Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Selam zenice,kako ste mi..Ja se danas posla naradila,sve kontam malo cu,a kad vidim sta sam sve uradila
Jutros za sehur bile pahuljice i sok od jabuke
Za iftar ce biti teletina i bamije u paradajz sosu,zapeceno u rerni
05.08.2012, 16:30
damma
1281
kod mene veseras
rijetka supica corba od junetine s kostima makarone s gulasom ( mm to najvise prija ovog ramazana) baklavica (juce pravila, uh dobra bogme, potrefila se) dinja, kahva itd itd.
moram rec sehizi kako zene s rr hvale njene recepte bit ce joj drago to cuti, a ne znam kako mi nije prije palo na pamet da vas izvijestim za nju i njene receptice kad eto neko se prije mene sjetio.
05.08.2012, 16:46
gvendolina
1896
Selam drage moje mi sinoc kdo mojih na iftaru bili,naravno sve je bilo fantasticno,nema bolje kuhinje od mamine a spakovala nam je i da ponesemo tako da cu veceras samo supicu napraviti i podgrijati ostalo hvala mamice a bila sam ih i pozelila nismo bili vise od 10 dana
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: mamine oci
onda ponedjeljak ili utorak, jel treba rezervacija hajde zene prijavi te se :)
Sto se mene tice moze, mi cemo se svakako druziti sutra ali eto bilo bi super i jednu noc sa zenicama organizivati jedan zjednicki iftar. Rez ne trebaju, samo se ranije ode, jer bude guzva pa da se fino na vrijme iftari.
svidja mi se prijedlog,nadam se da cu moci organizovati da dodjem i iftarim sa dragim zenicama
< Poruku je uredio gvendolina -- 5.8.2012 16:47:40 >
05.08.2012, 22:11
mala_sa
1353
M.i.n.o. dosad si napravila pitu, al probaj jednom i albanski burek, stvarno je da prste polizes. Usput ja kupujem gotove turske jufke i iste su ko nase
A sad OT, uh moj A je kako kad, nekad slusa prosto da se zacudis; a nekad jedva cekam da zaspi. Sad je tek poceo sa ovim "djecackim" igrama, i mogu ti reci da je bas "nemirne" prirode, tako da me sigurno razumijes
05.08.2012, 22:40
*pcelica*
1815
IZVORNA PORUKA: hapymum
mogu li ja one palacinke zapeci u vatrostalnoj zdjeli,i na koliko sory na peglanju,al stvarno blage veze nemam sto se tice kuhanja slanih jela ali zato sa kolacima "ubijam",stavrno ih pravim stalno i to ne kolace nego i torte razne. ima jedan kolac al je betoon jak neznam volis li.ide 5 jaja 10 kas ulja 10 brasna 15 secera 3 kakoa i prasak za pec pece se oko 25 min na 200 stepeni kad se ispece natopis ga pekmezom bilo kojim a zatim istopis 4 cokolade za kuhanje u pola litre vrhnja za kuhanje i prelije se ta kora gotov za 20 min a beeeeeeeeeeeeeeeton je
Ja sam danas pravila ovaj kolac. Bas je bio dobar, a i dobro je dosao poslije onih voxnih i ljetnih nesto konkretno. Ipak cokolada je cokolada
05.08.2012, 22:49
niki83
2113
Pcelice, ja bas razmisljam o ovom kolacu danima, da spremim kad nam budu roditelji na iftaru aBd, znaci dobar je Mi smo danas cijeli dan proveli u prirodi, kraj rijeke, u hladovini, lijepo se moglo i ispostiti, nas cetvero postaca, a samo moja N malkice nesto rucala, tako da smo bas rahat izletovali Onda brzo kuci i spremaj iftar, pa je bila tjestenina sa povrcem i tunjevinom, bas nam sjelo, lagano, ma super, a osvjezio nas cherry paradajz i lubenica poslije.. Za sehur aBd pravim ustipke, imamo sira i purece sunke, bijela kafa, voda, elhamdulillah.
05.08.2012, 22:51
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Sellami i od nas.
Mamine oci hvala. Bit ce nam zadovoljstvo nahraniti usta postaca
Hanady za ledeni vjetar Ja tako kada se za nesto zavezem ne popustam duze vrijeme, Enci tu ne ulazi suho meso ono je uvijek IN
Pripreme iftara uveliko pocele. Bit ce na iftarskoj sofri :
Prvo idu hurme, voda i kafa, tako jedan od vecerasnjih gostiju voli
Supa sa povrcem i mesnim komadicima.
Pecena piletina.
