za iftar minestrone supa (iz kese ) sirnica sa mineralnom vodom vesela musaka od hanady (znam da cu je smazati i za sehur) salata jogurt torta
samo ne znam da li da u tortu stavim banane ili visnje. ili oboje? a preko cu neki dolcelin slag hit - krema sa aromom vrhnja i vanilije
27.07.2012, 16:25
canim
4126
Jeli moze taj jogurt kolac s bananama ? i Jeli mora ici ta krema od vanilije preko ili sluzi samo dekoracije radi? Jeli se nakon 3h provedenih u zamrzivacu drzi normalno u frizideru ili mora stajati u zamrzivacu ?
Imam puno banana u kuci, da mi ih se nekako kvalitetno rijesiti.
27.07.2012, 16:38
Amam
659
Selam drage moje,j jutros zapostila i moradoh prekinuti, vjestica jos nije otisla .
Hvala umuahmed .
Mm veceras na iftaru,ja s djecom,svejedno sto ne postim ja cu cekati vrijeme iftara da jedem s djecicom,a ostalo mi mesa i paprika crvenih od juce,supe takodje,jos cu staviti koju u tepsiju pa s kajmakom.
Sutra radim drugu,tako da necu biti kuci za vrijeme iftara,morat cu nesto mm pripremiti prije podne,a aBd u nedelju planiram zvati mm roditelje i brata,pa jos ne znam sta bih im kuhala
_____________________________
Cvjetak<3curetak A-2005. Mamina maza E-2011
27.07.2012, 16:49
Alma_27
1326
ja sma tortu drzala u frizideru nakon 3 sata u zamrzivacu. ma nije ona meni dugo ni stojala. drzala sam samo neke ostatke u frizideru posto se sve brzo pojelo
27.07.2012, 17:14
umahmed
503
Amam draga zaboravih ti reci kore kupi na markalama u trznici ima rdnja kada udjes sa desne strane,pise bosanske lazanje,mnogo su bolje od ovih iz granapa. 6kao domace su,super
ja sma šećera stavljala 200 gr... ja sma je radila u kalupu 26 cm... i preko sma stavljala šlag kremu od vanilije onu za torte dr . oetger i narendala čokolade preko... a šumsko voće sam ledo koristila fina kombinacija bila...prava tortica
oci mi ispadose tražeći ovaj recept prosvjetlite me gdje je ta divna torta sa jogurtommmmmmmmmmmmm
sinoc sam pravila mango lassi,jedno tradicionalno osvjezavajuce pice porijekolm iz Indije. U koliko zelite probati evo recepta: 1 zreliji mango casa hladnog jogurta pola case mlijeka 2kockice leda,zrno kardamoma 3-4kasike secera sve izblndati i sluziti kao osvjezavajuce.hranjivi napitak odlican za sehur
Kod nas veceras na redu: Begova corba by Hanady od sinoc (da je Allah nagradi) topa batkovi sa praprikama, patlidzanima, paradajzom, salata oblatne
_____________________________
»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«
30.1.2007 23.06.2013
27.07.2012, 17:59
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: umahmed
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ja sma šećera stavljala 200 gr... ja sma je radila u kalupu 26 cm... i preko sma stavljala šlag kremu od vanilije onu za torte dr . oetger i narendala čokolade preko... a šumsko voće sam ledo koristila fina kombinacija bila...prava tortica
oci mi ispadose tražeći ovaj recept prosvjetlite me gdje je ta divna torta sa jogurtommmmmmmmmmmmm
Izvoli...copy-paste
1l jogurta s eposeceri po zelji i u njega se onako rukama na krupnije komade nalomi 450 g petit keksa. To se stavi u tepsiju. preko stavis svjeze voce ili vocni zele po zelji i premazes šlag kremom od vanilije. Ostavis u zamrzivac najmanje 3 sata. Ja ovaj kolac bas volim jer je gotov za 15 minuta...
_____________________________
“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...
