Ja sam našla neki njemački maslac, jako je fin, košta 2,5 KM nije neka razlika u cijeni a stavim radije njega nego margarin. A inače za sve ostalo koristim meggle maslac al je on dosta skuplji.
Gdje kupuješ i kako se zove?
nadam se da ne misliš na onaj što piše na njemu butler?
Zasto
12.08.2012, 18:25
bebacha
1170
ako je to onaj ko ja mislim to je isto ko margarin.procitaj sastav i ponasa se ko margarin
12.08.2012, 18:34
Hannan
135
IZVORNA PORUKA: jasmin
Danas za iftar krem supica od povrca,sirnica i salata.Sutra imam porodicni iftar.Vidjecu jos sta cu praviti,mozda padne i koja slicica.
Ko to doso :)
Ja zadnju heftu uspijem samo procitati vas, sve neka trka frka, a vise smo bili po iftarima nego kod kuce sto smo :) Uglavnom veceras uzivamo u nasoj avliji, i sa svojim pravilima ( sve mi naupadne ona moja avlija moja pravila) i spremamo:
buraniju paprike sa krompiricama riza sa batkovima hurmasice, domace sljive, dinja
12.08.2012, 18:48
animagical
5604
mi veceras imamo veliki iftar, 12 postaca, masallah... kuham cijeli dan pripremila sam topu, begovu corbu, sitni cevap, krompir u vrhnju, teletinu i piletinu u zemljanoj posudi, sirnicu i cudo od cokolade.... i pala sam s nogu neka, masallah
12.08.2012, 18:51
rerica
1296
Za vecerasnje musafire: Topa Pileca supica Maslenica sa piletinom i gljivama Riza sa povrcem Sarena dolma paprike,tikvice i kupus Salate razne Kadaif Lubenica Kompot i kahva Valjda je dosta...
12.08.2012, 18:54
niki83
2113
Nas sinocnji iftar lijepo prodje masallah, a danas smo malo izasli na zrak..pa veceras zacas spremam: Povrtna supica Kozice (skampi) sa cherry paradajzom Pomfrit Kolac imamo od jucer Cokoladni san, a i lubenice smo ponijeli usput Elhamdulillah.
12.08.2012, 18:56
jasmin
4600
Ja sam se nekako `skontala`... Bice pileca supica,pire krompir s mesom i povrcem u umaku,pileci fileti,riza s gljivama,pita sirnica,salate i keks torta. Tortu i meso cu spremiti jos veceras,pitu oko podne sutra ako Bog da,pa staviti u frizider i ispeci pred iftar,filete,rizu i krompir poslije ikindije i onda mi ostane vremena da sredim sebe :).
12.08.2012, 18:59
rerica
1296
MashAllah jesmo vrijedne Da nam Allah svima ukabuli i primi nas trud,post....
12.08.2012, 20:29
henna ze
475
IZVORNA PORUKA: tajra
IZVORNA PORUKA: henna ze
IZVORNA PORUKA: zinanina
IZVORNA PORUKA: Iman83
Ja sam našla neki njemački maslac, jako je fin, košta 2,5 KM nije neka razlika u cijeni a stavim radije njega nego margarin. A inače za sve ostalo koristim meggle maslac al je on dosta skuplji.
Gdje kupuješ i kako se zove?
nadam se da ne misliš na onaj što piše na njemu butler?
Zasto
to ti nije puter..
u sastavu je najviše ulja..sad ne znam jel palmino ili neko drugo..
moja sveki kupila prošle godine još u marketu pisalo akcija puter..čini mi se 1,70...ona kupila 4 i htjela napraviti baklavu..istopila malo da nešto polije i govori joj što ovo čudno miriše..ja pogledam..uopšte nije puter..to mi kao namjerno neko da podvali..baš se moraš zagledati da vidiš da piše butler ,a ne butter..
