IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.
eh sad meni treba pomoc.....
imam pakovanje kupovnih jufki i slozila bih pitu...burek ili sareni burek,svejedno...ali je roblem sto veze nemam sta da cinim sa jufkama,jel se trebaju kvasiti kao i domace pecene...uvijek razvijem pite a sad mm cak ovdje nasao klasove i kupio da me odusevi..a ja nisam bas odusevljena jer ne znam sta da radim sa njima...
nedavbno sma postavila recept albanskoga bureka..sa gotovim jufkama jednostavno a preukusno...d anjega porbaš...
ili samo ovako ukratko da ti kažem...od gotove polagane pite najbolje praviti...
ako ćeš bureč pripremi smjesu meso i sve šta ide ako ćeš šareni odoaj krompir...a jufek prebroj...klasove imaju u 500 gr oko 12 jufrki...pa u pleh od rerne slaži pistu...na dno staviš 3 jufke...svaku mastiš..
rastopi puter, ulje, malo mlijeka, soli pa sa kašike pokapaš jufku...
onda nakon tri staviš smjese trećinu...
pa opet jufku dvije staviš taviš...pa opet smjesa...pa opet dvije
pa smjesa pa ostatak jufrki...na vrjh izaberi namanje ishrzanu jufku...
prije pečenja izreži pitu na kocek...peci standardno...kad izvadiš a ruke vodom poprskaj i ssalvetom pokrij nek odstoji...
eto oprilike...polagana...
ako je meso posmalno...možda je bolja varijanata da manje mastiš jufke a sa ruke kiselom vodom ih malo poprskaš