writing-img

RE: Sehuri/Iftari

  
clock-img

10.08.2012, 12:27

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Miracle*3

hanady, imam fin recept za punjene tikvice i kad sam pravila, slikala sam za foto kuhanje, ali ne mogu da postavim, nece i necce.
mozes li da tebi proslijedim mailom slike pa ti postavi ako ti nije frka



ja ako postavim biće kao da je moj recept :(( smao višnja i mya mogu ubacivati recepte...

pošalji višnji user posted image
ili stavi ovdje...pa ću ja za koji dan sve slike i recepte odavde spojiti fino i napist čiji su i poslati Višnji il Mya da ih ubace jer sam odvje pa pratim otpilike šta bi nam valjalo imatuser posted image

nego kad smo kod toga...de slikajte tu čirbicu sa crvenom lećom...da i nju sastavimo na recepteuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.08.2012, 12:28

clock-img

Miracle*3

pencil-img

463

ok saljem visnji onda

clock-img

10.08.2012, 12:30

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Palachinken možeš li mi detaljnije pojasniti postupak pravljenja mantija od trenutka kad si razvaljala tijesto i pripremila fil. Pliz user posted image

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

10.08.2012, 12:31

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

Miracle  gore na vrhu stranice imas traku pa pise Ringerajina kuhinja, tamo imas opciju Posalji svoj recept..pa probaj tako

clock-img

10.08.2012, 12:41

clock-img

palachinken

pencil-img

5397


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Palachinken možeš li mi detaljnije pojasniti postupak pravljenja mantija od trenutka kad si razvaljala tijesto i pripremila fil. Pliz user posted image


- pločica lisnatog razvaljana što tanje moguće, nadjev nije termički obrađen
- izrezati na kvadratiće cca 4x4cm
- na sredinu svakog staviti nadjev, otrpilike manja čajna kašika
- svaki kvadratić spojiti - presaviti po dijagonalama da se dobije jastučić i redati spojem prema dole u nauljenu tepsiju
- gotove mantije premazati žumancetom i posuti susamom
- peći 30min na 200
- vruću vodu posoliti i zaliti mantije (ne previše)
- vratiti u isključenu rernu još nekoliko minuta da smekšaju
- gotove preliti jogurtom i pustiti da odmore 10-15min i upiju jogurt.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

10.08.2012, 12:46

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Bil ja puno pogriješila ako preskočim ovu slanu vodu? Predpostavljam da je fil posoljen?

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

10.08.2012, 12:56

clock-img

canim

pencil-img

4126


user posted image

Evo kadaifa od neki dan

Sve je super ispalo samo sto sam kremu trebala duze kuhati i slag vrecicu sam samo istresla unutra a trebala sam odvojeno umutiti pa dodati, elem s obzirom da pravim prvi put zadovoljna sam, slijedeci put ce biti jos bolje, bar se nadam user posted image

clock-img

10.08.2012, 12:56

clock-img

henna ze

pencil-img

475


IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Palachinken možeš li mi detaljnije pojasniti postupak pravljenja mantija od trenutka kad si razvaljala tijesto i pripremila fil. Pliz user posted image


- pločica lisnatog razvaljana što tanje moguće, nadjev nije termički obrađen
- izrezati na kvadratiće cca 4x4cm
- na sredinu svakog staviti nadjev, otrpilike manja čajna kašika
- svaki kvadratić spojiti - presaviti po dijagonalama da se dobije jastučić i redati spojem prema dole u nauljenu tepsiju
- gotove mantije premazati žumancetom i posuti susamom
- peći 30min na 200
- vruću vodu posoliti i zaliti mantije (ne previše)
- vratiti u isključenu rernu još nekoliko minuta da smekšaju
- gotove preliti jogurtom i pustiti da odmore 10-15min i upiju jogurt.


nisam nikad pravila od lisnatog..nije m ni palo na pamet da može

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

10.08.2012, 12:57

clock-img

palachinken

pencil-img

5397


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Bil ja puno pogriješila ako preskočim ovu slanu vodu? Predpostavljam da je fil posoljen?


Ma ja nisam puno posolila fil i ostala mi navika da generalno pite zaljevam slanom vodom, ne pitaj me što, kod nas se to kućile tako.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

10.08.2012, 12:58

clock-img

canim

pencil-img

4126

Lejla ka ja kiflice pravim sa lisnatim tjestom, i preko lisnatog premazem zumancem i pospem curekotom ili susamom, ne stavljam slanu vodu a budu super.

Ako bas hoces nesto da stavis na njih mozda samo malo vlaznu krpu, ili poklopiti da se potpari, iako ni to nema potrebe, tjesto bude fino prhko.

< Poruku je uredio canim -- 10.8.2012 13:00:44 >

clock-img

10.08.2012, 13:00

clock-img

sabinos

pencil-img

1236


IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Bil ja puno pogriješila ako preskočim ovu slanu vodu? Predpostavljam da je fil posoljen?


