Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
pcelica jel polagani burek ili...ja pravim isto kao i obicni polagani burek zalijem poslije sa malo vode i vegete i maslaca i budee bas ukusan i socan
09.08.2012, 20:37
palachinken
5397
Pravila sam mantije u lisnatom, premazala zumancetom, posula susamom, zalila slanom vodom s puterom, pa onda i jogurtom. Ja ne znam kako sam do sad živjela bez njih. PRE-U-KU-SNE! Još sam ih usitnila, ispalo mi je 45 komada od jedne ploče lisnatog.
Hvala mamine oči na receptu!
09.08.2012, 21:08
DM
2408
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Imam jos jedno pitanje. Kako vi pravite burek ali od pileceg mesa. Da bude socan i da nije suh
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
09.08.2012, 21:31
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: palachinken
Pravila sam mantije u lisnatom, premazala zumancetom, posula susamom, zalila slanom vodom s puterom, pa onda i jogurtom. Ja ne znam kako sam do sad živjela bez njih. PRE-U-KU-SNE! Još sam ih usitnila, ispalo mi je 45 komada od jedne ploče lisnatog.
super su ti ispale i meni tako ispadne od dve plaocice 80-90 kom
09.08.2012, 21:44
rerica
1296
IZVORNA PORUKA: mamine oci
super su ti ispale i meni tako ispadne od dve plaocice 80-90 kom
Do sada sam ih pravila bas onako pazarsi,pa mi bas zahmetli od sada cu ovakve praviti,a i dosta izadje Hvala na domisljatosti Kod mene danas mohuna sa janjetinom,supa,kompot i dosta lubenice i kahve naravno
09.08.2012, 22:20
Amam
659
Mi dva iftara u gostima,da Allah nagradi domacine
Jucerasnji menu:
begova corba,pileci raznjici,teletina u bijelom sosu,kus-kus i sataras
desert oblatne i kolac s medenim srcima,lubenica,kafa.
Vecerasnji menu: tarhana,bosanski lonac,dolme-sarma,paprike i sogan dolma
rostilj-teletina,piletina,cevapcici,gljive
sirnica,burek
desert ledene kocke,plazma kolac i ruzice,kompot,domace sljive i kruske....elhamdulillah.
09.08.2012, 22:43
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
09.08.2012, 22:48
*pcelica*
1815
IZVORNA PORUKA: doublemum
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Imam jos jedno pitanje. Kako vi pravite burek ali od pileceg mesa. Da bude socan i da nije suh
Ovu ja pitu bas volim. Mama je uvijek napravi kad ja odem ali ja bi onu sa filetima. Nasla sam par recepata pa cu probati sutra da vidim kako ce ispasti. Joj ovaj iftar ce mi dohakati, ali sta cu moram svakom postacu napraviti ono sto on jede
10.08.2012, 01:35
reallove
5807
Kako ste mi zenice,nisam se javila dugo ..Posti se i tako..Danas je moj svekar pravio iftar za preko 70 muskaraca i oko 10-15 zena+djeca,da ga dragi Allah nagradi ..Pravio se mensaf,pita zeljanica,sokovi,voce,kafa i ostalo..Evo cekam sehur,pa klanjati,pa na spavanje
10.08.2012, 01:41
Honey3
3035
e neka si se javila reallove,znaci nisam sama ovdje budna,Bogami aferim tvom svekru,da mu Allah ukabuli,to je bas veliki iftar Kod mene veceras radno,ja rezala spinat,mm rezao tikvu,malac pravio bombice,sad zavrsili,i eno se krcka sos po rereceptu Lejle_ka,sve da mi ujutro bude lakse
10.08.2012, 01:52
reallove
5807
Eto mila,nisi sama,ja ovako svaku noc,cekam sehur,lakse mi..A moj svekar je dobrica,da mu Allah dragi podari svako dobro...
10.08.2012, 02:22
Honey3
3035
I ja ti obicno cekam,mozda sam dvije noci spavala,i tad jedino povirim malo na rr... Sad neobicno nema nam medica i ona bude budna,a i Hanady, ne znam sta je sa njom veceras
10.08.2012, 02:51
rerica
1296
ustajte vrijem je sehuru Od Aiše, r.a., se prenosi da je rekla: Kada bi nastupila zadnja trećina ramazana, Allahov Poslanik, s.a.v.s., bi provodio noć u ibadetu, probudio bi svoju porodicu i trudio se da ibadet bude što bolji!
