writing-img

RE: Sehuri/Iftari

clock-img

26.07.2012, 09:40

clock-img

Medić*

pencil-img

29

IZVORNA PORUKA: babina beba

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Bujrum mila, kad god hoces user posted image malo je ljuto, pa ja ne smijem previse, otvara mi apetit user posted image a sal ces dobiti za ramazanski poklon user posted image Cuvam ga ja tebi, gratis user posted image

A da stvarnno se Ilha ne javlja user posted image

Hvala puno, ali ipak cu cekati sjenicke paprike kad ti dodju:) a za sal se dogovorimo!user posted image user posted image

Vazi user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

26.07.2012, 10:41

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Mi sinoc bili na iftaru kod prijatelja. Veceras cu napraviti neku supicu, ima punjenih paprika (da mi ih se vise rijesti kaze mm user posted image ) napravit cu neki prilog od povrca i desert sutlija sa suhim vocem i cimetom mmmm user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

clock-img

26.07.2012, 10:46

clock-img

madam x

pencil-img

839

kad je kod vas iftar , kod vas sviju , gde god da ste

Kod nas večeras 20.32.user posted image

clock-img

26.07.2012, 11:05

clock-img

pahuljica_25

pencil-img

232

Današnji iftar aBd:

Pileća supica
Maslenica sa kajmakom i sirom
Pržene paprike sa vrhnjem
Salata
Jogurt cake još uvijekuser posted image

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

clock-img

26.07.2012, 11:18

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Eh evo i mene user posted image

Kod nas danas nesto lagano: turske kobasice i zacinjeni krompirici (iz rerne); uz to jos supica, topa; i za desert cemo voce (sto neko napisa, ako ga ne izrezem i ne donesem "na oci" sve istruhnu user posted image ).

Triputmama kod nas je veceras iftar u 21:18h, i postimo punih 17h i 12min user posted image

Cinko MasAllah za sofru, i da nisi gladan, kad vidis ovako sve lijepo napravljeno, odmah apetit proradi user posted image . Poseban poljubac za tebe i medenog djecaka (sada vec pravog setaca, upratila sam tu novost) user posted image .

Amam zeno mogla bi ti naplacivati recepte, OT - jesu li djecica bolje???

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

26.07.2012, 13:18

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Kod nas večeras supica, maslenica, sataraš sa mljevenim mesom, jogurt cake i voće..

2011.
2016.

clock-img

26.07.2012, 13:20

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Mi cemo danas kupovno, ja moram biti na poslu do kasno i ništa neću stići user posted image a ne mozemo se baš nekome privalit'

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

26.07.2012, 13:27

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

Danas smo na iftaru kod djevera tako da odmaram od priprema, probali smo palačinkinu piletinuuser posted image i Dzenanin kolač odmah sam dva pojela mmm

clock-img

26.07.2012, 13:32

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

i kod nas danas kupovno, častimo se bila plata user posted image

clock-img

26.07.2012, 14:20

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Mm i ja veceras sami pa pravim:
juneca supica, crna maslenica, fileti piletine i patlidzan zapeceni u pizza pan..
Desert ce biti Dickman's user posted image ,a ima i lubenice, hvala Bogu.

N&N

clock-img

26.07.2012, 14:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

kod nas večeras....
topa, somuni, limunada
pileća supa...
musaka od vesleih jaja
tzv...karađorđeva teleća snicla...
musaka od tikvica i piletine
kroketi od sira
sezonska salata
kompot od breskvi
lubenica
sladoled polu domaćiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.07.2012, 14:39

clock-img

Hannan

pencil-img

135

Opet mi treba recept :) ali fakat nemam pojma kako se to zove, ni sta je,ustvari slatko je, mm kaze da je jeo kad je bio mali i da su oni to zvali sutlija, i pravi se otprilike kao puding ali sa obicnim bijelim brasnom ...je li neka od vas to pravila, ili slucajno zna recept.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

clock-img

26.07.2012, 14:41

clock-img

Alma_27

pencil-img

1326

hanady, kakva ti je to musaka od veselih jaja?

clock-img

26.07.2012, 14:41

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Hannan

Opet mi treba recept :) ali fakat nemam pojma kako se to zove, ni sta je,ustvari slatko je, mm kaze da je jeo kad je bio mali i da su oni to zvali sutlija, i pravi se otprilike kao puding ali sa obicnim bijelim brasnom ...je li neka od vas to pravila, ili slucajno zna recept.

sutlija ...
jeste ''kao puding'' al nije brašno već riža u mlijeku

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.07.2012, 14:42

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Alma_27

user posted image
ova
http://www.ringeraja.ba/clanak/musaka-od-veselih-jaja_838.html

samo slika ne prati recept...a to je recept tačanuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.07.2012, 14:45

clock-img

damma

pencil-img

1281

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

sutlija ...

