IZVORNA PORUKA: salmy i nemam pojma cime farbati..a navalila ko luda
A šta hoćeš farbati? Mm vazda nešto farba, lakira, a evo ga pored mene , pa da ga priupitam
22.09.2014, 22:43
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: MicoTico
A šta hoćeš farbati? Mm vazda nešto farba, lakira, a evo ga pored mene , pa da ga priupitam
stavih sliku par stranica prije...hocu u bijelo da farba komodu
22.09.2014, 22:56
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: salmy
Našla sam sliku. Kaže mm da trebaš neki plastic primer (valjda se tako piše: plastik prajmer po Vuku ). Prvo to, pa onda lak, da ti se lijepo primi boja i ne bude šareno. kaže da to ima kupiti u svim bolje opremljenim radnjama sa bojama i lakovima. Znači taj prajmer, pa onda lak , taj nitro, radi bržeg sušenja.
22.09.2014, 23:20
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: mimi_2in1
ljepota
uzivam na ovoj temi svi radovi koje ste stavljali su divni
22.09.2014, 23:23
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: Admiraaa
pozz, prvi put se javljam. juce sam pustila masti na volju ( uz pomoc cika gugla :) ) i u moru obaveza pocela heklati :) imam dvije djevojcice pa sam htjela nesto napraviti od starih snala, nekima je boja spala, nekima cvjetici otpali. evo rezultata, a usput bas sam se odmorila, malo su dugmici otisli u stranu ali popravicemo :)
divno izgleda.
ja sam prosle godine isheklala nekoliko ukrasa. joj kako to lijepo lijeci zivce
< Poruku je uredio D_K -- 22.9.2014 23:32:30 >
23.09.2014, 00:21
ziki
1815
Našla sam sliku. Kaže mm da trebaš neki plastic primer (valjda se tako piše: plastik prajmer po Vuku ). Prvo to, pa onda lak, da ti se lijepo primi boja i ne bude šareno. kaže da to ima kupiti u svim bolje opremljenim radnjama sa bojama i lakovima. Znači taj prajmer, pa onda lak , taj nitro, radi bržeg sušenja.
i koliko je love to, i ja "moram" farbat jednu komodu koja je iz hodniika zavrsila u dnevnoj
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
23.09.2014, 08:06
salmy
5830
Mico Tico hvala tm..pokusacu pa bum videl
26.09.2014, 15:18
almondray
-1468
Odavno nisam ništa postala , standardno kao i uvijek od mene, poludragi kamenčić i njeno veličanstvo žica
Labradorit: ahat:
I punooo cipelica
28.09.2014, 22:21
minie
165
Drage moje, Radi li ko sa teme one setove pribora za jelo (zdjelica, casa, viljuska i kasika) ukrasene fimo masom. Blizi se jedan rodjendan i zeljela bih jednoj djevojcici to pokloniti :)
29.09.2014, 09:31
vila_7
5398
IZVORNA PORUKA: minie
Drage moje, Radi li ko sa teme one setove pribora za jelo (zdjelica, casa, viljuska i kasika) ukrasene fimo masom. Blizi se jedan rodjendan i zeljela bih jednoj djevojcici to pokloniti :)
radim ja . Javi se na FB - profil mi je Aurora Helena , pa ako ti se svidi i cijene su ti pristupacne, tu sam
13.10.2014, 08:51
palachinken
5397
Eh ovako, započela sam projekat stolice i prelagano je! Pogotovo što je ovo prvi put da uzimam četku u ruke. Ovako je krenulo
Stare stolice su tamno smeđe drvo sa nekim lakom preko i ofucani tapacirung. Trenutno stanje je ovo:
Sad tražim odgovarajuci materijal za tapaciranje. Imam neki pistacija zeleni, pa ako nista bolje ne nadjem, ovo ide.
