Evo milka koja ide pod fondan, ja samo nju pravim, stvarno je odlicna! Ovdje sam je i pronasla, na temi torte, str.7, forumasica milenium nam je ostavila i hvala joj mnogoooo!
KORE:
5bjelanjaka umutit,dodat
100gr šećera,pa opet umutit.i na kraju
1kašiku brašna i
80(ili 100)grama mljevenih lješnjaka
ovo je za 1koru,moraš 3 X ovako(dok se jedna peče ti drugu muti )
(lješnjake prije mljevenja trebaš isušit u pekari da im spane ona ljuska papirnata )
Krema:
15 žumanjaka,1puding od vanilije,200grama šećera i 3 kašike brašna izmutit i izlit u pola litra prokuhanog mlijeka.
dok je vruće kremu podjelit popola.i u jedan dio dodat bjelu milka čokoladu,a u drugi dio crnu milka čokoladu(običnu mliječnu)
kad se ohladi u jedan dio dodat pola margarina ,u drugi dio drugu polovicu margarina.izmutit šlag-pola ga u jedan dio ,pola u drugi.
i filuješ:
kora-bjela krema-crna krema----kora-bjela krema -crna krema itd dok ne potrošiš sav materijal.