27.07.2012, 19:21
*pcelica*
1815
Eh kod nas je veceras. domaca tarhana corbica pileci fileti (nesto na fazon karadjordjeve snicle ali od piletine) pomfrit zeljanica salata/jogurt palcinci lubenica i ostalo voce po zelji
_____________________________
<3. 20. 07. 04 <3. 27. 12. 09 <3. 03. 11. 15
27.07.2012, 19:43
ljubičica 28
289
Večeras smo mama i ja same na iftaru (ona kod svoje, ja kod svoje kuće ) pa sam ja napravila iftar i odoh kod nje da se iftarimo zajedno:
Krem supa od tikvica i krompira (pravila je ja mami, svidjela joj se pa je i večeras opet na meniju), paprike punjene krompirom, bosanski lonac (ovo je ona pravila), kompot (suho voće), lubenica i dinja, ledene kocke.
Za sehur će aBd biti topli sendviči od ostataka ramazanija, supa i puding od banane.
_____________________________
Gospodaru moj, ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...
asthenozoospermia, produženi ciklusi
01.04.2011. mamino proljetno sunce
27.07.2012, 19:45
ljubičica 28
289
I meni bi trebao recept za buredžike s lisnatim tijestom, planirala sutra zvati jetrvu i djevera s djecom pa bih ih napravila. Čini mi se da je mamine oči negdje stavljala recept pa ako ko zna heeeeeelp
_____________________________
Gospodaru moj, ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...
asthenozoospermia, produženi ciklusi
01.04.2011. mamino proljetno sunce
27.07.2012, 19:55
R&T@
5982
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28
I meni bi trebao recept za buredžike s lisnatim tijestom, planirala sutra zvati jetrvu i djevera s djecom pa bih ih napravila. Čini mi se da je mamine oči negdje stavljala recept pa ako ko zna heeeeeelp
To su mantije... Na ovoj stranici imas tri recepta za iste... tu su i one s lisnatim sto pravi forumasica mamine oci...
“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...
27.07.2012, 22:27
ljubičica 28
289
Eh to je to. Zaboravila sam kao se zovu.
Hvalaaaaa tajra
Pravila sam ja njih jednom ali sam razvijala. E sad me zanima kako to raditi s lisnatim? Samo ga odlediti, razviti, poredati meso i zavijati mantije? Je li se ono vilicom bode kad se peče Postupak mi je jasan, fil ok, samo me zanima tijesto I šta mislite, da li bih ja njih mogla ispeći u toku dana pa pred iftar samo podgrijati i preliti tad da bude friško? Neću moći sve pred iftar stići.
Mediću, mamine oči, javite seeeee
_____________________________
Gospodaru moj, ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...
asthenozoospermia, produženi ciklusi
01.04.2011. mamino proljetno sunce
27.07.2012, 22:38
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
27.07.2012, 22:45
damma
1281
ja bila kod mame na iftaru, tako da smo imali paradajz corbicu pomfrit, fasirane snicle patlidzani punjeni sa rizom i mljevenim mesom ( babo je vise put ponovio jest ti ovo dobro ) jabukovaca lubenica i dinja sve je bilo ukusno
umahmed dugo te nije bilo a primijetih da ti mashallah imas troje celjadi, nek su ti zdravi i zivi. meni nesto srce ko kuca kad vidim u nekog da ima djece vise od dvoje
_____________________________
2004. 2008.
27.07.2012, 22:47
Vinetu
872
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28
Eh to je to. Zaboravila sam kao se zovu.
Hvalaaaaa tajra
Pravila sam ja njih jednom ali sam razvijala. E sad me zanima kako to raditi s lisnatim? Samo ga odlediti, razviti, poredati meso i zavijati mantije? Je li se ono vilicom bode kad se peče Postupak mi je jasan, fil ok, samo me zanima tijesto I šta mislite, da li bih ja njih mogla ispeći u toku dana pa pred iftar samo podgrijati i preliti tad da bude friško? Neću moći sve pred iftar stići.
Mediću, mamine oči, javite seeeee
Upravo tako! Ja razvijem lisnato tijesto, režem kvadratiće, stavljam pomalo mesa u svaki i savijam mantije. I slobodno možeš napraviti ranije, a pred iftar podgrijati... neće im ništa biti : )
Sretno!
