Mi veceras bill na iftaru kod prijatelja Koji su iz Turske I naravno bila je neizostavna merdzamik corba I divan kadaif, jedva cekam da ga I ja napravim, uzela Sam recept.
08.08.2012, 01:06
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: canim
Eh lijepo se odmorite Zene u Ulcinju.
Mi veceras bill na iftaru kod prijatelja Koji su iz Turske I naravno bila je neizostavna merdzamik corba I divan kadaif, jedva cekam da ga I ja napravim, uzela Sam recept.
Neizostavna bas
Podijeli nam taj recept :)
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
08.08.2012, 01:33
canim
4126
Evo recepta za kadaif
1/2 pakovanja pecenog kadaifa
1 casa (ona za turski caj) ulja 1 -||- secera Kuhati 15 min
Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom
Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil.
2 jaja 1 casa (za vodu) secera 1L mlijeka Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna. Skuhati smjesu gustoce kao za puding Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti.
Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.
Afiyet olsun
08.08.2012, 01:59
Medić*
29
Primamljiv recept bas. Sa ovim filom nisam nikada probala
Nadam se da je ukusno, mogla bih za Bajram ovo probati, a svakako jednom prije bajrama
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
08.08.2012, 02:08
canim
4126
Nisam ni ja ranije jela pa mi se bas svidio, fil se je bas super uklopio uz kadaif, pravit cu I ja ovih dana pa cu javiti kako mi je ispao
08.08.2012, 02:11
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: canim
Nisam ni ja ranije jela pa mi se bas svidio, fil se je bas super uklopio uz kadaif, pravit cu I ja ovih dana pa cu javiti kako mi je ispao
Obavezno nam javi, bas bi malo za promjenu od standardnog recepta za kadaif
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
08.08.2012, 02:17
canim
4126
javim inshaAllah Odoh palacinke da pecem I da sehuramo
08.08.2012, 07:20
treće
17
baš imam ovaj kadaif, probaću, hvala za recept
Evo recepta za kadaif
1/2 pakovanja pecenog kadaifa
1 casa (ona za turski caj) ulja 1 -||- secera Kuhati 15 min
Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom
Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil.
2 jaja 1 casa (za vodu) secera 1L mlijeka Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna. Skuhati smjesu gustoce kao za puding Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti.
Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.
Afiyet olsun
08.08.2012, 13:05
mimiE
55
jedno pitanje za sve koje su pravile merdžimek supu-htjela sam danas napraviti za iftar,ali na kesi leće piše da se potopi u vodu 8-10 sati ranije.jel mora leća odstajati potopljena ili ne?
_____________________________
12.12. Nejla
08.08.2012, 13:17
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
08.08.2012, 13:21
bebacha
1170
nisi fer,kad ces mene zvat na ovaj ledeni vjetar kako pravis sitni cevap ja sutra imam prijatelje na iftaru
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
08.08.2012, 13:24
mamine oci
4300
kod mene veceras pileci fileti,pomfrit,kupis salata,supica i dezer voce:)ovih dan gledam nesto brzinski jer u nedelju imam veliki ifter pa necu da se puno umaram
_____________________________
Haris 28.10.1999 Fatih 25.01.2008 Iman 13.01.2013
08.08.2012, 13:25
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
08.08.2012, 13:28
madam x
839
Gdje bi onaj recept za kadaif od Pahuljice? Ili ima neko svoj?
08.08.2012, 13:29
hally
389
IZVORNA PORUKA: mimiE
jedno pitanje za sve koje su pravile merdžimek supu-htjela sam danas napraviti za iftar,ali na kesi leće piše da se potopi u vodu 8-10 sati ranije.jel mora leća odstajati potopljena ili ne?
selam . ja redovno pravim ovu supicu. meni je extra, djeca vole a puuuna vitamina... samo kupi crvenu lecu ..sa crvenom se i pravi. i nikakvo potapanje u vodu. znaci samo je operes. prodinstas 2 glavice crvenog luka. dodas lecu, malo prodintas zajedno s lukom. dolijes kljucalu vodu ( ovo je jako bitno) . ostavis da kuha 10 min. dodas so, vegetu. nakon kuhanja ubacis u blender, izmiksas. ponovo vrati u lonac ( meni obicno treba vode da dolijem) . dolijes vode onoliko koliko zelis gustinu supice. dodas malo crvene ljute paprike, 2 kasike paradajz pirea ( od toga narandzasta boja) i kao obavezno nanu zacin. pustis samo da prokljuca malo 2-3 min. i to je to
08.08.2012, 13:29
djoisa
-220
ja imam od zahe kadaif u word dokumentu ako hoces da ti taj iskopiram
08.08.2012, 13:37
mimiE
55
IZVORNA PORUKA: hally
IZVORNA PORUKA: mimiE
jedno pitanje za sve koje su pravile merdžimek supu-htjela sam danas napraviti za iftar,ali na kesi leće piše da se potopi u vodu 8-10 sati ranije.jel mora leća odstajati potopljena ili ne?
selam . ja redovno pravim ovu supicu. meni je extra, djeca vole a puuuna vitamina... samo kupi crvenu lecu ..sa crvenom se i pravi. i nikakvo potapanje u vodu. znaci samo je operes. prodinstas 2 glavice crvenog luka. dodas lecu, malo prodintas zajedno s lukom. dolijes kljucalu vodu ( ovo je jako bitno) . ostavis da kuha 10 min. dodas so, vegetu. nakon kuhanja ubacis u blender, izmiksas. ponovo vrati u lonac ( meni obicno treba vode da dolijem) . dolijes vode onoliko koliko zelis gustinu supice. dodas malo crvene ljute paprike, 2 kasike paradajz pirea ( od toga narandzasta boja) i kao obavezno nanu zacin. pustis samo da prokljuca malo 2-3 min. i to je to
a.selam! hvala na odgovoru!