Ma ja nisam puno posolila fil i ostala mi navika da generalno pite zaljevam slanom vodom, ne pitaj me što, kod nas se to kućile tako.


tako i ja..pravi zenički običaj user posted image

_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

10.08.2012, 13:00

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

E hvala, sad imam neku predstavu kako da to odradim.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

10.08.2012, 13:01

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

IZVORNA PORUKA: palachinken


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Bil ja puno pogriješila ako preskočim ovu slanu vodu? Predpostavljam da je fil posoljen?


Ma ja nisam puno posolila fil i ostala mi navika da generalno pite zaljevam slanom vodom, ne pitaj me što, kod nas se to kućile tako.



i kod nas user posted image

mada, mozda lisnato bi moglo bez toga ?

palacinken imas kakv recept za dobru tortu..da je bas zestoka user posted image   ili neko drugi?

clock-img

10.08.2012, 13:02

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544


IZVORNA PORUKA: canim


user posted image

Evo kadaifa od neki dan

Sve je super ispalo samo sto sam kremu trebala duze kuhati i slag vrecicu sam samo istresla unutra a trebala sam odvojeno umutiti pa dodati, elem s obzirom da pravim prvi put zadovoljna sam, slijedeci put ce biti jos bolje, bar se nadam user posted image



Bojim se da bi neki iz moje bliže porodice ovo smatrali Bogohulnim user posted image Ali meni se pravo sviđa.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

10.08.2012, 13:03

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544


IZVORNA PORUKA: djoisa

palacinken imas kakv recept za dobru tortu..da je bas zestoka user posted image   ili neko drugi?



http://www.coolinarika.com/recept/brownie-tortica/

Ja ovu zovem od milja čokoladno samoubistvo.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

10.08.2012, 13:12

clock-img

mama75

pencil-img

2257


IZVORNA PORUKA: canim


user posted image

Evo kadaifa od neki dan

Sve je super ispalo samo sto sam kremu trebala duze kuhati i slag vrecicu sam samo istresla unutra a trebala sam odvojeno umutiti pa dodati, elem s obzirom da pravim prvi put zadovoljna sam, slijedeci put ce biti jos bolje, bar se nadam user posted image


Sta je ovo, kadaif sa slagom? Ovo prvi put vidim. Bas me zanima kakav je okus.

clock-img

10.08.2012, 13:13

clock-img

palachinken

pencil-img

5397


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka


IZVORNA PORUKA: djoisa

palacinken imas kakv recept za dobru tortu..da je bas zestoka user posted image   ili neko drugi?



http://www.coolinarika.com/recept/brownie-tortica/

Ja ovu zovem od milja čokoladno samoubistvo.


Fantazija.

djoisa, uvijek imaš opciju američke torte. Ima i to na coolinariki.

A kad zalijem lisnato, onda ima šmek prave pite. Bez zaljevanja je onako hrskavije, pa sad ko kako voli.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

10.08.2012, 13:15

clock-img

damma

pencil-img

1281

Molim vas pomagajte, slomih se trazeci recept za kadaif a ne mogu da ga nadjem i tacka. Samo skontah po vasim postovima ko da ga kuhate ili... Ja nisam nikad kuhala kadaif, to je izgleda nestpo novo, prosvijetlite me...

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

10.08.2012, 13:15

clock-img

canim

pencil-img

4126


IZVORNA PORUKA: mama75


IZVORNA PORUKA: canim


user posted image

Evo kadaifa od neki dan

Sve je super ispalo samo sto sam kremu trebala duze kuhati i slag vrecicu sam samo istresla unutra a trebala sam odvojeno umutiti pa dodati, elem s obzirom da pravim prvi put zadovoljna sam, slijedeci put ce biti jos bolje, bar se nadam user posted image


Sta je ovo, kadaif sa slagom? Ovo prvi put vidim. Bas me zanima kakav je okus.


Nije slag, ukuhana krema od mlijeka, brasna i secera, ja sam dodala jos vanilije i poslije umutila slag.

clock-img

10.08.2012, 13:21

clock-img

Miracle*3

pencil-img

463


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka


IZVORNA PORUKA: djoisa

palacinken imas kakv recept za dobru tortu..da je bas zestoka user posted image   ili neko drugi?



http://www.coolinarika.com/recept/brownie-tortica/

Ja ovu zovem od milja čokoladno samoubistvo.



mne ova silna vrhnja zbunjuju. je li vrhnje za kuhanje ili vrhnje za slag,

clock-img

10.08.2012, 13:23

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: damma

Molim vas pomagajte, slomih se trazeci recept za kadaif a ne mogu da ga nadjem i tacka. Samo skontah po vasim postovima ko da ga kuhate ili... Ja nisam nikad kuhala kadaif, to je izgleda nestpo novo, prosvijetlite me...


