Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
kombinacija, jabuka,oraha,griza, mlijecne cokolade i slatkog vrhnja, topi se, simpl skroz, a njami
11.08.2012, 14:42
madam x
839
Danas smo pozvani kod prijatelja na iftar, a sutra ako Bog da iftarimo u zagrebačkoj džamiji. To nam polako prelazi u tradiciju, ostanemo na teravih namazu, a džamija bude dupke puna
Pa to je baš fino, idete li samo ti i mm ili vas ide više? I kako vam je to postala tradicija, je li više raje iz Krajine tako ide?
11.08.2012, 14:43
Emica_sa
1463
IZVORNA PORUKA: amanullah
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
IZVORNA PORUKA: amanullah
Sinocni kolac sa jednog zajednickog iftara, jednostavan ali veoma ukusan
kombinacija, jabuka,oraha,griza, mlijecne cokolade i slatkog vrhnja, topi se, simpl skroz, a njami
haj napisi recept molim te,volim orahe,taman da ga napravim
tri jabuke (ogulis i izerendas ) solja griza solja i po oraha solja ulja solja secera 2 jaja prasak za pecivo 2 velike kasike kakao praha
sve umutis i stavis na pecenje na 180 c, 15-20 min, kada se ispece mlijeko od cokolade nekih 100 ml prelijes preko kolaca.
-u medjuvremenu zagrijes 200 ml slatkog vrhnja , dodas 200 gr mlijecene cokolade, sve dok ne dobijes finu kremu. - ja sam vrucu kremu odmah prelila preko kolaca, jer sam biskvit upije i bude socniji. - ukrasiti po zelji ja izabrala mljevene orahe
11.08.2012, 14:50
Emica_sa
1463
super hvala ti
11.08.2012, 15:45
Super Beba
1291
Selam žene drage. Kod nas večeras veliki familijarni iftar. Na jelovniku je sljedeće: 1. topa 2. begova domaća (pravi sveki) 3. sitni ćevap (pravim ja heh) 4. riža (pravi MM) 5. pomfrit (pravi MM ) 6. roštilj (ponovo MM hehe), i to piletina i ćevapi 7. povrće u wok tavi (pravim ja) 8. desert - voćna salata i sladole + kolač (pravi zaova)
Helem, svi smo se bacili na posao, a večeras aBd ima baš da uživamo :)
11.08.2012, 17:11
Trnoruzica
478
Pitanje za vrijedne zenice
Da li vi/ i ako da, onda cime zalijete pitu sirnicu kad je napravite?
11.08.2012, 17:13
InLove
538
IZVORNA PORUKA: Trnoruzica
Ja je prvo malo poprscem vodom, samo malo iz ruke, i onda je zalijem vrhnjem za kuhanje.
11.08.2012, 17:25
Amam
659
IZVORNA PORUKA: Trnoruzica
Ja volim da je mehka i socna i zalijem je s nekih 150-200 ml vode i jednom kockom maslaca istopljenog u toj vodi,vratim u rernu i onda kad uvri prelijem vrhnjem i vajkremom topljenim.
Iman draga moja,kako fina tradicija,a hfz Alili ma samo mogu zamisliti taj osjecaj ...da vam Allah ukabuli trud i ibadet amin.
11.08.2012, 17:37
Trnoruzica
478
InLove, Amam, hvala vam mnogo
11.08.2012, 17:47
niki83
2113
Neki dan je palachinken cini mi se napisala, mi po zenickom obicaju pite, izmedju ostalog i sirnicu zalijevamo slanom vodom, ja ne stavljam ni mslac u nju, ne volim da je premasna..zalijem je soljom vruce posoljene vode i jos malo vratim u sporet a prethodno ga iskljucim.
Ja skoro sve spremila za nas veliki porodicni iftar Jos samo ispeci povrce i pogacice Da nam Allah dz.s. ukabuli ovaj post, iftare i sva dobra djela u ramazanu. Amin
11.08.2012, 17:52
Amam
659
Niki amin,i ja sam skoro zavrsila,jos krompir ostao njega cu da bude vruc.
