writing-img

RE: Recepti,recepti

  
clock-img

28.03.2011, 12:54

clock-img

Anoniman

Lejla mama ih ponekad pece odvojeno kao za krempituuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bas zbog ovog linoleum osjecajauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
onda koru fino izlije na papir za pecenje i kasnije sve sastavlja u odgovarajucu tepsijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
al ovo radi samo kad kolac treba negdje ''putovati''user posted image user posted image user posted image user posted image tipa strinama,tetkama itduser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.03.2011, 13:15

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Prvi put kad sam ga pravila ispao je fantastičan (srećom, jer sam imala važne goste na večeri). A pošto tome ima i 6 mjeseci nema šanse da se sjetim kako sam radila. I sad sam slušala recept, ali ...
Nisam imala dovoljno oraha pa sam dodala lješnike, nije mi se dalo umješavat bjelance ručno pa sam ih umiksala. Rezultat čokoladno tijesto mi nije ispalo vazdušasto, nije se "razabralo". Nisam imama dovoljno putera već sam stavila koliko sam imala, i nekako mi je ispalo pravo malo kreme (a nije baš bio toliko veliki manjak putera. I još taj linoleum na dnu... Ma nekako mi nije nikako ispao kako treba. Ali pojeo se i svi su bili zadovoljni. Osim mene. moram ponoviti user posted image


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

29.03.2011, 10:20

clock-img

Anoniman

drage zenice user posted image

da vas pitam dal iko zna da mi kaze kako se pravi cor pita (cor kao chor-chorava) jela sam nekad davno jos pre 10 god kao curetak i sad mi nesto pala na pamet all neznam kako je nappraviti ako iko zna  nek napise

Hvala unapreduser posted image

clock-img

29.03.2011, 10:23

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: triputmama

drage zenice user posted image

da vas pitam dal iko zna da mi kaze kako se pravi cor pita (cor kao chor-chorava) jela sam nekad davno jos pre 10 god kao curetak i sad mi nesto pala na pamet all neznam kako je nappraviti ako iko zna  nek napise

Hvala unapreduser posted image

co to jeuser posted image

clock-img

29.03.2011, 10:31

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163


IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: triputmama

drage zenice user posted image

da vas pitam dal iko zna da mi kaze kako se pravi cor pita (cor kao chor-chorava) jela sam nekad davno jos pre 10 god kao curetak i sad mi nesto pala na pamet all neznam kako je nappraviti ako iko zna  nek napise

Hvala unapreduser posted image

co to jeuser posted image




ja koliko znam cora pita ti je isto sto i kvrgusa, imam ja jedan recept sto mi je dala bivsa kolegica i ona je bas cora zove (to ti zavisi od kraja iz kojeg je)
sad cu ga pronaci pa prekucati

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

29.03.2011, 10:37

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

IZVORNA PORUKA: triputmama

drage zenice user posted image

da vas pitam dal iko zna da mi kaze kako se pravi cor pita (cor kao chor-chorava) jela sam nekad davno jos pre 10 god kao curetak i sad mi nesto pala na pamet all neznam kako je nappraviti ako iko zna  nek napise

Hvala unapreduser posted image

evo draga ako je to ista pita:isjeces piletinu na sitne komade i u nju isjeces dosta luka mozda2-3 glavice,posolis,povegetis i mozes bibera a i nemoras.
razvijes jufku obicnu kao za pitu i sjeces na kocke otprilike 15 sa 15 i na tu kocku stavis komad piletine sa lukom,umotas kako hoces i redas u tepsiju,peces kao i pitu na 250 stepeni,nekih mozda 45 min.dok fino ne porumeni.
Kad je pecena zalijes je sa prokljucalom vodom koju si posolila i stavila kasiku putera,poklopis je cime da malo stane i to je touser posted image
ja to pravim cesto i volimo je svi pravouser posted image


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

29.03.2011, 10:40

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

Ćora (ili kvrguša ili ćiriš)