Telece pecenje i pekarski krompir sa pecenim paprikama.
bombice i rolatic od oblatne sa krem bananicama. Na kraju jos po jedna kafa
Allah da nagradi nase vecerasnje domacine, kao sto medic napisa bilo je svega ja jedva kuci dosla ne mogu da disem koliko sam se najela, jer nisam mogla da odolim sve je bilo prste da polizes domacica masAllah za 10 prelijep osjecaj zajednickog namaza a sultani mali su posebna prica, duse male za vreme namaza se g, pa za pozeljeti ovakve domacine sve pohvale zaista od srca i da ih Allah nagradi i podari svako dobro
05.08.2012, 22:54
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
05.08.2012, 22:56
*pcelica*
1815
IZVORNA PORUKA: niki83
Pcelice, ja bas razmisljam o ovom kolacu danima, da spremim kad nam budu roditelji na iftaru aBd, znaci dobar je Mi smo danas cijeli dan proveli u prirodi, kraj rijeke, u hladovini, lijepo se moglo i ispostiti, nas cetvero postaca, a samo moja N malkice nesto rucala, tako da smo bas rahat izletovali Onda brzo kuci i spremaj iftar, pa je bila tjestenina sa povrcem i tunjevinom, bas nam sjelo, lagano, ma super, a osvjezio nas cherry paradajz i lubenica poslije.. Za sehur aBd pravim ustipke, imamo sira i purece sunke, bijela kafa, voda, elhamdulillah.
Meni malo vuce na saher tortu. Nema fila nego se prelije ovom cokoladom pa je to kao fil ali nije previse bas zaman.
Nama je danas svekrva kuhala iftar, jer mene bole ledja i nemogu ni a sjedim ni stojim, nisata. Nama dvjema pravila boraniju a mm i Ajli przila meso.Jedino sam ovj kolac uspjela da napravim
05.08.2012, 23:17
Medić*
29
Mamine oci hvala
Mi smo uzivali sa vama, drago nam je sto ste na bili gosti
Sultani su posebna prica, jos se evo smijem njihovom namazu i grljenju Divni su
F kada ste otisli ogladnio pa veli mama kad ce opet iftar
< Poruku je uredio medic slatki -- 5.8.2012 23:18:55 >
06.08.2012, 00:29
Super Beba
1291
Selam drage žene... Mi za vikend brisnuli na vikendicu, joj ljepote u zelenilu...Baš se fino odmorili i mali uživao...Večeras iftarili na Bjelašnici, a sinoć ja pravila iftar...I otkrila sam super način pečenja krompira...Prije nego ga zapečem, skuham ga...Ja sam to praktikovala kad hoću da ga pržim, ali sinoć skontah da bih ga mogla zapeći u vatrostalnoj (otvorenoj)...I fino ga skuhala (na krupnije komade izrezala) i poredala...Od začina samo sol i vegetu i malo bosiljka (meni je inače ovaj začin vrh)...Ostalo malo mjesta u vatrostalnoj i dodala 2 paprike na pola izrezane..samo ih malo posolila i mrvu ulja stavila... A od mesa isprižila piletinu sa tikvicama i paprikom u wok tavi...Napravila supu sa karfiolom, mrkvom, lukom, graškom i piletinom...Desert - voćna salata i sladoled (to je MM spremio heh)..
Sad evo kafenišem i čekam vrijeme sehura iako sutra ne postim :(( došli oni dani...
06.08.2012, 00:44
Honey3
3035
selam hanume Ja evo tek sa iftara,bili u Visokom(u okolini) kod moje tetke,svasta je bilo,kao kod tetke sutra ja spremam iftar za prijatelje,bracni par sa vecom djecom postacima,i mislila sam praviti: neku corbicu sis-cevap pohovani patlidzan pohovane palacinke pitu sirnicu monte kolac eh sad, vidjet cu opet sutra da li ce biti kakvih izmjena ili dopuna
06.08.2012, 08:07
Mia
1088
Hanady, m.i.n.a. jos jednom vam hvala sto ste mi nasle recept, a VEEEEELIKO hvala ide lejli ka koja ga je i postavila Uglavnom, hadzijski cevap je super uspio i svi su bili odusevljeni Samo sam ja jos dodala bamiju Nadam se da se autorica recepta nece ljutiti
< Poruku je uredio Mia -- 6.8.2012 8:08:10 >
06.08.2012, 08:58
chuci
804
pomozite mi savjetom. pravim iftar za 8 odraslih postača plus 4 djece nepostača. jel mi dovoljno čorba merdžimek topa zapečena piletina (1 pile na komade) teletina iz rerne u saftu sa paradajzom i mrkvom krompir u vrhnju sirnica
hurme, somuni, salata, limunada, sok
rolat sa bananom lubenica i dinja
ili da dodam još jedno jelo s prilogom
< Poruku je uredio chuci -- 6.8.2012 9:02:11 >
06.08.2012, 09:11
Alma_27
1326
ja ne postim vec treci dan. malo mi neobicno
06.08.2012, 10:43
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: chuci
pomozite mi savjetom. pravim iftar za 8 odraslih postača plus 4 djece nepostača. jel mi dovoljno čorba merdžimek topa zapečena piletina (1 pile na komade) teletina iz rerne u saftu sa paradajzom i mrkvom krompir u vrhnju sirnica
Ja bih ti tu dodala neku skroz jednostavnu rižu. Imaš piletinu i teletinu, a jedan je prilog od krompira. Ja ovo zato što se desi da neka djeca i jedu samo rižu od svega ponuđenog, pa kontam komadić piletine i riža tipično dječije jelo
06.08.2012, 10:53
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: Mia
Hanady, m.i.n.a. jos jednom vam hvala sto ste mi nasle recept, a VEEEEELIKO hvala ide lejli ka koja ga je i postavila Uglavnom, hadzijski cevap je super uspio i svi su bili odusevljeni Samo sam ja jos dodala bamiju Nadam se da se autorica recepta nece ljutiti
"Autorica" recepta ga nije izmislila, tako da nema šta da se ljuti što si ti dodala bamiju
Ja sam stavila osnovu, a vi naravno da možete dodavati po svom ukusu.
