ja sma šećera stavljala 200 gr... ja sma je radila u kalupu 26 cm... i preko sma stavljala šlag kremu od vanilije onu za torte dr . oetger i narendala čokolade preko... a šumsko voće sam ledo koristila fina kombinacija bila...prava tortica
kakav je ovo kolac u pitanju,nesto primamljivo izgleda btw ja i tvoja starija cura skupa slavimo rodjendan,zivjele racice
30.05.2012 02:20 Hana 03.07.2014 07:40 Ejna
27.07.2012, 11:20
Hanady RR
18727
za račice
ovo je onaj jogurt kolač od dženane... samo ga ja modificirala u tortu... gotovo za 15 minuta , ukusno, sovježavajuće...a kad izneseš pred ljude svi kontaju mašalllah jest se kuhrica umorila
27.07.2012, 11:36
mala_sa
1353
Cinko Ipak cu ja onda duplu mjeru, imam 4oricu muskih; a mogu pojesti . I jos nesto; sta mislis jesu li mi dovoljne 3 kesice supe; ili da stavim 4 (bojim se da ne bude prejako sa 4 )?
Za kolac onda idem po receptu od Hanady, sa 200gr secera. A imam neku tursku kremu od jagode; pa cu njom premazati i preko posuti jos sa ostatkom voca .
A za prilog cu vjerovatno malo kroketa, i malo krompira zapecenog
Hanady hvala na receptu
27.07.2012, 11:40
lejla80
1495
Šta je ovo danas, slabo nešto ideja?? Ni ja još nisam skontala iftarski meni..samo znam da mi se jedu knedle sa džemom, pa ću vjerovatno njih sklepati...ostalo ću već smisliti.
27.07.2012, 11:45
Hanady RR
18727
eh ja sma se sjetila kolača maidino čudo od kolača
konatam povrće u woku spemiti albanski ćevap sa dipom dobrim
jedan složenac sa krompirom i puretinom i trapistom u vatristalnu strpat
supu bih mogla pileću od krilaca....
eto to mogu stići
27.07.2012, 11:48
treće
17
htjela sam da pitam da li iko zna gdje ima za kupiti biljni želatin, lani u Bingu bilo ali više nema agarko se zvao?
27.07.2012, 11:49
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: treće
htjela sam da pitam da li iko zna gdje ima za kupiti biljni želatin, lani u Bingu bilo ali više nema agarko se zvao?
u butiku badem je bilo...ja uzimala nekada... sad koristim najčešće onaj goveđeg porijeka dr.oetker
27.07.2012, 11:50
hapymum
-28
ja nemam pojma sta cu,juce je bio iftar za 10
30.05.2012 02:20 Hana 03.07.2014 07:40 Ejna
27.07.2012, 11:53
Medić*
29
Mi danas na iftaru, kolektivni iftar, sutra kod prijatelja, u nedjelju kod mamine oci, tako da ova tri dana nista ne spremamo osim pilece supe za momka i ovaj griz puding.
Onda mi organizujemo 4 iftara kod nas, pa ce nam bas trebati ideja, pisite, pisite
27.07.2012, 11:54
treće
17
pitaću, hvala
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
u butiku badem je bilo...ja uzimala nekada... sad koristim najčešće onaj goveđeg porijeka dr.oetker
27.07.2012, 11:56
gvendolina
1896
Sinoc na iftaru kod prijatelja a za veceras jos uvijek nemam ideju,samo sam desert spremila vocna fantazija u frizideru se hladi,njamiii
za A cu praviti kancone, jako ih voli a nisam odavno za nas ce vjerovatno biti neka supica,to mi je obavezno i mozda napravim buraniju sa mlijekom i kajmakom,samo moram skontati sta cu sa mm nije mi neki ljubitelj buranije njemu neku pitu mozda
medic pravila sam onu tvoju medzimek supu od lece,super je inace jako volim lecu i morala sam probati,a iznenadila sam se kako se brzo skuha...inace zelenu kad kuham treba mi malo vise vremena
27.07.2012, 11:58
Dzenana_G
1024
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Hanady koji je to zelatin? Ja sam jednom kupila želatin dr. Oetker i kada sam napravila vocni zele za kolac vidim onu praznu kesicu i ono gdje pise goveđi kao neka naljepnica. Odlijepila sam je a ispod je pisao svinjski. Nisam mogla vjerovat da su to uradili. Poslije je moja mama kupila isti taj i na nju je samo pisalo svinjski, a nije bilo nikakve naljepnice. Samo provjerite to kad kupujete...
