Joj Myskicei aj imam taj problem dok ne stavim na vidno mjesto ni okusit ga niko nece, sreca pa M jako voli voce pa on dosta potamani Kod nas veceras supa, topa, e da i ja konacno oprobam palacinkinu piletinu i Dzenanin kolac, i to bi bilo to mozda jos uz to bude neki cokoladni mus s malinama ali vidjecu jos ako mi se bude dalo, O.T. ja bas ozednim ali nenormalno, valjda sto inace puno pijem tecnosti,a i M jos doji, a glad onako nekad osjetim pa me prodje, ali hajd uz Boziju pomoć sve se moze
25.07.2012, 17:25
Vinetu
872
IZVORNA PORUKA: Medi_87
Joj Myskicei aj imam taj problem dok ne stavim na vidno mjesto ni okusit ga niko nece, sreca pa M jako voli voce pa on dosta potamani Kod nas veceras supa, topa, e da i ja konacnooprobam palacinkinu piletinu i Dzenanin kolac, i to bi bilo to mozda jos uz to bude neki cokoladni mus s malinama ali vidjecu jos ako mi se bude dalo, O.T. ja bas ozednim ali nenormalno, valjda sto inace puno pijem tecnosti,a i M jos doji, a glad onako nekad osjetim pa me prodje, ali hajd uz Boziju pomoć sve se moze
Mi neku noć doslovno prste lizali!!!
25.07.2012, 17:34
Anoniman
IZVORNA PORUKA: chantal
Sad naletih na neki članak,gdje se najduže posti,pa ću copy
Dok će post u Turskoj trajati otprilike oko 17 sati, post u skandinavskim zemljama, u kojima Sunce gotovo ne zalazi, ove godine će dosegnuti čak 21 sat. Muslimani u sjevernom švedskom gradu Kiruna i norveškom gradu Trömse postiće 21 sat, dok će oni u Štokholmu, Oslu, Kopenhagenu i Helsinkiju postiti 20 sati.
eto kod nas u 20:43
a bas sinoc rodjaka na fb mi pise da kod njih u nemackoj u 21:36 al elhamudullialah posti se ,
kad je kod vas iftar , kod vas sviju , gde god da ste
< Poruku je uredio triputmama -- 25.7.2012 17:36:34 >
25.07.2012, 17:35
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: zaha
kod mene veceras: supa,pomfrit i sirnica,po zelji malca,a za desert ne znam jos,ima rahatlokuma i Badem butika,njamiii Hanady je li to obicaj da se nosi kolac na iftar ? Ako je ste svidja mi se
ma nije običaj... al eto ...pozvala me prijateljicina mama i babo došli iz švajcarske... pa reko da ja slatko donesem ko fino dijete
kažu može...
ide mačije oči...evo još malo pa gotov
25.07.2012, 17:58
Amam
659
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Amam nije kasno, sada cu praviti jos malkice, hvala puno
Djecici da sto prije ozdrave. Skontaces vec nesto do iftara. Supicu neku jacu da djeca se okrijepe a i vi.
Hvala draga
Ja skuhala povrtnu krem supu,i mm se izjasnio da hoce poljev pa sam stavila meso da se krcka,za desrt imamo jos knafa,grozdje i banane.
25.07.2012, 18:07
Hannan
135
Hvala Dama i Medic za receptice.
i na kraju odlucih se za : Topa supa batkovi bez kosti peceni na el.rostilju, prilog paprike i paradajz punjeni sirom, i krompirici
25.07.2012, 18:18
Bebica11
4324
evo da se i ja pritefterim:
prvi iftar (vjerovali il ne) grah al nije mesni, s vise povrca, ekstra je bio drugi iftar(kod svekrve) supa, somun s kajmakom, paradajz salata, tikvenica, paprike punjene krompirom i prelivene kajmakom, dinja, kolac made by svekrva treci iftar (pozvala ja svoje roditelje) topa, tarhana, paradajz salata, somuni, pileci curry s rizotom (kaze moj babo da mi je bolji nego u BBI) paprike punjene krompirom i prelivene domacim kajmakom od sveki 2 vrste kolaca, svekrvin, boem, kafa i sokovi, i mlijeko domace babi posto voli cetvrti iftar - jelo se od treceg plus begova corba, topa, sokovi, kolaci peti iftar- krompir, i pita- burek i sirnica, baklavice sesti iftar- pojma nemam, idemo prijateljima
< Poruku je uredio Bebica11 -- 25.7.2012 18:22:21 >
25.07.2012, 18:23
Bebica11
4324
IZVORNA PORUKA: mykica
Evo žena stigla sa posla i odmah se bacila na pripremanje iftara. Kod mene danas gulaš, koji se dugo kuha, onako kvčka na laganoj vatri. Tu je još i supa, topa, pire krompir i makaroni jer mi muž nije ljubitelj pire krompira, šopska salata. A desert ćemo neki kolač sa bananama. I naravno poslije voće koje ću morat večeras nasijeć i pripremit na vidno mjesto da se pojede, sve mi skoro struhnu u posudi, niko neće da ga jede.
mi nismo odavno gulas i pire, mogla bih jedan dan i to praviti al sad mm uzeo godisnji pa idemo sutra sveki i bicemo 7 dana odmor i meni i mm, a sveki dobro kuha
25.07.2012, 18:51
palachinken
5397
Evo jučerašnjeg iftara:
25.07.2012, 19:02
Medi_87
1472
MasAllah prelijepo
25.07.2012, 19:22
Emica_sa
1463
palachinken divno
kakva je ovo torta
25.07.2012, 19:25
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
palachinken divno
kakva je ovo torta
Ovo je ona torta što je svi pravimo, jogurt torta, u verziji sa šumskim voćem.
