
23.10.2010, 17:09
Hanady RR
18727
krompir paniran u palenti-zapačen može se jesti kao toplo i hladno predjelo, ovako spremljen može se nakon pečenja izdubiti na sredini pa na to mjesto staviti pavlaku i suho meso pomješano kao i kiseli krastavac.
u zdjelu pomješati ulje, so, biber ili vegetu ako koristite začine, staviti panetu ili kukuruno brašno i pormješati da dobijete smjesu malo gušću.
krompir oprati i izrezati po polovini uzduž.... u vatrostalnu zdjelu staviti malo ulja i stalagti kropir koji umačete u smjesu ali kad umašete pazite da na zaobljenoj strani ostane smjese pa spuštate tako u zdjelu ( ravna strana krompira na dno zdjele) kad poredate u zdjelu sa strane naspete pola čaše vode i stavite u zagrijanu pećnicu... za 25 minuta izvadite i to je to... ja pečem na najačoj temepraturi i bude tada gotov u zavisnoti od vaše špećnice sačekjte da odozgo stavlkljena smjesa sa panetom porumeni.
evo slike i ovdje...ribu prepoznajete prilog je krompir. Mona prijatno
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
23.10.2010, 21:15
Medić*
29
HURMASICE
1 jaje 250 gr brasna 2 dcl kisele pavlake 150 ml ulja ili margarina 100 gr kokosovog brasna 1 kasicica praska za pecivo
Agda ili serbet
400 gr secera u prahu 200 ml vode i malo limuna
Pomijesati brasno, jaje, pavlaku, kokos, pecivo i ulje te zamijesiti tijesto, praviti hurmasice, svaku od nih pritisnuti na rendi i poredjati u podmazan plen. Peci 20 tak min na 220 stepeni. Hurmasice pecene preliti secernim sirupom
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
23.10.2010, 21:24
amela2208
3060
Medic slatki hvala jos jednom uh ja se ubila trazeci recept za hurmasice ali nije to to sto ja trazim . Po ovom receptu sam i ja spremala ali mi izlaze meke. Hocu tvrde Mozda sam se ja pogresno izjasnila a kod nas se u Sandzaku to kaze dudovi ili harcalije, ali tvrda mi verzija treba i prave se sa orasima. Jooooj evo voda mi krenu iz usta tako budu dobre Hanady nemoj ustajat odmaraj se lave moj zgleda da cu ja morat zvati komsinicu sjutra
< Poruku je uredio amela2208 -- 23.10.2010 21:25:37 >
_____________________________
Sara&Mohammad
23.10.2010, 21:39
Medić*
29
Amelice moja mi u sandzaku jos ih zovemo i hadzemakulice , ali sad ce nama to Hanady naci ne sumnjam. iako su po mom ukusu bolje mehke nego tvrdje, a ako neces mehke ti ih ispeci i ne zaljevaj agdom tako ih moj m jede , sala ne zamjeri draga
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
24.10.2010, 14:52
Hanady RR
18727
Zpačeni makaroni sa 4 vrste ''''sira''''
makarone skuhati u slanoj i pouljenoj vodi, prati i isjediti...
u vrhnje za kuhanje staviti gongonzola sir da se istopi na vrućem kolu u veću tavu staviti kašiku maslinovog ulja i staviti makarone pa malo zagrijati, dodati gire navedenu smjesu i izmejšati, posoliti i pobireriti malo.
U vatro stalnu zdjelu namazanu uljem staviti 1 polovinu navedenim makarona pa namazati kiselo vrhnje ili pavlaku...pa opet red makarona pa narendati oko 150 gr sira trapisla po želji. Staviti u uzagrijanu pećnicu i peći 15-20 minuta na najačoj temperaturi.
slika nakandno
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
24.10.2010, 16:26
sporty mamaa
3211
Hanady dobra si, ja ti to pravim na jednostavniji nacin Skuham makarone, a nekad zajedno s njima i one zvjezdice, spagete ili bilo sta drugo... Pouljim tepsiju, istresem makarone, napravim smjesu od 3 jaja, jedno vrhnje u casici(brzo fino), pola litre mlijeka, soli i to pospem odozgor... Na kraju narendam dosta sira i njami bude