IZVORNA PORUKA: nessa
zdravo drage majke i ostali, ja sam nova na ovom forumu, pa da predjem na stvar odma!
moja beba-sin ima 4 mjeseca i prije 3 dana kašalj i prehlada. prvi dan se odlučili da ne idemo docu, jer nije imao temperaturu i nije izgledalo tako strašno. ali avaj stanje se pogoršalo, teško diše, ima napade kašlja uz koje nosić curi, i suze teku! meni se srce kida! Kada smo otišli doc-u odma sirup-antibiotik, vjerovatno da se oni ograde od mogućih stanja, ja odlučila da ne dajem antibiotike pa sam zamolila pedicu za nešto drugo i uključili su mu inhalaciju, odemo ponovno sutra na inhalaciju i ja zamolim da ga regledaju ponovo, kad stanje se pogoršalo. i navodno ima neki bronitis...i onda boca neka antialergijska, inhalacija i uputnica za bolnicu
, ali doktorica svasta nesto mu dade tako da ja ne skonta da li odma u bolnicu a ni ona nije bila sigurna da li da nas šalje ili ne, pa smo onda otišli izmjeriti kapacitet pluća-stavi se na prstic neka džidža koja mjeri kapacitet pluća koji ne smije biti ispod 95 ako pane daje se kisik! nakon boce i inhalacije i kapaciteta od 96, vratimo se kod pedice i ona ga ponovo pogleda i kao bolje je malo! Ali ponovo nas naručila na inhalacije navečer, dakle isti dan. Dolazimo navečer, kapacitet pao na 91
, a što je najgore meni izgledalo da je moje pile bolje...Nova pedica, pomalo zabrinuta kaze nije bas mogla ocijeniti jel bolje ili ne jer ga ona nije pregledala tako da... Ali izgledala je zabrinuto, rekla je da ako se stanje pogorša pravac u bonlnicu, jer ne bi da nas sada šalje jer je pedijatrijsko odjeljenje puno i moze kao "pokupiti" još kakvih bolesti!!!UH, ne znam ni sama da li ici ili ostati, jer moje pile se stalno smješka i guguće i izgleda veselo!!! Sad imam ekipu koja je oko nas i pazimo ga, gledamo dok spava jer ima te kratke udisaje i nadimanje stomaka koji ukazuju na smanjeni kisik...Uzeli smo sada i kucni inhalator, kamilica na radijatorima se isparava, dajem čaja od sljeza u nosić kad osjetim slince, koji su mokri i počeli smo uzimati sirup ceclor kojeg jako hvale!MM i ja smo jako tužni i isprepadani, muče me osjećaji slabosti jer ne mogu pomoći!!! Lupkamo ga po ledjima i stolica je puna sluzi!!! tražim uzrok svemu ovome, jer niti ima bolesnih oko nas niti je imao neke susrete nepovoljne, jedino što ga kupam svaki drugi dan!!!h
Ah kako moram biti jaka, za sve borbe koje predstoje, a ja shrvana već sada!
P.S. oprostite mi na ovako dugačkoj ispovijedi, ali tako sam tužna, i evo nakon dugo vremena odlučila da se malo ispišem....
hvalaaa