writing-img

RE: Sehuri/Iftari

  
clock-img

23.07.2012, 13:15

clock-img

shpagica

pencil-img

574


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja za vikned planiram veliki Iftar aBd za postače iz familije...
sve ideje su dobro došel...pa budite fine i nabrajajte a ja ću jedna word dokument pristavitiuser posted image
nešto bih malo drugčije nego do sada...mada moram i neke dosadašnje stavri radi želja postača...što bi moj suprug reklao...''kako ćeš bez imama baildi ko da ne znaš da zbog njega dolaze''user posted image



Ja kad spremam velike iftare obavezno izmedju ostalog napravim i:

- sis-cevap u zemljanoj tepsiji se krcka pola dana u paradajz sosu i bude za prste polizati...

- grilovano povrce (patlidzan, paprika, tikvica, sampinjoni, mrkva...)

- sampinjoni (veliki samo klobuci) punjeni kajmakom i zapeceni

...ako se jos nesto sjetim, napisem...

clock-img

23.07.2012, 13:17

clock-img

damma

pencil-img

1281


IZVORNA PORUKA: amanullah

http://imageshack.us/a/img152/2789/kolac.jpg

jucer bio na sofri ..




daj recept zeno..

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

23.07.2012, 13:18

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

Mi veceras na Bascarsiji na iftaruuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

23.07.2012, 13:19

clock-img

mykica

pencil-img

482

Što ste mi vrijedne sve mashAllah! Ja evo od jutros kontam šta bih, pa sam "ukrala" par vaših ideja za večeras:

hurma i limunada
topa
begova čorba
punjene paprike (s mesom)
punjene paprike sa sirom i krompirom
sirnica slagana
i onaj dženanin kolač sa jogurtom

clock-img

23.07.2012, 13:21

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: mykica

Što ste mi vrijedne sve mashAllah! Ja evo od jutros kontam šta bih, pa sam "ukrala" par vaših ideja za večeras:

hurma i limunada
topa
begova čorba
punjene paprike (s mesom)
punjene paprike sa sirom i krompirom
sirnica slagana
i onaj dženanin kolač sa jogurtom



kako ih punite sirom i krompirom...
to nisma nikada jela...
ni pravilauser posted image

ja znam rndan krpmpir pa u papriku...al ovaj sir me buni...koji siruser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.07.2012, 13:21

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

danas topa,pileca jetrica i srca pohovano, sezonska salata ,i male papricice samo malo przene na ulju:)voce

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

23.07.2012, 13:23

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Evo recept piletine i gljiva iz rerne, s mjerama:
- 400gr pilećeg filea,
- 200gr (ili jedna tacna) šampinjona
- 0,5l vrhnja za kuhanje
- prah od dvije krem supe od šampinjona
- začini po želji - bosiljak, peršun, so, biber, origano

Pileći file rezati na trake debljine 1cm. Svaku traku uvaljati u prah supe od gljiva i redati po nauljenoj vatrostalnoj posudi ili nekom drugom pekaču, po izboru. Ostatak praha umiješati u vrhne za kuhanje i preliti preko piletine. Po tome redati nakrupno narezane šampinjone i začiniti po želji.
Peći na 200 stepeni nekih 40-50 minuta.

Umjesto pilećeg filea, može se koristiti i meso od bataka, očišćeno od kosti, a ukoliko imate vremena, potopite meso u neku pileću marinadu noć ili koji sat prije. Ja preferiram marinadu sa maslinovim uljem, limunom i bijelim lukom ili senfom.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

23.07.2012, 13:27

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

samo da ga sliknemo palachinken i da ga onda upišeše na RR recepteuser posted image lijepo...user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.07.2012, 13:28

clock-img

damma

pencil-img

1281


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: mykica

Što ste mi vrijedne sve mashAllah! Ja evo od jutros kontam šta bih, pa sam "ukrala" par vaših ideja za večeras:

hurma i limunada
topa
begova čorba
punjene paprike (s mesom)
punjene paprike sa sirom i krompirom
sirnica slagana
i onaj dženanin kolač sa jogurtom



kako ih punite sirom i krompirom...
to nisma nikada jela...
ni pravilauser posted image

ja znam rndan krpmpir pa u papriku...al ovaj sir me buni...koji siruser posted image



ja sam pravila sa svjezim sirom, ne sjecam se kako ono id epostupak, dobro ste me napomenule, nisam pravila stogodina a bude dobro.

