writing-img

RE: Sehuri/Iftari

clock-img

08.08.2012, 14:18

clock-img

madam x

pencil-img

839

Nema veze, djoisa, ja njega moram sad napraviti, da mi se ohladi do večeras, pa kako Bog da. Ah..... jesam omeračila. Idem saduser posted image .

clock-img

08.08.2012, 14:19

clock-img

chuci

pencil-img

804

IZVORNA PORUKA: zinanina

Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve.
A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?user posted image

ja nisam nikad čula da se kadaif kuha prije pečenja. što se tiče ovih stvari što se ubacuju to sve može a ne mora. i čokolada, i tahanhalva, i orasi, bademi, lješnjaci, grožđice, brusnice ... sve može a može se napraviti i sam kadaif bez ičega, samo rezanci i agda. kako ko voli

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

08.08.2012, 14:21

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

http://www.coolinarika.com/recept/mostarski-kadaif/

http://www.coolinarika.com/recept/720885/

evo zinanina pogledaj i ove recept ovaj drugi se cini pravo lagan i brz, da nisi trudna sto ti se jede kadaifuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

08.08.2012, 14:22

clock-img

madam x

pencil-img

839

IZVORNA PORUKA: chuci

IZVORNA PORUKA: zinanina

Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve.
A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?user posted image

ja nisam nikad čula da se kadaif kuha prije pečenja. što se tiče ovih stvari što se ubacuju to sve može a ne mora. i čokolada, i tahanhalva, i orasi, bademi, lješnjaci, grožđice, brusnice ... sve može a može se napraviti i sam kadaif bez ičega, samo rezanci i agda. kako ko voli

Nisam ni ja, da ti pravo kažemuser posted image ali problem koji sam imala kad sam prošli put pravila kadaif, je bio taj, što su oni rezanci doslovno grebali i boli, kad bi se jeo. A pravila sam ga po receptu, dakle po mjerama.

clock-img

08.08.2012, 14:25

clock-img

madam x

pencil-img

839

IZVORNA PORUKA: mamine oci

http://www.coolinarika.com/recept/mostarski-kadaif/

http://www.coolinarika.com/recept/720885/

evo zinanina pogledaj i ove recept ovaj drugi se cini pravo lagan i brz, da nisi trudna sto ti se jede kadaif[sm=jezicek.gif]

Hvala, mamine oči.Ovaj drugi nije loš.
Nisam koliko znamuser posted image .

clock-img

08.08.2012, 14:27

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

i meni ovaj drugi lagan izgleda da cu i ja praviti kadaifuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

08.08.2012, 14:38

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Evo recepr od Pahuljice za kadaif:

ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et'

Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

08.08.2012, 14:44

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Selam user posted image

Kod nas danas sirnica uz paradajz salatu user posted image (ja ovu kombinejsn mnogo volim user posted image )

DMum halali Bti, ja nesto razumila da je djevojcica, hahaha joj bisera se i ja sjecam, a as su slatki kad tako prvi put poste user posted image

Zaho user posted image za pravog postaca; dusa draga pusti ga dostaaa nek spava, tako ce mu vrijeme brze proci user posted image

Amam uh blago vama; primatel mene i mog A sa vama? user posted image

Medic hvala ti puno, aBd zimus nam je to jedan od prvih restorana za obici user posted image . Ja jos seku jednom pitam jel to taj restoran, kaze ona "ne znam" ja sam samo jednom kafu pila tu; a bezbeli je bila sa nekom rajom pa nece da prica user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

08.08.2012, 17:32

clock-img

canim

pencil-img

4126

IZVORNA PORUKA: zaha

canim je li ovaj kadaif,nista se ne pece,niti zaljeva,kad ga ovako filujesuser posted image

Zaha, evo ja sam ga sad pravila, cekam da se ohladi pa da ga sjedinim

Ovako

Fil:

2 jaja
1 casa secera
1 casa brasna
umutiti sa 1 L mlijekom i kuhati polako
Kad bude hladno umutiti 50 gr putera i kesicu slaga

Kadaif:

Oko pola case ulja ( ili 1 ona soljica za turski caj) ja sam kombinovala malo ulja malo putera ugrijati na tavi ili u serpi i dodati oko 200 gr isitnjenog kadaifa, mjesati dok ne porumeni i dok sav ne bude masan, onda dodati pola case secera i jos par min mjesati.
Kad se ohladi kadaif umjesati orahe, kolicina oraha po zelji.