Sastojci:
- Piletina (bataci)
- brašno po potrebi
- 4 jaja (posebno umutiti bjelance i žumance)
- 1/2 velike šolje ulja
- 1 pavlaka
- 1 prašak za pecivo
- mlijeko po potrebi
- soli

1. Ispeći piletinu u rerni i višak soka odsuti iz tepsije.

2. Tijesto:
Jaja umutiti posebno zumanjce, posebno bjelance. Zatim postepeno dodavati ulje. Onda bez miksera umješati pavlaku i brašno (prije umiješati u brašno prašak za pecivo). Dodati mlijeka po potrebi toliko da tijesto bude malo gušće od palačinaka.

3. Tijesto izliti u tepsiju i to po vručoj piletini.

4. Peći u rerni oko 10-ak minuta na 200 % C.

Znaci ovo sam prepisala, i pravila sam i bude super, samo sto ja piletinu iskidam sa kosti prije nego zalijem tijestom jer meni je tako ljepse. U originalu idu citavi bataci pa se tokom jela vade iz tijesta.

< Poruku je uredio maja78 RR -- 29.3.2011 10:44:41 >


_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

29.03.2011, 10:43

clock-img

emi7908

pencil-img

1384

pa majo draga gdje me nađe ...??? uhhhh sad bi ja mogla malo da gricnem user posted image  kod nas ti je ovo kljukuša sa mesom samo na malo drugačiji način se pravi user posted image  ali je jako ukusno mmmmmm...

clock-img

29.03.2011, 10:44

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

I ja sam skontala to danas za rucak, nisam bas odavno pravila :)

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

29.03.2011, 11:58

clock-img

Anoniman

mi pravimo kvrgusu s mlincima (je li to touser posted image )

prvo skuhamo piletinu s vegetom...pa onda u tu supu mocimo mlince i slazemo u tepsiju...pilece meso odvojim od kosti...pa ide red piletine...pa opet natopljene mlince...pa piletina...pa mlinci...i tako sve dok se piletina ne potrosi...mlinci navrhu...ubacimo u rernu...pecemo, a povremeno dosipamo ostatak pilece juhe...i na kraju tj. pretkraj se zalije jogurtom s bijelim lukom i jos malo zapaece

clock-img

29.03.2011, 12:06

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

29.03.2011, 12:07

clock-img

emi7908

pencil-img

1384

nije dadada user posted image user posted image user posted image  za kvrgušu ili ti kljukušu moraš zamjesiti tjesto; brašno, jaje, voda/mlijeko, so... pa se to skupa peče sa piletinom ali ja je pravim na skroz drugačiji način i bude mi ukusnija.. user posted image user posted image

clock-img

29.03.2011, 12:11

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: emi7908

nije dadada user posted image user posted image user posted image  za kvrgušu ili ti kljukušu moraš zamjesiti tjesto; brašno, jaje, voda/mlijeko, so... pa se to skupa peče sa piletinom ali ja je pravim na skroz drugačiji način i bude mi ukusnija.. user posted image user posted image

a kljukusa je meni s krompiromuser posted image user posted image bez piletineuser posted image

znam da ima kvrgusa, batakusa...sta je sta...ne znam...mi eto to nesto pravimo s mlincimauser posted image

clock-img

29.03.2011, 12:21

clock-img

Anoniman

eh hvala zaha,maja78  za corusuuser posted image   a sad mi recite jel sogan dolma punjene paprike (s mesom i crvenim sosos-tomat) ili nesto posebno se spremauser posted image

clock-img

29.03.2011, 12:25

clock-img

Anoniman

i sta je lijena pitauser posted image jel to ono tijesto ko za palacinke pa se pece u rerni a masti se nakon pavlakom i maslomuser posted image

clock-img

29.03.2011, 12:25

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: triputmama

eh hvala zaha,maja78  za corusuuser posted image   a sad mi recite jel sogan dolma punjene paprike (s mesom i crvenim sosos-tomat) ili nesto posebno se spremauser posted image