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

23.07.2012, 13:31

clock-img

mykica

pencil-img

482

Hanady Krompir narendaš, i prondistaš ga 10-tak minuta na nasjeckanom luku. Naravno začiniš po želji. Onda dodaš mladi sir u taj krompir. Nemoj previše da se ne izgubi ukus. I filuješ paprike koje redaš u tepsiju. Poslije te paprike pospeš vrhnjem i staviš da se peku. Eto ga. Meni je ukusno, jer volim i paprike i krompir a sir pogotovo user posted image

clock-img

23.07.2012, 13:34

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

zene, kako pravite bamiju?
ako nije zahmetli da probam..

clock-img

23.07.2012, 13:34

clock-img

HAHA

pencil-img

685

Ja sam juče svašta na temu paprika spremila:pečene pa s vrhnjem zalivene;sataraš;punjene mesom i rižom;pečene ogulila i stavila u sirće,ali nisam ništa pipnula,jutros bananu,malo čokolade i kafu.Za iftar aBd supa,malo pirea od krompira i nešto od ovih silnih paprikauser posted image .Kafa mi opet najvažnija.

_____________________________

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

clock-img

23.07.2012, 13:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

user posted image user posted image
super ideja...
fakat...
to sutra pravim...
ovo vrhnje mi namah vodu na usta potjera...zamilih i namirisahuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.07.2012, 13:37

clock-img

damma

pencil-img

1281


IZVORNA PORUKA: mykica

Hanady Krompir narendaš, i prondistaš ga 10-tak minuta na nasjeckanom luku. Naravno začiniš po želji. Onda dodaš mladi sir u taj krompir. Nemoj previše da se ne izgubi ukus. I filuješ paprike koje redaš u tepsiju. Poslije te paprike pospeš vrhnjem i staviš da se peku. Eto ga. Meni je ukusno, jer volim i paprike i krompir a sir pogotovo user posted image



kod mene cini mi se ne ide krompir, ide mladi sir, jaja, luk sitno isjeckan, kajmak ili pavlaka. veceras cu napravit ovo, nisam dugo, a budu njami. probat cu ovu tvoju verziju.

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

23.07.2012, 13:39

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: djoisa

zene, kako pravite bamiju?
ako nije zahmetli da probam..



eh ja ovako radim bamiju i ludilo je dobra...da više druga mesa i ne kosrirm...

najprije iskuham teleđu koljenicu...pa iskomadam meso sa nje...( jednu od kilo na jednunamiju ...ako je veća od soatatk zadaj supu sa knedala :)

onda stavim bamiju sa koncem u hladnu vodu i malo sirćeta vinskoga ili jabukovog naspem da kuha...
kad porkuha jedno 10 minuta nek kuga...
onda direkt pod hladnu vodu...i skineš sa konca i nek stoji u hladnoj vodi...

onda u šerpu stavim ulje, porpržim glavicu crvenoga luka, izrendam paradajz jedan oguljen samo...dodam dvije mrkve na kolutove, jedno čehno bijeloga luka i peršuna ...na to stavim meso od koljenice, bamiju ocjeđenu iz hladne vode, 2-3 susaka vode od kuhanje koljenice...pormješam ...dodm aleve paprike slatke, bibera, soli ( vegetu ko koristi) , zalijem da prelije preko svega vodom i kuham u tovroenoj šerpi jedno 30 minuta na tihoj vatri da upihtija...ako treba dodoaš po fildžan vode...mada meni relano ne treba dodoavanje vode...

u tanjir kad se stavi mi volimo polimunutiti ...pa jednu četvrtinu limuna svakome pripremim...
naumačeš se mašalllah..

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.07.2012, 13:43

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Skontah današnji meni aBd:

- harmonika sirnica
- leptir pečeno pile u grčkoj marinadi
- grčka salata
- sladoled

Sve tradicionalno bosansko user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 23.7.2012 13:45:07 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

23.07.2012, 13:44

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

handay, evo voda mi na usta user posted image
zapisat cu recept..nisam nikako kuhala bamiju, a ni moja mama je ne pravi, a ja volim i pozeljala sam..


palacinko, kakva je sad to harmonika sirnica?
i kod mene sirnica na meniju za veceras, daj objasnjenje pa da napravim po tvom?

e treba mi i ideja za supu?

