writing-img

RE: Muško ime

clock-img

26.07.2010, 09:37

clock-img

radost82

pencil-img

82

pozdrav svima, mi sad za sad po dr cekamouser posted image , i malo smo neodlucni oko imena, toliko je lijepih, a trenutno nam je favorit Bilal, nadjoh da je ar i znaci svjez, zdrav, osvjezavajuci, ako neko ima dr znacenje molim da napise, hvala
a druga imena u izboru su Kalif, Zejd, Imran, Ismail, Ensar, ne znam znacenja nego sam ih kupila u hodu, pa cemo vidjet sta ce na kraju bituser posted image

clock-img

05.08.2010, 04:40

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: te.amo

Sinan i Altan. :))))

Altan na danskom uu prevodu znaci balkonuser posted image

clock-img

05.08.2010, 23:13

clock-img

te.amo

pencil-img

40

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

IZVORNA PORUKA: te.amo

Sinan i Altan. :))))

Altan na danskom uu prevodu znaci balkonuser posted image

Altan na danskom uu prevodu znaci balkon

hahaha koji zakon.
Ali na turskom ima puno ljepse znacenje.
The meaning of the name Altan is Red Dawn
Turkish- Red Rising Sun

Super mi je ime Diego. :)))

clock-img

10.08.2010, 14:43

clock-img

dacy

pencil-img

360

Sad sam gledala najčešće dodjeljena imena u 2009, 100 imena, a niko se ne zove kao moj sin user posted image

Soul of My Soul

clock-img

10.08.2010, 15:07

clock-img

mala86

pencil-img

2755

i ja sam sad gledala ucestalost imena u federaciji mi smo na 100 mjestu user posted image user posted image user posted image
u Hrvatskoj vjerovatno puno cesce

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

clock-img

10.08.2010, 15:10

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: mala86

i ja sam sad gledala ucestalost imena u federaciji mi smo na 100 mjestu user posted image user posted image user posted image

Bas je divno ime Leon, meni se svidja i Luan, ima isto znacenje (lav) al na albanskom user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

10.08.2010, 15:33

clock-img

mala86

pencil-img

2755

IZVORNA PORUKA: teacher75

Bas je divno ime Leon, meni se svidja i Luan, ima isto znacenje (lav) al na albanskom user posted image

hvala Teacher user posted image  meni se ne svidja sto je toliko cesto user posted image user posted image user posted image !mm se svidja Lana za curicu,i meni ali kod mm rodjaka curica Lana pa mi nekako-velika rodbina isto ime user posted image ,vidjet cemo

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

clock-img

10.08.2010, 15:41

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

hvala Teacher user posted image  meni se ne svidja sto je toliko cesto user posted image user posted image user posted image !mm se svidja Lana za curicu,i meni ali kod mm rodjaka curica Lana pa mi nekako-velika rodbina isto ime user posted image ,vidjet cemo

ma i lana je cesto, pogotovo u hrvatskoj- 1.mjesto najcescih imena tamo! svaka druga curica lana, al ovdje hvala bogu nije bas tako cesto. cim su lijepa imena moraju biti cesta user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

10.08.2010, 15:46

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

ja se odlucih za Ishak i jest mi lijepo ime :)))))  mozda jos dodamo ime od prvog sina to zeli mm ja nesto nisma za pa cemo vidjeti.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

17.08.2010, 23:14

clock-img

Mama2b

pencil-img

71

Pozdrav svima,

Mi smo takodjer neodlucni oko imena, ali imamo nekoliko favorita. Meni se oduvijek svidjalo ime Malik, ali kad spomenem sve asocira na frazu iz filma Otac na sluzbenom putu, ccc sta Sidran uradi tako divnom imenu:(
A ne bih voljela da ga djeca zezaju, svidja mi se jos Rejhan, Mak i Zeid.