27.07.2012, 22:57
canim
4126
Danasnj iftar:
Hurme Limunada Krem teleca supica Teletina u paradajz sosu Spinat s rizom Kadaif Jogurt torta
27.07.2012, 22:59
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Vinetu
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28
Eh to je to. Zaboravila sam kao se zovu.
Hvalaaaaa tajra
Pravila sam ja njih jednom ali sam razvijala. E sad me zanima kako to raditi s lisnatim? Samo ga odlediti, razviti, poredati meso i zavijati mantije? Je li se ono vilicom bode kad se peče Postupak mi je jasan, fil ok, samo me zanima tijesto I šta mislite, da li bih ja njih mogla ispeći u toku dana pa pred iftar samo podgrijati i preliti tad da bude friško? Neću moći sve pred iftar stići.
Mediću, mamine oči, javite seeeee
Upravo tako! Ja razvijem lisnato tijesto, režem kvadratiće, stavljam pomalo mesa u svaki i savijam mantije. I slobodno možeš napraviti ranije, a pred iftar podgrijati... neće im ništa biti : )
Sretno!
Ljubicanstvena vidim tek sada za mantije. Evo Vinetu ti fino opisa. ja ih vise volim kada razvijamo od domaceg tijesta, brziski radimo ove sa lisnatim, nekada sa mesom, nekad sa sirom ( vise sa sirom volimo ) Napravis fino smjesu kao za burek, razvaljas lisnato, sjeces na male kvadratice, ubacis smjesu na pola i sastavis krajeve. Ja mantije uvijek premazujem zumancetom pred kraj, jer im da finu boju, zalijem kada su pecene jogurtom i bijelim lukom ili sa malo vode i ulja, po zelji
Mi isli na iftar kolektivno. Mali i ja se vratismo zbog njegovog spavanja, muz u Begovoj na terviji. Sada cu fino jos jednu kahvu sebi napraviti, trebam praviti palacinke za sehur, a sutra finii vikend mogu poduze spavati, a momci idu skupa na posao
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
27.07.2012, 23:04
mykica
482
Eh mantije su večeras kod mene bile za iftar. Mada te sa lisnatim tijestom nisam nikad probala, nego pravim one prave sandžačke mantije. Kad sam se udala to mi je prvo bilo što sam morala da naučim praviti. Muž mi je porijeklom iz Sandžaka i to im je glavno jelo. Preporučila bih vam da probate praviti mantije sa pilećim mesom! Preukusne su. Meni ih je ostalo i za Sehura samo ih opet polijem jogurtom i podgrijem i budu super.
_____________________________
12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.
21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!
23.04.2015. Stigla ljubav druga
07.05.2017. Očekujemo novu srećicu
27.07.2012, 23:06
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
27.07.2012, 23:09
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
27.07.2012, 23:24
Hanady RR
18727
ja Iman razvijama jufku i radim na dva načina... e način je ovaj tvoj samo ja 6 malih jufku razvijam...i ne ne stavljam jaje unutra u tijesto to radim za klepe :) a drugi je način... regularno racijem jufku ko za pitu...poredma komadiće fila i zarolam je...s timd aje jače mastim nego piti...pa sječeme između fila i odna ko loptice slažem u pleh...
sa oba načina istom brzinom ih pojedemo al sa drugim brže ih napravim...
sa lisnatim ih ne radim nikada
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
27.07.2012, 23:33
Vinetu
872
Mene je MaAmine oči naučila da može sa lisnatim tijestom i meni su pravo super... mirišu na Sandžak : ))
(nisam ih odavno pravila)
27.07.2012, 23:41
mykica
482
Ja ih isto pravim kao običnu jufku al je razvučem baš baš da bude tanka skroooz. Haman ga i dođe kao lisnato tijesto. I onda stavim fil, zarolam i siječem između fila i stavljam u tepsiju. Tako mene svekrva nauči, samo što ih ona još nešto uvrne (nešto joj nisam upratila taj potez najbolje) i to su te neke Novo Pazarske mantije, ali ja ih samo onako narežem i redam u tepsiju i budu mi super
_____________________________
12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.
21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!