writing-img

RE: Sehuri/Iftari

  
clock-img

08.08.2012, 01:04

clock-img

canim

pencil-img

4126

Eh lijepo se odmorite Zene u Ulcinju.

Mi veceras bill na iftaru kod prijatelja Koji su iz Turske I naravno bila je neizostavna merdzamik corba user posted image I divan kadaif,user posted image jedva cekam da ga I ja napravim, uzela Sam recept.

clock-img

08.08.2012, 01:06

clock-img

Medić*

pencil-img

29


IZVORNA PORUKA: canim

Eh lijepo se odmorite Zene u Ulcinju.

Mi veceras bill na iftaru kod prijatelja Koji su iz Turske I naravno bila je neizostavna merdzamik corba user posted image I divan kadaif,user posted image jedva cekam da ga I ja napravim, uzela Sam recept.



Neizostavna bas user posted image

Podijeli nam taj recept :)

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

08.08.2012, 01:33

clock-img

canim

pencil-img

4126

Evo recepta za kadaif

1/2 pakovanja pecenog kadaifa

1 casa (ona za turski caj) ulja
1 -||- secera
Kuhati 15 min

Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom

Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil.

2 jaja
1 casa (za vodu) secera
1L mlijeka
Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna.
Skuhati smjesu gustoce kao za puding
Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti.

Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.

Afiyet olsun user posted image

clock-img

08.08.2012, 01:59

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Primamljiv recept bas. Sa ovim filom nisam nikada probala

Nadam se da je ukusno, mogla bih za Bajram ovo probati, a svakako jednom prije bajrama user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

08.08.2012, 02:08

clock-img

canim

pencil-img

4126

Nisam ni ja ranije jela pa mi se bas svidio, fil se je bas super uklopio uz kadaif, pravit cu I ja ovih dana pa cu javiti kako mi je ispao

clock-img

08.08.2012, 02:11

clock-img

Medić*

pencil-img

29


IZVORNA PORUKA: canim

Nisam ni ja ranije jela pa mi se bas svidio, fil se je bas super uklopio uz kadaif, pravit cu I ja ovih dana pa cu javiti kako mi je ispao



Obavezno nam javi, bas bi malo za promjenu od standardnog recepta za kadaif user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

08.08.2012, 02:17

clock-img

canim

pencil-img

4126

javim inshaAllah
Odoh palacinke da pecem I da sehuramo user posted image

clock-img

08.08.2012, 07:20

clock-img

treće

pencil-img

17

baš imam ovaj kadaif, probaću, hvala za recept

Evo recepta za kadaif

1/2 pakovanja pecenog kadaifa

1 casa (ona za turski caj) ulja
1 -||- secera
Kuhati 15 min

Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom

Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil.

2 jaja
1 casa (za vodu) secera
1L mlijeka
Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna.
Skuhati smjesu gustoce kao za puding
Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti.

Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.

Afiyet olsun

clock-img

08.08.2012, 13:05

clock-img

mimiE

pencil-img

55

jedno pitanje za sve koje su pravile merdžimek supu-htjela sam danas napraviti za iftar,ali na kesi leće piše da se potopi u vodu 8-10 sati ranije.jel mora leća odstajati potopljena ili ne?user posted image

_____________________________

12.12. Nejla

clock-img

08.08.2012, 13:17

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

08.08.2012, 13:21

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

nisi fer,kad ces mene zvat na ovaj ledeni vjetaruser posted image user posted image
kako pravis sitni cevap
ja sutra imam prijatelje na iftaru

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

08.08.2012, 13:24

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

kod mene veceras pileci fileti,pomfrit,kupis salata,supica i dezer voce:)ovih dan gledam nesto brzinski jer u nedelju imam veliki ifter pa necu da se puno umaramuser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

