writing-img

RE: Sehuri/Iftari

  
clock-img

13.08.2012, 10:53

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ženice sa kojim večeras iftarim...hoćemo s enaći ispred restorana tj konzuma oko 20 do 8 sati...il prije...
nema rezervacija tamo...
nema potrebe pa ne vrše...
user posted image


ja bi voljela da se nadjemo da skupa udjemo nekako ne volim sama ulazitiuser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

13.08.2012, 10:55

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: mamine oci


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ženice sa kojim večeras iftarim...hoćemo s enaći ispred restorana tj konzuma oko 20 do 8 sati...il prije...
nema rezervacija tamo...
nema potrebe pa ne vrše...
user posted image


ja bi voljela da se nadjemo da skupa udjemo nekako ne volim sama ulazitiuser posted image


i jauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.08.2012, 10:56

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

uglavnom mamine oči 20 do 8 ja tebe čekam pred konzumom :) i javit ću Višnji tada...ostale neka nam jave dal da ih čekamo ispred ili unutra i etouser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.08.2012, 11:07

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

bicu i ja ispred 20 do 8 user posted image bas se veselim user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

13.08.2012, 11:08

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.08.2012, 11:09

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

mamine oci posalji mi broj mobitela na pp ...ako budem isla taxijem da te pokupim ..tj da ti javim gdje da izadjes...

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

13.08.2012, 11:22

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.08.2012, 11:23

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

Iman gdje si ga kupila

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

13.08.2012, 11:31

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

13.08.2012, 11:36

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300


IZVORNA PORUKA: Visnja RR

mamine oci posalji mi broj mobitela na pp ...ako budem isla taxijem da te pokupim ..tj da ti javim gdje da izadjes...


poslalauser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

13.08.2012, 11:50

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: Mirela_sa

drage moje ima li koja od vas kakav recept za maslenicu... volljela bih napraviti ali nisam nikada. hvalaaa



ja ovako pravim maslenicu, baš neki dan pravila

stavim brašna po potrebi mislim po broju maslenica koje mi trebaju, 1-2 jajeta, prašak za pecivo, potkuham s mlijekom mekše tijesto

odvojim na kolutice, otprlike veličine potrebne za jednu maslenicu

u tavi ispržim teleće šnicle ili pileće filete, koje sam naravno posolila

razvučem tijesto oklagijom i na jednu stranu stavljam ispečeno meso, rendam sir edamer i redam neki bijeli sir, poklopim i krajeve dobro "zakačim"
redam u pouljenu tepsiju i pečem na 220 stepeni

U šerpi u kojoj se ugrijalo ulje metnem izrezane gljive na ploske, dodajem so i vegetu
kad ocijenim da su gljive pečene, dodam vrhnje za kuhanje + 2-3 kašike pavlake, kad provri probam jel slano....

ispečene maslanice zalijem navedenim (maslenice moraju biti zalivene totalno) i vratim u ugašenu rernu na dvadeset_ak minuta

serviram uz kupus salatu i krišku paradajza



< Poruku je uredio veeseelaa -- 13.8.2012 11:51:13 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

13.08.2012, 11:50

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

zar je veceras zajednicki iftar? ja nazalost ne mogu mami mi je rockas pa idemo kod nje aBduser posted image

u subotu smo pravili veliki iftar kod nas za 20 ljudi
imali smo: bosanski lonac,sitni cevap,punjeni paradajz, pilecu musaku, riza,pite, za desert truzice i torta sa visnjama,voce i kafa

clock-img

13.08.2012, 11:52

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

jel mi ko može dati dobar recept za tufahije?