27.07.2012, 12:03
treće
17
preko ovog griza super je onaj kakao prah za napitak kraš ekspres ili neki sličan a za iftar meni se super pokazali patlidžani na mediteranski patlidžani izrezani na ploške uzdužno i obareni, ocijede se i posoliti i pobiberiti svaku krišku, izrendati sira najbolje neki tvrdi žuti ali može i gauda edamer i sl svaku krišku posuti sirom i preklopiti i redati u vatrostalnu odvojeno napraviti sos od paradajza 4 kom oguliti nasjeći i ukuhati sa začinima na masl ulju, kad se to fino ukrčka posuti po patlidžanima, još malo sira odozgo i pokriti i peći 45 min na jačoj vatri ide oko150-200gr sira ukupno
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Mi danas na iftaru, kolektivni iftar, sutra kod prijatelja, u nedjelju kod mamine oci, tako da ova tri dana nista ne spremamo osim pilece supe za momka i ovaj griz puding.
Onda mi organizujemo 4 iftara kod nas, pa ce nam bas trebati ideja, pisite, pisite
27.07.2012, 12:04
Medić*
29
Drago mi je da ti se svidja Gvendi MM stvarno voli lecu, svaku noc bi tu Merdzimek jeo. A kupovnih se on namiri kada odem svojima, svaku noc po jednu kesicu kuha
Trece ja kontala neskvikom malo poprskati
A hvala za ideju i patlidzane, stavim je na spisak obavezno :)
< Poruku je uredio medic slatki -- 27.7.2012 12:06:38 >
27.07.2012, 12:09
gvendolina
1896
Drago mi je da ti se svidja Gvendi MM stvarno voli lecu, svaku noc bi tu Merdzimek jeo. A kupovnih se on namiri kada odem svojima, svaku noc po jednu kesicu kuha
ma i meni se svidjela,jos cu se i navuci ko tm morace i mene opskrbljivati tim kesicama gdje ih ima kupiti odakle je on da trazim dobavljaca :)
27.07.2012, 12:10
Anoniman
kakva je to sirnica s akiselom vodom ili bese da se zove vesela sirnica malo sam se zbunila od juce citala razne recepte
ja danas mislim pitu sa spanacem i mladim lukom i kad vec onda i mantije sa seckanim telecim mesom , ostalo mi mesa od juce pa da se ne vuce po frizideru a u mantije ce se pojesti
i za dezert onaj spuz sa sljivama by zinanina
< Poruku je uredio triputmama -- 27.7.2012 12:13:13 >
27.07.2012, 12:12
Anoniman
hej, kad se poslije Ramazana aktivira tema mrsajmo zajedno user posted image user posted image user posted image
bogami kontam malo smanjiti dozivljaj , sve jedno na sehur ne jedem bas nista samo vode i narandze sok drugo nista ali z aiftar sve dopunim
od veceras malo manje
27.07.2012, 12:13
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Cinko Ipak cu ja onda duplu mjeru, imam 4oricu muskih; a mogu pojesti . I jos nesto; sta mislis jesu li mi dovoljne 3 kesice supe; ili da stavim 4 (bojim se da ne bude prejako sa 4 )?
Za kolac onda idem po receptu od Hanady, sa 200gr secera. A imam neku tursku kremu od jagode; pa cu njom premazati i preko posuti jos sa ostatkom voca .
A za prilog cu vjerovatno malo kroketa, i malo krompira zapecenog
Hanady hvala na receptu
Ja bih 3, da ne bude preslano.
27.07.2012, 12:17
Medić*
29
Triputmama tu sirnicu ja neku noc pravila, do sada mi je najbolji recept sa gotovim jufkama. Evo receptic. A imas i od Hanady musaku sa veselim jajima
IZVORNA PORUKA: Amam
Ja ovako pravim 1/2 kg gotove jufke
svjezi sir, 100 ml ulja,200 ml mlijeka i 300 ml kisele vode,5 jaaja,sol
Jufke redam i posipam samo sirom,da jufka ostane zadnja,umutim jaja i sol,u to dodam ulje,mlijeko moze i jogurt tecni,ja obicno pola -pola i kiselu vodu na kraju,pitu isijeces i zalijes smjesom od jaja,pustis 10-tak min da upije i peces ,treba da bude fino rumena,sredinu probaj nozem,ja malo i razmaknem da vidim kakva je jufka ,kad je gotova samo je prekrijes salvetom i ponovis rezanje,meni je odlicna.