nije...s.dolma je punjeni luk

clock-img

29.03.2011, 12:26

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: triputmama

i sta je lijena pitauser posted image jel to ono tijesto ko za palacinke pa se pece u rerni a masti se nakon pavlakom i maslomuser posted image

a lijena pita ti je slatko jelo s jabukama

clock-img

29.03.2011, 12:29

clock-img

sara.at

pencil-img

2183

Triputmama lijena pita ti je kljukusa tj linguza user posted image tako bar u mom Kraju kazu user posted image a i mm mi kaze kad Bude gotova "Opet lijena pita"user posted image

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

clock-img

29.03.2011, 12:29

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: dadada

mi pravimo kvrgusu s mlincima (je li to touser posted image )

prvo skuhamo piletinu s vegetom...pa onda u tu supu mocimo mlince i slazemo u tepsiju...pilece meso odvojim od kosti...pa ide red piletine...pa opet natopljene mlince...pa piletina...pa mlinci...i tako sve dok se piletina ne potrosi...mlinci navrhu...ubacimo u rernu...pecemo, a povremeno dosipamo ostatak pilece juhe...i na kraju tj. pretkraj se zalije jogurtom s bijelim lukom i jos malo zapaece



A jel kupiš mlince ili sama gazaš? Nisam nikad operirala s mlincima, ovo tvoje me baš zainteresovalo user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

29.03.2011, 12:32

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: triputmama

i sta je lijena pitauser posted image jel to ono tijesto ko za palacinke pa se pece u rerni a masti se nakon pavlakom i maslomuser posted image

a lijena pita ti je slatko jelo s jabukama


Kod nas je lijena pita kolac od jabuka, tijesto-jabuke(rendane, uspinovane)pa tijesto....
Ne zeza te user posted image user posted image user posted image

http://vrtaljica.blogspot.com/2009/07/lijena-pita.html prvi link koji sam nasla


_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

29.03.2011, 12:34

clock-img

Anoniman

sogan dolma
user posted image

lijena pita
user posted image

clock-img

29.03.2011, 12:34

clock-img

Anoniman

s dolma je punjeni luk



ma zezas me user posted image   a kako to smeka user posted image nisam nikad jela  a mozda bas danas probam al kako luk napunitiuser posted image

clock-img

29.03.2011, 12:40

clock-img

henna ze

pencil-img

475

luk ti ide sitniji..domaći po mogućnosti..ne onaj okrugli tvrdi..
skineš mu ljusku i onaj gornji dio "držač"...a sad otprilike 1/2 kg luka ja stavim..za nas troje..
i staviš u šerpu..preliješ vodom..i ja stavim kašiku sirćeta da luk ostane čvrst..i kuham dok luk malo ne odmekne..ne da se skuha..istresem u cjedilo i prelijem hladnom vodom..i vidjećeš onda istiskuješ one prestenove iz luka..kako da ti objasnim...ma vidjećeš od jedne glavice dobije 3- 4 ljuskice koje filuješ..s tim da bude šuplje s obje strane..pa ja na donji dio stavim komadić druge ljuskice...da popunim..
a fil..klasika..meso, riza ..začini

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

29.03.2011, 12:40

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: triputmama

s dolma je punjeni luk



ma zezas me user posted image   a kako to smeka user posted image nisam nikad jela  a mozda bas danas probam al kako luk napunitiuser posted image

prvo moras obariti luk...pa se onda listka po listka odvaja i umota meso...ili ako si strucna...vadis sredinu pa bukvalno punis s mesom...vazno je da je pljosnati luk (tako moja mama kazeuser posted image ...bosanski...ne onaj ko jabuka)

clock-img

29.03.2011, 12:42

clock-img

Anoniman

valjda neko postavi na Foto Kuhanje  jer stvarno ne bi znala to kako bi napunilauser posted image   al bi to pravila za jelo 

Zadnji članci

article-img