Niste same cure,ja sam tu,samo se slabo javljam
10.08.2012, 08:37
cinceza
86
IZVORNA PORUKA: cinceza
Evo citam vas od pocetka ramazana i prava ste inspiracija. Pravila sam dosta vasih "iftara", kad namam ideju samo svratim na zadnja tri posta i voala . Moj prvi veliki iftar ove godine 12 postaca + 3 djece, pa sam se nesto pogubila sve mislim malo mi. Evo mog plana za petak ako Bog da:
Predjelo: 1. Merdzimek corba 2. Hummus Glavno jelo: 3. Punjeno pile 4. HadziSkeder kebab 5. Paprike u kajmaku 6. Krompir hrskavi 7. Riza sa gljivama Salata: 8. Krastavci u jogurtu 9. Salata sa mocarelom Desert: 10. Panakota 11. Voce Eh sad moje pitanje, je li mi malo ili sam pretjerala? Svaki put pretjeram sa hranom i zao mi bacati a stid me da bude malo. Neko je pitao za ledeni vjetar i evo link: http://www.coolinarika.com/recept/ledeni-vjetar-sa-slikom/
Mogu li i ja kod tebe na iftar? Kupila si me hummusom
Palachinken bujrum, bujrum :) ako nista naleti barem da ti spakujem malo. Ostalo mi je jos pile i krompir za danas nakon posla da napravim i to je to. Nadam se da ce gosti biti zadovoljni...ma sad kontam dodati jos i pohovane piletine, one filete.
10.08.2012, 08:46
cinceza
86
aaa sto ovo zvuci ukusno...ovaj sam recept haman fulila idem trazaiti i ide direktno za ponedeljak ako Bog da
10.08.2012, 12:00
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
U skladu sa dogovorima do prije...o zajedničkom Iftaru ...na temi chat se malo izdefinirao prijedlog... pa isti izgleda ovako...
da do petka spisak sastavimo...ja ću preuzeti na sebe rezervaciju sa petkom do 14 sati...
1. Hanady RR 2. mamine oči 3. tajra 4. Pahuljica
...
nažalost Sarajki neće nam biti sve ženice iz BiH koje redovno pišu na temi... ali ćemo svakako misliti na Vas
jedva cekam,a i dan odgovara hajde zenice prijavi te se;)
hoce li biti ista od ovog iftara, jel potvrdjeno imal jos prijava ili samo nas cetiri kako stol za cetvoro
i ja čekam radi rezervacije... pa sad
samo nam zaha reče pozvani su kod prijetelja a ona bi rado...
10.08.2012, 12:02
djoisa
-220
aaa sto ovo zvuci ukusno...ovaj sam recept haman fulila idem trazaiti i ide direktno za ponedeljak ako Bog da
zasto si poljevala vodom, zar ne bi trebalo lisnato biti mekano? i ovdje na slici nisu preljevene jogurtom ili jesu sam malo?
10.08.2012, 12:08
Vinetu
872
Auu, nisam probala sa susamom... Moramo i tu varijantu probati! Palachinken, izgledaju predivno!!! I meni ispadne oko 40 od jedne ploče lisnatog. Samo meni budu premasne ako ih zalivam masnoćom poslije pečenja. Lisnato tijesto već u sebi sadrži dosta masnoće.
10.08.2012, 12:09
mamine oci
4300
U skladu sa dogovorima do prije...o zajedničkom Iftaru ...na temi chat se malo izdefinirao prijedlog... pa isti izgleda ovako...
da do petka spisak sastavimo...ja ću preuzeti na sebe rezervaciju sa petkom do 14 sati...
1. Hanady RR 2. mamine oči 3. tajra 4. Pahuljica
...
nažalost Sarajki neće nam biti sve ženice iz BiH koje redovno pišu na temi... ali ćemo svakako misliti na Vas
jedva cekam,a i dan odgovara hajde zenice prijavi te se;)
hoce li biti ista od ovog iftara, jel potvrdjeno imal jos prijava ili samo nas cetiri kako stol za cetvoro
i ja čekam radi rezervacije... pa sad
samo nam zaha reče pozvani su kod prijetelja a ona bi rado...
nadam se da cemo uspijeti da se dogovorimo
10.08.2012, 12:11
mamine oci
4300
meni je lisnato zakon stvarno i za mantije i za pahuljicinu pitu, ja pravim sa raznim punjenima i uvjek je mmm
10.08.2012, 12:15
Hanady RR
18727
pa da nam bar potvrde pahulja i tajra... a pozvat ćemo višnju dok utvrdimo
10.08.2012, 12:21
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: djoisa
zasto si poljevala vodom, zar ne bi trebalo lisnato biti mekano? i ovdje na slici nisu preljevene jogurtom ili jesu sam malo?
NE znam vala, pošto prvi put pravim, ja ko moja mama prvo vodom, pa onda skontam da mantije idu s jogurtom, pa ja i njega. I dobre su bile. Slijedeci put cu izbaciti puter pri zaljevanju, malo sam pretjerala s masnoćom. Na slici su zaljevene, ali popile jogurt .
10.08.2012, 12:22
Miracle*3
463
Ovo sam ja pravila za svoje goste: bulgur corba hadzijski cevap sis cevap batake marinirane punjene tikvice krompir sa persunom i bosiljkom kupila pitu ;) i banana cake sa sladoledom
10.08.2012, 12:24
Miracle*3
463
hanady, imam fin recept za punjene tikvice i kad sam pravila, slikala sam za foto kuhanje, ali ne mogu da postavim, nece i necce. mozes li da tebi proslijedim mailom slike pa ti postavi ako ti nije frka