25.07.2012, 19:28
Emica_sa
1463
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
palachinken divno
kakva je ovo torta
Ovo je ona torta što je svi pravimo, jogurt torta, u verziji sa šumskim voćem.
Aha,vidila sam da je spominjete,ali ja nesto nisam ljubitelj kolaca sa sirom i jogurtom,pa nisam probala,ali ova tvoja izgleda odlicno
25.07.2012, 19:30
Medić*
29
Mashalah palachinken, super izgleda sve
25.07.2012, 23:22
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: zaha
kod mene veceras: supa,pomfrit i sirnica,po zelji malca,a za desert ne znam jos,ima rahatlokuma i Badem butika,njamiii Hanady je li to obicaj da se nosi kolac na iftar ? Ako je ste svidja mi se
ma nije običaj... al eto ...pozvala me prijateljicina mama i babo došli iz švajcarske... pa reko da ja slatko donesem ko fino dijete
kažu može...
ide mačije oči...evo još malo pa gotov
mislila sam "jeste"
26.07.2012, 00:53
canim
4126
Palacinken torta izgleda prelijepo
26.07.2012, 01:08
Super Beba
1291
palachinko - čitav iftar izgleda njamiiiii...Prvom prilikom kad budem dolazila u Zenicu, eto mene kod tebe "na kafu" heheheh...Potrudiću se da ne jedem ništa prije
26.07.2012, 03:13
Alma_27
1326
joj, zene, jesam se napila vode. klobucem sva a hod mi je kao kod trudnica ne daj Boze da me ko natjera da trcim
26.07.2012, 08:12
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: Super Beba
palachinko - čitav iftar izgleda njamiiiii...Prvom prilikom kad budem dolazila u Zenicu, eto mene kod tebe "na kafu" heheheh...Potrudiću se da ne jedem ništa prije
Bujrum
26.07.2012, 08:18
damma
1281
kod mene sinoc bila
supa, paprike u kajmaku burek jogurt cake s breskvama voce, kafa
i sta mi se sinoc desi... dodje mi na deset minuta pred iftar, bas mi bi krivo, ali eto. zato me sad stomak razdire..
26.07.2012, 08:23
damma
1281
IZVORNA PORUKA: triputmama
IZVORNA PORUKA: chantal
Sad naletih na neki članak,gdje se najduže posti,pa ću copy
Dok će post u Turskoj trajati otprilike oko 17 sati, post u skandinavskim zemljama, u kojima Sunce gotovo ne zalazi, ove godine će dosegnuti čak 21 sat. Muslimani u sjevernom švedskom gradu Kiruna i norveškom gradu Trömse postiće 21 sat, dok će oni u Štokholmu, Oslu, Kopenhagenu i Helsinkiju postiti 20 sati.
eto kod nas u 20:43
a bas sinoc rodjaka na fb mi pise da kod njih u nemackoj u 21:36 al elhamudullialah posti se ,
kad je kod vas iftar , kod vas sviju , gde god da ste
sinoc sam na nekom programu gledala da ce na sjeveru norveske 2015.godine od iftara do sehura proc cijelih deset minuta.
26.07.2012, 09:03
Medić*
29
Moram pohvaliti sirnicu sa kiselom vodom od Amam, stvarno je dobar recept, nikada mi bolje pita nije bila i bas smo fino iftarili. Za sehur nam je ostalo pite i pecenih paprika, zasladili sutlijom.
Danas za iftar supa od griza, fasirane snicle, pecene paprike u pavlaci. Daidza mi donio i paprike punjene kupusom i masni kupus.
26.07.2012, 09:08
babina beba
825
Moram pohvaliti sirnicu sa kiselom vodom od Amam, stvarno je dobar recept, nikada mi bolje pita nije bila i bas smo fino iftarili. Za sehur nam je ostalo pite i pecenih paprika, zasladili sutlijom.
Danas za iftar supa od griza, fasirane snicle, pecene paprike u pavlaci. Daidza mi donio i paprike punjene kupusom i masni kupus.
eto mene kod tebe na iftar samo zbog ovih paprika i kupusa i da onaj sal pokupim ako nije otisao:)
Na ovoj temi fali Ilhana sa onim svojim divnim slikam i dekoracijama!
26.07.2012, 09:18
Medić*
29
Bujrum mila, kad god hoces malo je ljuto, pa ja ne smijem previse, otvara mi apetit a sal ces dobiti za ramazanski poklon Cuvam ga ja tebi, gratis
A da stvarnno se Ilha ne javlja
< Poruku je uredio medic slatki -- 26.7.2012 9:19:59 >
26.07.2012, 09:40
babina beba
825
Bujrum mila, kad god hoces malo je ljuto, pa ja ne smijem previse, otvara mi apetit a sal ces dobiti za ramazanski poklon Cuvam ga ja tebi, gratis
A da stvarnno se Ilha ne javlja
Hvala puno, ali ipak cu cekati sjenicke paprike kad ti dodju:) a za sal se dogovorimo!