_____________________________
12.12. Nejla
08.08.2012, 13:39
Lejla Ka
5544
Sarajevski sitni ćevab
Krtina od junetine (teletine) se izreže na kockice veličine jednog zalogaja (u Sarajevu se cijeni da to budu sitniji komadi).
Sitno izrezani crveni luk se isprži na ulju, doda se meso pa se i ono preprži da promjeni boju. Onda se doda na sitno izrezan veći zreliji, oguljen paradajz (ovaj korak naravno možete zamjeniti koncentratom paradajza, bolje paradajz pireom iz tetrapaka ili čak pasteriziranim komadićima paradajza koji se sad mogu kupiti). Ovo se malo pusti da se dinsta pa se onda doda vode da prekrije meso. Zavisno od vrste mesa zavisi i dužina kuhanja. Teletini će biti dosta 30-45min laganog krčkanja, junetinu ostavite makar sat, ako ne i duže. Začinite sa soli i biberom, sitno sjeckanim svježim peršunom, crvenom slatkom paprikom (ovo je onaj segment po kojem se svaki ćevab razlikuje od domaćice do domaćice ) Važno je da nema previše safta, od prilike do pola visine mesa, pa nemojte na početku staviti previše već dodajte prokuhanu vrelu vodu tokom kuhanja ako vidite da fali.
_____________________________
Velika princeza E 2005 Maleni veseljak N 2008 I ovo su moja DjeCa pored djece, i moje Dojenje nakon dojenja
08.08.2012, 13:42
hally
389
IZVORNA PORUKA: mimiE
IZVORNA PORUKA: hally
IZVORNA PORUKA: mimiE
jedno pitanje za sve koje su pravile merdžimek supu-htjela sam danas napraviti za iftar,ali na kesi leće piše da se potopi u vodu 8-10 sati ranije.jel mora leća odstajati potopljena ili ne?
selam . ja redovno pravim ovu supicu. meni je extra, djeca vole a puuuna vitamina... samo kupi crvenu lecu ..sa crvenom se i pravi. i nikakvo potapanje u vodu. znaci samo je operes. prodinstas 2 glavice crvenog luka. dodas lecu, malo prodintas zajedno s lukom. dolijes kljucalu vodu ( ovo je jako bitno) . ostavis da kuha 10 min. dodas so, vegetu. nakon kuhanja ubacis u blender, izmiksas. ponovo vrati u lonac ( meni obicno treba vode da dolijem) . dolijes vode onoliko koliko zelis gustinu supice. dodas malo crvene ljute paprike, 2 kasike paradajz pirea ( od toga narandzasta boja) i kao obavezno nanu zacin. pustis samo da prokljuca malo 2-3 min. i to je to
a.selam! hvala na odgovoru!
08.08.2012, 13:51
Honey3
3035
canim je li ovaj kadaif,nista se ne pece,niti zaljeva,kad ga ovako filujes
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
08.08.2012, 14:06
madam x
839
IZVORNA PORUKA: djoisa
ja imam od zahe kadaif u word dokumentu ako hoces da ti taj iskopiram
De stavi molim te, ja nisam stručnjak za kadaif, pravila ga samo jednom i užas ispao, utoliko mi je sad bitnije da bude dobar i da se može jesti I zašto u svaki ide toliko maslaca, može li se to smanjiti/ izbjeći?
08.08.2012, 14:07
madam x
839
IZVORNA PORUKA: zaha
canim je li ovaj kadaif,nista se ne pece,niti zaljeva,kad ga ovako filujes
Ja bih neki da se peče
08.08.2012, 14:08
djoisa
-220
neka maslaca..on mu vjerovatno i daje dio okusa evo recept
zaha Kadaif Ovako ja pravim kadaif: pola kese kadaifa istreses u tepsiju i malo ga rukama ispritisces da se izlomi,po njemu stavljas komadice maslaca(otprilike cetvrtinu maslaca),zatim sjeckane orahe,bademe,ljesnjake,sta vec imas,onda nekih 100g tananhalve isto izmrvis,i mozes cokolade po zelji,izrendati ili isjeckati.Preko toga stavis drugu polovicu kadaifa,i opet preko komadice maslaca.Rernu zagrijes na 250 stepeni,ubacis kadaif da samo blago porumeni,smanjis temperaturu na 100,i neka se kadaif susi jos nekih 45 min.zalijes agdom od 1kg,secera i 1l.vode,neka jedno bude toplo,kadaif ili agda
08.08.2012, 14:12
madam x
839
Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve. A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?
08.08.2012, 14:15
djoisa
-220
evo ja ko neki strucnjak za kadaif..a nikad ga nisam pravila
vidim i zaha je na temi mozda ce ti ona bolje reci
ja mislim da ti nije pod moranje da stavis tahanhalvu ni cokoladu..
i mislim da nije potrebno predhodno kuhanje, predpostavljam da ce od agde omeksati, kao baklava..