< Poruku je uredio henna ze -- 12.8.2012 20:30:41 >
12.08.2012, 20:32
Amam
659
Ja veceras sama sa svojim bebanom,velika cura kod nene,otisla sinoc,mm ima neki iftar,ali nam je lijepo bilo jeli smo ostatke od juce telece pecenje i sirnica,narucao mi se djecak sam i sad spava
12.08.2012, 22:43
rerica
1296
I kod mene sve super proslo,gosti zadovoljni,a ja sretna
< Poruku je uredio rerica -- 12.8.2012 22:44:27 >
13.08.2012, 00:46
Honey3
3035
selam zenice vidim utanjilo se na ovoj temi,valjda sto je pred kraj Ramazana ja veceras bila u Kolobari na iftaru,dolazile mi prijateljice iz Kaknja,bilo nas je jedanaest.Iftar je bio domacinski pravi,svega je bilo,i atmosfera super,ismijale se,ispricale,ma brzo nam proslo vrijeme pravo,ako je neko od vas veceras gore bio, sigurno nas je i primjetio,bile smo bucne pravo
13.08.2012, 00:48
Hanady RR
18727
čuj bučne
ja ispatih goste pooodvano...snaha mašian trša evo drugu turu suđa
polako s ebližimao kraju Ramazana... al eto nama barjaram...već iduće sedmice treba zasjest na onu temu šta kohamo za Bajram ...ja evo smišljam polako
13.08.2012, 00:53
Honey3
3035
bucne pravo,ismijale se dooobro A i ja evo u razmisljanju sta praviti za bajram od kolaca ? Sad bas pisem na jednoj temi da sam veceras cula da svako slatko vrhnje sadrzi ne dozvoljene E,pa pogotovu onda ne znam sta da pravim
13.08.2012, 00:55
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: zaha
bucne pravo,ismijale se dooobro A i ja evo u razmisljanju sta praviti za bajram od kolaca ? Sad bas pisem na jednoj temi da sam veceras cula da svako slatko vrhnje sadrzi ne dozvoljene E,pa pogotovu onda ne znam sta da pravim
u principu sva ta vrhanj i za kuhanje i za šlag imaju emulgatore pa se ne preporučuju previše koristiti u isharni...
izvjegava s ekoliko može...al ako je bajarsmki kolač..ma hajd nije svaki dan Bajram
Ja pored baklave dumam šta bih još... em mi je dva dana po bajramu i rođendan pa biće mi gostiju danima
13.08.2012, 01:02
madam x
839
Ja sam danas razvija jufke za baklavu, ispalo 27 malih jufkih, osušila i eno ih fino u zamrzivaču, orahe samljela. Možda bude još i jabukova pita te neli kolač obavezno.
13.08.2012, 01:13
Honey3
3035
Ja sam danas razvija jufke za baklavu, ispalo 27 malih jufkih, osušila i eno ih fino u zamrzivaču, orahe samljela. Možda bude još i jabukova pita te neli kolač obavezno.
13.08.2012, 01:15
madam x
839
Neli kolač nije nikakav naziv, mislila sam neki.
13.08.2012, 01:26
Honey3
3035
ja taman htjela traziti recept
13.08.2012, 01:26
madam x
839
IZVORNA PORUKA: zaha
ja taman htjela traziti recept
Nisam ti ja baš dobra za recepte, sjeti se kadaifa
13.08.2012, 01:43
Honey3
3035
dobar tvoj kadaif,pricalo se o njemu,mlogo,mlogo
13.08.2012, 09:38
Mirela_sa
116
drage moje ima li koja od vas kakav recept za maslenicu... volljela bih napraviti ali nisam nikada. hvalaaa
13.08.2012, 10:29
Dzenana_G
1024
Mi zadnjih dana hodali po iftarima. Veceras pravimo neku pogacu ili kiflice da budu vruce za iftar i samo cemo to sa puterom, sirom i pavlakom.
13.08.2012, 10:41
mamine oci
4300
ja sam juce imala iftar 8 posataca i 4 dejce a spremala sam supa,topa sirnica,zeljanica,pizze, bataci zapaeceni sa krompirima,punjenje paprike,staaras, 4 vrste salate,somuni punjena pogaca, sokov,i kisela voda, limunada, oblande,sladoled,voce, kafa,, gosti kazu zadovoljni
veceras iftar vani sa hanumicama rr
13.08.2012, 10:51
Hanady RR
18727
ženice sa kojim večeras iftarim...hoćemo s enaći ispred restorana tj konzuma oko 20 do 8 sati...il prije... nema rezervacija tamo... nema potrebe pa ne vrše...