< Poruku je uredio palachinken -- 13.10.2014 8:53:44 >
13.10.2014, 08:57
Visnja RR
15102
13.10.2014, 08:57
ziki
1815
bas super, svaka cast.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
13.10.2014, 09:00
MicoTico
340
Činki , extra je Samo četka ili je i sprej radio? Da znaš da si mi dala ideju, imam nekek strae stolice, mogla bih nešto izvesti s njima slično.
13.10.2014, 09:02
bebacha
1170
odlicno je koju si boju koristila
13.10.2014, 09:04
mimi_2in1
-319
Palacinken odlicno je
Javi i kad istapaciras. I ja bih jednu tapacirala, al nema, blage kako se to radi..ni koji materijal da uzmem...
Boja je odlicna.
13.10.2014, 09:14
R&T@
5982
Stvarno super... Jesi mijesala plavu i zelenu?
Daj fotke kakav dezen zelis, naci cemo...
Tapacirung je najlaksi dio posla... Samo zategnes platno i koristis heftaricu...
13.10.2014, 09:16
palachinken
5397
Činki , extra je Samo četka ili je i sprej radio? Da znaš da si mi dala ideju, imam nekek strae stolice, mogla bih nešto izvesti s njima slično.
Samo četka. Akrilna emajl boja na vodenoj bazi (proizvođač Zorka)+ toner u tirkiznoj boji. Potrošila sam manje od pola konzerve boje na ove 4 stolice, ogledalo i još je ostalo za eventualne korekcije. Znači, ni 10M troška + četka. Boja nema mirisa, suši se za 15-20min, dvije ruke boje. Prvi put sam uzela četku u ruke i prezadovoljna sam kako je ispalo.
13.10.2014, 09:20
palachinken
5397
Imam ja ovdje u salonu, samo je skupo :D a nece mi niko od nasih dobavljača metar duzni da proda. Kontam patchwork. Mislim da bi bilo super.
13.10.2014, 09:39
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: palachinken
Imam ja ovdje u salonu, samo je skupo :D a nece mi niko od nasih dobavljača metar duzni da proda. Kontam patchwork. Mislim da bi bilo super.
< Poruku je uredio MicoTico -- 13.10.2014 9:41:26 >
13.10.2014, 10:14
salmy
5830
Palacinko divno si uradila.. jel planiras i sto farbati? zanima me jesi li mjesala boje..i presla bezbojnim lakom
13.10.2014, 10:17
palachinken
5397
Palacinko divno si uradila.. jel planiras i sto farbati? zanima me jesi li mjesala boje..i presla bezbojnim lakom
Necu sto farbat. Volim svijetlo drvo. U nekim vizijama za kasnije, bit će mi radna ploča u kuhinji svijetlo drvo, pa će imati smisla. Jo ako napravim u dnevnoj sto od palete, povezat će se. I nisam nicim prelazila poslije. A toner ima ba trkizne boje, tako da nisam morala mijeati nita.
Micika, super izgleda, samo trebam skontat još. Naginjem sve više nekoj bež nijansi, kao na tepisima, jer planiram neku retro fotelju lude boje u ćošak, pa da mi se ne posvađa sa stolicama.
< Poruku je uredio palachinken -- 13.10.2014 10:19:29 >
13.10.2014, 10:20
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: palachinken
Necu sto farbat. Volim svijetlo drvo. I nisam nicim prelazila poslije. A toner ima ba trkizne boje, tako da nisam morala mijeati nita.
odlicno..slikice na sunce... ps:imamo isti sto ovaj tepih ..ja se spremam za veliki poduhvat...obeco mi kum dtai jednu ludu stolicu koju planiram obojiti i staviti u cosak..
13.10.2014, 10:40
henna ze
475
super su ti stolicce palachinken!
a ove natpise gdje si to zbavila?
13.10.2014, 10:42
Super Beba
1291
Palac - me like it a lot !
I super mi je ideja od MT! Je li ti zahmet to praviti Ako nije, kreni :))