Mislim da ce na kraju pasti odluka izmedju Rejhan i Mak.

clock-img

21.08.2010, 14:03

clock-img

sandaa

pencil-img

16

EDI ,EDWARD,EMIL,ENIL,

clock-img

12.09.2010, 13:40

clock-img

balasgirl

pencil-img

972

Moj bebać stiže za 8-9 sedmica i aBd zvat će se Isak.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

clock-img

22.09.2010, 10:44

clock-img

mrkva

pencil-img

153

Ja svog bebija očekujem aBd krajem oktobra, uh primaklo se pravo, već me hvata panika, a zvat će se Harun

clock-img

29.09.2010, 18:42

clock-img

IrmyNL

pencil-img

2

Cao svima,
Evo tek sam se uclanila i htjela bih neke ideje za musko ime. Za curicu je sve puno lakse i ljepse (imena, odjeca, frizurice, itd.) a cinjenica je da sam 6 mjeseci trudna s djecacicem. Pregledala sam cjeli ovaj forum (od 2008 pa sve dosad) i slijedeca mi se imena svidjaju: Dani, Danin, Dajlan, Adian, Deni, Alen, Alan, Dorian (al to ime mi se muzu  nesvidja). Ako neko ima fino ime u ovom stilu, bujrum! Hvala unaprijed!user posted image

clock-img

29.09.2010, 20:13

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: IrmyNL

Cao svima,
Evo tek sam se uclanila i htjela bih neke ideje za musko ime. Za curicu je sve puno lakse i ljepse (imena, odjeca, frizurice, itd.) a cinjenica je da sam 6 mjeseci trudna s djecacicem. Pregledala sam cjeli ovaj forum (od 2008 pa sve dosad) i slijedeca mi se imena svidjaju: Dani, Danin, Dajlan, Adian, Deni, Alen, Alan, Dorian (al to ime mi se muzu  nesvidja). Ako neko ima fino ime u ovom stilu, bujrum! Hvala unaprijed!user posted image

imamo isti ukus, sva su imena superuser posted image ja bih jos na tu listu dodala Arian i Danijaluser posted image

clock-img

29.09.2010, 22:37

clock-img

arnella

pencil-img

28

IRMY NLPOZZuser posted image user posted image I IMENA SU JAKO LIJEPA::A STA KAZES ZA DARISßßßuser posted image user posted image JA CU RODIT SINA PA SAM RAZMISLJALA O TOM IMENUuser posted image user posted image user posted image

clock-img

13.10.2010, 18:16

clock-img

IrmyNL

pencil-img

2

Hvala teacher75 i arnella,
Daris je lijepo ime al to ime ce nam dati prijatelji a mi zivimo u Holandiji i Arian (Arjan) je pravo Holandsko ime a Danijal bih skratila sa Dani. Al mislim da sam nasla ime za naseg malog bebana: Sami
Ima i arapsko porijeklo i znacenje a i u skandinavskim zemljama se cesto upotrebljava. A moze se dati i curici.
Pozdravvvvvv

clock-img

28.11.2010, 21:39

clock-img

MedinaA

pencil-img

118

Meni se oduvijek ime ILHAN svidjalo i jos stojim pri tome..a znacenje mu je; MELODIJA-KOMPOZICIJA. NASTPJANJE U RAZUMJEVANJU I SHVATANJU.. I ARAP. Porijekla.. al etoo izgleda ovog puta mi se nece zelja ostvariti pa da bude Ilhan nego jedna mala pisuljicauser posted image  nek ona nama ziva i zdrava dodje na svijet, ako bog da.--ali ako u kom slucaju pogrijese spol bebice onda sigurno Ilhan dolazi u nas dom.user posted image

clock-img

26.12.2010, 20:27

clock-img

safran

pencil-img

40

IZVORNA PORUKA: rukajja

SailorMoon ja mislim da nije uopste tesko, samo treba imati pravi nacin, a mislim da ovi pretrazivaci definitivno nisu. najbolje pitati osobu koja zna arapski jezik i uz to je muslimanuser posted image

al nisu samo arapska imena muslimanska- imaju i turska i pezijska user posted image

Glede ovoga - prateći jedan link koji je postavljen na ovoj temi nađoh ovo (talkislam.com):

Forbidden names:
Sixth:
Using foreign names, such as Turkish, Persian, Berber, etc. names, that have no origin in the Arabic language.

Ima li kakve potvrde za ovaj navod? Baš mi nešto ne štima.

clock-img

26.12.2010, 20:38

clock-img

safran

pencil-img

40

IZVORNA PORUKA: lillyy85

IZVORNA PORUKA: Okarica

bezelye, Eren je predivno ime, a ima i prekrasno značenje. Meni se od muških imena sviđa Timur.