U tepsiju redati pola kadaifa pa stavljati fil i nakon toga jos pola kadaifa
Na kraju to bi trebalo ovako nekako izgledati

http://aliyyulala.com/wp-content/uploads/2012/06/4pyb.jpg

< Poruku je uredio canim -- 8.8.2012 17:37:27 >

clock-img

08.08.2012, 17:39

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

08.08.2012, 17:42

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

u što je ovaj kadaif na slici nešto neštouser posted image user posted image

ja od pretprošle godine radim po pahuljicinom receptu haman...( a možda i do rpošle...al prije da je od prije)
prije toga sma neki tetkin...al nije mi bio fin, ni razabran..ovaj je baš super...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.08.2012, 17:49

clock-img

canim

pencil-img

4126

Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti user posted image jos je na hladjenju.

clock-img

08.08.2012, 17:50

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: canim

Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti user posted image jos je na hladjenju.

To imam konkurenciju? user posted image

clock-img

08.08.2012, 17:53

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

08.08.2012, 17:54

clock-img

canim

pencil-img

4126

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Jeli ono ti tahan halvu stavljas u kadaif ako stavljas vala nema tu konkurencije, onaj je baska a ovaj baska, haman kao da su dvije razlicite kategorije user posted image

clock-img

08.08.2012, 17:56

clock-img

canim

pencil-img

4126

Iman draga hajde sto topu ne jedete u Bihacu ali sto kadaif user posted image ....uhh moras malo poraditi na tome, ne znas bona sta propustas user posted image

clock-img

08.08.2012, 17:57

clock-img

Anoniman

Ne stavljam tahan halvu (nisam ljubitelj iste), ali mozes staviti sta zelis. Uglavnom, bitan je postupak i da se ne cuje plaho na maslo, da ne ostanu suhi krajevi, da bude dobar omjer zaljeva i sl.
Meni je kadaiif no1 uz Ramazan a i inace. Posebno sto je jako obrazli kolac, a uvijek ispadne dobar i jako ga je lagano napraviti.

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 8.8.2012 17:59:03 >

clock-img

08.08.2012, 17:59

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Jeli ono ti tahan halvu stavljas u kadaif ako stavljas vala nema tu konkurencije, onaj je baska a ovaj baska, haman kao da su dvije razlicite kategorije user posted image

to je treći...medić slatki halvu stvaljauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

08.08.2012, 18:24

clock-img

canim

pencil-img

4126

Meni je svaki kadaif poseban, sastojci su tako jednostavni a opet kod koga god da pojedes kadaif je drugaciji user posted image Turci i Arapi su strucnjaci za zalivene kolace i oni imaju hiljadu vidova baklava i hiljadu vidova kadaifa a svaki je specifican na svoj nacin.

Sta reci I love kadaif user posted image

clock-img

08.08.2012, 18:25

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

Meni je svaki kadaif poseban, sastojci su tako jednostavni a opet kod koga god da pojedes kadaif je drugaciji user posted image Turci i Arapi su strucnjaci za zalivene kolace i oni imaju hiljadu vidova baklava i hiljadu vidova kadaifa a svaki je specifican na svoj nacin.

Sta reci I love kadaif user posted image

user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

08.08.2012, 18:35

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

ja se moram pofaliti da sam neki dan pravila kadaif prvi put.isti recept kao kod Pahuljice.nista lakse a ukusnije.kad se MM svidi nesto znajte da je to to...on je veliki gurman al kaze kad je probao:zeno mozes se jos jednom udati!!!

elem danas za iftar grah sa suhim mesom,ko da je po zime.a uz to sjenicki sir i paprike u pavlaci kojima nije inace sezona al sveki me pripazila i poslala.i imam kolac od rogaca koji jako volim.naravno kafa u nasoj basti i sokovo razni...dosta

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

08.08.2012, 18:37

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

niste bez sira i parpika mmmuser posted image

Haris 28.10.1999