08.08.2012, 13:25

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

08.08.2012, 13:28

clock-img

madam x

pencil-img

839

Gdje bi onaj recept za kadaif od Pahuljice? Ili ima neko svoj?user posted image

clock-img

08.08.2012, 13:29

clock-img

hally

pencil-img

389


IZVORNA PORUKA: mimiE

jedno pitanje za sve koje su pravile merdžimek supu-htjela sam danas napraviti za iftar,ali na kesi leće piše da se potopi u vodu 8-10 sati ranije.jel mora leća odstajati potopljena ili ne?user posted image



selam . ja redovno pravim ovu supicu. meni je extra, djeca vole a puuuna vitamina...
samo kupi crvenu lecu ..sa crvenom se i pravi. i nikakvo potapanje u vodu. znaci samo je operes. prodinstas 2 glavice crvenog luka. dodas lecu, malo prodintas zajedno s lukom. dolijes kljucalu vodu ( ovo je jako bitno) . ostavis da kuha 10 min. dodas so, vegetu. nakon kuhanja ubacis u blender, izmiksas. ponovo vrati u lonac ( meni obicno treba vode da dolijem) . dolijes vode onoliko koliko zelis gustinu supice. dodas malo crvene ljute paprike, 2 kasike paradajz pirea ( od toga narandzasta boja) i kao obavezno nanu zacin. pustis samo da prokljuca malo 2-3 min. i to je to

clock-img

08.08.2012, 13:29

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

ja imam od zahe kadaif u word dokumentu ako hoces da ti taj iskopiram user posted image

clock-img

08.08.2012, 13:37

clock-img

mimiE

pencil-img

55


IZVORNA PORUKA: hally


IZVORNA PORUKA: mimiE

jedno pitanje za sve koje su pravile merdžimek supu-htjela sam danas napraviti za iftar,ali na kesi leće piše da se potopi u vodu 8-10 sati ranije.jel mora leća odstajati potopljena ili ne?user posted image



selam . ja redovno pravim ovu supicu. meni je extra, djeca vole a puuuna vitamina...
samo kupi crvenu lecu ..sa crvenom se i pravi. i nikakvo potapanje u vodu. znaci samo je operes. prodinstas 2 glavice crvenog luka. dodas lecu, malo prodintas zajedno s lukom. dolijes kljucalu vodu ( ovo je jako bitno) . ostavis da kuha 10 min. dodas so, vegetu. nakon kuhanja ubacis u blender, izmiksas. ponovo vrati u lonac ( meni obicno treba vode da dolijem) . dolijes vode onoliko koliko zelis gustinu supice. dodas malo crvene ljute paprike, 2 kasike paradajz pirea ( od toga narandzasta boja) i kao obavezno nanu zacin. pustis samo da prokljuca malo 2-3 min. i to je to



a.selam! hvala na odgovoru!user posted image

_____________________________

12.12. Nejla

clock-img

08.08.2012, 13:39

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Sarajevski sitni ćevab

Krtina od junetine (teletine) se izreže na kockice veličine jednog zalogaja (u Sarajevu se cijeni da to budu sitniji komadi).

Sitno izrezani crveni luk se isprži na ulju, doda se meso pa se i ono preprži da promjeni boju. Onda se doda na sitno izrezan veći zreliji, oguljen paradajz (ovaj korak naravno možete zamjeniti koncentratom paradajza, bolje paradajz pireom iz tetrapaka ili čak pasteriziranim komadićima paradajza koji se sad mogu kupiti). Ovo se malo pusti da se dinsta pa se onda doda vode da prekrije meso. Zavisno od vrste mesa zavisi i dužina kuhanja. Teletini će biti dosta 30-45min laganog krčkanja, junetinu ostavite makar sat, ako ne i duže.
Začinite sa soli i biberom, sitno sjeckanim svježim peršunom, crvenom slatkom paprikom (ovo je onaj segment po kojem se svaki ćevab razlikuje od domaćice do domaćice user posted image )
Važno je da nema previše safta, od prilike do pola visine mesa, pa nemojte na početku staviti previše već dodajte prokuhanu vrelu vodu tokom kuhanja ako vidite da fali.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