06.08.2012, 11:26
chuci
804
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: chuci
Ja bih ti tu dodala neku skroz jednostavnu rižu. Imaš piletinu i teletinu, a jedan je prilog od krompira. Ja ovo zato što se desi da neka djeca i jedu samo rižu od svega ponuđenog, pa kontam komadić piletine i riža tipično dječije jelo
ma moja curica će jesti čorbu ona nije problem ova ostala djeca su malo poteški na hrani. oni jedu samo supu, makarone, sirnicu, pizzu i ćevape. pa sam ko njima nanijetila sirnicu. možda da djeci i jednu pizzu napravim, ne znam
za odrasle mi jazuk praviti rižu jer mi svake godine ostane. pojede se samo kašika dvije. svi jedu meso pa ne stignu do riže. a bude mi dobra, razabrana
06.08.2012, 11:29
mamine oci
4300
djeca obicno i ne sjednju za stolom jer po cjeli dan jedu tako da imas sirnicu i ne brini, uvjek se ucini da ce biti malo ali i ostane hrane jer je vruce vise se pije tekucina nego i sto se pojede bar je tako kod nas,ja sam juce kod medic bas fino jela, jer vjerovatno mi je prijalo sto a nisam spremala i onda sam bila odmorna tako da sa bas jela
06.08.2012, 11:30
Lejla Ka
5544
Pa onda ti ništa ne treba, samo računaj pleh sirnice djeci, i malo i odraslima da se okuse
Ma kakve pizze na ovoj vrelini :) [meni su moja djeca izvadila živce svojim prohtjevima, ja ih sad pustim da jedu šta hoće, ako neće i to mi je super, ko ih šiša nek budu gladni. Ja postim i još da im ugađam Ovo ti pričam da znaš u kakvom sam psihičkom stanju pa da sa rezervom uzmeš moje komentare o slaganju dječijeg menija ]
06.08.2012, 11:37
chuci
804
ma ova djeca su što bi rekli lahka za nahraniti. skuhaću im makarona ako zafali
još ću domaći sladoled ubaciti jer ne znam hoće li svi kolača
06.08.2012, 11:55
henna ze
475
nisam stigla prije postaviti Hadzijski ćevap u foliji kao kod leljle ispade isto
i lazanje sa mesom i tikvicama
faširano meso prodinstano sa lukom, mrkvom i malo začina
umak
nisam slikala servirano..jer sam nosila kad sveki ovako u tepsijama..bilo nas vagon..pa se za čas razgrabilo
06.08.2012, 11:58
djoisa
-220
meni zamirisa ovaj hadzijski cevap
moglo bi se ovo probati..
06.08.2012, 12:01
Hanady RR
18727
mene ove tikvice odmah namamiše... mi smo u totalnom fazonu tikvica
mi smo sinoć bili kod seke moje... ja ponijela ledeni vjetar, lubenicu i pripremljen hadžijski da smao u rernui kod nje došečemo s agljivama... dogovorile nećemo puno nas četvero i naša sit sita djeca sa nama... kad mi dole...a ono hurme, koka-kola, limunda, tarhana, sjeckani burek ispod sača, pileći fileti u lisnatom tjestu, krompir i paprike i paradajz i tikvica ispod sača...elem....
mi ne sehurasmo uioše samo se lijepo vode nadolmili noćas
06.08.2012, 12:18
djoisa
-220
hanady ako ste u tikvica fazonu onda moras probati, onu piletinu u foliji s tikvicama sto je lejla linkala..super je.. samo meni bilo puno, nisam moga pojesti za iftar, pa nastavila na sehuru