Ja na sehuru osim vode i kafe pojedem sutliju ili neko voce, na iftaru ipak se nadomirim ali ne pretjerujem. Evo dvije veceri po iftaru me muci stomak uzasno, valjda pretjerujem sa jogurtom
Preko dana normala.
Zene samo da znate najbolja pavlaka po meni je ona na mjerenje u merkatoru, stvarno je extra, vise drugu ne uziimam, sir svjezi takodjer.
< Poruku je uredio medic slatki -- 27.7.2012 12:19:24 >
27.07.2012, 12:28
Anoniman
Triputmama tu sirnicu ja neku noc pravila, do sada mi je najbolji recept sa gotovim jufkama. Evo receptic. A imas i od Hanady musaku sa veselim jajima
Ja ovako pravim 1/2 kg gotove jufke
svjezi sir, 100 ml ulja,200 ml mlijeka i 300 ml kisele vode,5 jaaja,sol
Jufke redam i posipam samo sirom,da jufka ostane zadnja,umutim jaja i sol,u to dodam ulje,mlijeko moze i jogurt tecni,ja obicno pola -pola i kiselu vodu na kraju,pitu isijeces i zalijes smjesom od jaja,pustis 10-tak min da upije i peces ,treba da bude fino rumena,sredinu probaj nozem,ja malo i razmaknem da vidim kakva je jufka ,kad je gotova samo je prekrijes salvetom i ponovis rezanje,meni je odlicna.
Ja na sehuru osim vode i kafe pojedem sutliju ili neko voce, na iftaru ipak se nadomirim ali ne pretjerujem. Evo dvije veceri po iftaru me muci stomak uzasno, valjda pretjerujem sa jogurtom
Preko dana normala.
Zene samo da znate najbolja pavlaka po meni je ona na mjerenje u merkatoru, stvarno je extra, vise drugu ne uziimam, sir svjezi takodjer.
e hvala medicu zvuci ukusno
27.07.2012, 13:01
treće
17
preko ovog griza super je onaj kakao prah za napitak kraš ekspres ili neki sličan
unijela sam ispravke
a za iftar meni se super pokazali patlidžani na mediteranski patlidžani-1kg- izrezani na ploške uzdužno i skuhani(ocvojeno kuhati dio po dio , ne odjednom jer se neće dobro skuhati), ocijede se i posoliti i pobiberiti svaku krišku, izrendati sira najbolje neki tvrdi žuti ali može i gauda edamer i sl svaku krišku posuti sirom i preklopiti i redati u nauljenu vatrostalnu odvojeno napraviti sos od paradajza 1kg oguliti nasjeći i ukuhati sa začinima(bijeli luk,bosijlak origano) na masl ulju(100 ml), kad se to fino ukrčka posuti po patlidžanima, još malo sira odozgo i pokriti i peći 15 min na jačoj vatri ide oko 200gr sira ukupno
27.07.2012, 13:05
canim
4126
Ja skoro uvijek kad pravim pitu od kupovnih jufki, slazem ih u tepsiju ravno i premazujem filom a onu zadnju premazem jajetom cak je i bolje samo zumancem premazati i preko posuti curekotom ili susamom, pita bude preukusna
27.07.2012, 13:32
DM
2408
E mi večeras imamo prve goste na iftaru( a ja slomljena). Na meniju:supa ćušpajz geršlo pohovani patlidžani i tikvice nešto od faširanog mesa(burek ili šnicle sa nekim prilogom) imamo ružice kolač paluza cvijet pogača neizostavna dinja i lubenica Valjda je dosta
27.07.2012, 15:46
umahmed
503
IZVORNA PORUKA: umahmed
Danas kuham Skembe corbu Topa Kore sa piletinom Filovane paprike Paradajz,krastavac,Luke kao salata Slatki cevap zahlada I kompot od visanja Za sehur sirnica,kompot I sutlija
Hocu ja recept za ovo,kad sam se porodila,meni prijateljica ovo donijela,ja ne znam do cega je, ili je to toliko dobro ili sam ja zagladnila u bolnici,ali veli ona dajdzinca njoj pravila pa ne zna ni ona
Eco draga I Nama su kore super. U setup isjeckaj jedan luk,stavi dva hrbata(lledja sa vratom ) zbog masnoce ce I jedan Batak sa karabatkom. Kockicu pilecu I neka se skua dok se meso be raspadne. Okosti meso,kore natapj u supu I red kora red Mesa u Manu tepsiju,za li jos malo sa supom,pomasti puterom I u rerun da se dopece. Mm,mm,m, mozes oh sluziti sa par kapok lumina iLife be Dobat tek