08.08.2012, 13:42

clock-img

hally

pencil-img

389


IZVORNA PORUKA: mimiE


IZVORNA PORUKA: hally


IZVORNA PORUKA: mimiE

jedno pitanje za sve koje su pravile merdžimek supu-htjela sam danas napraviti za iftar,ali na kesi leće piše da se potopi u vodu 8-10 sati ranije.jel mora leća odstajati potopljena ili ne?user posted image



selam . ja redovno pravim ovu supicu. meni je extra, djeca vole a puuuna vitamina...
samo kupi crvenu lecu ..sa crvenom se i pravi. i nikakvo potapanje u vodu. znaci samo je operes. prodinstas 2 glavice crvenog luka. dodas lecu, malo prodintas zajedno s lukom. dolijes kljucalu vodu ( ovo je jako bitno) . ostavis da kuha 10 min. dodas so, vegetu. nakon kuhanja ubacis u blender, izmiksas. ponovo vrati u lonac ( meni obicno treba vode da dolijem) . dolijes vode onoliko koliko zelis gustinu supice. dodas malo crvene ljute paprike, 2 kasike paradajz pirea ( od toga narandzasta boja) i kao obavezno nanu zacin. pustis samo da prokljuca malo 2-3 min. i to je to



a.selam! hvala na odgovoru!user posted image



user posted image

clock-img

08.08.2012, 13:51

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

canim je li ovaj kadaif,nista se ne pece,niti zaljeva,kad ga ovako filujesuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

08.08.2012, 14:06

clock-img

madam x

pencil-img

839


IZVORNA PORUKA: djoisa

ja imam od zahe kadaif u word dokumentu ako hoces da ti taj iskopiram user posted image


De stavi molim te, ja nisam stručnjak za kadaif, pravila ga samo jednom i užas ispao, utoliko mi je sad bitnije da bude dobar i da se može jestiuser posted image I zašto u svaki ide toliko maslaca, može li se to smanjiti/ izbjeći?

clock-img

08.08.2012, 14:07

clock-img

madam x

pencil-img

839


IZVORNA PORUKA: zaha

canim je li ovaj kadaif,nista se ne pece,niti zaljeva,kad ga ovako filujesuser posted image



Ja bih neki da se pečeuser posted image

clock-img

08.08.2012, 14:08

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

neka maslaca..on mu vjerovatno i daje dio okusa evo recept

zaha Kadaif
Ovako ja pravim kadaif: pola kese kadaifa istreses u tepsiju i malo ga rukama ispritisces da se izlomi,po njemu stavljas komadice maslaca(otprilike cetvrtinu maslaca),zatim sjeckane orahe,bademe,ljesnjake,sta vec imas,onda nekih 100g tananhalve isto izmrvis,i mozes cokolade po zelji,izrendati ili isjeckati.Preko toga stavis drugu polovicu kadaifa,i opet preko komadice maslaca.Rernu zagrijes na 250 stepeni,ubacis kadaif da samo blago porumeni,smanjis temperaturu na 100,i neka se kadaif susi jos nekih 45 min.zalijes agdom od 1kg,secera i 1l.vode,neka jedno bude toplo,kadaif ili agda

clock-img

08.08.2012, 14:12

clock-img

madam x

pencil-img

839

Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve.
A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?user posted image

clock-img

08.08.2012, 14:15

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

evo ja ko neki strucnjak za kadaif..a nikad ga nisam pravila user posted image

vidim i zaha je na temi mozda ce ti ona bolje reci

ja mislim da ti nije pod moranje da stavis tahanhalvu ni cokoladu..

i mislim da nije potrebno predhodno kuhanje, predpostavljam da ce od agde omeksati, kao baklava..

ima li neko ko pravi kadaif da pomogne zinanini user posted image

< Poruku je uredio djoisa -- 8.8.2012 14:16:11 >

Zadnji članci

article-img