Nema veze, djoisa, ja njega moram sad napraviti, da mi se ohladi do večeras, pa kako Bog da. Ah..... jesam omeračila. Idem sad .
08.08.2012, 14:19
chuci
804
IZVORNA PORUKA: zinanina
Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve. A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?
ja nisam nikad čula da se kadaif kuha prije pečenja. što se tiče ovih stvari što se ubacuju to sve može a ne mora. i čokolada, i tahanhalva, i orasi, bademi, lješnjaci, grožđice, brusnice ... sve može a može se napraviti i sam kadaif bez ičega, samo rezanci i agda. kako ko voli
_____________________________
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
evo zinanina pogledaj i ove recept ovaj drugi se cini pravo lagan i brz, da nisi trudna sto ti se jede kadaif
_____________________________
Haris 28.10.1999 Fatih 25.01.2008 Iman 13.01.2013
08.08.2012, 14:22
madam x
839
IZVORNA PORUKA: chuci
IZVORNA PORUKA: zinanina
Hvala djoisa, samo nemam sad tahahalve. A sad jedno glupo pitanje: Trebaju li se rezanci možda malo skuhati prije redanja u tepsiji?
ja nisam nikad čula da se kadaif kuha prije pečenja. što se tiče ovih stvari što se ubacuju to sve može a ne mora. i čokolada, i tahanhalva, i orasi, bademi, lješnjaci, grožđice, brusnice ... sve može a može se napraviti i sam kadaif bez ičega, samo rezanci i agda. kako ko voli
Nisam ni ja, da ti pravo kažem ali problem koji sam imala kad sam prošli put pravila kadaif, je bio taj, što su oni rezanci doslovno grebali i boli, kad bi se jeo. A pravila sam ga po receptu, dakle po mjerama.
evo zinanina pogledaj i ove recept ovaj drugi se cini pravo lagan i brz, da nisi trudna sto ti se jede kadaif[sm=jezicek.gif]
Hvala, mamine oči.Ovaj drugi nije loš. Nisam koliko znam .
08.08.2012, 14:27
mamine oci
4300
i meni ovaj drugi lagan izgleda da cu i ja praviti kadaif
_____________________________
Haris 28.10.1999 Fatih 25.01.2008 Iman 13.01.2013
08.08.2012, 14:38
mala_sa
1353
Evo recepr od Pahuljice za kadaif:
ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et'
Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija.
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
08.08.2012, 14:44
mala_sa
1353
Selam
Kod nas danas sirnica uz paradajz salatu (ja ovu kombinejsn mnogo volim )
DMum halali Bti, ja nesto razumila da je djevojcica, hahaha joj bisera se i ja sjecam, a as su slatki kad tako prvi put poste
Zaho za pravog postaca; dusa draga pusti ga dostaaa nek spava, tako ce mu vrijeme brze proci
Amam uh blago vama; primatel mene i mog A sa vama?
Medic hvala ti puno, aBd zimus nam je to jedan od prvih restorana za obici . Ja jos seku jednom pitam jel to taj restoran, kaze ona "ne znam" ja sam samo jednom kafu pila tu; a bezbeli je bila sa nekom rajom pa nece da prica
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
08.08.2012, 17:32
canim
4126
IZVORNA PORUKA: zaha
canim je li ovaj kadaif,nista se ne pece,niti zaljeva,kad ga ovako filujes
Zaha, evo ja sam ga sad pravila, cekam da se ohladi pa da ga sjedinim
Ovako
Fil:
2 jaja 1 casa secera 1 casa brasna umutiti sa 1 L mlijekom i kuhati polako Kad bude hladno umutiti 50 gr putera i kesicu slaga
Kadaif:
Oko pola case ulja ( ili 1 ona soljica za turski caj) ja sam kombinovala malo ulja malo putera ugrijati na tavi ili u serpi i dodati oko 200 gr isitnjenog kadaifa, mjesati dok ne porumeni i dok sav ne bude masan, onda dodati pola case secera i jos par min mjesati. Kad se ohladi kadaif umjesati orahe, kolicina oraha po zelji.
