tastatura mi u haosu, izvinjava se na nacinu pisanja.
ovo je znaci slika tih pogacica, ovdje su punjene sirom i persunom
Enaaa, ovo izgleda svaka cast...moram probati sto prije!!!
_____________________________
N&N
11.10.2011, 01:00
gvendolina
1896
i meni se jaaako svidjaju ove pogacice ,bas me sada ah posao pravim ih prvom prilikom
_____________________________
Ajdin 30.04.2009. Afan 15.04.2014. mamini zivoti
11.10.2011, 01:01
Anoniman
ena, njamiiiii
11.10.2011, 01:31
Hanady RR
18727
Uh Ena što su dobre Umalo ovo da mi promakne Evo ih bome ko sa kakve reklame...pravim za vikend 100%...hvala na podjeljenjom ovako plahom receptu
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
11.10.2011, 13:11
niki83
2113
A ja jutros pravila, ma ne smijem ni uslikati, ne lice uopce na ove Enine.. Sve sam radila kako si pisala, a radila ih sa 3 vrste sira i zacinskim biljem..no kad se peklo sve se razljevalo iznutra..a da nam opet objasnis kako ti to radis, malo smo slow izlgleda Mislim super su ukusne, samo izgled mi je bio
_____________________________
N&N
11.10.2011, 13:54
ena23
2131
joj planirala sam ih danas praviti pa uslikati proces ali nemam pr z pecivo a ne mogu izaci sa ovom svojom dvojicom. evo sad cu objasniti detaljno, koliko mi tastatura dozvoli, a kad budem pravila uslikam proces, vazi?
znaci tjesto se zamjesi kako sam opisala na prosloj stranici. razvaljam ga na dvije jednake pravogaone jufke debljine malo manje od prsta. casom samo obiljezim krugove na jednj jufki, znaci ne pritisnem do kraja casu kroz tjesto, odakle cu vaditi pogacice. na te nacrtane krugove stavim kamarice punjenja. na tu pravougaonu jufku onda polozim ovu drugu, znaci pokrijem sve to skupa. tako se ukazu "brdasca" i znam gdje casom da "zabodem". oko svakog tog brdasca onda prstima malo zgnjecim tjesto, da se sastavi, i onda casom vadim pogacice. premazem zumancetom, pospem susamom, curekotom ili nicim i pecem u dobro zagrijanoj rerni na 200. joj ja tek sad shvatih koliko mi je mizeran rjecnik nadam se da sam bar malo priblizila, a sutra aBd cu praviti pa uslikati.
p.s. ovaj nacin punjenja sam sama izmislila, u orginalu ne znam kako turkinje pune svoje pogacice, evo sad cu potraziti na netu ima li igdje napisano, a u sistini od ovog tjesta s emogu mozda i kiflice praviti, vjerovatno bi i one dobro ispale.
_____________________________
Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.
lav prvi- 22.08.2009. lav drugi- 06.08.2011.
11.10.2011, 14:02
Lejla Ka
5544
Hanady, daj ti neku piletinu, rolovanu, a da se može narezati hladna.
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
11.10.2011, 14:14
ena23
2131
joj kme treba ideja ev malo turske kuhinje. vidite samo slika i hastala. mal unesvjest nisam pala, dodje mi sad daidem plakati nad svojim friziderom
lejla evo ovdje znaci mnogo slika, ni ja ne razumijem bas sve sta je sta ali ima praaaavo puno ideja koje mozes pokupiti:
Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.
lav prvi- 22.08.2009. lav drugi- 06.08.2011.
11.10.2011, 14:55
Sensia
1096
Zdravo ženice,
Ako mi neko moze pomoci, trazim Selmu AM ili onaj njen recept za strudlu. s obzirom da je stara tema razgovori u ocekivanju pobrisana nemam recept a tako mi se pravi, valjda hormoni . A imam i nekog dzema na kile pa da mi ne propadne
Hvala
11.10.2011, 14:59
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: ena23
joj kme treba ideja ev malo turske kuhinje. vidite samo slika i hastala. mal unesvjest nisam pala, dodje mi sad daidem plakati nad svojim friziderom
lejla evo ovdje znaci mnogo slika, ni ja ne razumijem bas sve sta je sta ali ima praaaavo puno ideja koje mozes pokupiti:
Ma znala bih i ja otić u Tursku i sjest za švedski sto
Draga ena sta mi uradi. Ukljucila sam ovaj googletov prijevod da makar vidim jel slatko il slano. Kako dobro izgleda, balim do poda, nemoj da ovo trudnice vide.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
11.10.2011, 15:28
Honey3
3035
ena draga sta nam ovo stavi nego ti svaki dan po ovaj jedan receptic ovdje nam prevedi pa da sta i mi probamo a one pogacice izgledaju njamiiiii:)))))
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
11.10.2011, 15:44
hampsi
303
Ena nas zarazila! I ja imam jedno pitanje- da li mastis tepsiju kad stavljas pogacice ili ne? Ja nekako nikad to ne "utrefim" a znam da se za neke stvari ne treba mastiti. Niki83 da ti nije fil bio prerijedak ili mozda tijesto previse rastanjeno? Meno npr izlazi fil ako je jedno od ovo dvoje u pitanju
_____________________________
Takva sam kakva sam
11.10.2011, 21:40
niki83
2113
Heh, Ena, ja shvatila!! Pa za mene...ocigledno sam grijesila u postupku filovanja Pravim za vikend sa nekim drugim filom i prema novom objasnjenju, thanks
_____________________________
N&N
11.10.2011, 21:46
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Hanady, daj ti neku piletinu, rolovanu, a da se može narezati hladna.