Timur user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  e nek' ima još neko kome se ovo ime sviđa -jer mi se svi zgražaju na izbor imenauser posted image  A ja tako k'o dijete voljela knjigu:"Timur i njegova četa"user posted image   Timur bio glavni frajer  user posted image

Hehehe, meni je ovo izbor za ime bebača od prvog dana (nisam pretjerane nade polagala u curicu) - mužu se ne sviđa - kaže rimuje mu se sa lemur - ali još nisam odustala ....

clock-img

27.12.2010, 09:36

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

Ja sam dala ime djevojčici a dogovor je da akoBogda ako budemo imali i dječaka da MM  daje ime. Njemu se sviđa Fetanet (oštrouman, inteligentan - to je svojstvo Božijeg poslanika). Ja mislim da niko u BiH ne nosi to ime. Pokušavah ga odgovoriti i milom i silom ali ne ide user posted image , dječačka želja još od kad je čitao Ilmihal, pa razmišljam kad je mu je toliko važno da pristanem, sve po pretpostavkom da akoBogda budemo živi zdravi u ljubavi + dječak user posted image . Sve što više izgovaram ime sve mi se više sviđa kad sam tek čula bilo je user posted image

< Poruku je uredio Dinkica -- 27.12.2010 9:37:20 >

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

27.12.2010, 09:42

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: safran

IZVORNA PORUKA: lillyy85

IZVORNA PORUKA: Okarica

bezelye, Eren je predivno ime, a ima i prekrasno značenje. Meni se od muških imena sviđa Timur.

Timur user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  e nek' ima još neko kome se ovo ime sviđa -jer mi se svi zgražaju na izbor imenauser posted image  A ja tako k'o dijete voljela knjigu:"Timur i njegova četa"user posted image   Timur bio glavni frajer  user posted image

Hehehe, meni je ovo izbor za ime bebača od prvog dana (nisam pretjerane nade polagala u curicu) - mužu se ne sviđa - kaže rimuje mu se sa lemur - ali još nisam odustala ....

timur je bas lijepo ime

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

27.12.2010, 10:33

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

IZVORNA PORUKA: Dinkica

Ja sam dala ime djevojčici a dogovor je da akoBogda ako budemo imali i dječaka da MM  daje ime. Njemu se sviđa Fetanet (oštrouman, inteligentan - to je svojstvo Božijeg poslanika). Ja mislim da niko u BiH ne nosi to ime. Pokušavah ga odgovoriti i milom i silom ali ne ide user posted image , dječačka želja još od kad je čitao Ilmihal, pa razmišljam kad je mu je toliko važno da pristanem, sve po pretpostavkom da akoBogda budemo živi zdravi u ljubavi + dječak user posted image . Sve što više izgovaram ime sve mi se više sviđa kad sam tek čula bilo je user posted image

Svaka cast tvom muzu, ali ja nisam izgleda ostroumna jer nikako da upamtim ovo ime...
procitam ga i za sekundu zaboravimuser posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

27.12.2010, 10:46

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: Dinkica

Svaka cast tvom muzu, ali ja nisam izgleda ostroumna jer nikako da upamtim ovo ime...
procitam ga i za sekundu zaboravimuser posted image user posted image user posted image

heheh, nije do tebe, svi tako reaguju kad čuju, po principu:"kako oni bi ime", ali eto meni se već uvuklo u uho user posted image

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

27.12.2010, 10:48

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

U moru svih prijedloga ja jos nisam sigurna...ustvari ima duzi i kraci spisak pa cemo odluciti...na pocetku je bilo sigurno da ce se zvati Ali,meni nije bas zvucalo najljepse ali obrzirom da nisam imala bolji prijedlog sve mi se vise cinilo lijepim imenom..cak sam ga krenula i oslovljavati tako..medjutim,slucajnbo smo naletili na ime Arman i to bas na ovoj temi pa nam se i to svidjelo a i odgovara jer brzo poslije poroda selimo veni pa sam htjela da ime ipak odhgovara i kod nas i vani..Ako kome nije mrsko da mi odgovori je li ovo muslimansko ime sigurnoi znacenje jer sam na vise mjesta nasla da ima perzijsko i iransko znacenje a i da je cesro ima u skandinaviji..a na drugom mjestu sam procitala da je jevrejsko ime..pa sad nisam sigurna....hvala..Inace da nije ispalo kako jest meni je lijepo ime Ahmed i Vedad...

Zadnji članci

article-img