CANIM help onaj kadaif sto si pstavila recept,pise da se istrese kesica slaga u fil,bez da ga prije pripremim s mlijekom/vodom,samo prah u onaj fil?
11.08.2012, 18:25
canim
4126
Ja sam ga tako pripremila međutim ja ti preporucujem da prvo izradis slag pa onda umutis u kremu tako ću i ja drugi put uraditi.
11.08.2012, 21:55
Vinetu
872
Pitanjce: Koji margarin koristite kad vam treba za kolače? Ja često pravim jedan kolač u koji stavljam "Zvijezdin" margarin za kreme. Ipak, pošto volim koristiti domaće proizvode, zanima me čime bih ga mogla zamijeniti, a da ne pokvarim kvalitet kreme?
11.08.2012, 22:07
djoisa
-220
maslacem..ne da ces pokvarati nego ces poboljsati i ukus i kvalitet
11.08.2012, 23:31
Amam
659
IZVORNA PORUKA: canim
Ja sam ga tako pripremila međutim ja ti preporucujem da prvo izradis slag pa onda umutis u kremu tako ću i ja drugi put uraditi.
11.08.2012, 23:36
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: djoisa
maslacem..ne da ces pokvarati nego ces poboljsati i ukus i kvalitet
Moj mozak margarin odmah prevodi sa puter. Nigdje ne koristim margarin. Jest nešto skuplja varijanta, ali kad već biram masno onda nek bude makar prirodno masno.
12.08.2012, 10:41
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
12.08.2012, 11:00
*pcelica*
1815
Selam drage moje. Prezivjeh ja sinocnji iftar Imali smo oko 20 postaca na iftaru. Vecinu jela sam sam pravila. Pa dok sam sve posluzila ostala sm bez nogu Al' nije mi zao. Bas mi srce puno.Pravila sam begovu corbu topu burek s fasiranim mesom, s piletinom, zeljanicu hadzijski cevap zapeceni krompir pile salata kompot hurmasice i ledeni vjetar kafa lubenica dinja i ostalo voce Nego ove zene sto prave vece iftare da li vi uspijete sjesti s gostima. Ja se iftarila kad su svi otisli. Nisam ih kako treba ni vidjela a kamoli sjela s njima. Doduse bile su dvije sofre. Na spratu muski a zene dolje kod svekrve
12.08.2012, 11:53
madam x
839
IZVORNA PORUKA: Iman83
Ja sam našla neki njemački maslac, jako je fin, košta 2,5 KM nije neka razlika u cijeni a stavim radije njega nego margarin. A inače za sve ostalo koristim meggle maslac al je on dosta skuplji.
Gdje kupuješ i kako se zove?
12.08.2012, 14:33
lejla80
1495
Sellam svima, ja bila u gostima kod mame par dana i uživala u njenim specijalitetima a za večeras planiram aBd..pileću supicu, sirnicu, paprike punjene sa faširanim mesom i kolač od borovnica
12.08.2012, 14:35
Hanady RR
18727
kod nas večeras... teleća supa sa nedlama od griza pleh zeljanice od blitve pleh mahtnija japarak u vinovom listu japrak u raštici zapečena koljenica sa povrćem 8 krompir, mrkva, luk, paradj, paprika, tikvica)
maidino čudo do kolača monte
lubenica grožde i dinja
somuni, datule, sok od kupina, kompot itd...
ne trebam napominjati nismo sami večeras a i da šta ostane mužu za sutra jer ja Iftarim vani
12.08.2012, 14:45
henna ze
475
IZVORNA PORUKA: zinanina
IZVORNA PORUKA: Iman83
Ja sam našla neki njemački maslac, jako je fin, košta 2,5 KM nije neka razlika u cijeni a stavim radije njega nego margarin. A inače za sve ostalo koristim meggle maslac al je on dosta skuplji.
Gdje kupuješ i kako se zove?
nadam se da ne misliš na onaj što piše na njemu butler?
12.08.2012, 18:15
jasmin
4600
Danas za iftar krem supica od povrca,sirnica i salata.Sutra imam porodicni iftar.Vidjecu jos sta cu praviti,mozda padne i koja slicica.