Jel može sa jajima i paprikama...rolovani fileti.
Ili punjeni bataci ( pune se pilećom jetricom i gljivama ili smao gljive ako želiš)
ili piletina punjena sirom i nečim suhomesnatim pa pohovana...ali ja najčešće samo sirom trapistom napunim...
Šta'š od ovoga kaži da ti pišem
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
11.10.2011, 21:49
niki83
2113
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Hanady, daj ti neku piletinu, rolovanu, a da se može narezati hladna.
Jel može sa jajima i paprikama...rolovani fileti.
Ili punjeni bataci ( pune se pilećom jetricom i gljivama ili smao gljive ako želiš)
ili piletina punjena sirom i nečim suhomesnatim pa pohovana...ali ja najčešće samo sirom trapistom napunim...
Šta'š od ovoga kaži da ti pišem
Ovo je najbolje od ponudjenih
_____________________________
N&N
11.10.2011, 21:51
Hanady RR
18727
Niki jel hoćeš da pišem il daješ glas Lejli šta je najbolje
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
11.10.2011, 21:57
Hannica
2920
Hoce da pises.
_____________________________
"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."
11.10.2011, 22:01
niki83
2113
Samo ti pisi... Uvijek ima neko da mu promakne koji recept
_____________________________
N&N
11.10.2011, 22:07
Hanady RR
18727
potrebno
700 gr pilećih fileta 200 gr sira trapista a ako koristite i nešto suhomesnato...onda 100 gr šumke, sudžuke ili pureće salame i 100 gr sira oko 50 gr. kremastog sita ( ja stavim ABC namaz)
treba vam folija za kuhanje ona najlonska kuhinjska
jaja 2-3 komada, malo brašna i prezle i sol i biber... ako volite dodatne začine kopar ili mažuran ili peršun svješ možete sitno narezano pomješati sa kremastim sirom...
Eh sad narežite filete tanko pa ih stavite na foliju najlonsku... uglavnom dva komada fileti jedna kraj drugog stavite i lupkate ih čekićem za meso da se onako zaljepe jedan za drugi...
kad to pripremite namažete kremastim namazom filet, pa narendate trapist i stavite suhomestanto po želji u komadima...
pomoću folije zarolate filet u rolatić... komletan rolat mora biti u foliji...
u šerpu stavite malo vode i kad prokuha ubacite rolatiće nek kuhaju...oko 10-tak minuta...
kad ih skuhate nek ohlade...a onda odmotajte pa pohujte ovim redom...jaje, brašno, jaje , prezla i na vrućem ulju propržite...uglavnom u jaje stavite sol i biber...
svaki do rolatoća možete rezati na kriške kao standardni rolati.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
11.10.2011, 22:24
niki83
2113
Super zvuci, hvala ti. Samo ja nisam tip za pohovanja nego moze li se to recimo peci, u tepsiju ih poredati i peci? Mislim da bi bili OK
_____________________________
N&N
11.10.2011, 22:26
Hanady RR
18727
pa ja sam skontala da ih možeš i ne peći nakon ovoga kuhanja...samo kuhaš 15 minuta... pored napraviš neki dresing i dosta... ja napravim recimo majoneza, pavlaka i kopar dresing i ludilo ide uz to
a možeš i staviti u pleh i samo zapeći da porumene
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
11.10.2011, 22:27
niki83
2113
Mmmmmm, ovo s plehom je
_____________________________
N&N
11.10.2011, 22:28
Lejla Ka
5544
Znala sam koga ću pitati
U glavnom, ovo mi baš odgovara, a vjeruj to sam i razmišljala. I sve kontam kako će mi se listovi sira u piletini teško savijati. Budalo, narendaj!
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja