cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Recepti,recepti

clock-img

04.01.2012, 11:06

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

hm koje sad imaš na foto kuhanje one što sma ja po receptu lejle Ka radila...super su...
a imaš i ove poznate ''''iz voza.''''..one nisu u slikama al su jednostavne slike ti i ne trebaju...user posted image

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:13:31 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

04.01.2012, 11:08

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

hm koje sad imaš na foto kuhanje one što sma ja po receptu lejle Ka radila...super su...
a imaš i ove poznate ''''iz voza.''''..one nisu u slikama al su jednostavne slike ti i ne trebaju...user posted image

ljubim ja vrednicu moju odma ona :))))))) da pomogne  hvala odoh pogledati na foto kuhanje

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:13:19 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

06.01.2012, 16:17

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

izmišljeni kolač

plazma keks(dovoljno da ''''popodi'''' kalup za tortu)
kapućino(da se pokvasi plazma)
6 euro blok cokolada
1/2 vrhnja za kuhanje
150 gr margarina
jedan puding koji se ne kuha(dr. Oetker)
pakovanje puslica

Plazmu kvasiti u kapucino i slagati na dno kalupa za tortu.
na to staviti pola pudinga, pa preliti kremom od čokolada, vrhnja i margarina(krema se špravi tako sto se sastojci otope na pari)poredati puslice, ponovo preliti cokoladnom kremom, premazati ostatkom pudinga i po tome preliti zadnji dio cokolade, kao glazuru.

Kicks ass.

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:13:26 >

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

clock-img

06.01.2012, 19:18

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

IZVORNA PORUKA: Niobe

izmišljeni kolač

6 euro blok cokolada
1/2 vrhnja za kuhanje
150 gr margarina
pakovanje puslica

na to staviti pola pudinga, pa preliti kremom od čokolada, vrhnja i margarina(krema se špravi tako sto se sastojci otope na pari)poredati puslice, ponovo preliti cokoladnom kremom, premazati ostatkom pudinga i po tome preliti zadnji dio cokolade, kao glazuru.

Kicks ass.

a margarin nisi obijasnila jel ide u fil kad se fil ohladi?

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:12:47 >

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

06.01.2012, 19:38

clock-img

henna ze

pencil-img

475

neko je pitao za neku pitu lukovaču.ja je zovem kljukuša..
a tijesto pravim ovako...
2 jaja umutim sa šoljom mlijeka...2 dl i pola šolje ulja..dodam prašak za pecivo i sol...zatim brašna po potrebi da dobijem glatku masu kao za obični slatki biskvit..izlijem u tepsiju manju možda 26 cm.. i pečem..
napravim sos..od tri kašike brašna popržene na puteru i na to dodam 1 l mlakog mlijeka..posolim..
na puteru popržim bijeli luk 1 glavicu...dodam malo vode i čekam dok voda ispari a luk omekša..zatim luk dodam u bijeli sos... u zdjelu izlomim pečeni slani biskvit i zalijem soso..
najedem se...bubnem spavati u krevet jer mi obori moj niski tlak..i ne izlazim cijeli vikend iz kuće...da ne smrdim narodu...
prijatno

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:14:33 >

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

06.01.2012, 19:41

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: henna ze

neko je pitao za neku pitu lukovaču.ja je zovem kljukuša..
a tijesto pravim ovako...
2 jaja umutim sa šoljom mlijeka...2 dl i pola šolje ulja..dodam prašak za pecivo i sol...zatim brašna po potrebi da dobijem glatku masu kao za obični slatki biskvit..izlijem u tepsiju manju možda 26 cm.. i pečem..
napravim sos..od tri kašike brašna popržene na puteru i na to dodam 1 l mlakog mlijeka..posolim..
na puteru popržim bijeli luk 1 glavicu...dodam malo vode i čekam dok voda ispari a luk omekša..zatim luk dodam u bijeli sos... u zdjelu izlomim pečeni slani biskvit i zalijem soso..
najedem se...bubnem spavati u krevet jer mi obori moj niski tlak..i ne izlazim cijeli vikend iz kuće...da ne smrdim narodu...
prijatno

pa ja sve kontam šta su pitale...a mi to zovemo komana kljukuša...
samo tjesto ko za palačinke gušće iepčemo i iskomamo pa prelijemo jugurtom u koji smo stavili bijeli luk otopljen puter i kašiku pavlake...

user posted image

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:14:35 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

07.01.2012, 14:12

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

IZVORNA PORUKA: mamine oci

IZVORNA PORUKA: Niobe

izmišljeni kolač

6 euro blok cokolada
1/2 vrhnja za kuhanje
150 gr margarina
pakovanje puslica

Kicks ass.

a margarin nisi obijasnila jel ide u fil kad se fil ohladi?

ne, ne, ide skupa sve da se topi na pari

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:14:39 >

clock-img

07.01.2012, 14:19

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Niobe, jel pola litre vrhnja za kuhanje, onog slanog ili vrhnjeTa za šlag? Ili pola onog malog pakovanja od 200ml?

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:14:42 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

07.01.2012, 14:31

clock-img

Niobe

pencil-img

1841

IZVORNA PORUKA: palachinken

Niobe, jel pola litre vrhnja za kuhanje, onog slanog ili vrhnjeTa za šlag? Ili pola onog malog pakovanja od 200ml?

user posted image             Na isti nacin pravim kremu za ''''pod fondant''''  

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:15:03 >

clock-img

07.01.2012, 14:33

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Hvala mnogo. Lajkujem ovu tortu, ima sve što vole mladi user posted image

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:14:48 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

07.01.2012, 15:23

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

Niobe hvala puno na odgovoru, tako sam i skontala ali rekoh bolje pitatuser posted image

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:14:53 >

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

12.01.2012, 14:24

clock-img

mersiha 77

pencil-img

940

evo vam jedan dobar,zdrav i ukusan recept za ribu

http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/a/1/a1966b6167f28fb4195d6780eae6011e_view_l.jpg

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:15:05 >

clock-img

12.01.2012, 20:04

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Ja ovdje samo sliku vidimuser posted image nema recepta

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:15:13 >

N&N

clock-img

19.01.2012, 13:07

clock-img

malenaa

pencil-img

1616

eh drage moje zenice, ja sam antitalent za kolace... ali jutro me namami ova gotova okrugla kora tj kore za kolace....
ajte dajte neki fil s cim bi je napunila :)))))
plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
da obradujem svoje djecake... kissssssssss

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:15:17 >

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

clock-img

19.01.2012, 13:12

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

pretpostavljam da moze bilo koji fil koji ide na torte.e sad saj ja mislim da se te kore malo necim natopit jer su suhe.
evo ja predlazem da natopit toplim cokoladnim mlijekom a fil koristis sljedeci
polas litra vrhnja za slag zagrij(ne da prokuha)i u njemu otopi 300gr cokolade.kad se ohladi umuti mikserom i filiju kore il 5 jaja,259 gr secera i 100 gr cokolade skuhaj na pari.u ohladenoj dodaj pola margarina i- umuti
ili
u 600 ml mlijeka skuhaj 2 pudinga u vanilije,u ogladenoj dodaj 200ml vrhnja,umuti i dodaj zelatin

eto 3 ideje

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:15:25 >

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

19.01.2012, 13:14

clock-img

malenaa

pencil-img

1616

tnxxxxxxxx to sa pudingom mi djeluje najbolje....
kissssssss

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:15:32 >

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

clock-img

19.01.2012, 15:01

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

MUS
nakon jedne kafe u BBI Skvo i hanady mi otvorise oci i skontah novu poslasticu koja je zaista odsuevila sve one kojim sam napravila...sigurna sam i vas ce

Dakle
user posted image

potrebno:

1 kesica Galeta vaniija http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/default/debi-7llcva.hr.html ...
dakle puding koji se ne kuha nego se razmuti sa mlijekom mikserom
2. Plazma mljeveni keks (ili drugi mljeveni keks po zelji)
3. Nutela ili topljena cokolada... ja pravim tako sto jednu cokoladu rastopim sa cca 4 kasike mlijeka i dodam jednu dviej nutele ...

pripremanje:

u casu sipate red krema pa red plazme pa red topljene cokolade...pa opet red krema pa keksa pa cokolade ..na vrhu uvjek krem ...preko kojeg nesto malo ukrasite ...npr mrvicam cokolade...
staviti sat vremena u frizider .... ja prvi out nisam mogla docekati pa sam smzala bez frizidera....

naravno mozete praviti i varijacije...jer isti krem moze biti i od cokolada pa se moze kombinovatib sa keksom i topingom od jagode mmmmljac

vrlo jednostavno a pre pre ukusno...

naravno ima i recept za domacu kremu ... to ce vam Ilhana sigurno staviti...al eto meni ovako lakse i za 5 minuta sve govoto

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:15:21 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

19.01.2012, 15:05

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ojjj sta mi radis zenouser posted image user posted image
Ilhana daj recept za kremu

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:14:28 >

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

19.01.2012, 15:07

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

odlicno...za one koji ne pate od zatvora.

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:11:36 >

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

clock-img

19.01.2012, 15:09

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

MUS
nakon jedne kafe u BBI Skvo i hanady mi otvorise oci i skontah novu poslasticu koja je zaista odsuevila sve one kojim sam napravila...sigurna sam i vas ce

Dakle
user posted image

potrebno:

1 kesica Galeta vaniija http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/default/debi-7llcva.hr.html ...
3. Nutela ili topljena cokolada... ja pravim tako sto jednu cokoladu rastopim sa cca 4 kasike mlijeka i dodam jednu dviej nutele ...

pripremanje:

u casu sipate red krema pa red plazme pa red topljene cokolade...pa opet red krema pa keksa pa cokolade ..na vrhu uvjek krem ...preko kojeg nesto malo ukrasite ...npr mrvicam cokolade...
staviti sat vremena u frizider .... ja prvi out nisam mogla docekati pa sam smzala bez frizidera....

naravno mozete praviti i varijacije...jer isti krem moze biti i od cokolada pa se moze kombinovatib sa keksom i topingom od jagode mmmmljac

naravno ima i recept za domacu kremu ... to ce vam Ilhana sigurno staviti...al eto meni ovako lakse i za 5 minuta sve govoto

Mmmm
Hvala, Visnja na receptu.

< Poruku je uredio Blue rose RR -- 19.1.2012 15:11:48 >

clock-img

19.01.2012, 15:14

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

MUS

Dakle
user posted image

potrebno:

pripremanje:

Wow, kako dobro, mljac,hvala Visnja za receptuser posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

clock-img

19.01.2012, 15:17

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

19.01.2012, 15:20

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

jao bas extra izgleda,njamiii...sad sam malo trazila recept za domacu verziju ima ova,ne znam je li kao Ilhanin recept....moram kupiti ovu kremu pod hitno

< Poruku je uredio gvendolina -- 19.1.2012 15:21:50 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

clock-img

19.01.2012, 15:20

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Joj hocu ija recept za kremu user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

19.01.2012, 17:01

clock-img

anidla

pencil-img

3683

sutra za moj i mm rodjendan upravopravim:

monte tortu

http://www.coolinarika.com/recept/torta-monte/

ajvar kocke

http://www.coolinarika.com/recept/806487/

kiflice sa sirom

http://www.coolinarika.com/recept/brze-kiflice-sa-sirom/

jos pravim (moji stari recepti):

siptarski cevap (njaaaam)
pileci stapici sa susamom
pecene scrvene paprike sa susamom, sirom i purecom sunkom i pavlakom
patlidzan na turski nacin (ovo staaalno pravim) sa persunom, bijelim lukom,maslinovim uljem i jogurtom+malo octa

bujruuuuuuuuummmmmmmmm

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)