_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

13.08.2012, 11:58

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300


IZVORNA PORUKA: veeseelaa

jel mi ko može dati dobar recept za tufahije?




http://www.recepti-svijeta.com/tufahije-sa-biskvitom/

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

13.08.2012, 11:59

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

http://www.coolinarika.com/recept/tufahije/

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

13.08.2012, 12:02

clock-img

canim

pencil-img

4126

Ima i kod nas u marketima taj maslac, cini mi se ja sam kupovala u DP i u Merkuru. Mm je bas protiv margarina tako da otkako sam se udala samo maslac koristim, doduse najcesce je to meggle ali i ovaj je skoro jednako dobar.

clock-img

13.08.2012, 12:07

clock-img

canim

pencil-img

4126

Mi od sutra aBd planiramo velike iftare, jedan dan mm familija, jedan dan moja familija, 1 dan ili 2 dana prijatelji, vidjet cemo hoce li sve stati.
Nadam se da ce nam vrijeme posluziti, jer planiramo praviti u basti user posted image

Danas cu spremiti kolace i sarme, mama ce mi napraviti zvrkove pite aBd a sutra nastavak kuhanja.

Veceras smo pozvani na iftar, tako da bar nemoram misliti sta cemo veceras jesti.

clock-img

13.08.2012, 12:08

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

mamine oči hvala
zanima me kako znati da je jabuka kuhana onako da bude baš ok?


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

13.08.2012, 12:10

clock-img

canim

pencil-img

4126


IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mamine oči hvala
zanima me kako znati da je jabuka kuhana onako da bude baš ok?


Malo je viljuskom dotakni, ako bude mekana i lagano prolazi viljuska kroz jabuku, kuhana je, bar ja tako testiram.

clock-img

13.08.2012, 12:11

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mamine oči hvala
zanima me kako znati da je jabuka kuhana onako da bude baš ok?


Malo je viljuskom dotakni, ako bude mekana i lagano prolazi viljuska kroz jabuku, kuhana je, bar ja tako testiram.



hvala, ne bi da mi se raspadnu a i ne b da budu tvrde


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

13.08.2012, 12:16

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mamine oči hvala
zanima me kako znati da je jabuka kuhana onako da bude baš ok?


Malo je viljuskom dotakni, ako bude mekana i lagano prolazi viljuska kroz jabuku, kuhana je, bar ja tako testiram.



hvala, ne bi da mi se raspadnu a i ne b da budu tvrde



da ne fuliš kupi zlatni delišes jabuke...
u po litre vode 7-8 jabuka s akesicom vabilija šrečćera...kad porkuhaju još tačno 10 minuta gledaj na sta i vadi...
eto

obavezno ih ostavi da s eohlade jedno 20 minuta iscjeđene pa dalje tretiraj

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.08.2012, 12:18

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

da ne fuliš kupi zlatni delišes jabuke...
u po litre vode 7-8 jabuka s akesicom vabilija šrečćera...kad porkuhaju još tačno 10 minuta gledaj na sta i vadi...
eto

obavezno ih ostavi da s eohlade jedno 20 minuta iscjeđene pa dalje tretiraj



user posted image


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

13.08.2012, 12:23

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

ja u vodu u kojoj se kuhaju jabuke pored secera (sladje da je), vanilin secera iscjedim jedan ili pola limuna..tako mi je ljepse a i jabuke ostanu svijetle..
fil: u mljevene orahe dodam secera  i par kasika vode u kojoj su se kuhale jabuke..izmjesam i punim
ja nemam mjera kod mene sve odkativno za tufahije

clock-img

13.08.2012, 12:30

clock-img

canim

pencil-img

4126

Ja jabuke dekorisem slagom i onda sve to pomalo pospem cimetom, budu bas mirisljave i ukusne, a ako imam bas vremena onda kao i na ovoj drugoj slici isitnim skroz sitno orahe i malo ih priljepim za jabuku ili stavim mali komadic oraha na vrh slaga i slicno.

clock-img

13.08.2012, 12:32

clock-img

mykica

pencil-img

482

Vidim oko putera je riječ. Taj Odlenburg puter ima u Amko komerc, oko 2,5 KM je, na nekoj je akciji.

_____________________________

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

Zadnji članci

article-img