e tačno ćete ga skuhat....user posted image
ma ne kuha niko nego s enešto pričalo bil ko moglo...a evo tri recepta sa teme i svi pohvaljeni pa biraj...
Evo recepr od Pahuljice za kadaif:


ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et'

Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija.
zaha Kadaif
Ovako ja pravim kadaif: pola kese kadaifa istreses u tepsiju i malo ga rukama ispritisces da se izlomi,po njemu stavljas komadice maslaca(otprilike cetvrtinu maslaca),zatim sjeckane orahe,bademe,ljesnjake,sta vec imas,onda nekih 100g tananhalve isto izmrvis,i mozes cokolade po zelji,izrendati ili isjeckati.Preko toga stavis drugu polovicu kadaifa,i opet preko komadice maslaca.Rernu zagrijes na 250 stepeni,ubacis kadaif da samo blago porumeni,smanjis temperaturu na 100,i neka se kadaif susi jos nekih 45 min.zalijes agdom od 1kg,secera i 1l.vode,neka jedno bude toplo,kadaif ili agda
Canim čudo do kadaifa
Evo recepta za kadaif

1/2 pakovanja pecenog kadaifa

1 casa (ona za turski caj) ulja
1 -||- secera
Kuhati 15 min

Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom

Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil.

2 jaja
1 casa (za vodu) secera
1L mlijeka
Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna.
Skuhati smjesu gustoce kao za puding
Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti.

Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.08.2012, 13:24

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544


IZVORNA PORUKA: Miracle*3


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka


IZVORNA PORUKA: djoisa

palacinken imas kakv recept za dobru tortu..da je bas zestoka user posted image   ili neko drugi?



http://www.coolinarika.com/recept/brownie-tortica/

Ja ovu zovem od milja čokoladno samoubistvo.



mne ova silna vrhnja zbunjuju. je li vrhnje za kuhanje ili vrhnje za slag,



Radi se sa vrhnjem za šlag.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

10.08.2012, 13:29

clock-img

Miracle*3

pencil-img

463


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: damma

Molim vas pomagajte, slomih se trazeci recept za kadaif a ne mogu da ga nadjem i tacka. Samo skontah po vasim postovima ko da ga kuhate ili... Ja nisam nikad kuhala kadaif, to je izgleda nestpo novo, prosvijetlite me...


e tačno ćete ga skuhat....user posted image
ma ne kuha niko nego s enešto pričalo bil ko moglo...a evo tri recepta sa teme i svi pohvaljeni pa biraj...
Evo recepr od Pahuljice za kadaif:


ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et'

Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija.
zaha Kadaif
Ovako ja pravim kadaif: pola kese kadaifa istreses u tepsiju i malo ga rukama ispritisces da se izlomi,po njemu stavljas komadice maslaca(otprilike cetvrtinu maslaca),zatim sjeckane orahe,bademe,ljesnjake,sta vec imas,onda nekih 100g tananhalve isto izmrvis,i mozes cokolade po zelji,izrendati ili isjeckati.Preko toga stavis drugu polovicu kadaifa,i opet preko komadice maslaca.Rernu zagrijes na 250 stepeni,ubacis kadaif da samo blago porumeni,smanjis temperaturu na 100,i neka se kadaif susi jos nekih 45 min.zalijes agdom od 1kg,secera i 1l.vode,neka jedno bude toplo,kadaif ili agda
Canim čudo do kadaifa
Evo recepta za kadaif

1/2 pakovanja pecenog kadaifa

1 casa (ona za turski caj) ulja
1 -||- secera
Kuhati 15 min

Izmrviti kadaif I staviti ga u tepsiju I politi Tom smjesom

Fil ili muhalebija kako oni zovu ovaj fil.

2 jaja
1 casa (za vodu) secera
1L mlijeka
Sve fino mikserom umutiti I na Kraju dodati 1 casu brasna.
Skuhati smjesu gustoce kao za puding
Nakon toga umutiti 5o gr maslaca u smjesu I kad se smjesa skroz ohladi dodati jednu kesicu slag pjene I umutiti.

Pola kadaifa istresti pa preko toga staviti fil I na fil istresti drugu polovicu kadaifa izmjesanog sa orasima.





meni ovaj sa tanan halvom zvuci primamljivo. probacu aBd
ovo se zove odgovoriti na pitanje user posted image

clock-img

10.08.2012, 13:31

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Miracle...molim te ako budeš slikaj ga...
samo mi za taj recept fali slika...
sredim ja tamo ringerajinu kluharicu kad neće one sameuser posted image
meni žao...trebat će nam i ubudućeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.08.2012, 13:34

clock-img

Miracle*3

pencil-img

463

hocu slikacu.
step by step

Zadnji članci

article-img