Moze i sa samim brasnom ili grizom, ja sam pravila prije, dok su bili svekar i svekrva zivi, to su bas volili.
Znam da se mliejko prokuha i pricini se u to griz ili brasno, a mjere tacne ne znam. Kakogod probaj. A ljepse je s grizom, da znas.

2004.
2008.

clock-img

26.07.2012, 14:48

clock-img

ljubičica 28

pencil-img

289

Iman, mediću, hvala puno user posted image , oboje će bit isprobano aBd. Jučer nisam mogla na net pa sam umjesto palačinki napravila cordon bleu po želji mm user posted image I dodatno smo imali halvu by moja mama user posted image

Palačinko, iftar izgleda njamiiiii, napokon i ja zapostila danas pa mi baš nešto ove tvoje slike lijepe user posted image

Kod nas danas aBd:

sarajevska čorbica,
gulaš i riža,
lubenica i ledena kocka već spremna u frižideru,
sok, somuni, salata se podrazumijeva svaku noć pa to i ne pišem.

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

clock-img

26.07.2012, 14:49

clock-img

Alma_27

pencil-img

1326

user posted image
ova

zvuci veselo user posted image

jel se meni cini ili ovdje na slici ima i mljevenog mesa?

clock-img

26.07.2012, 14:50

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: damma

sutlija ...

Moze i sa samim brasnom ili grizom, ja sam pravila prije, dok su bili svekar i svekrva zivi, to su bas volili.
Znam da se mliejko prokuha i pricini se u to griz ili brasno, a mjere tacne ne znam. Kakogod probaj. A ljepse je s grizom, da znas.

ja jesma jela griz na mlijeku...
možda je i to...
sa brašnom nisam...
nekada sma značla sutliju s anekim pudingom zaliti...
al najčešće samo riža pa odozgo cimeta stavimuser posted image

et mogla sma koji dan i to...
sad mi se jedeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.07.2012, 14:50

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

user posted image
ova

zvuci veselo user posted image

jel se meni cini ili ovdje na slici ima i mljevenog mesa?

ma nije ovo slika moga receptauser posted image
ovo je neka drga slika a moj recept s ateme recepti ubačenuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.07.2012, 15:21

clock-img

treće

pencil-img

17

da nije nišeste

clock-img

26.07.2012, 15:28

clock-img

Hannan

pencil-img

135

IZVORNA PORUKA: damma

sutlija ...

Evo napravila sam, pa cemo veceras vidjeti na sta lici.
Moja mama je prije pravila taj s grizom, ja zvala hapica :) a ja inace sutliju pravim sa rizom,ali njemu naumpalo ovo s brasnom.
Elem,na litar mlijeka sam stavila oko 2-3 kasike brasna, i 5-6 kasika secera i jedan vanilin secer.

Hvala vam :)

30.1.2007
23.06.2013

clock-img

26.07.2012, 15:29

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Nisesta ide sa gustinom, to je valjda peluza ili paluza, mi kazemo nisesta. A ima ta neka sutlija sa grizom, nisam je pravila ali kazu super je.

Nego ja evo napravih smjesu za fasirane snicle da malo odstoji. Medjutim nikada mi ne izadju kao kod drugih dobre user posted image

Stavila sam ovako.

Fasirano meso, narendala glavicu luka, 1 jaje, krisku hljeba ( potopljena prethodno ) persuna nasjeckanog, par kasika kisele vode i zacine....Ima li jos kakav dodatak

Hanan javi na kako je to sa brasnom :) ''''

< Poruku je uredio medic slatki -- 26.7.2012 15:31:20 >

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

26.07.2012, 15:30

clock-img

klemzi

pencil-img

2988

IZVORNA PORUKA: treće

da nije nišeste

Ovo jelo se u Gradačcu zove paluza i pravi se, kao što ti Treće reče, od nišeste user posted image Nego, evo ti jedan user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

clock-img

26.07.2012, 15:31

clock-img

Hannan

pencil-img

135

Damma,ja koliko sam upratila ti si iz okoline Tuzle, odakle? Da nismo gdje u komsiluku :)

30.1.2007
23.06.2013

Zadnji članci

article-img