U tepsiju redati pola kadaifa pa stavljati fil i nakon toga jos pola kadaifa Na kraju to bi trebalo ovako nekako izgledati
ja od pretprošle godine radim po pahuljicinom receptu haman...( a možda i do rpošle...al prije da je od prije) prije toga sma neki tetkin...al nije mi bio fin, ni razabran..ovaj je baš super...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
08.08.2012, 17:49
canim
4126
Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti jos je na hladjenju.
08.08.2012, 17:50
Anoniman
IZVORNA PORUKA: canim
Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti jos je na hladjenju.
To imam konkurenciju?
08.08.2012, 17:53
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
08.08.2012, 17:54
canim
4126
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
IZVORNA PORUKA: canim
Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti jos je na hladjenju.
To imam konkurenciju?
Jeli ono ti tahan halvu stavljas u kadaif ako stavljas vala nema tu konkurencije, onaj je baska a ovaj baska, haman kao da su dvije razlicite kategorije
08.08.2012, 17:56
canim
4126
Iman draga hajde sto topu ne jedete u Bihacu ali sto kadaif ....uhh moras malo poraditi na tome, ne znas bona sta propustas
08.08.2012, 17:57
Anoniman
Ne stavljam tahan halvu (nisam ljubitelj iste), ali mozes staviti sta zelis. Uglavnom, bitan je postupak i da se ne cuje plaho na maslo, da ne ostanu suhi krajevi, da bude dobar omjer zaljeva i sl. Meni je kadaiif no1 uz Ramazan a i inace. Posebno sto je jako obrazli kolac, a uvijek ispadne dobar i jako ga je lagano napraviti.
< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 8.8.2012 17:59:03 >
08.08.2012, 17:59
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
08.08.2012, 17:59
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: canim
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
IZVORNA PORUKA: canim
Uslikat cu vam i ja svoj pa cemo uporediti jos je na hladjenju.
To imam konkurenciju?
Jeli ono ti tahan halvu stavljas u kadaif ako stavljas vala nema tu konkurencije, onaj je baska a ovaj baska, haman kao da su dvije razlicite kategorije
to je treći...medić slatki halvu stvalja
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
08.08.2012, 17:59
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
08.08.2012, 18:24
canim
4126
Meni je svaki kadaif poseban, sastojci su tako jednostavni a opet kod koga god da pojedes kadaif je drugaciji Turci i Arapi su strucnjaci za zalivene kolace i oni imaju hiljadu vidova baklava i hiljadu vidova kadaifa a svaki je specifican na svoj nacin.
Sta reci I love kadaif
08.08.2012, 18:25
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: canim
Meni je svaki kadaif poseban, sastojci su tako jednostavni a opet kod koga god da pojedes kadaif je drugaciji Turci i Arapi su strucnjaci za zalivene kolace i oni imaju hiljadu vidova baklava i hiljadu vidova kadaifa a svaki je specifican na svoj nacin.
Sta reci I love kadaif
_____________________________
Haris 28.10.1999 Fatih 25.01.2008 Iman 13.01.2013
08.08.2012, 18:35
sabinos
1236
ja se moram pofaliti da sam neki dan pravila kadaif prvi put.isti recept kao kod Pahuljice.nista lakse a ukusnije.kad se MM svidi nesto znajte da je to to...on je veliki gurman al kaze kad je probao:zeno mozes se jos jednom udati!!!
elem danas za iftar grah sa suhim mesom,ko da je po zime.a uz to sjenicki sir i paprike u pavlaci kojima nije inace sezona al sveki me pripazila i poslala.i imam kolac od rogaca koji jako volim.naravno kafa u nasoj basti i sokovo razni...dosta
_____________________________
nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir
mamine paše i najbolji drugovi veliki A 2009 mali A 2013
08.08.2012, 18:37
mamine oci
4300
niste bez sira i parpika mmm
_____________________________
Haris 28.10.1999 Fatih 25.01.2008 Iman 13.01.2013
08.08.2012, 18:39
sabinos
1236
IZVORNA PORUKA: mamine oci
niste bez sira i parpika mmm
eh te trudnice donijecu ti,casna pionirska
_____________________________
nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir
mamine paše i najbolji drugovi veliki A 2009 mali A 2013