< Poruku je uredio djoisa -- 23.7.2012 13:45:25 >

clock-img

23.07.2012, 13:44

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Kod nas veceras aBd: supa sa kiselom terhanom; sirnica, salata, desert je cudo od cokolade. I dodat cemo jos nesto mesno, al dok skontam sta user posted image

_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

23.07.2012, 13:45

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

vjeruj ni moja mama nije je nikada pravila...
ja krenem jedne godine...davno prije 5 godina po prvi put...
sad je vrlo često jedemo...
muž neće ni kod koga samo ''našu''user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.07.2012, 13:49

clock-img

bebacha

pencil-img

1170


IZVORNA PORUKA: palachinken

Skontah današnji meni aBd:

- harmonika sirnica
- leptir pečeno pile u grčkoj marinadi
- grčka salata
- sladoled

Sve tradicionalno bosansko user posted image



hajdi recepte za sve ovouser posted image user posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

23.07.2012, 13:52

clock-img

treće

pencil-img

17

žene mašAllah baš ste vrijedne i finih recepata imate sve mirišeuser posted image
probala sam damma paprikeuser posted image
i kolač od Dženane sa jogurtom stavljala sam breskve, u biti bolje sa više voća, i 2 šlag kreme Vispak, dobar je, sljedeći put ću probati sa čvrstim jogurtom, čini mi se da bi to još poboljšalo ukus,

clock-img

23.07.2012, 13:54

clock-img

Medić*

pencil-img

29


IZVORNA PORUKA: bebacha


IZVORNA PORUKA: palachinken

Skontah današnji meni aBd:

- harmonika sirnica
- leptir pečeno pile u grčkoj marinadi
- grčka salata
- sladoled

Sve tradicionalno bosansko user posted image



hajdi recepte za sve ovouser posted image user posted image



Palachinken dobra ti ova tradicionalna user posted image , ovo leptir pile mi primamljivo, vi veceras u grckom fazonu user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

23.07.2012, 13:54

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Harmonika sirnica
Ovo je brzinska varijanta, sa kupovnim korama za savijače.
Ide
jedno pakovanje jufki, mislim pola kile,
svježi sir, pavlaka, jaje, so (standardni nadjev za sirnicu)
maslac, istopljen

Pomastiš pleh, pa staviš dvije jufke, ravno. Ostale jufke slažeš kao harmoniku ili ono k''o šro smo nekad pravile lepezu od papira, redaš jednu kraj druge dok ne "popodiš" tepsiju i sve zaliješ istopljenim maslacom i zapečeš deset_ak minuta u rerni dok ne porumene.
Onda izvadiš, zaliješ nadjevom i pečeš na 180 stepeni nekih pola sata.


Leptir pile je "normalno" pile koje se preko leđa rasiječe, rasvori rukama pa bude ko leptirić. To skraćuje pečenje i ne mora se obrati.
A marinada, ova grčka, eh tu ide redom: origano, ruzmarin, timjan,sok limuna, senf, protisnuti bijeli luk, maslinovo ulje -tim se okupa pile, umota u alu foliju i stavi u frizider min 3 sata.
Pile se peče standardno, sa malo vode u tepsiji, bez folije, na 250 nekih 40ak minuta


< Poruku je uredio palachinken -- 23.7.2012 14:06:53 >


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

23.07.2012, 13:56

clock-img

Super Beba

pencil-img

1291


IZVORNA PORUKA: djoisa

e treba mi i ideja za supu?



Kad pravim bistru, onda na ulju (može i maslinovom) popržim povrća (koristim npr. ledo zaleđenu mješavinu za juhu ili carsku mješavinu), dodam još svježe mrkve, luka, graška ako imam i piletine (ili neko drugo meso) ..dodam začina, zalijem vodom i pustim da se kuha na niskoj temperaturi...10ak min pred kraj dodam domaće tarhane (možeš rezance obične) i eto supe...
Ako hoćeš, možeš dodati i pileću kocku..Ja je nešto izbjegavam, radije dodajem raznorazne začine direkt u vodu :)
A krem supu, možeš napraviti od brokula, tikve, tikvica i sl...Bitno je da imaš vrhnje za kuhanje i blender :))
A uvijek imaš i kupovne supe + dodaj mrkve i luka unutra i komadiće mesa...


_____________________________

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

clock-img

23.07.2012, 13:57

clock-img

canim

pencil-img

4126

Kod nas danas

-hurme
-topa
-limunada
-jogurt corba sa komadicima teletine i povrca
-riza sa sis cevapom ili sitnim, nisam jos odlucila
-paprike sa pavlakom
-salata
-tavuk gogsu nesto ovako http://soframiz.com/wp-content/uploads/old_images/stories/mutfak/tatlilar/tavuk-gogsu.jpg
-sladoled
....eh onda kafa, caj i ostalo user posted image


Hanady de postavi tu bamiju na kuharicu ako ti nije zahmetli i meni ce trebati nekad kasnije ili da otvorimo novu temu za iftarske recepte, cisto radi inspiracije.

Zadnji članci

article-img